Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2021 15:36 - Камен Воденичаров: Слави Трифонов и „Има такъв народ“ имат волята да променят много неща“!
Автор: prehoda1 Категория: Политика   
Прочетен: 1924 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
https://transitionstories.eu/kamen-vodenicharov-slavi-trifonov-i-ima-takav-narod-imat-volyata-da-promenyat-mnogo-neshta/

Слави Трифонов и партията му „Има такъв народ“ имат волята да променят много от нещата, които до момента съществуват в страната. Това заяви в интервю за „Истории от прехода“ актьорът и водещ в телевизия 7/8 Камен Воденичаров.

 „Това, което отличава Слави Трифонов и моите колеги от телевизия 7/8 е, че те имат волята да променят много от нещата, които до този момент съществуват. Със сигурност представата за месия и за това, че с магическа пръчка някой ще дойде и ще промени изведнъж България и тя ще стане Швейцария, съжалявам, но това просто няма как да се случи. Това е дълъг процес. Единственото сигурно нещо, което мога да кажа, комуникирайки с моите колеги и със Слави Трифонов, е че те имат идеята и волята това да се случи, а дали ще успее да се направи това никой не знае. Това зависи до голяма степен от взаимодействието с други политически сили, с други играчи или с хората, които подкрепят този проект. Например Христо Иванов и „Да, България“ декларират нещо подобно.  Дали ще може да стане зависи от много обстоятелства и не зависи от един човекПоради тази причина е много важно хората да мерят и да преценяват накъде отиват … Преди 2 000 години Иисус Христос не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е дошъл, за да ги спаси и те го посрещнаха с възгласи, „Добре дошъл, Осанна – да си жив и здрав, колко те обичаме!“ и след 7 дни гласуваха Пилат Понтийски да го разпъне на кръст. Давам този пример, защото тази битка е от хилядолетия. Дали ще стане зависи както от личностите, така и от хората“, коментира бившият водещ на „Каналето“ и „Ку Ку“ и дългогодишен колега на Слави Трифонов.

Новият Месия ли е Слави Трифонов?

„Вижте всички тези хора, които чертаеха инженерно и правеха планове подходиха така, че всяка партия, която можеше да възникне, те я възникнаха предварително. Имам предвид да възникне така, както възникват едно движение и една партия – доброволно, група хора се събират и имат идея нещо да направят. Например трябва националистическа партия – появяват се „Атака“ и „НФСБ“ . Трябва лява партия и от БСП се нароиха много малки други. Има ли реално лява силна партия като например в Испания има такава? Или ето още по-наблизко Сириза в Гърция примерно. Няма такава…. Кой да я направи. Правят я, генерират я всичките тези хора, които някъде са изчислили, че сигурно една нова лява партия ще стои много добре. Ние българите в някаква степен изчакваме и искаме някак си всичко да дойде и да стане наготово. Затова харесвам протестите, защото има група от хора, които осъзнаха, че това няма как да стане наготово. Няма как да дойде един месия независимо дали е Слави Трифонов, Христо Иванов или бате Гойко и така да пренареди нещата, че да им харесва на всички. Това няма как да се случи, защото е дълъг процес и непрестанна борба. Ако няма парламент ще има следващи избори – това е демократичната процедура“.

За връзките на Каналето и „Хъшове“ с Илия Павлов, Васил и Георги Илиеви:

„Можеш да си представиш като популярни лица в средата на 90-те години за нас всички врати бяха отворени и ние можехме през деня да си говорим с шефа на полицията, където организирахме концерт, а вечерта можехме да сме в заведение, което се държеше от най-големите мутри по онова време. Първият ми шок беше, че когато се събрахме и започнахме да обсъждаме как ще премине митингът пред „Александър Невски“ (има и документални кадри как говоря на събралото се множество от десетки хиляди), изведнъж в апартамента телефонът звънна.  Д-р Жельо Желев вдигна и се оказа, че от другата страна е Андрей Луканов – тогава един от лидерите на българската комунистическа (все още) партия и те двамата започнаха да си говорят и да си обсъждат кое как ще мине. Аз тогава бях брутално шокиран и си казах: „как така? Защо в щаба на „СДС “се говори с щаба на комунистите ? Те тогава ми казаха: “виж моето момче, те нещата са така, че все пак трябва да се иска разрешение, трябва да се синхронизират…“ и тогава на мен ми светна някаква лампичка и до ден днешен продължава да ме мъчи, че може би някъде в месеците преди това е имало предварителни планове кое и как ще се случи.

А що се отнася до т.нар. мутри и създаването на различните силови групировки в някаква степен те бяха средство на този определен кръг от партийни функционери и от служители на важните за комунистическата държава служби – идеята беше да се постигне това раздържавяване. Тези мои връстници и момчета борци, както разбира се и от най-различни други спортове, бяха оставени на улицата и без работа. Непосредствено след това бяха нарочно вкарани и им бяха дадени възможностите да изградят тези структури, за да може ефикасно да се изградят новите капиталистически моделиВ крайна сметка мисля, че тези хора – Илия Павлов, Васил Илиев, Георги Илиев те са част от общата схема за преразпределение на собствеността. Самите те като млади хора започват да изпълняват това, което някои чичко (обикновено с генералски пагони) им казва какво да направят. Не знам дали може един млад спортист от Кюстендил, заедно с неговия брат, да се сетят как да направят застрахователна компания, която да започне да застрахова всичко от магазини до автомобили и предприятия.

Аз съм свидетел на една среща, на която ние като популярни млади актьори и изпълнители бяхме поканени. Това беше една сбирка на Илия Павлов – той беше нещо като председател на техните дружества. Бяхме поканени да ги веселим вечерта със същите тези песни, които пеехме и по площадите. Съвсем случайно станах свидетел на това как Васил Илиев започна във фоайето  на „Гранд Хотел Варна“, където се правиха сбирките ( знаете „Гранд Хотел Варна“ е държавен хотел в един момент този хотел става собственост на Илия Павлов, как и защо, срещу какви пари, какво е платено, има го в агенцията за приватизацията, но нито аз тогава, нито вие, можехме за една вечер да станем собственици на „Гранд Хотел Варна“ или на който и да е от всички хотели от Шабла до Синеморец, т.е. там нещо е било подготвено)  чух изречението: „Това няма как да стане, ще имат да вземат, да си гледат работата, нещастници, ще се борим с тях…“ месец или два по-късно него го застреляха….Т.е. на мен ми се струва, без да мога да го докажа, че всички онези, които тогава се опитаха да се опълчат на този октопод или на тази многоглава глава, ставайки част от системата, бяха думнати. Другото нещо, което младите хора трябва да знаят и не трябва да забравят, е че всичките , които поръчаха тези хора, те все още са живи и са тук !“

Ролята на Ахмед Доган в политиката:

„Доган е изключително интелигентен и много добре подготвен политик. За съжаление доста циничен и онова нещо, което облада всички хора, е алчността. Когато фокусът ти е как да направиш така, че да вземеш пари, давайки рафинерията на руснаците, а не мислиш за това как тази рафинерия (Нефтохимът в Бургас) да бъде полезен за цялото общество. Виждаме, че последните години Лукойл не е платил нито един лев данък, всичко се изнася навън. Това се отнася за много други предприятия. Когато фокусът ти е в това как максимално повече да спечелиш, тогава много трудно може да се грижиш за един файтон хора, колкото сме ние българите. Останахме 6 млн, а 2 500 000 наши братя и сестри, братовчеди, приятели заминаха нанякъде, за да намерят по-добър личен живот, а тук сме 6 000 000 души. Ние сме колкото един голям европейски, да не говорим за руски или китайски град и не можем да се оправим.„

Би ли се включил в политиката ?

„Аз винаги отговарям на този въпрос с не, въпреки че напоследък си мисля, че ако ние стоим отстрани и гледаме, тези всичките думи, които ги изприказвах до сега, те важат и за мен. Бих се включил в политиката само, ако има принципно разбирателство накъде се върви и какво трябва да се постигне в краткосрочен и в дългосрочен план. Засега нямам такива уговорки“.

Бъдещето на България:

„Бъдещето на България зависи единствено и само от нов обществен договор между хората и между политическата класа. В целия този преход всички тези взаимоотношения са се случили със  съучастието на едната половина от българския народ, а после на другата половина. Какво имам предвид? Веднъж едните, които гласуват в синьо са съучастници на едни процеси, а тези които гласуват в червено са съучастници на други процеси. Българският народ не живее в аквариум и в кафез да наблюдава само отстрани. Всички ние, всеки един от нас участва във всичките тези процеси, включително и ние самите като артисти и като хора, които сме били много популярни. Някъде сме помагали и сме били много полезни и в протестите и в песните си, другаде сигурно сме били вредни и не сме били нужни.

България се развива и продължава да се развива въпреки политическата воля и политическата класа! Би могло да има положителна прогноза, ако държавната администрация и държавните политики в различни сектори не пречат на бизнеса и не крадат инициативата на хората, а ги подпомогнат. Иначе, ако това не се случи и виждаме как едните се научиха да крадат банки, а другите еврофондове, ако това нещо продължи, ако алчността продължи да властва и липсва солидарността и взаимопомощта, тогава не ни чакат никакви светли бъднини. Мисля, че бихме могли да достигнем Словакия, Словения, Унгария, Чехия, Полша за десетилетия, но само и единствено ако се съберат усилията на политическата класа и администрацията, също и на бизнеса и на българските семейства на малкият, средният и големият бизнес. Ако всички погледнем в една посока и тръгнат напред с взаимопомощ, само тогава може нещо да се случи“.






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. alhimik1 - Хахахахаахах Каменчо
11.04.2021 17:11
Той ще те сложи министър, но не забравяй как се "разпърдяхте", а сега ти даде банана...жалко.
цитирай
2. dobrodan - Аз пък имам волята да ми стане поне 50 см, ама нещо все не се получава?
11.04.2021 20:11
https://s1.piktv.bg/f/videos/11/piktv_76fa3494230fecddac11dc8586b40fe6.mp4

https://s1.piktv.bg/f/videos/11/piktv_68957be180a99527483ab33bc2d18f26.mp4
09.04 14:49
Това кратичко интервю е взето само преди четири години, главният герой се канеше да си прави татуировка с мотото "Аз нямам политически амбиции"......

Очевидно волята е безгранична, продължавам с опитите.
цитирай
3. zaw12929 - „Бъдещето на България зависи ед...
12.04.2021 21:49
„Бъдещето на България зависи единствено и само от нов обществен договор между хората и между политическата класа. В целия този преход всички тези взаимоотношения са се случили със съучастието на едната половина от българския народ, а после на другата половина. Какво имам предвид? Веднъж едните, които гласуват в синьо са съучастници на едни процеси, а тези които гласуват в червено са съучастници на други процеси. Българският народ не живее в аквариум и в кафез да наблюдава само отстрани. Всички ние, всеки един от нас участва във всичките тези процеси, включително и ние самите като артисти и като хора, които сме били много популярни. Някъде сме помагали и сме били много полезни и в протестите и в песните си, другаде сигурно сме били вредни и не сме били нужни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prehoda1
Категория: Политика
Прочетен: 48293
Постинги: 38
Коментари: 11
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031