Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2021 10:31 - За резултата на ИТН , РБ , ДБ и ВМРО на 04. 04. 2021 г. в Областта и Общината ни . . . част 4 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
          В деня на учредяването на новото 45-то Народно събрание , ще обърна вашето внимание върху представянето на няколко субекта , постигнали достатъчно -  или пък не - много  добри резултати на Вота , проведен  преди десетина дни .  

    Редно е да започна с ПП "Има Такъв Народ" , които получиха : + 5 , 869 гласа в 28 МИР Търговище , което представлява :  11 , 74 % , и е очевадно с около : 6 % по - слаб резултат тук за тях , спрямо полученият за тази партия в страната . 

  Точно това изигра и своята роля , като ги остави без мандат на депутат - с разлика от + 832 гласа в полза на БСП , той отиде при Кольо Милев .  Както се казва : " Щеше да бъде прекалено хубаво , за да бъде вярно ! " , но въпреки това ИТН получи : + 2 , 786 гласа в град Търговище , с което тя е на второ място пред ДПС с :  + 2 , 616 гласа , и пред БСП , получила едва :  + 2 , 518  . . .  

   Разбира се , че като за едни  пълни дебютанти ,  полученият сега  резултат е много окуражителен , но ако за участието си в Парламентарният вот за ИТН това нямаше сега  толкова  голямо значение , тепърва на листата им  -  водена  от г-н Радослав Бойчев , ще се наложи да покажат на всички ни  - казано  с две думи прости  , дали е за тях сериозното занимаване с местна политика , и колко стават те за нея  . . .  

   ПП "Републиканци за България" - проекта на Ц. Цветанов и Павел Вълнев , получи : + 2 , 365 гласа в Областта ни , или = 4 , 73 % , което в процентно отношение е около четири пъти над полученият от тях резултат в страната ! 
  72 % от тези гласове - или : + 1 , 711 гласа , те получиха в Община Търговище , разпределени съответно на :  + 963 гласа в градските секции , и на :  + 748 гласа в селските . 
  Въпреки много по - големите очаквания за тяхния резултат , базата им не е лоша впредвид факта , че тяхната кампания бе много  силно подсигурена финансово . В листата им участваха  предимно млади хора със силно изразен спортен профил , също дебютанти на терена  на политиката , така че казаното от мен по - горе за хората от ИТН , важи и на 100 % и за тях сега . 

  "Демократична България - Обединение" получи : 1 , 335 гласа в 28 МИР - или 2 , 67 % , което е почти пет пъти ! по - слаб от полученият от тях % като цяло в страната ни ! 

Факт е , че поучили се от разединението си преди 4 години , сега успяха да съберат на макс  резултат , като много положително в тази посока им се отрази включването като водач тук  на тяхната листа на г-жа Илина Мутафчиева - силно подготвен и квалитетен  млад човек , които остана буквално на "една ръка" от Парламента , през участието си и в единият МИР в София . 
  60 % от резултата им сега тук  е в Община Търговище - съответно : + 726 гласа в града , и едва :  + 78 гласа в селата . . . 

   Въпреки , че ВОЛЯ & НФСБ получиха стотина гласа повече от ВМРО - съответно : + 948 , спрямо :  + 835 гласа , като цяло спрямо резултатите от преди четири години , ПРОВАЛЪТ като цяло на т.н. "патриотичен вот" , е пълен ! 
  Плюс символичните :  + 179 гласа и на АТАКА , те събраха сега  общо :  + 1 , 962 гласа , или повече от ТРИ ПЪТИ по - малко от онези :  + 6 , 144 гласа , получени от тях преди четири години в Областта ни !  Конграчулейшън  . . . 

   Понеже Марешки направи невероятно "облъчване" през реклами , клипове , нон стоп участия и всякакви други форми -  подплатено с много милиони само  в последните два месеца ! , ще коментирам сега  ВМРО , които тук , на местен терен ,  хвърлиха едни  невероятни средства в една - подчертано агресивна кампания , с която едва ли не търсиха да получат "зорлем" , и на сила ,  едни   поне 6 , 000 гласа -  както и  мандат на народен представител от 28 МИР Търговище  , естествено   . . .  

   Разбира се , че въпреки техният сериозен напън , резултата им сега  е - меко казано , много  повече от скромен , дори  - едва : + 537 гласа в Община Търговище - съответно : +  469 гласа в града , и едва :   + 68 гласа в селата . 

   Имах възможност да изразя мнението си в някои от местните социални групи във фейсбук по време на кампанийния месец  , което ще повторя и сега - тепърва лицата от  листата им имат да се доказват тук , на местен терен , преди да имат едва ли не претенцията , че могат да станат вече и  депутати ! 

  Във Франция , например , без да си бил поне един мандат като Общински съветник , няма как да участваш във Вота за депутат - на 100 % това се покрива и с моето лично  разбиране , и точно това предстои да докажат хората на ВМРО в Търговище - да успеят първо  да влязат в Общинския ни съвет , и едва  след  една много активна тяхна работа по злободневните местни теми и проблеми , и едва тогава да си "вдигнат мерника" за  по - нагоре . . . 

Добронамерен съм към една голяма част от тях - дано да бъда разбран и  правилно сега от тях  !  

   С това  приключвам поредната част 4 , като в следваща публикация ще се опитам да направя обобщение като цяло на ситуацията , която Задължително трябва и за миг ! да не спираме да се опитваме да променяме  в нашия град и Община .  


    КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323048
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031