Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2021 00:48 - Българи – русофили или руснаци?
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 1655 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 17.05.2021 00:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Иван Спирдонов, февруари 12, 2021

И аз съм русофил. Имам приятели руснаци, обожавам Булгаков и Достоевски и знам, че обикновеният руснак и обикновеният българин нямат нищо против един друг и дори имат топли чувства. Безспорно е, че тези емоции ги има в антропологически, културен и в исторически аспект. Има ги в сърцата и душите на много българи, а вероятно и в сърцата и душите на много руснаци.

Но – чувствата са си чувства. Елитите и „техните“ политици съвсем не се влияят от тях. Русия е стара империя със собствени геополитически интереси, в които ние имаме много малко „участие“. Това наше участие отдавна не е свързано с любов, омраза, братство, православие или славянство. В руските интереси, съвсем адекватно за късния капитализъм, има само преследване на целите на руския икономически, тоест – олигархичен елит. За този елит България и българите по нищо не се различават от Таджикистан и таджиките или Виетнам и виетнамците. На първо място са финансово-икономическите цели и задачи. Политиката е само средство за постигането им, с помощта на култура, изкуство или друга пропаганда.

Същото, апропо е и с интересите на останалите Велики сили. Няма никаква разлика, независимо дали иде реч за Обединеното кралство или (уж)комунистически Китай.

У нас, обаче, особено напоследък, много от русофилите не разбират това. Те вярват в някакъв много влюбен в България „дядо Иван“, който ще ни отърве от западните джендъри и соросоиди, от местните меринджеи, мутри, софийски елит, от беднотията, социалното неравенство, комшията с мерцедеса и от международното положение.

Значителна част от тези хора, по незнайно какви причини, отъждествяват Русия с някаква идеализирана визия за връщане на комунизма. По никакъв начин те не искат да възприемат, че нито властващия руски елит, нито опозицията му имат дори и малко сходни с техните визии и че целта им е по-скоро изграждане на модерен вариант на Руската империя, а не на СССР.

Тези наши русофили са омерзени от настоящето и мечтаят за някакъв ефимерен бъдещ нов комунизъм, доминиран от Русия, превърнала се в нов СССР.

Визиите за нов „дядо Иван“ и нов СССР се обединяват в идея за универсално спасение, някакъв рай, който само Русия може да донесе у нас. Личните им или семейни неуспехи и проблеми, недоволството от системата, разочарованието от всичко и всички изкристализират в образа на Русия. Руската идея става сакрална!

Запленени от тази сакрална идея, в състояние подобно на наркотично опиянение, нашите русофили се преобразяват в руснаци, започват да държат повече на Русия, отколкото на родината си. В България и в статуквото тук те виждат само пречка пред идването на руско-комунистическия рай.

По тази причина тези персони са готови да подкрепят дори Сърбия или Гърция, в името на „православното единство“. Такива наши сънародници са десетки хиляди. Те, например, смятат, че сърбите са нещо повече от нас, защото уж били верни само на Русия и се озъбили на САЩ… което, разбира се, е пълна глупост. Глупост, обаче точно тези хора са и против ребългаризирането на Македония, защото, видите ли, България щяла да вкара и Македония в омразния джендърен ЕС. Това наистина напомня национално предателство, макар и само духовно и показва, че някои наши русофили са минали границата и вече наистина не са българи. Дълбоко в себе си те се приемат за руснаци, сърби или някакъв вид славяни, но не и за българи.

При това тяхната позиция е напълно осъзната, че дори са и убедени в правотата си и никак не искат да чуят нито различно мнение, нито каквито и да било доводи. Всяка, дори и лека забележка по отношение на Русия или техните разбирания се посреща с нескрита агресивност и всеки, позволил си подобна „волност“ моментално е обявен за враг.

Точно срещу такива русофили се бореше още Стефан Стамболов в стремежа си да създаде наше българско национално самосъзнание, лишено от всякакви филства. Той не се бори срещу Достоевски или дядя Миша, а срещу нашите русофили – руснаци. Успя, но всички знаем, че това му подписа смъртната присъда.

Днешната ситуация не е по-лека. По-тежка е, защото трупаните 30 год. национални комплекси у някои хора избуяха до омраза към родината, неистова омраза, мимикрирала във всякакви „филства“, а после и във „филии“… към кого ли не. И докато повечето западнофили са извън България и не влияят пряко на обществените нагласи, то огромен процент от русофилите са тук, у нас. И пред очите ни русофилството им се изроди в русофилия, което много напомня парафилия, че и направо некрофилия!

Бог да ни е на помощ!

 

Източник: https://voinaimir.info/2021/02/russophiles-not-bulgarian/?fbclid=IwAR3rbYRjl8c2dojVzubHcXurEs0xF1WAwWwfVD2sXmXfZGglyElAqRD19XY .


 




Гласувай:
5



1. germantiger - +
17.05.2021 07:37
абсолютно и ИСТИННО
цитирай
2. getmans1 - Нашенските в голямата си част са до ...
17.05.2021 09:30
Нашенските в голямата си част са до „Здраствуйте братушки„ ... а, Дядо Вазов и друго ни е дал...
цитирай
3. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, Хранислав!
22.05.2021 12:02
Тя съдържа една безупречно точна диагноза на русофилията у нас и, дай Боже, дано предизвика осъзнаване на подхлъзващите се по русофилията и ги предпази от тази национална пандемия, по-опасна от вирусната пандемия, която ще е и с много по-тежки последици за Родината ни, ако не бъде преодоляна и укротена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641788
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031