Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 11:03 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 974 Не свързани мисли 118
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.08.2022 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 974
Не свързани мисли 118


image


Използването на наземни терени от структурата на София и другите големи български градове за паркиране, и гариране - е откровено и малоумно разхищение на земя и ресурси, подходящи да се използват за други, жизнено важни функции, нуждаещи се от слънчева светлина и чист въздух.
Това е малоумно и непрофесионално, защото се похабява земя!
Очевидни са резултатите от усвояването на безценни територии от градската структура на София, използвани за т.н. молове, унищожили възможността да се изградят жилищни квартали, вместо да се разраства града,което довежда до загубата на бюджетни средства за инфраструктура и поддръжката й, до загубата на редица функционални възможности за големия град!
Ситуацията е критична - липсват професионалисти, които могат да вземат и достойно да защитят решенията си. И заради това, както винаги в хаоса се появяват разни малки магьосници, страдащи от логорея, използвани, както всичко у нас, от други по-големи, дърти и мълчаливи, обществено неизвестни магьосници. Започнаха да залъгват гражданството с неясни и за тях самите, градоустройствени решения, без да познават професията, нито да притежават задължителните познания, нито да имат опит в планирането и проектирането!!!
Настъпи смут, а след него обществото избухна в смях!

То отдавна знаеше, по-добре и от внуците на дъртите магьосници, че използването на наземните територии за паркиране и гариране показва едно, единствено нещо - липса на ред в града! Липсата на ред, пък демонстрира - ниско обществено културно, материално, социално и техническо ниво, и не по-високо ниво на управление на временната власт, дошла незнайно от кой ръкав на бандата магьосници и упътила се, неясно за къде!
Действията на тези от София – са безспорни и дълготрайни!
Те са обидни и за гражданите, и за града!
И за народа!
И за Европа!
*
Посткомунистическите манипулатори сбъркаха като използваха ниско интелигентни хора за управление на изпадналата в банкрут държава! За да имат възможност за дълго и безпроблемно управление - им бяха необходими значително по-умни и отговорни, дори – по-малко крадливи.
Така тя се самонаказа и обрече, мисля - изглежда преднамерено / “еx proposito” / - за да се подиграе на народа и да поласкае пропадналото си самолюбие!
Свикнала бе с обществената апатия и не би могла, и да се поправи в бъдеще, дори и да иска, дори – и да е необходимо!
*
Животът прилича на шоколад – бързо се стопява!
Особено в устата на лакомия.
Подобно на властта!
Като присвоените пари!
А лакомията е естествена, само - в устата на глупавия.
Парите й не миришат.
Pecunia non olet! / лат.
И за да е ясно - става дума за откраднатите.
Другите - придобиват аромата на изкаралия ги с труда и с ума си.
*
Властта призовава протестиращите да демонстрират, без да се радикализират, но това е повече от невъзможно. Тя ще трябва да „нахрани“ и налагащите, и раздаващите „правосъдие“, за да има хармония, според нейните властови разбирания за живота на обществото!
мп


Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1399049
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930