Най-четени
1. planinitenabulgaria
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. zahariada
8. iw69
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. zahariada
8. iw69
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
Най-популярни
1. shtaparov
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ka4ak
8. milena6
9. vidima
10. donkatoneva
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ka4ak
8. milena6
9. vidima
10. donkatoneva
Най-активни
1. lamb
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. bateico
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. bateico
Постинг
19.04.2016 20:56 -
Путинови работи!...
Автор: mt46
Категория: Рецепти
Прочетен: 3410 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 19.04.2016 20:59

Прочетен: 3410 Коментари: 6 Гласове:
13
Последна промяна: 19.04.2016 20:59


.
.
.
ГОРЧИВИЯТ Путин
Все по-често се замислям защо Владимирович преседна като горчив /безвкусен не е точната дума/ залък в широкото алчно гърло на Запада, този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна.
Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на Бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетически вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват /не/родните БТВ и Нова. Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН-то – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика.
Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, Москва, че и напоследък в Сочи. Не е никак случайно, че той приготви на чичко Шорош и не особено талантливия му готварски екип "Сочна пържола по донбаски", "Крим а`лангле – сюрприз", "Млечна супа по сирийски", "Фино смляна картофена салата по южноамерикански", "Патица с ориз за 70-годишнината по пекински", "Мелба по северноморски-2" и за последен вкус – "Турско кафе по московски". Несвикналите на неГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво.
/На снимката: Специалитет на брюкселско-ленинградския майстор "Меркелакбар" - Превод: "Какво мога аз повече /да сготвя/ за Вас тук?"./
Подправките на Путин бяха "Калибър", "СУ-хх", "МИГуу" и "Зет-космическа мешана сол". Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха "Баране-клатене по кьолнски", "Печен дивеч по парижки /вкл шарлебдовски/", а и "Брюкселско зеле с АК-47" – около 30-на парчета последното. А пък руските "прости" речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски.
Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: "Осанна за Путин, на Голгота Вам". При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарци, че и холандците тия дни завикаха по Ютуб, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст /без салам/, както и БиБиСи, СиЕнЕн и пр безвкусни, червиви и доскучали подправки.
Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло. Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и нинапред-ниназад!
Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително. Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и пр безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня.
Какво да се прави – О, темпора, о морес! - /О, времена, о, нрави!/ - още преди 20 и повече века са казали суперготвачите на древността римляните!
Димитър КУНЕВ
rodinabg.com/readarticle.php
ПП: Ето и една нашенска работа:
.
.
ГОРЧИВИЯТ Путин

Все по-често се замислям защо Владимирович преседна като горчив /безвкусен не е точната дума/ залък в широкото алчно гърло на Запада, този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна.
Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на Бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетически вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват /не/родните БТВ и Нова. Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН-то – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика.
Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, Москва, че и напоследък в Сочи. Не е никак случайно, че той приготви на чичко Шорош и не особено талантливия му готварски екип "Сочна пържола по донбаски", "Крим а`лангле – сюрприз", "Млечна супа по сирийски", "Фино смляна картофена салата по южноамерикански", "Патица с ориз за 70-годишнината по пекински", "Мелба по северноморски-2" и за последен вкус – "Турско кафе по московски". Несвикналите на неГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво.
/На снимката: Специалитет на брюкселско-ленинградския майстор "Меркелакбар" - Превод: "Какво мога аз повече /да сготвя/ за Вас тук?"./
Подправките на Путин бяха "Калибър", "СУ-хх", "МИГуу" и "Зет-космическа мешана сол". Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха "Баране-клатене по кьолнски", "Печен дивеч по парижки /вкл шарлебдовски/", а и "Брюкселско зеле с АК-47" – около 30-на парчета последното. А пък руските "прости" речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски.
Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: "Осанна за Путин, на Голгота Вам". При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарци, че и холандците тия дни завикаха по Ютуб, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст /без салам/, както и БиБиСи, СиЕнЕн и пр безвкусни, червиви и доскучали подправки.
Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло. Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и нинапред-ниназад!
Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително. Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и пр безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня.
Какво да се прави – О, темпора, о морес! - /О, времена, о, нрави!/ - още преди 20 и повече века са казали суперготвачите на древността римляните!
Димитър КУНЕВ
rodinabg.com/readarticle.php
ПП: Ето и една нашенска работа:
Нашенци
/епиграма/
Щели били да намерят газ, нефт.
И в Черно море
до направят кенеф...
Марин Тачков
Вълнообразно
На днешния ден, САЩ извършиха недомашно ...
Лавров стана за смях -само за часове шве...
В електронните вестници вече се появиха ...
Лавров стана за смях -само за часове шве...
В електронните вестници вече се появиха ...
Русия творчески развива международната кулинария. Тези, които не оценят новите модни тенденции в кулинарията ще останат гладни.
Отдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.
цитирайОтдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.
kvg55 написа:
Русия творчески развива международната кулинария. Тези, които не оценят новите модни тенденции в кулинарията ще останат гладни.
Отдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.
Отдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.
И ние се развиваме. Боко се кани да изнася газ...
Горчив им е, защото се чуди как да ги озаптява!
цитирайКакво за България: "България без българи... докато едни станат емигранти, а други- се преселят при Бог и територията ни стане от край до край американска база
така ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...
цитирайтака ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...
gosho568 написа:
Горчив им е, защото се чуди как да ги озаптява!
zaw12929 написа:
Какво за България: "България без българи... докато едни станат емигранти, а други- се преселят при Бог и територията ни стане от край до край американска база
така ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...
така ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация