Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 20:56 - Путинови работи!...
Автор: mt46 Категория: Рецепти   
Прочетен: 3299 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 19.04.2016 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
ГОРЧИВИЯТ Путин
image

Все по-често се замислям защо Владимирович преседна като горчив /безвкусен не е точната дума/ залък в широкото алчно гърло на Запада, този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна.

Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на Бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетически вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват /не/родните БТВ и Нова. Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН-то – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика.

Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, Москва, че и напоследък в Сочи. Не е никак случайно, че той приготви на чичко Шорош и не особено талантливия му готварски екип "Сочна пържола по донбаски", "Крим а`лангле – сюрприз", "Млечна супа по сирийски", "Фино смляна картофена салата по южноамерикански", "Патица с ориз за 70-годишнината по пекински", "Мелба по северноморски-2" и за последен вкус – "Турско кафе по московски". Несвикналите на неГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво.
/На снимката: Специалитет на брюкселско-ленинградския майстор "Меркелакбар" - Превод: "Какво мога аз повече /да сготвя/ за Вас тук?"./

Подправките на Путин бяха "Калибър", "СУ-хх", "МИГуу" и "Зет-космическа мешана сол". Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха "Баране-клатене по кьолнски", "Печен дивеч по парижки /вкл шарлебдовски/", а и "Брюкселско зеле с АК-47" – около 30-на парчета последното. А пък руските "прости" речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски.

Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: "Осанна за Путин, на Голгота Вам". При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарци, че и холандците тия дни завикаха по Ютуб, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст /без салам/, както и БиБиСи, СиЕнЕн и пр безвкусни, червиви и доскучали подправки.

Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло. Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и нинапред-ниназад!

Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително. Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и пр безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня.

Какво да се прави – О, темпора, о морес! - /О, времена, о, нрави!/ - още преди 20 и повече века са казали суперготвачите на древността римляните!

Димитър КУНЕВ

rodinabg.com/readarticle.php

ПП: Ето и една нашенска работа:

 

 

Нашенци
/епиграма/

 

Щели били да намерят газ, нефт.
И в Черно море
до направят кенеф...

 Марин Тачков






Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Русия творчески развива междун...
19.04.2016 22:04
Русия творчески развива международната кулинария. Тези, които не оценят новите модни тенденции в кулинарията ще останат гладни.
Отдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.
цитирай
2. mt46 - Мда...
19.04.2016 22:55
kvg55 написа:
Русия творчески развива международната кулинария. Тези, които не оценят новите модни тенденции в кулинарията ще останат гладни.
Отдавна го написах - използвай чуждия нефт и газ, а когато той свърши ще употребиш собствените си запаси.

И ние се развиваме. Боко се кани да изнася газ...
цитирай
3. gosho568 - ...
20.04.2016 01:32
Горчив им е, защото се чуди как да ги озаптява!
цитирай
4. zaw12929 - Какво за България: "България ...
20.04.2016 03:32
Какво за България: "България без българи... докато едни станат емигранти, а други- се преселят при Бог и територията ни стане от край до край американска база
така ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...
цитирай
5. mt46 - По-скоро те се чудят как да го преглътнат...
20.04.2016 12:16
gosho568 написа:
Горчив им е, защото се чуди как да ги озаптява!

цитирай
6. mt46 - Да... Територията ни е много добра...
20.04.2016 12:18
zaw12929 написа:
Какво за България: "България без българи... докато едни станат емигранти, а други- се преселят при Бог и територията ни стане от край до край американска база
така ни приготвят, така ще ни сготвят по американски, докато ни промиват мозъците , че Русия се готви да ни нападне и унищожи...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19168890
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148934
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031