Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
08.08.2017 22:07 -
Този път ми се надигна...
.
.
.
Този път ми стана добре. Извадих го надигнат от фурната. Става дума за черния сладкиш...Как го направих ли? С мерак.
Сложих кисело мляко и лъжица сода бикарбонат в голяма купа. Добавих 2 лъжици какао, чаша захар, около 2 чаши пресято брашно, близо половин чаша олио. Турих малко орехи и канела/по желание/. Разбърках хубавичко с обикновена бъркалка. Поръсих дъното на правоъгълна тавичка с брашно и с олио. Изсипах сместа в тавичката и я вкарах във фурната /която включих 5-10 минути по-рано на 180 градуса/.... След 35-40 минути беше готов. Извадих го, поръсих го с малко вода и го завих...
.
.
Този път ми стана добре. Извадих го надигнат от фурната. Става дума за черния сладкиш...Как го направих ли? С мерак.
Сложих кисело мляко и лъжица сода бикарбонат в голяма купа. Добавих 2 лъжици какао, чаша захар, около 2 чаши пресято брашно, близо половин чаша олио. Турих малко орехи и канела/по желание/. Разбърках хубавичко с обикновена бъркалка. Поръсих дъното на правоъгълна тавичка с брашно и с олио. Изсипах сместа в тавичката и я вкарах във фурната /която включих 5-10 минути по-рано на 180 градуса/.... След 35-40 минути беше готов. Извадих го, поръсих го с малко вода и го завих...
Вълнообразно
"Циркони" ще ударят центровете...
Коментари - Как се стигна до десети ноем...
ОТГОВОР ОТ СЪПРУГА НА vilish
Коментари - Как се стигна до десети ноем...
ОТГОВОР ОТ СЪПРУГА НА vilish
и така не изглежда зле. :)))
Браво! Поздрави!
цитирайБраво! Поздрави!
Как ти се пали печката в тая жега?
цитирайВъзхищавам ти есе. С теб не мога да се меря! Аз все по-рядко правя сладкиши.
Дерзай в новото си занимание!
цитирайДерзай в новото си занимание!
Защо този път се е надигнало, а преди не е ли? То се надига от содата бикарбонат, чудесийчето, да не си я пропуснал преди?
цитирай
5.
anin -
Ехаа,
09.08.2017 08:57
09.08.2017 08:57
Маринчо, прати едно парченце за кафето ;))
цитирайЧерният сладкиш и на мен ми е любим (отгоре му правя и една лесна какаова глазура). Той винаги става, особено щом човек го прави с желание. :)
цитирайПоздравления!
цитирайДа ти е сладко! Все пак със сладкото с мярка!
цитирайto4icata111 написа:
и така не изглежда зле. :)))
Браво! Поздрави!
Браво! Поздрави!
За по-дебел трябва повече материал или пък мая... :)
kvg55 написа:
Как ти се пали печката в тая жега?
hel написа:
Възхищавам ти есе. С теб не мога да се меря! Аз все по-рядко правя сладкиши.
Дерзай в новото си занимание!
Дерзай в новото си занимание!
И аз го правя рядко - веднъж на 1-2 седмици...
rosiela написа:
Защо този път се е надигнало, а преди не е ли? То се надига от содата бикарбонат, чудесийчето, да не си я пропуснал преди?
Не е заради содата, а заради небрежното разбъркване и незагрятата предварително фурна...
anin написа:
Маринчо, прати едно парченце за кафето ;))
laurencia написа:
Черният сладкиш и на мен ми е любим (отгоре му правя и една лесна какаова глазура). Той винаги става, особено щом човек го прави с желание. :)
Веднъж му правих какаова глазура. Но го предпочитам сочен, напоен със сироп... :)
7. vilish - Изглежда вкусно! :)
12:05
Поздравления!
цитирай
Изтрий
8. zaw12929 - Да ти е сладко! Все пак със сладкото с ...
18:57
Да ти е сладко! Все пак със сладкото с мярка!
цитирай12:05
Поздравления!
цитирай
Изтрий
8. zaw12929 - Да ти е сладко! Все пак със сладкото с ...
18:57
Да ти е сладко! Все пак със сладкото с мярка!
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация