Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2017 21:01 - Тиквеник
Автор: mt46 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2275 Коментари: 11 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Необходими продукти
  • image500 г готови кори
  • imageоколо 1 кг тиква
  • image1 ч.ч. (200 г) захар
  • image150 г орехи
  • image1/2 ч.ч. (100 мл) олио
Начин на приготвяне Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа. По желание може да се поръси с пудра захар след като изстине, а в плънката да се прибави и канела.

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8

Аз сложих настъргана тиква, захар, олио, канела и орехи на око...

image

image

image

После го сиропирах...



Тагове:   Марин,   тачков,   тиквеник,


Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ard - много хубав десерт
18.11.2017 23:35
Много хубав десерт е тиквеника. Аз слагам счуканите орехи в тигана заедно с тиквата и захарта да се задушават заедно.

Май твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)
цитирай
2. emi1ts - Майстор си
19.11.2017 08:15
Марине!Благодаря!Хубав ден!:)
https://www.youtube/watch?v=FJAwc8giAbw
цитирай
3. kvg55 - mt46,
19.11.2017 10:08
Обичам тиквеник, може би защото и аз съм такъв.
цитирай
4. rosiela - Марине,
19.11.2017 11:21
хич не се помайвай, ами прати една майсторски направена тавичка. С тиквеник де, не празна.
цитирай
5. donchevav - Чудесна рецепта - и много актуална - ...
19.11.2017 11:34
Чудесна рецепта - и много актуална - до Коледа тиквите са най-вкусни и здрави. Често правя тиквеник, но не запържвам настърганата тиква. За да се отдели сокът, я посолявам слабо и изчаквам половин-един час. След това я вземам на топки и с движения за правене на кюфтета я приплесквам и едновременно стискам - излиза всичкият сок заедно със солта. Олиото прибавям към захарта, канелата и орехите непържено - по-здравословно е, а и не е така мазно. За омекването и изпичането гарантирам, мисля, че запържването е по-скоро въпрос на навик, отколкото на вкус:)))
А твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!
цитирай
6. tryn - Хубаво!
19.11.2017 17:36
Благодаря за рецептата, Марине.
Да ти е сладко! :)
цитирай
7. mt46 - Благодаря!
19.11.2017 20:04
ard написа:
Много хубав десерт е тиквеника. Аз слагам счуканите орехи в тигана заедно с тиквата и захарта да се задушават заедно.

Май твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)

Само настърганата тиква сложих да се задуши, заедно с олио... :)
цитирай
8. mt46 - Благодаря, Еми! За пръв път го правя... Приятна вечер! :)
19.11.2017 20:05
emi1ts написа:
Марине!Благодаря!Хубав ден!:)
https://www/watch?v=FJAwc8giAbw

цитирай
9. mt46 - Може би, но не е сигурно...
19.11.2017 20:06
kvg55 написа:
Обичам тиквеник, може би защото и аз съм такъв.

цитирай
10. mt46 - Благодаря, Вени!
19.11.2017 20:11
donchevav написа:
Чудесна рецепта - и много актуална - до Коледа тиквите са най-вкусни и здрави. Често правя тиквеник, но не запържвам настърганата тиква. За да се отдели сокът, я посолявам слабо и изчаквам половин-един час. След това я вземам на топки и с движения за правене на кюфтета я приплесквам и едновременно стискам - излиза всичкият сок заедно със солта. Олиото прибавям към захарта, канелата и орехите непържено - по-здравословно е, а и не е така мазно. За омекването и изпичането гарантирам, мисля, че запържването е по-скоро въпрос на навик, отколкото на вкус:)))
А твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!

Твоята работа изглежда по-сложна... Може да не се пържи, а да се повари на печката /котлона/... :)
Поздрави!
цитирай
11. mt46 - И аз благодаря, Елица! Хапвам го с кисело мляко... :)
19.11.2017 20:13
tryn написа:
Благодаря за рецептата, Марине.
Да ти е сладко! :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19173742
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031