Най-четени
1. planinitenabulgaria
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. iw69
8. zahariada
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. bezistena
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. iw69
8. zahariada
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. bezistena
Най-популярни
1. shtaparov
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. milena6
8. ka4ak
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. milena6
8. ka4ak
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. lamb
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. vesonai
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. vesonai
Постинг
18.11.2017 21:01 -
Тиквеник


.
Необходими продукти Начин на приготвяне Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа. По желание може да се поръси с пудра захар след като изстине, а в плънката да се прибави и канела.
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8
Аз сложих настъргана тиква, захар, олио, канела и орехи на око...



После го сиропирах...
Необходими продукти Начин на приготвяне Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа. По желание може да се поръси с пудра захар след като изстине, а в плънката да се прибави и канела.
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8
Аз сложих настъргана тиква, захар, олио, канела и орехи на око...



После го сиропирах...
Вълнообразно
Много хубав десерт е тиквеника. Аз слагам счуканите орехи в тигана заедно с тиквата и захарта да се задушават заедно.
Май твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)
цитирайМай твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)
Марине!Благодаря!Хубав ден!:)
https://www.youtube/watch?v=FJAwc8giAbw
цитирайhttps://www.youtube/watch?v=FJAwc8giAbw
Обичам тиквеник, може би защото и аз съм такъв.
цитирайхич не се помайвай, ами прати една майсторски направена тавичка. С тиквеник де, не празна.
цитирайЧудесна рецепта - и много актуална - до Коледа тиквите са най-вкусни и здрави. Често правя тиквеник, но не запържвам настърганата тиква. За да се отдели сокът, я посолявам слабо и изчаквам половин-един час. След това я вземам на топки и с движения за правене на кюфтета я приплесквам и едновременно стискам - излиза всичкият сок заедно със солта. Олиото прибавям към захарта, канелата и орехите непържено - по-здравословно е, а и не е така мазно. За омекването и изпичането гарантирам, мисля, че запържването е по-скоро въпрос на навик, отколкото на вкус:)))
А твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!
цитирайА твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!
Благодаря за рецептата, Марине.
Да ти е сладко! :)
цитирайДа ти е сладко! :)
ard написа:
Много хубав десерт е тиквеника. Аз слагам счуканите орехи в тигана заедно с тиквата и захарта да се задушават заедно.
Май твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)
Май твоят тиквеник е станал по-добре от моя, така като гледам на снимките.
Да ти е сладко :)
Само настърганата тиква сложих да се задуши, заедно с олио... :)
emi1ts написа:
Марине!Благодаря!Хубав ден!:)
https://www/watch?v=FJAwc8giAbw
https://www/watch?v=FJAwc8giAbw
kvg55 написа:
Обичам тиквеник, може би защото и аз съм такъв.
donchevav написа:
Чудесна рецепта - и много актуална - до Коледа тиквите са най-вкусни и здрави. Често правя тиквеник, но не запържвам настърганата тиква. За да се отдели сокът, я посолявам слабо и изчаквам половин-един час. След това я вземам на топки и с движения за правене на кюфтета я приплесквам и едновременно стискам - излиза всичкият сок заедно със солта. Олиото прибавям към захарта, канелата и орехите непържено - по-здравословно е, а и не е така мазно. За омекването и изпичането гарантирам, мисля, че запържването е по-скоро въпрос на навик, отколкото на вкус:)))
А твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!
А твоят тиквеник изглежда чудесно - поздравления, Марине!
Твоята работа изглежда по-сложна... Може да не се пържи, а да се повари на печката /котлона/... :)
Поздрави!
tryn написа:
Благодаря за рецептата, Марине.
Да ти е сладко! :)
Да ти е сладко! :)
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация