Най-четени
1. planinitenabulgaria
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. iw69
8. zahariada
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. iw69
8. zahariada
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
Най-популярни
1. shtaparov
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. milena6
8. ka4ak
9. vidima
10. donkatoneva
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. milena6
8. ka4ak
9. vidima
10. donkatoneva
Най-активни
1. lamb
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. bateico
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. bateico
Постинг
22.05.2018 21:42 -
Знаете ли какво е "джиджи папо"?
Автор: mt46
Категория: Рецепти
Прочетен: 3120 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 22.05.2018 21:43

Прочетен: 3120 Коментари: 5 Гласове:
18
Последна промяна: 22.05.2018 21:43


.
.
.
Джиджи папа
Снимка: gotvach.bg ‹› "По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"
Необходими Съставки
Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.
Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.
Готовите филийки се поръсват с пудра захар.
ПП: Така баба и майка ми /Бог да ги прости!/ наричаха пържените филии - "джиджи папо". Ако имате стар, сух хляб, може да го оползотворите по този начин... Вместо мляко може да сложите вода. Пудрата захар не е задължителна...
.
.
Джиджи папа

Необходими Съставки
- хляб - 1 бр.
- брашно - 3/4 ч.ч.
- яйца - 4 бр.
- прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
- масло - 250 гр.
- сода - 1/2 ч.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- пудра захар - 1/2 ч.ч.
Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.
Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.
Готовите филийки се поръсват с пудра захар.
ПП: Така баба и майка ми /Бог да ги прости!/ наричаха пържените филии - "джиджи папо". Ако имате стар, сух хляб, може да го оползотворите по този начин... Вместо мляко може да сложите вода. Пудрата захар не е задължителна...
1.
mt46 -
http://recepti.gotvach.bg/r-42766-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B8_%D0%B4%D0%B6%D0%B8-%D0%B4%D0%B6%D0
22.05.2018 21:45
22.05.2018 21:45
Необходими Съставки
яйца - 4 бр.
брашно - 4 с.л.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сода бикарбонат - 1/2 к.л.
хляб - филийки, сух
сладко - по желание
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата, като постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане.
След това се слага киселото мляко плюс содата. Трябва да се получи смес по-гъста от боза.
Филийките се потапят в сместа и се пържат с нагорещена мазнина. По желание се поднасят със сладко
цитирайяйца - 4 бр.
брашно - 4 с.л.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сода бикарбонат - 1/2 к.л.
хляб - филийки, сух
сладко - по желание
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата, като постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане.
След това се слага киселото мляко плюс содата. Трябва да се получи смес по-гъста от боза.
Филийките се потапят в сместа и се пържат с нагорещена мазнина. По желание се поднасят със сладко
Пуу, Маринеее, ама как можа да пишеш за тях :))) Слюноотделих направо :)
Тези дни ще направя, то се е видяло!
цитирайТези дни ще направя, то се е видяло!
Помня ги филийките, Марине. Вкусни са!
Поздрави!
цитирайПоздрави!
blagovestie написа:
Пуу, Маринеее, ама как можа да пишеш за тях :))) Слюноотделих направо :)
Тези дни ще направя, то се е видяло!
Тези дни ще направя, то се е видяло!
И аз мисля утре да направя - за пръв път... :)
barin написа:
Помня ги филийките, Марине. Вкусни са!
Поздрави!
Поздрави!
Ядат се със сирене, със сладко... Аз ги предпочитам с кисело мляко или със сирене и чай...
Поздрави!
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация