Най-четени
1. planinitenabulgaria
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. zahariada
8. iw69
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
2. radostinalassa
3. varg1
4. wonder
5. kvg55
6. mt46
7. zahariada
8. iw69
9. laval
10. reporter
11. kunchev
12. getmans1
13. djani
14. gothic
Най-популярни
1. shtaparov
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. ka4ak
7. dobrota
8. milena6
9. donkatoneva
10. ambroziia
2. wonder
3. katan
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. ka4ak
7. dobrota
8. milena6
9. donkatoneva
10. ambroziia
Най-активни
1. lamb
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. fantastika
2. radostinalassa
3. sarang
4. hadjito
5. wrappedinflames
6. djani
7. savaarhimandrit
8. iw69
9. mimogarcia
10. fantastika
Постинг
19.04.2019 21:35 -
Лесен козунак без месене
Автор: mt46
Категория: Рецепти
Прочетен: 1561 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 19.04.2019 21:37

Прочетен: 1561 Коментари: 2 Гласове:
15
Последна промяна: 19.04.2019 21:37


.
http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/02/blog-post_16.html
Най-лесният козунак без месене
След опитване на различни рецепти и все нещо ми липсваше, все не беше точно това, което търсех, накрая открих моята рецепта за козунак. Толкова лек, въздушен с богата плънка и страхотен аромат, а в същото време, толкова лесен за приготвяне, без дори да си цапате ръцете, защото този козунак не се меси, а само се бърка, с телена бъркалка или със специалните бъркалки за тесто на миксера. Рецептата открих в блога на Мария . Мария, благодаря ти много за прекрасната рецепта.
Необходими продукти: 6 яйца 300 г захар 250 мл прясно мляко 250 г топена мас ( аз сложих 125г масло и 125г мас) 50 мл топла вода за разтваряне на маята 50 мл коняк или ром 40 г жива мая 1кг брашно ( добавих още само 100 г защото яйцата ми бяха по-големи) кората на 1 голям лимон Активирайте маята с 1 суп.л захар, 50 мл топла вода и 2-3 суп. л брашно. Пресейте брашното и към него добавете разтворената в прясното мляко захар, за да няма кристалчета, стопената мазнина, разбитите яйца (разбивам ги с телена бъркалка), алкохола под формата на ром или коняк, маята през това време вече се е активирала, добавете и нея и кората от лимон. Всичко това разбъркайте с бъркалките за тесто на миксера или дървена лъжица. Тестото е много лепкаво и не става за месене, но не се притеснявайте и не добавяйте повече брашно! Оставете на топло да втаса, докато увеличи обема си три пъти. Моя приятелка ми сподели, че оставя тестото да втасва през нощта реших и аз да пробвам. Радостче, благодаря ти, че ме улесни, правенето на козунаци сега са песен за мен :-) Забърках тестото късно вечерта към 23:00 часа, ставих го в стаята, където температурата беше към 20 градуса и на сутринта имах пълна тенджера с прекрасно втасало тесто.
След като тестото е втасало е време да започнете оформянето на козунаците. Пригответе съдовете в които ще печете козунаците, за по-лесно отлепяне аз използвам пергаментова хартия. Пригответе си плънката за козунаците и купичка с малко олио в която да си омазнявате ръцете за по лесна работа с тестото. За плънката използвах локум, сладко и какаово-орехова плънка, която приготвих като разбих на сняг един белтък с 1 суп л захар, добавих малко смлени орехи и какао. От това количество тесто направих три козунака. Разделете си тестото на три и после още на три за да можете да сплетете козунаците. С мазни ръце разстелете на правоъгълни парчета тестото, поставете плънката и завийте и осучете като въже.
Готовите оплетени козунаци, оставете на топло да втасат, докато изпълнят формите си. Можете да ги поставите във фурната на 50 градуса, за да втасат по-бързо. На мен ми отне около 45 мин. След това ги намажете с жълтък, разбит с 1 лъжица прясно мляко и 1 лъжица олио. Ето как изглеждат вече втасали :)
Остава само да ги изпечете на 180 градуса,( до суха клечка) при необходимост покрийте с алуминиево фолиоза да не изгорят.
Остава да се насладите на прекрасния вкус. Добър апетит!
http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/02/blog-post_16.html
Най-лесният козунак без месене
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация