2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 1 кг тиква
- 200 г орехови ядки
- 1 ч.ч. олио
- 250 г захар
- канела
- 2 пакетчета ванилия
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелената и почистената от семената тиква, настъргваме на ренде или с помощта на кухненски робот. Колкото по-ситна е тиквата, толкова по-бързо ще се сготви тя.
В тенджерка или друг дълбок съд задушаваме тиквата с малко олио и добавяме вода (около 1 каф.чашка) за да омекне. Добавяме захарта, канелата, ванилията и орехите, които могат да бъдат смлени на ситно или счукани на по-големи парченца.
Взимаме по две кори и намазваме с мазнина. Слагаме от плънката върху корите и навиваме. Тавата, в която ще печем тиквеника също трябва да е намазана с мазнина. Печем на около 170-180 градуса за 40-45 мин, докато хубаво се зачерви. След като извадим от фурната, напръскваме с малко вода и завиваме с кърпа. При поднасяне може да поръсим с пудра захар.
https://www.vkusi.me/avtori/tikvenik-s-gotovi-kori/
ПП: Аз не задушавам тиквата... Върху настърганата тиква добавям захар, канела и олио. Разбърквам, слагам върху двойка тънки кори, навивам...
Върху готовия тиквеник равномерно наливам малко студен чай...
Обикновено ми остават 2 кори, които ползвам след 2-3 дни, за да направя баклава... :)
Благодаря за подсещането с тази хубава рецепта!
Поздрави, Марине!
И Честит Празник, mt46! (hi)
...аммаа, басси и форматА, гачков..
Посред нощите ми се дояде !
Утре ще си направя !
Панацея
Благодаря за подсещането с тази хубава рецепта!
Поздрави, Марине!
Нямам време за ненужни манипулации... :) Забелязал съм, че някои тикви са по-водни. Няма как да знам това предварително освен ако не съм приготвил част от тиквата варена...
А и не си падам по хрупкавите и сухи сладкиши... :)
Някои дори правят тиквеника сиропиран...
Когато тиквената плънка се е оказвала недостатъчна, на последните кори съм добавял мармалад... :)
И Честит Празник, mt46! (hi)
Посред нощите ми се дояде !
Утре ще си направя !
Панацея
Поздрави!
Поздрави!
Елиминирам коравостта на корите, особено в краищата... А и моят чай е естествен, с липов цвят, мента, ябълки, дюли, шипки...
и мога да си хапвам сладко по всяко време - в това се заричам.:)
И макар да казват, че от тестено се дебелее,
при мене е обратно - направо се слабее!:)
Съквартирантката ми беше от Видин,
а там слагат много страхотни добавки.
Най-вкусния тиквеник,който някога съм опитвала!
Абе...направо жестоко съм си похапвала!:)
И ти добре си се справил!:)
Поздрави сърдечни!
и мога да си хапвам сладко по всяко време - в това се заричам.:)
И макар да казват, че от тестено се дебелее,
при мене е обратно - направо се слабее!:)
Съквартирантката ми беше от Видин,
а там слагат много страхотни добавки.
Най-вкусния тиквеник,който някога съм опитвала!
Абе...направо жестоко съм си похапвала!:)
И ти добре си се справил!:)
Поздрави сърдечни!
И аз съм слабичък... :)
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация