Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2021 13:06 - 6 варианта за диети на гладно за 3 дни "минус 3 кг"
Автор: pizza Категория: Рецепти   
Прочетен: 1272 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Правилно подбраните рецепти за разтоварващото меню или седмиците на детоксикация ще ви позволят да се отървете от излишните килограми за възможно най-кратко време - от 3 кг или повече. В допълнение към загубата на наднормено тегло, общото благосъстояние ще започне да се подобрява. Правилното хранене често е толкова пристрастяващо, че вече не искате да се връщате към предишното меню.

Дните на гладно не са просто начин за отслабване, те могат да се използват за оздравяване на тялото, за избавяне от различни заболявания, за лечение на хипертония . Когато решавате конкретна програма за отслабване, наложително е да вземете предвид личните предпочитания към храната. Така че, ако оризът е отвратителен, тогава не бива да „сядате“ на оризова диета. Само ако менюто за разтоварване не изглежда нещо неприемливо, то може да бъде полезно.

Съдържание:

  • Изисквания за диета на гладно
  • Ползите от диетата на гладно
  • Разтоварваща диета за 3 дни
  • Твърда диета за 3 дни "жокей"
  • Ефективна 3-дневна диета - медицинска
  • Разтоварване на монодиети за 3 дни
  • Сухо гладуване в продължение на 3 дни
  • Мокро гладуване в продължение на 3 дни
  • Недостатъци на диетата на гладно
  • Отзиви и резултати

Изисквания за диета на гладно image

Всяко меню за разтоварване предполага съответствие с редица специфични изисквания. Първо, трябва да се намали съдържанието на калории в консумираната храна на ден. На второ място, менюто трябва да съдържа само натурални продукти, които не вредят на организма.

Също толкова важно е да се спазват следните препоръки:

  • Не трябва да подслаждате, солите, добавяте люти подправки и сосове към ястията. За да подобрите вкуса на храната, можете да използвате лимонов сок, натурални билки, които ще ви позволят да се насладите на качеството на храната, без да навредите на фигурата си.

  • За да стартират процесите на изгаряне на мазнини, е необходимо да се намали енергийната стойност на ежедневната диета.

  • Трябва да ядете храна на малки порции, но често. Дробността е едно от най-важните правила на всички програми за разтоварване. Благодарение на този подход е възможно да започне метаболитни процеси, без да изпитвате болезнено чувство на глад през целия ден.

  • Простите въглехидрати трябва да бъдат напълно изключени от менюто.

  • Водата трябва да постъпва в тялото в обем от най-малко 2 литра дневно. Трябва да пиете чиста вода без газове. Позволени са и зелен чай и билкови инфузии. Захарта не се добавя към напитките.


Ползите от диетата на гладно

Теглото на тялото, при спазване на диета на гладно, определено ще изчезне. Основната полза от такава диета обаче е, че паралелно с това тялото се отървава от токсините, червата се прочистват и излишната течност излиза. Ето защо не е изненадващо, че много хора по света се интересуват от гладни дни, които им позволяват да коригират теглото си и да подобрят здравето си.

За тялото става по-лесно да изпълнява естествените си функции. В края на краищата той полага много усилия, за да смила тежка храна, която човек консумира ежедневно. С помощта на диета на гладно можете да коригирате диетата си.


Разтоварваща диета за 3 дни image

Тридневната диета на гладно включва промяна на диетата всеки ден. Това означава, че човек ще яде разнообразни храни. Придържайки се към предложената диета, за 3 дни можете да се отървете от 3 кг наднормено тегло, както и да прочистите тялото си качествено.

  • Първият ден от диетата на гладно включва ядене на каша от елда, приготвена във вода, както и зелени зеленчуци. За целия ден трябва да сварите една чаша елда, но не повече.

  • На втория ден е разрешен само кефир с ниско съдържание на мазнини. Обемът му не трябва да надвишава 2 литра.

  • На третия ден сварете половин килограм пилешки гърди. В този ден можете да пиете както зелен, така и черен чай, но без добавена захар.

За да не изпитвате глад през целия ден, всеки продукт трябва да бъде разделен на 4-5 порции.

Дори ако трябва да пиете само един кефир през целия ден, това не означава, че водата трябва да бъде изключена. Пийте поне 2 литра вода всеки ден.


Твърда диета за 3 дни "жокей" image

Въпреки че тази диета се смята за твърда, тя ще позволи на човек да поддържа нормална физическа и умствена активност. Няма да се налага да губите съзнание от глад. Акцентът в тази диета е върху протеиновите продукти, поради което се нарича още „Дажба на боксьора“.

Диетата е предназначена за 3 дни и включва ядене на следните храни:

  • През първия ден пилешките гърди (0,5 кг) се пекат във фурната. Ще трябва да се раздели на 4-6 порции и да се яде през целия ден. По време на готвене и докато ядете пилешко месо, не се добавя сол. За да добавите вкус, гърдата може да е леко пипер. В същия ден е разрешено да се пие негазирана вода и билкови отвари. За да не претоварите бъбреците, можете да добавяте лъжица мед към напитката веднъж дневно, по време на пиене на чай.

  • Вторият ден също не е пълен без месо. Пилето обаче трябва да се замени с телешко и порцията да се намали леко. Само 300 г месо се вари. По време на готвенето можете да добавите копър, магданоз и подправки към него, но солта остава забранена. Телешкото месо се консумира, като се разделя на малки порции. Можете също така да пиете чай и все още чиста вода.

  • Последният ден се счита за най-труден. През деня можете да консумирате само черно кафе без захар - не повече от 5 чаши. Ако има заболявания на храносмилателния тракт, тогава кафето трябва да се замени с билков чай ​​или компот. Същото се отнася и за пациенти с хипертония.

Когато завърши третият гладен ден, трябва да излезете правилно от диетата. Менюто за следващите няколко дни трябва да се състои от леки храни, например кефир, овесени ядки, картофено пюре и печени зеленчуци.


Ефективна 3-дневна диета - медицинска image

Тридневната медицинска диета включва бърза загуба на тегло, но без вреда за здравето. Той е идеален за тези хора, които искат да отслабнат, но не искат да придобият здравословни проблеми. Следователно такава диета може да се нарече „правилна“. Тя включва използването на различни продукти, но всеки ден все още ще остане разтоварващ.

Трябва да се храните три дни, както следва:

  • През първия ден можете да изядете до половин килограм варено телешко или пилешко (гърди). Месото трябва да се готви с билки и моркови, но без сол. Разделя се на 5 порции и се яде през целия ден. Обемът на течността за почукване трябва да бъде 2 литра. Има и друга възможност за гладен ден на медицинска диета. Включва яденето на шоколад. За целта е подходящ само тъмен шоколад в количество от 80 гр. Месото е заместено с него. Трябва да разтваряте на всеки 1,5 часа, по едно парче лакомство. Това ще ви поддържа в добро настроение поради фениланина, присъстващ в шоколада. Глюкозата от плочката ще позволи на мозъка да функционира нормално.

  • През втория ден е разрешено да се ядат само плодове и зеленчуци, както и плодове. Общото количество билкови продукти трябва да бъде 2 кг. Забранено грозде, банани и картофи. Водата може да се пие в неограничени количества. Същото се отнася и за билковите чайове, но не можете да добавяте захар към напитката.

  • Последният ден от диетата включва използването на 2 литра кефир и чаша каша от елда. Зърнените храни трябва да се приготвят на пара вечер, така че кашата да е готова сутрин. Целият обем храна е разделен на няколко хранения.

Благодарение на такава диета можете да се отървете от наднорменото тегло и да не навредите на собственото си здраве. През цялото време човек ще остане активен, ще може да прави обичайните си неща.


Разтоварване на монодиети за 3 дни image

Диета на мляко и зелен чай. Тази диета става все по-популярна всеки ден. Може да се използва като гладен ден. Благодарение на такава диета ще бъде възможно не само да се отървете от излишните килограми, но и да прочистите червата. Трябва да се отбележи, че както млякото, така и зеленият чай имат диуретично и жлъчегонно действие.

За да приготвите напитка, ще трябва да загреете 1,5 литра обезмаслено мляко до температура 70 ° C. След това добавете към него 3 чаени лъжички зелен чай. Чаените листа трябва да са листни. Чаят се влива в мляко за четвърт час, след което се филтрира и пие през целия ден. Успоредно с това трябва да пиете вода - около 2 литра. Газовата вода не е подходяща за попълване на течности.

Ако няма време за вливане на чай в мляко, можете да приготвите отделно чаените листа и да добавите мляко към него. Най-голям ефект обаче има зеленият чай с мляко. Тази диета трябва да се спазва не повече от 2 дни. Ако всичко е направено правилно, тогава през този период ще бъде възможно да отслабнете с 3 кг.

Прочетете още: Диета на зелен чай за една седмица


Диета на елда и зелен чай. Благодарение на тази програма за отслабване можете да се отървете от отоци, излишна течност в тялото и токсини в червата. За да направите това, трябва да ядете елда през целия ден. Не добавяйте сол или масло към него. Използвайте зелен чай като напитка.

Едно от несъмнените предимства на тази диета е, че тя не изисква материални разходи. Освен това елдата е напълно естествен продукт от естествен произход.

Прочетете още: Елда диета


Сокова диета. Това е една от най-ефективните диети за премахване на излишните килограми. В продължение на 1-3 дни ще трябва да пиете само прясно изцедени сокове. Напитката може да се получи от всеки плод или зеленчук (с изключение на грозде и банани).

Можете бързо да се отървете от тези излишни килограми със сок от целина или сок от нар. Ако човек има проблеми с храносмилателната система, тогава сокът трябва да се консумира в разредена форма. Може да се разрежда с негазирана минерална вода.

Що се отнася до обема на изпитите напитки, те не са ограничени от нищо. Не можете обаче да ядете храна в гладни дни.

Прочетете още: Диета на пресни сокове: плюсове и минуси, рецепти


Краставична диета. Ефектът от диетата с краставици няма да закъснее. Благодарение на нея можете да се отървете от 3 или повече килограма за възможно най-кратко време. Зеленчукът съдържа минимален набор от калории, както и тартронова киселина, която предотвратява трансформирането на въглехидратите от храната в мастни натрупвания.

Диетата с краставици е добра за лечение на проблеми с черния дроб и жлъчните пътища. Той е ефективен при затлъстяване. Хипертония, подагра, диабет, бъбречни заболявания (без образуването на фосфатни камъни) - всички тези заболявания не са противопоказание за прилагането на краставичната диета на практика.

Трябва да ядете най-малко 1500 г краставици на ден. Разделете ги на 5 порции. Не можете да солите зеленчуци. Ако е много трудно да се придържате към такава диета, тогава можете да разнообразите менюто с няколко варени пилешки яйца и трици (2 супени лъжици. L.).

Прочетете още: Краставична диета за отслабване с 10 кг


Протеинова диета. Протеиновата диета включва ядене на храни, които съдържат голямо количество протеини. За гладен ден можете да използвате кефир с нисък процент мазнини или месни продукти. Подходящи са пилешки гърди, свинско, телешко и телешко месо.

Можете също да използвате боб, сурови зеленчуци и прясно извара. През деня не забравяйте да изпиете поне 2 литра вода. Необходимо е да се консумира избраният хранителен продукт на всеки 4 часа.

Протеините, попадайки в червата, се усвояват дълго време. Следователно няма рязък скок в кръвната захар. Теглото изчезва и човек не чувства глад.

Протеинова диета често се предписва на хора с хипертония.

Прочетете още: Протеинова диета „минус 5-7 кг на седмица“: плюсове и минуси


Кефирна диета. Кефирната диета ви позволява да се отървете от излишните килограми, както и от здравословните проблеми. През целия ден трябва да изпиете поне 1,5 литра кефир. Напитката трябва да съдържа нисък процент мазнини. Разделете целия обем кефир на 6 пъти. Това означава, че ще трябва да изпиете 250 мл от напитката наведнъж (една средна чаша). Кефирът не трябва да е сладък. По желание може да се допълни с ябълки.

Не забравяйте да пиете вода в гладно дни. Минималният обем на консумирана течност е 1,5 литра. След завършване на диетата трябва постепенно да се върнете към предишното меню, като постепенно увеличавате калоричното съдържание на ястията.

Прочетете още: Кефирна диета за 7 дни


Диета с моркови и ябълки. Тази диетична схема включва използването на сок от ябълки и моркови, които трябва да се смесват в равни пропорции. По време на гладуването ще трябва да изпиете шест чаши от напитката.

Освен сок, не можете да ядете други продукти. Въпреки това, водата трябва да се доставя в тялото в обем от 1,5 литра на ден (без сок).

Продължителността на тази диетична програма е 3 дни. За да засилите ефекта, можете да направите масаж или да посетите басейна. Струва си да се подготвите предварително за факта, че е възможно втечняване на изпражненията, тъй като диетата включва прочистване на червата. Ако обаче човек страда от заболявания на храносмилателната система, тогава морковно-ябълковата диета не е подходяща за него.

Прочетете повече: Apple Diet


Сухо гладуване в продължение на 3 дни image

Ако спешно трябва да се отървете от наднорменото тегло, тогава можете да използвате този метод. Той е много буен, но много ефективен. Така че в продължение на 3 дни човек напълно отказва да използва както вода, така и храна. Не се притеснявайте, че смърт от дехидратация ще настъпи за такъв период от време. Факт е, че когато човек не яде, тялото изразходва много по-малко течност.

В този случай е възможно да прикачите силно главоболие, световъртеж и слабост. Гаденето може да последва и през трите дни. Това важи особено за хората, които никога преди не са практикували диети.

Когато слабостта стане много силна, е позволено да се изпие чаша топла вода с лъжица мед. Можете да добавите малко лимонов сок към него.

След три дни можете да започнете да ядете и пиете. В този случай храната трябва да попадне в тялото на малки порции. Храната трябва да е с ниско съдържание на калории.


Мокро гладуване в продължение на 3 дни image

Тази програма за отслабване включва напълно избягване на храна, но не и вода. Може да се консумира без никакви ограничения. Всички други напитки са забранени.

Ако през тези три дни допълнително правите клизми, тогава ефектът от водното гладуване ще бъде по-добър. За поставяне на клизма можете да използвате обикновена преварена вода или отвара от лайка.

Трябва да напуснете правилно диетата, без да натоварвате храносмилателните органи. В противен случай можете да навредите на здравето си.

Противопоказания за гладуване

Не всеки човек може да гладува.

Трябва да се откажете от диетата, ако имате следните заболявания:

  • Хипертонична болест;

  • Всякакви инфекции на тялото;

  • Пептична язва , гастрит ;

  • Хронични заболявания с тежко протичане;

  • Захарен диабет ;

  • Съдова или сърдечна недостатъчност;

  • Артрит или други заболявания на опорно-двигателния апарат.

Въпреки че някои системи за отслабване може да изглеждат трудни, почти всички те ви помагат да изхвърлите вредните вещества от тялото си. Освен това метаболизмът се нормализира, метаболитните процеси се подобряват. Преди да приложите на практика някаква диета, трябва да се уверите, че няма противопоказания за нея.


   
Недостатъци на диетата на гладно

Диетата на гладно не може да се състои само от една полза.

Както всеки друг метод за отслабване, той има някои недостатъци, включително:

  • Няма да е възможно да се отървете от голямо количество килограми.

  • Трябва да се храните често и на малки порции. Този принцип на всяка диета може да бъде доста труден за спазване.

  • Много е трудно да се хранят 4-5 пъти на ден за хора, които са заети.


Отзиви и резултати

Санечка пише:

„Здравейте, всички отслабващи. Искам да споделя моята техника на диета на гладно.

Първият ден ям само варен ориз (не добавям сол и олио към него). Можете да пиете доматен сок, но не можете и да го осолявате. Факт е, че солта задържа течност в клетките.

На втория ден трябва да ядете извара, но не прекалено мазна. И ние също пием кефир, също без мазнини.

Последен ден. Можете да ядете варени пилешки гърди. Пием чай, най-добре зелен. Готово е, в него не трябва да има захар.

Ако спазвате всички правила, можете да се отървете от 4 кг за три дни. Според мен резултатът е отличен. Усещате невиждана лекота в тялото си, което също е много добре. "

Бонечка пише:

„Добър ден на всички, които прочетат записа ми. Искам да ви разкажа за моята супер диета за 3 дни. Искам да ви предупредя веднага, менюто не се променя през цялото това време.

И така, закусвам с няколко меко сварени яйца. Ям също 3 домата (може би дори по-малко) и няколко филийки хляб.

За обяд готвя всякакво месо - 250 г. Ако е пилешко или друго птиче месо, тогава основното е да изхвърлим кората. Трябва да допълните обяда със салата. Това може да е класическа смес от краставици и домати или маруля.

За следобедна закуска можете да си позволите две бисквитки. / P>

За вечеря трябва да ядете същото като за закуска.

Така че, по време на диетата, аз наистина не исках да ям, не е трудно. За 3 дни можете да свалите 1-3 кг, което не е лошо. "

Ариша пише:

Здравейте всички! Искам да ви разкажа за това как се боря с телесните си мазнини.

Ще започна веднага с менюто:

  • Първият ден, когато ям пилешки гърди (или друго месо), само за ден трябва да ям половин килограм. Пия чай с годжи плодове, шипки или глог. Можете да изпиете литър чай. Пия и вода от цикория - 2 чаши и обикновена вода - още 2 чаши. Що се отнася до месото, не можете да го осолявате, но аз го осолих малко. Изядох и две листа маруля.

  • На следващия ден ядох само задушени зеленчуци, пекох ябълка във фурната и ядох кисело зеле. Но аз добавих зеле само за обяд. Само за ден изядох 2 кг зеленчуци и плодове, общо тегло. Пих същото като първия ден.

  • На третия ден ядох елда и пиех кефир. Не готвих каша, а я приготвях на пара от нощта. Определено пия зелен чай, бульон от шипка и чиста вода всеки ден.

Сега за резултата - отне 1.6 кг за три дни. Но в същото време не изпитвах сериозен дискомфорт или чувство на глад. Диетата не е трудна, така че можете да опитате. "




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pizza
Категория: Рецепти
Прочетен: 66595
Постинги: 26
Коментари: 3
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031