Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 22:44 - Защо България не е правова държава
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 6327 Коментари: 10 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



С какво да заменим партиите ни ментета ?

   ... В България няма правова държава и липсват закони за партиите, които да проучват произхода на капитала на учредителите на партиите и харчения капитал на самата партия. А законът на правовата държава "произход на началния капитал" е антикорупционен закон, който изисква началния капитал да не е придобит от организираната престъпност, с ограбване на държавна собственост, или с ограбване на другите от обществото. Той е вследствие на въведеното ново разделение на властите - корпоративните интереси от властта и политиката и смесването им се счита за мащабна политическа корупция.

Липсва и съдебна система, която да следи за точното и безпристрастно изпълнение на закона - дали са истински положените подписи за учредяване на партията и дали е реална изискваната от закона бройка членове.
Поради липса на правова държава, България има 300 партии като ЕТ, с по 1-2 членове, с 2000 фиктивни подписа, перящи мръсни пари и 99% от тях регистрирани с една цел - да правят алъш-вериш с партията, да я "продават" на изборите и обогатяват своите еднолични собственици.

И всички дълбоко свързани с организиратата престъпност- в ръководствата на големите партии има политици преки ръководители на каналите на организираната престъпност.
Или да си спомним, как изведнъж 71 малки партии, "събудени" или регистрирани за 24 часа, се появиха изведнъж на изборите на 12 май с вълча надпревара в гонене на държавната субсидия от 12 лева на глас. А амбициозни "нови политици" като Раева служат на олигархията за "ракета носител", вкарваща олигарси и криминални бизнесмени в политиката.
Друг пример е скандалния от прехода бизнесмен Божидар Томалевски( Дарио Томалети), автор на партията "Другата Блъгария", който на изборите 2009 г. поиска от своите кандидат-депутати в мандатните райони по 10 000 лева, за да ги сложи в мандатните листи на партията си и съдебната система въобще не реагира за тази мащабна корупция. Разбира се, партията му не спечели и О,2% в изборите, но пък така Б.Т. стана за кой ли опреден път милионер.
Ето я изгодата да имаш "собствена партия" в България.

Тук е мястото да цитирам един коментар на Петър Киров от фейсбук страницата на "Идея за България:" В българската конституция липсва разделение между държавната власт и корпоративните интереси, което позволява на едрия частен капитал (без значение дали е законен) да се стреми към властта за да я използва за своите тяснокорпоративни интереси. Пряка последица на този конституционен минус са ежедневно появяащите се нови партии от олигархичен тип. Те не са носители на идеи за устройство на обществото, а политически инструменти чрез които едрия частен капитал по криминален път (нелоялна реклама и купен вот) узурпира държавната власт. Ето защо в България, където държавната власт вече 24г се владее от определени частни корпоративни интереси и дума не може да става за каквито и да било обществена справедливост и правов ред. Печалбата на управляващия олигарх, представлява върховна обществена ценност и стои над всичко, включително над законите, включително и дори над живота на всички останали. Криминалните методи и средства с които партиите от олигархичен тип си проправят пътищата към властта задушават и обричат нормалните идейни партии, т.е. в България парите са победили идеите, меркантилизмът е смачкал духът."

Липсата на правова държава е причината за създаване на порочната олигархично-мафиотска-мутренска партийна система на едрия мръсен и престъпно направен капитал, с партии -търговски дружества, собственост на олигарси и мултимилионери, с неясен и тъмен произход на капиталите и бизнеса, с поставени лица в политиката и слуги на олигарсите, извор на огромна корупция и ограбване на обществото, докарала на българите мизерията и бедността, набутала ги в клоаката на Европа.

Правова държава Германия с 80 милиона население има само 30 идейни партии, а не корпоративни и никой политик не смее да краде и нарушава закона, а неправова държава България със 7 милиона население има 300 партии и всички политици крадат и нарушават закона, даже окрадоха и изнесоха в последните 24 години "демократичен преход" над 130 милиарда народна пара, което остави българите без икономика и ги направи най-бедни в Европа и никой до сега от тези крадци не е опандизен, нито наказан, даже същите продължават да управляват.

Корпоративният безидеен, порочен олигархичен партиен модел на България е пред пълното си изчерпване, гниене и разпад, без кадри. Това се видя в последното правителство на Орешарски, съставено от последния ешелон политически слуги на олигархията от кадри без грам професионализъм и качества на държавници.

В западна Европа вървят почти същите процеси. Макар там да действат силно правови държави, които не позволяват нарушение на закона, нито политиците да крадат, пак партиите им показват пълно изчерпане в настоящата си същност и структура. А двете най големи "опозиционни"( проформа) партии в Европарламента- ЕНП и ПЕС са потънали в корупция, превърнали се в мафиотски бандитски образувания.
Защо е така?
Откак американският неолиберализъм навлезе в Европа през 80-те години, оттогава живеем във времето на неолибералния олигархичен капитализъм, наричан още "новият световен ред". Неолиберализмът отрича демокрацията и правовата държава, затова там, където той е навлязъл е създал олигархия и мафия, която ако захване управлението на държавата, защитава само интересите на едрия капитал.

Вижте как за 24 години преход неолиберална България се управлява само от едрия мръсен и престъпно направен капитал на олигарсите и милионерите на БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ, с обслужващ партиен персонал и медии, който спря развитието на демокрацията и не позволи създаването на правова държава. Олигарси и мултимилионери са захванали ключови позиции в управляването на държавата и ограбват половината обществен продукт за своите джобове, като държат българите с най-ниски пенсии и заплати в Европа, продават интересите на държавата на чужди държави като носни кърпички, превърнали българите в пушено месо и заложници на САЩ и световната олигархия.

Неолиберализмът разби и унищожи старите партии на Европа и унифицира лявото и дясното и политическо пространство с едно мислене. От идейни, направи партиите в БЕЗидейни.
Оттогава партиите показват пълна импотентност и са без визия, няма да намерите партия с истинска нова и ефективна( лява) програма за борба с новата чума на Европа - крайно десния и реакционен неолиберален олигархичен капитализъм и бетониращите го САЩ, държащи с неолиберализма си Европа на колене пред своите олигархични корпорации.

Явна е нуждата от нов тип партии, ясно видели същността на новия враг на човечеството сега - неолиберализма - и насочили борбата си срещу него. Те трябва да бъдат построени на главните принципи и гръбнака на европейската реална демокрация- народовластието и правовата държава, изградени отдолу нагоре като граждански тип партии, ползващи се със симпатията, подкрепата и вота на голяма част от обществото.

Другата Европа прозря това и започна да гради новия си тип партии, във вид на масови граждански политически движения, насочени за борба срещу неолибералния ред и система.
Първа започна Исландия използваща главните лостове на демокрацията - съзнанието и народния вот, като направи референдум, с който опрости всичките си външни дългове към частните банки, национализира банките си и опандизи банкерите си.

Много успешна е борбата на италианското многомилионно "Движение 5 звезди "( Грилините) на Бепе Грило, което макар да не влезе сега с мнозинство в италианския парламент( трети с 25,5 %) стана истинския победител в последните избори в Италия. То разби старото ляво и дясно пространство на Италия, а Бепе Грило отказа да се коалира и сформира правителство с неолибералните партии, остана опозиция в парламента.
Далновидна е политиката на Бепе Грило, той вижда, че лявото и дясно пространства са еднакви неолиберали, само се бият помежду за властови позиции и прозря, че подобна коалиции с неговото коренно идеологически противоположно антинеолиберално движение ще бъде "ни рак, ни щука", а такава "менте коалиция" ще го провали преди да се роди.
Старите партии в Италия - неолиберали от ляво и дясно, на часа се коалираха и сформираха правителство, което Грило естествено не подкрепи( за разлика от наш Сидеров), като с това той ги предизвика да покажат пред обществеността истинската си неолиберална същност, че всички партии от ляво и дясно са производни на едрия капитал и идеологията на американския неолиберализъм- т.е. напълно идеологически еднакви, само се бият помежду си за властови позиции. А той - Грило е производен на голямата средна класа, която едрия капитал на власт унищожава и се бори за нейното запазване и развитие.

Сега Грило гради стратегията да разрасне двойно своите редици и с организирани действия в цяла Италия да свали до 1 година новото неолиберално правителство и се тръгне към нови избори, като с помощта на многолюдните си редици, на съзнанието и вота на избирателите, влезе с мнозинство в следващия Парламент и състави самостоятелно правителство, което със своето законодателно мнозинство и чисто нови закони, по законодателен път , да промени старата неолиберална олигархична система с нова -тази на реалната демокрация и правова държава и отвори вратите за нов икономически и социален модел, заменил неолибералния.

Ще поживее и ще видим, казва народа ни, но познавайки добре най-новото историческо развитие на Европа и Италия, считам пътя на Грило за най-правилен и гледащ далеч в бъдещето, макар и предизвикателен, криещ в себе си много рискове за вътрешно разрушение от изпълзелите гадинки-кариеристи, усетили, че могат да направят нова политическа кариера в Грилините. За това подкрепям мерките на Грило с желязна ръка навреме и веднага да се чисти от гадинките -кариеристи.
Това не се хареса на противниците му и хищната преса на медийния магнат на Берлускони(който стана прототип на нашата олигархична мафия, с мозъка Доган, да създаде своя медиен магнат Пеевски), владеещ половината от медийното пространство на Италия и той атакува Бепе Грило за тези чистки, като го нарече "клоун" и "фашист".
Но едва ли ще зачерни лицето на Грило, който постоянно се движи сред хората, следи техните неволи и грижи, гради своята антинеолиебрална програма върху тях, притежаващ революционния дух на Гарибалди, обичан от редовия италианец и наричан заслужено "човек на народа".

Същата е и стратегията на СИРИЗА в съседна Гърция.

   За това, братя българи, единственото спасение е "реалната демокрация и правова държава" на развитите европейци. Вкарат ли се принципите на реалната демокрация да изградят правова държава, вкара ли се закона за "произхода на капитала" и започне ли да се изпълнява желязно, бъдете сигурни, че за 24 часа партиите в България ще намалеят от 300 на 5 и корупцията по върховете ще бъде ликвидирана, заедно с нейните генератори. Ще изчезнат завинаги престъпните партии от прехода на България , както и хранените техни слуги, ще се родят нови партии с чисти лица и революционни идеи за бъдещето на България.

Също този закон, придружен от други златни закони на правовата европейска държава, ще помогне за извършване на ново преразпределение на собствеността в икономиката, изтръгването и от ръцете на едрия капитал и правилното и разпределение в полза на цялото общество, което ще отвори вратите за възстановяване и развитие на икономиката в правилна посока и бързото вдигане на жизнения стандарт на всички българи.

За да заработи правовата държава в България е необходимо да се създаде нов тип партийна система по примера на западна Европа-от силно идейни партии, гонещи членска маса и издържащи се само от членски внос, да не се разчита на финансиране от едрия бизнеси, да се счита за мащабна корупция приемането на подаръци от едрия бизнес и такива опити секирата на правовата държава ще посича на часа.

Новите политически субекти трябва да бъдат изградени като масови гражданско политически движения от долу нагоре, които със свое законодателно мнозинства и закони, приети в НС, сменят и ликвидират старата неолиберална олигархична- мутренска- мафиотска система от прехода и я заменят с модела на правовата и социална европейска държава, изграден върху бастиона на реалната демокрация. Най-добри нейни представители са 8-те най-развити икономики от северна и средна Европа( Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария), които имат почти еднакъв социален и обществен модел, на едно ниво развити икономики и жизнен стандарт, далеч надхвърлящ вече този на САЩ и чиято силно действаща правова държава не допуска раждането на олигархия и политическа мафия.

ДРД"Идея за България" първа разказа на българското общество за новия враг на България -неолиберализма, внесен от БСП и внедряван от всички управлявали партии през прехода и изгради стратегия за смяна на неолибералната олигархично -мутренска система от прехода със създаване на масово гражданско политическо движение, под егидата на своята разработена идея за силна богата и процъфтяваща социална и правова държава България, упражняваща реална демокрация, като следва стъпките на италианските Грилини.
За да не бъде водена за носа от едрия олигархичен капитал ДРД "Идея за България" си е поставила задачата освен да стане масово движение с друг вид политически субект, коренно различен от досегашните, но е възприела желязното правило на правовата държава да събира финансираното си само от вътрешен членски внос 5 лева на година и нито лев от едрия мръсен 100% български капитал.
ДРД "Идея за България" е първото антинеолиберално политическо движение в източна Европа със своя собствена разработена идеология "за реална демокрация и правова държава" и перспективна доктрина за развитието на България по пътя на най-добрите европейци.

Автор : Дора Апостолова
Авторски материал на "Идея за България"

20 юни 2013 г.

www.ideyazabulgaria.org/index.php

ПП: Съкратих малка част от статията...



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. batogo - !!!:)))
17.07.2013 10:24
Добра идея. Остава да се намерят чисти, почтени хора, които да я осъществят, без да я омаскарят...
цитирай
2. zaw12929 - ВЕРНО Е, ЧЕ :7 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ ИМА ...
17.07.2013 15:44
ВЕРНО Е, ЧЕ :7 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ ИМА 300 ПАРТИИ, ОКРАДОХА НАД 130 МИЛИАРДА НАРОДНА ПАРА,

но не 300 партии го окрадоха, само една- казва се синя демокрация , която роди 20-30 партийки в която няма нищо демократично, тя съсипа България, като се съюзи с дявола. Днес организира протести, манипулира с медиите, търси външни защитници, представяйки законно избраните, като натрапници, употребявайки и силата на платените от ГЕРБ наемници…

трябва да се разбере, вие защо ни манипулирате?! Защо не оставите компетенните органи да си свършат работата- ще ви напиша 10 коментара и не искам отговор. Аз ще намерв информацията, какво те сърби- защо не се отнесеш до прокуратурата?!
цитирай
3. zaw12929 - България не правова държава- за...
17.07.2013 15:54
България не правова държава- защото е член на ЕС и има всички закони.
Съдът никога не се самосезира, а разглежда само поставените пред него дела

Съдът не е органа, който да разглежда произхода на финансите на фирмите и на когото и да било, освен, ако има съдебен иск от зьаинтересовани

Има точно компетентни органи, които разглеждат финансите на партиите и не слагаите всички партии под общ знаменател, а само две, които имат офшорни сметки на лидерите... ... които народът изхвърли от властта... защото това безвтемие на сините свърши ...
цитирай
4. zaw12929 - Пряка последица на конституционен ...
17.07.2013 16:06
Пряка последица на конституционен минус са нови партии от олигархичен тип.
Дай конкретни имена и ги внеси в Прокурарурата- защото това са празни приказки за нагнетяване напрежение...
конкретно: Как позна, че
неолиберализма, внесен от БСП и внедряван от всички управлявали партии през прехода и изгради стратегия за смяна на неолибералната олигархично -мутренска система от прехода със създаване на масово гражданско политическо движение, под егидата на своята разработена идея за силна богата и процъфтяваща социална и правова държава България, упражняваща реална демокрация, като следва стъпките на италианските Грилини.
Не е ли по добре да ги разясниш щред Прокуратурата с конкретни имена. Да спасиш света от българскооото зло. Не се разбра българските социалисти ли ударихас САЩ 2001 на 11.09 Хайре, кажи си!!!
цитирай
5. mt46 - Лидерите на БСП и на СДС въведоха този модел у нас през 90-те г.
18.07.2013 00:02
zaw12929 написа:
Пряка последица на конституционен минус са нови партии от олигархичен тип.
Дай конкретни имена и ги внеси в Прокурарурата- защото това са празни приказки за нагнетяване напрежение...
конкретно: Как позна, че
неолиберализма, внесен от БСП и внедряван от всички управлявали партии през прехода и изгради стратегия за смяна на неолибералната олигархично -мутренска система от прехода със създаване на масово гражданско политическо движение, под егидата на своята разработена идея за силна богата и процъфтяваща социална и правова държава България, упражняваща реална демокрация, като следва стъпките на италианските Грилини.
Не е ли по добре да ги разясниш щред Прокуратурата с конкретни имена. Да спасиш света от българскооото зло. Не се разбра българските социалисти ли ударихас САЩ 2001 на 11.09 Хайре, кажи си!!!

цитирай
6. mt46 - И преди да влезем в ЕС не сме били правова държава...
18.07.2013 12:55
zaw12929 написа:
България не правова държава- защото е член на ЕС и има всички закони.
Съдът никога не се самосезира, а разглежда само поставените пред него дела

Съдът не е органа, който да разглежда произхода на финансите на фирмите и на когото и да било, освен, ако има съдебен иск от зьаинтересовани

Има точно компетентни органи, които разглеждат финансите на партиите и не слагаите всички партии под общ знаменател, а само две, които имат офшорни сметки на лидерите... ... които народът изхвърли от властта... защото това безвтемие на сините свърши ...

цитирай
7. mt46 - Не са виновни само сините...
18.07.2013 13:01
zaw12929 написа:
ВЕРНО Е, ЧЕ :7 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ ИМА 300 ПАРТИИ, ОКРАДОХА НАД 130 МИЛИАРДА НАРОДНА ПАРА,

но не 300 партии го окрадоха, само една- казва се синя демокрация , която роди 20-30 партийки в която няма нищо демократично, тя съсипа България, като се съюзи с дявола. Днес организира протести, манипулира с медиите, търси външни защитници, представяйки законно избраните, като натрапници, употребявайки и силата на платените от ГЕРБ наемници…

трябва да се разбере, вие защо ни манипулирате?! Защо не оставите компетенните органи да си свършат работата- ще ви напиша 10 коментара и не искам отговор. Аз ще намерв информацията, какво те сърби- защо не се отнесеш до прокуратурата?!

цитирай
8. mt46 - Важно е и идеята да достигне до повече хора...
18.07.2013 13:08
batogo написа:
Добра идея. Остава да се намерят чисти, почтени хора, които да я осъществят, без да я омаскарят...

Но как, като в медиите не се говори по тези въпроси?...
цитирай
9. injir - Чисти и почтени политици и депут...
18.07.2013 23:49
Чисти и почтени политици и депутати? Къде са?
цитирай
10. mt46 - ...
20.07.2013 08:17
injir написа:
Чисти и почтени политици и депутати? Къде са?

Може да се появят - ако се променят законите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157054
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031