Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 23:21 - София - център на мафията, на плутокрацията, на гепаджиите...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 21319 Коментари: 16 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Софийският геноцид срещу регионите
image
News.bg
Понеделник, 22 Юли 2013 20:36 image(173)   image(31)   imageimage

София не е България. Но и България въобще не е София, тя в сравнение със столицата е малтретирана и репресирана. По новата оперативна програма „Региони в растеж" София ще получи 600 млн. лв., а следващите след нея по големина осем български градове (Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Благоевград) общо ще получат три четвърти от тази сума - 450 млн. лв.

Тези данни бяха публикувани през април в сайта на Оперативна програма „Регионално развитие", сега там ги няма. Известно е, че София чака пари и от Програмата за развитие на селския туризъм и поради тази причина Йорданка Фандъкова поиска София да се приравни на село. Столицата била разработила проекти за усвояване на европейски и български държавни пари в общ размер на 2,5 млрд. лв, при положение, че 26-те най-големи след София града общо ще получат едва половината от тази сума - 1,3 млрд. лева, а 32 малки български града ще получат по-малко от една четвърт от тази сума - 600 млн. лв.

Средствата от ЕС, договорени и усвоени от Южна България, към която е и София, са 6,7 млрд. лв., а за цяла Северна България парите са три пъти по-малко - 2,5 млрд. лв. Цели 89% от държавния бюджет на България са за Южна България, а за Северна България остават едва 11%.

Според данните на Националната статистика общият доход средно на лице от домакинство, както и темпът на неговото нарастване са драстично по-високи в София, в сравнения с останалите региони на България, особено в Северна България. Ако имаме предвид средногодишния процент на увеличение на доходите и ако настоящата тенденция се запази, то след 20 години русенци ще получават една трета, а силистренци една пета от доходите на столичани. От петте града с най-голям растеж на доходите (Стара Загора, София, Пловдив, Перник и Велико Търново) четири са в Южна България, а от последните пет града с най-нисък растеж (Габрово, Враца, Силистра, Видин, Пазарджик) само един не е от Северна България.

Регионалното малтретиране, хиперцентрализмът и регионализмът са свързани с безумната корупция, с нечовешкия алчен монополизъм, с растящата икономическа престъпност, с паразитирането на най-богатите (олигарсите) и на най-бедните (циганите), както и с продължаващото дълги години очевидно мафиотизиране на държавата, срещу което са нестихващите, но игнорирани от сегашната власт, улични протести.

Всичко това от своя страна е причина за масовото емигриране на младите българи зад граница (-2,4промила годишно, общо около 2 милиона за Прехода), за демографската катастрофа на България, която според проучване на Световната банка през 2050 г. ще бъде с 4 млн. жители (от близо 9 млн. през 1985 г.) при неизвестно каква етническа структура, вероятно 3:1 в полза на циганския етнос.

(Като аргумент за това съотношение ще посочим факта, че от родените 1907 деца през 2012 г. в Русе 1004, доста повече от половината, не са от български етнически произход.) Според НСИ, намалението на населението за 2012 г. във Видинския регион е с цели 16,0 промила, в Монтана - 12,8 промила, докато в София е само 1,9 промила, много пъти по-малко.

Населението на Северна България намалява седем пъти по-бързо в сравнение с Южна България, където е и София. Всички в България знаят и говорят за едни 3,5 млрд. лв., които всяка година се крадат от обществото ни чрез различни форми на контрабанда, знаем за източването на ДДС, пак в милиарди лева, и т.н., но никой не предприема абсолютно нищо по този повод.

Всички знаят за умопомрачителните размери на наркотрафика, знаем кой взема парите, знаем кои са наркобароните, само властта и съдебната система не знаят нищо. Помним как се затрудни финансово държавата, след като в чужбина хванаха наш кораб с тонове кокаин. Абсурдно е, но у нас единствената задържана и осъдена „наркотрафикантка" е бедната 80-годишна баба Божия от с. Самуилово заради три стръка коноп в двора й.

Откраднатите пари определено не отиват в провинцията, нито в Монтана, нито във Видин и Силистра. Всички знаят и за едни други 3,2 млрд. лв., с които годишно обществото издържа братята цигани. В доклада на Държавния департамент на САЩ се посочва, че 47 % от циганските деца и 23 % от възрастните цигани страдат от диабет или астма. Този необичаен факт намери своето обяснение в последната афера на ТЕЛК; срещу подкуп от 100 до 300 лв. докторите издавали Експертно решение за инвалидност, срещу което фиктивният болен - дете или възрастен - получава от бюджета веднъж накуп 5 000 лв., а после всеки месец по няколко стотачки. За мащаба на акцията по източване на бюджета и за отражението и върху бедните българи по-добре да не мислим.

След 20 години огромната и безнадеждна пропаст между бедните и богатите българи ще е в пъти по-голяма. Тъй като и сега според данни на Евростат за 2012 г. повече от половината българи (60%) живеят в пълна бедност, 52% от децата са в пълна мизерия, очевидно е, че положението на най-широките кръгове от обществото в провинцията, и особено в Северозападния регион силно ще се влоши за сметка на привилегированите социални страни от столицата, богаташките гета около нея и в затворените елитни селища по черноморския бряг.

С това геноцидът спрямо социалното множество от определени региони на провинцията ще бъде още по-жесток. В момента според НСИ смъртността на жителите на столицата София е 11,92 промила. В Северозападна България, например във Видин, смъртността е много по-голяма - 23,21 промила, около два пъти. Това означава, че на всеки един починал софиянец се падат по двама покойници от провинцията на север от София.

Пак според НСИ, заболелите и починали от болести на органи на кръвообращението български граждани, живеещи в Северен централен район, са с 32% повече от живеещите в Югозападния район, включващ и София, т.е. на всеки трима починали по тази причина от този регион се падат четирима починали от региона, в който са Велико Търново и Русе. Така стоят нещата и по отношение на раковите заболявания и т.н. Всичко това е ярка проява на пристрастеност само съм интересите на даден регион - столицата - за сметка на интересите, благоденствието, здравето и живота на хората в другите български региони.

Тази убийствена практика е известна като регионализъм. В някои случаи той е по-лош от комунизма и фашизма, защото напълно безнаказано и неусетно обрича на мизерно съществуване, на болести и ранна смърт (поради липса или лошо здравеопазване, липса на аптеки, недостиг на средства за лекарства, мизерия, глад, депресия и др.) огромно множество български граждани.

Всички виждаме как националното богатство на България се употребява само и единствено в полза на богатите софиянци. За тях се строят с народни пари магистрали, за да могат лесно и удобно да стигат до черноморските плажове, за тяхно удобство се строи метро, строят се зали, като в същото време инфраструктурата в много провинциални селища е плачевна и опасна. Всички пари по европейските проекти преминават през софийски министерски филтри. Наскоро станаха известни парите, които служебни лица в Регионалното министерство са усвоявали под формата на фиктивно участие в това, което е трябвало само да подпомагат и да контролират.

Продължаващата с десетилетия дискриминация по признак местоживеене с течение на времето се превръща в геноцид по същия признак. Налице са брутални нарушения на Закона на дискриминацията (чл. 4, ал. 1 и ал.3), видни от реалните обстоятелства за живот, които за една част от българите непрекъснато се влошават, а за друга част стават все по-неприемливо луксозни без основание.

Ако имаме предвид ратифицираната от България Конвенция предотвратяване и наказване на престъплението геноцид на ООН, всичко това наистина наподобява геноцид срещу тях, тъй като е налице съставът на нейния чл. 2, т. „в", който посочва, че действията по „умишлено налагане на групата на условия на живот, целящи физическото и унищожаване изцяло или отчасти" представляват осъществяване на престъплението „геноцид" по признак местоживеене.

Осъществен е съставът на престъпление по чл. 416, ал. 1, т."б" на Наказателния кодекс, което ясно се вижда от официалните статистически данни за смъртността на населението и за самоубийствата на българските граждани (по самоубийства сме на първо място в света). Има тежки нарушения на правата на човека, изложени в международната Харта на основните права, ратифицирана от Република България.

Тези нарушения и престъпления трябва да бъдат час по-скоро спрени и наказани с цялата строгост на българските и европейските закони. Това е единствената алтернатива за съществуването на и без това най-бързо намаляващата в света, най-болна и умираща българска нация.

Автор: проф. Петър Иванов, Център за демографска политика

www.moreto.net/novini.php
news.ibox.bg/comment/id_742446026

ПП: Страниците на постингите ми се зареждат бавно по независещи от мен причини. Някои мислят, че съм забранил коментарите /защото полето за коментари първоначално не се вижда/, но не е така...



Гласувай:
37


Вълнообразно


1. anin - Така си е!
26.07.2013 07:57
Дано поне Видин живне покрай новия мост....
цитирай
2. didoignatov - Поздрави за постинга, Марине!
26.07.2013 09:53
Знаеш ли, че живеещите в триъгълника Враца, Монтана, Видин, наричаме този край на България - Северозападнала. И положението става все по-трагично.
Поздрави!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
26.07.2013 10:19
Анонимния коментар казва истини. Всичко това е продължение от старата практика на социализъма, която целеше и продължава да цели разделение и омраза между зони, градове, прослойки, етноси и дори професии по простата причина, че разединяването на нацията укрепва нейното безсилие, а това е основната цел на котилото политици от последните 68 години... Разделяй и владей...
цитирай
4. mitkaloto - От кога призовавам столицата да е ...
26.07.2013 10:27
От кога призовавам столицата да е друг град?Видин,Монтана или Силистра.
цитирай
5. nrd - Привет!
26.07.2013 11:09
Точно ,ясно и най-страшното-ИСТИНА!Лошото е,че не се чуват кадърните,мислещи и можещи хора.
Браво за постинга!
цитирай
6. troia - Май
26.07.2013 17:22
винаги София ще обира каймака. Все пак там живеят най-важните и ценни хора на държавата като политици, депутати, олигарси, фолк-звезди и т.н. :)) Хората от провинцията за какво са? Само да плащат данъци.
цитирай
7. zaw12929 - Казват в столицата безработицата е ...
26.07.2013 21:00
Казват в столицата безработицата е под 4 %
Наскоро бях там и минавайки през пазара видях, че цените са наполовина.
Това е достатъчно основание да се иска промяна... равнопоставеност
цитирай
8. mt46 - Знам, че беше така през социализма...
26.07.2013 21:24
анонимен написа:
През социализЪма всички се стремяха да вземат софийско жителство и работеха
в "Кремиковци", по строежите, живееха в общежития, години наред, за да
станат софиянци. В София имаше всичко, защото цяла България произвеждаше за
столицата. София е лицето на България затова трябва да е красив град и хората да са доволни, че са столичани, но не е така. Сега е за предпочитане да се живее
в по-малък град, защото магазините са пълни, стига да си платежоспособен.
В София е за предпочитане да живеят млади хора, които градят кариера, но те не могат да се устроят заради старите лъвове, които не пускат кокала.:)))
Реално погледнато истински софиянци-кореняци има много малко. София е населена с провинциалисти и селяни от цялата страна, които са били активни партийци и продажници и са отговаряли на условията за софийско жителство.
В момента е най-добре всеки да живее и се развива в родното си място, а не в друг град или чужбина. София е земетръсна зона, голям, неудобен за живеене
град, а и хората са сбирщина и са от най-лошите.

Мои роднини се преселиха там. Един братовчед и братът на снаха ми, които работеха в "Кремиковци", починаха млади...
цитирай
9. mt46 - Трудна работа...
26.07.2013 21:29
anin написа:
Дано поне Видин живне покрай новия мост....

Колкото Русе е живнал...
цитирай
10. mt46 - Благодаря, Дидо!
26.07.2013 21:33
didoignatov написа:
Знаеш ли, че живеещите в триъгълника Враца, Монтана, Видин, наричаме този край на България - Северозападнала. И положението става все по-трагично.
Поздрави!

Демографската катастрофа е сред най-тежките ни проблеми... Прекомерната централизация е пагубна за всяка страна...
цитирай
11. mt46 - Добре...
26.07.2013 21:39
batogo написа:
Анонимния коментар казва истини. Всичко това е продължение от старата практика на социализъма, която целеше и продължава да цели разделение и омраза между зони, градове, прослойки, етноси и дори професии по простата причина, че разединяването на нацията укрепва нейното безсилие, а това е основната цел на котилото политици от последните 68 години... Разделяй и владей...

Но нали влязохме в ЕС, тръгнахме по европейски път на развитие?... Знаеш ли, че в повечето европейски държави селата са от градски тип, а не като нашите - западнали, обезселени, с полусъборени къщи, с неасфалтирани улици?...
цитирай
12. mt46 - Оценявам чувството ти за хумор...
26.07.2013 21:44
mitkaloto написа:
От кога призовавам столицата да е друг град?Видин,Монтана или Силистра.

Пропуснах да добавя, че София е център и на проституцията...
цитирай
13. mt46 - Истините трябва да се знаят...
26.07.2013 22:42
nrd написа:
Точно ,ясно и най-страшното-ИСТИНА!Лошото е,че не се чуват кадърните,мислещи и можещи хора.
Браво за постинга!

Преди 2-3 дни ме ядоса коментар във ФБ на една протестираща - защо провинцията спяла?... Аз пък питам - защо будните, интелигентни, отворени столичани спяха, когато в държавата ни се извършваха толкова безобразия от властите години наред?... Или загрижеността им за морала, за справедливостта, за България... е лицемерие?...
цитирай
14. mt46 - Да обират каймака, но да има и за другите...
26.07.2013 22:50
troia написа:
винаги София ще обира каймака. Все пак там живеят най-важните и ценни хора на държавата като политици, депутати, олигарси, фолк-звезди и т.н. :)) Хората от провинцията за какво са? Само да плащат данъци.

А като умрат хората от провинцията, кой ще плаща данъци, такси?... :)
цитирай
15. mt46 - Да, а и заплатите са високи... Наемите, услугите - също...
26.07.2013 22:58
zaw12929 написа:
Казват в столицата безработицата е под 4 %
Наскоро бях там и минавайки през пазара видях, че цените са наполовина.
Това е достатъчно основание да се иска промяна... равнопоставеност

цитирай
16. hatanasov - ТОЗИ Е ИДЕОЛОГЪТ ...
28.07.2013 23:46
НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛУКАНОВ И ЖАН ВИДЕНОВ. ТАКА, ЧЕ ГО ВИДЯХМЕ КАКВО МОЖЕ.
цитирай
17. alexs - Марине колко са богатите семейства ...
05.08.2013 10:34
Марине колко са богатите семейства основно от София - около хиляда и те са създали този мракобесен ред в тяхна полза! Средната класа доколкото я има също е потърпевша защото здраво я рекетира мутроолигархичната власт!В София живееят близо два милиона но тази мутренско - олигархична прослойка е не повече от 1% те назначават депутатите министрите правителствата .....
У нас богатите не искат да плащат данъци заплати ... на запад богатите не плащат плосък данък 10% а по скала на доходите 40-50% и заплатите са им заплати и затова има мир спокойствие заравеопазване образование
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160022
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031