Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 23:10 - Американците не искат война със Сирия
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 10920 Коментари: 34 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Скъпи хора по света,

Американското правителство си павира пътя за поредната жестока война, този път в Сирия, затова ви разбирам, че може би се възмущавате от средностатистическите американци, позволяващи това войнолюбие да продължава. След като останките на Кадафи бяха влачени по улиците на Либия, нашият държавен секретар ви каза с демоничното си задоволство: „Дойдохме. Видяхме. Той умря.“ Разбирам ви, защото те ни правят да изглеждаме като кръвожадни главорези.

Може би мислите, че всички ние сме съгласни с безконечните войни и незаконните нападения с дронове. Може би мислите, че намираме извинение за безсрочните арести или изтезанията на други човешки същества. Може би мислите, че одобряваме полицейщината и шпионирането в глобален мащаб, които са заплатени с парите от нашите данъци. Вероятно вярвате и че подкрепяме високомерното перчене на нашите власти, задето покоряват целия свят. Сигурно и ни мразите заради всичко това.

image

Независимо в какво ви убеждават от двупосочния телекран1, ние не сме съгласни с действията на нашите държавници. Нашето правителство не е наше, а съвършено подивяло. Тези хора не са наши народни представители. Ние не споделяме мирогледа на кръволоците. Отвратени сме от тях.

Също както и вие, ние искаме мирен и пълноценен живот с надеждата за едно по-добро бъдеще за нашите деца. Искаме радостите, мирът, любовта и свободата да са мечти, превърнали се в реалност. Очевидно е, че тези ценности не са представителни за нашите властници, понеже не ние оглавяваме правителството. Напротив – то ни е сложило оглавници.

Много отдавна нашите официални представители престанаха да бъдат представители на исканията ни. Те се продават на този, който плаща най-скъпо, а той може да бъде военно-индустриалният комплекс или неговите международни спонсори. Жаждата им за кръв е толкова силно представена в нашата политическа система, че вече не може да бъде премахната по миролюбив начин. Те действат зад кулисите и не носят наказателна отговорност.

Сега се говори, че нашият Президент щял да се среща с военния си антураж, за да обсъждат атака срещу Сирия – поредната суверенна държава, която никога не е нападала или поне заплашвала американците. Това важи и за другите страни, станали жертви напоследък. Въпреки че в миналото американците бяха заблуждавани да подкрепят такива нападения под претекста, че нашата армия „защитава тамошните свободи“, този аргумент вече се изчерпа. „Тамошните НЕсвободи“ никога не са били заплаха за нашите свободи. И нашата свобода беше унищожена от същите тези хора, които ни продават лъжите си. Сега вече го знаем.

Същото може да се каже и за „хуманитарния“ аргумент или за „миротворчеството“. Никой, който е с разсъдъка си, няма да твърди, че след военната намеса в Афганистан, Ирак, Либия, Пакистан, къде ли не, положението за „тамошните човеци“ е станало по-добро или това е довело до „миротворчески“ ефект.

Ето защо повечето американци раздразнено се противят на тази война или всяко друго разширяване на „войната срещу терора“. Ние не искаме повече войни в Близкия Изток или където и да било.

Американците искаме мир.

След тази публикация на Associated Press, оповестяваща заговорите за война в Сирия, няма и един коментар в подкрепа на военната намеса. Нито един! Вместо това, коментарите ни разказват една история за политически цинизми, задкулисни надумвания и корупция. Това показва, че американците се пробуждат с бързи темпове.

Ние знаем, че „войната срещу тероризма“ се използва като оправдание за изграждането на глобален затвор, в който малка клика ще има пълен контрол над ресурсите, корпорациите, парите, отделните държави, пресата, интернет и човечеството. Ние знаем, че тези хора открито финансират и въоръжават същите онези терористи, които използват като претекст за по-големите си планове. Знаем още, че на тях не им пука за Америка, както не милеят и за вашия народ.

Тяхната пропаганда вече не ни въздейства. Те повече не могат да се крият зад партийни етикети. Не могат да прикриват и геополитическите съюзи, нито пък корпорациите. Вече не им се удава да се крият зад религиите и „хуманитарните“ организации. По плодовете на делата им ще ги разпознаваме.

Анкета на Reuters, оповестена днес, показва, че само 25% от американците биха подкрепили военна намеса в Сирия, ако – и само ако! – се докаже безусловно, че Асад е използвал химически оръжия – нещо, което, както е известно, е оспорвано твърдение.

Хората тук, като цяло, не подкрепяме тази война. И ако тя все пак се осъществи, моля, знайте, че тя не е по волята на американския народ.

Ние заставаме до вас – нашите човешки братя и сестри – обединени за мир и свобода, както и срещу тази глобална заплаха.

Със солидарност и любов,
Ерик Блеър

* * *

Свободен превод на български от Activist Post: Стопанина @ „От Извора“
www.otizvora.com/2013/08/5738/

Соломон Паси: България да се включи в интервенцията срещу Сирия 28.08.2013 / 09:52 от: ГЛАСОВЕ image Ситуацията в Сирия е краен случай, така че военната намеса е необходима дори без разрешението на ООН. Русия трябва да участва на равни нива със Запада и Турция. Засега такива сигнали няма, но дългосрочното развитие на геополитиката предсказва така, че след едно десетилетие Русия и Запада ще действат заедно срещу диктаторите. Това заяви пред Нова телевизия бившият външен министър Соломон Паси.

„Сирийците са народ, изложен на много сериозна заплаха, и не остана никакъв друг изход за тях освен военната интервенция“, каза Паси.
Той подчерта, че химическото оръжие на територията на Сирия, за което непрекъснато се говори, е само повод за военно нахлуване.

„Истината е, че Башар Асад трябва да бъде отстранен, тъй като достатъчно дълго време упражнява терор върху своя народ. Така или иначе операцията е в ход и само чудо може да я спаси“, заяви Соломон Паси. Той допълни, че военните действия са насочени единствено към запазване на човешките права в страната и заяви: „Това, че там режимът е светски, не означава, че той е цивилизован“.

Той прогнозира, че страната ни ще бъде залята от огромна бежанска вълна, идваща от Сирия през Турция. „Но фактът, че ще участваме на страната на една военна коалиция, в никакъв случай няма да застраши сигурността на България. Ние не можем да имаме водеща роля в този конфликт, но трябва да сме част от един активен консенсус. Но трябва да си даваме сметка, че сме почти съседи със Сирия – дели ни само една Турция и бежанската вълна, тръгваща на Запад, ще се насочи или към Гърция, или към България. Това е проблемът, над който трябва да се замислим и трябва да действаме в тази насока колкото може по-бързо и по-категорично“, заяви Соломон Паси.

www.glasove.com/solomon-pasi--bulgariya-da-se-vklyuchi-v-interventsiyata-sreshtu-siriya-28948

ПП: С. Паси, ако иска, да участва... Аз съм против войната...
И още една интересна статия по темата -
svetlintachev.blogspot.com/2013/08/blog-post_28.html







Гласувай:
42


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Цитирам 3 коментара, които са под втората статия:
28.08.2013 23:15
Sebahattin Bayar
28.08.2013 / 17:13
"Целта на САЩ и на Израел е да създадат Кюрдска държава на територия , обхащаща Сирия , Ирак , Иран и Турция и да настанят там Израел . Целта им е да сложат ръка на енергийните ресурси в този район . Израелците по този начин ще изспълнят и божията повеля да завладеят земите между реките Нил и Фърат . Господ - Бог никога не е възлагал завоевателна мисия на Българският народ , каквато уж ,, възложил ,, на юдеите да завладеят света . Господин Соломон Паси , не подстрекавай Българският народ към една безмислена война , от която няма да има никаква изгода . Като истински евреин и съименник на Свети Соломон изспълни божата повеля написана в светата книга Теврат - гепи оръжието и на пълзешком и на прибежки на фронта ."

Възмутен
28.08.2013 / 17:22
"Защо други да страдат заради този клоун !? Дайте му пушка и да се включва като е толкова мераклия.Но защо нашите момчета да мрат заради криворазбраната демокрация на САЩ."

Демократ
28.08.2013 / 17:27
"Ей, продажно, мръсно, чуждо агентче! Да се измиташ от обществените изяви. Двупосочна резба и вредител на Българската нация, отроче на комунистически идеолози, вероятно и засекретен агент на специалните служби, изчезвай и не ни мърси повече обществения и политическия живот. Не ни вкарвай във война, за която не се знае кой какъв е и срещу кого е! Режима на Асад е явно диктаторски, но тези които искат да го сменят са по-опасни за световния мир, ясно ли ти е недоносче келяво! "
цитирай
2. syrmaepon - Какво казал Соломон Паси е малко ...
29.08.2013 08:38
Какво казал Соломон Паси е малко важно, по-важното е какво решение ще вземе българският парламент и правителство, което и да е то. Баш сега му е времето за Велико Народно Събрание )
цитирай
3. mt46 - ВНС?... Това ще отнеме месеци...
29.08.2013 09:52
syrmaepon написа:
Какво казал Соломон Паси е малко важно, по-важното е какво решение ще вземе българският парламент и правителство, което и да е то. Баш сега му е времето за Велико Народно Събрание )

По-разумно е НС да направи сайт за допитвания /референдуми/... Но преди това трябва да се промени законът за референдумите /като се премахне границата за процент на гласувалите/...
цитирай
4. mitkaloto - Една държава свикнала ли е да се н...
29.08.2013 10:35
Една държава свикнала ли е да се навежда...
Соломон да се запише доброволец...
След свалянето на Б.Асад ще дойдат регилиозните фанатици.
цитирай
5. vishnichka - Започна този милениум с едно нечувано безумие,
29.08.2013 11:04
от което жертвите за поколения напред са неизбежни. Ужасното е, че лишихме децата си от каквато и да е перпектива за един по-добър и светъл живот...
цитирай
6. tikoev - Генетично увредено е мозъчето на ...
29.08.2013 11:41
Генетично увредено е мозъчето на Пасатора...
цитирай
7. tomcat2 - братушките много точно ги описаха ...
29.08.2013 12:56
братушките много точно ги описаха сащ и подметките им ,МАЙМУНА С ГРАНАТА,една тъпа кирлива полудяла маймуна бих добавил аз!
цитирай
8. mt46 - http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/29/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8/
29.08.2013 13:18
Докато по-голямата част от страната е обсебенa от разголената Майли Сайръс, администрацията на Обама се готви за военна атака срещу Сирия, което има потенциала да започне Трета Световна Война. В действителност се съобщава, че ракетните удари могат да започнат “най-рано в четвъртък”. Администрацията на Обама обещава, че ударите ще бъдат ”ограничени”, но какво ще се случи ако Сирия отвърне на удара? Какво ще стане, ако те потопят военен кораб на САЩ, или имат агенти и започнат да удрят цели в рамките на Съединените щати или Европа? Тогава ще има война. И какво ще стане, ако Сирия реши да отвърне на удара, като атакува Израел? Ако сирийските ракети започнат да валят над Тел Авив, Израел ще бъде изключително изкушен да срине Дамаск, а те са повече от способни да направят точно това до перфекционизъм. И разбира се, Хизбула и Иран няма просто да си седят безучастно, а близкият им съюзник Сирия да тъне пребит в забвение. Ние наблюдаваме сценарий, при който целия Близък изток може да пламне, а това може да бъде само началото. Русия и Китай строго предупреждават правителството на САЩ да не се забърква в Сирия, и ако започне война със Сирия ще направи извънредно много щети на отношенията с тези две световни суперсили. Може ли това да бъде началото на верига от събития, които биха могли да доведат до огромен глобален конфликт с Русия и Китай от една страна и САЩ от друга? Разбира се, че няма да се случи веднага, но се страхувам, че това, което се случва в момента подготвя сцената за някои наистина лоши събития. По-долу са изброени 22 причини защо Трета Световна Война в Близкия изток е наистина лоша идея …

# 1 Американският народ са твърдо срещу война със Сирия …
Американците се противопоставят категорично на намесата в гражданската война в Сирия и Вашингтон трябва да остане извън конфликта дори след съобщението, че правителството на Сирия използва смъртоносни химикали, за да атакува цивилни граждани. Анкета на Reuters / Ipsos показва че 60% от запитаните американци заяват, че САЩ не трябва да се намесва в гражданската война в Сирия, докато само 9%, че президентът Барак Обама трябва да действа.

# 2 В този момент една война в Сирия е по-непопулярна сред американския народ дори от Конгреса.

# 3 Администрацията на Обама не намира одобрение да започне война със Сирия от Конгреса на САЩ както Конституцията изисква.

# 4 САЩ не разполагат с одобрението на ООН да атакува Сирия и няма да го получат.

# 5 Сирия заяви, че ще използва ”всички налични средства“, за да се защити срещу атаки. Дали това включва терористични атаки в самите Съединени щати?

# 6 Сирийският външен министър Уалид Муалем направи следното изявление във вторник …

„Ние имаме две възможности: или да се предадем, или да се защитаваме със средствата, с които разполагаме. Вторият избор е най-добрият: ние ще се защитаваме! ”

# 7 Русия току-що изпрати своите най-напреднали противокорабни ракети за Сирия. Какво мислите, че ще стане, ако снимки на потъващи американски военни кораби се разпространят на мига в телевизионните ни екрани?
цитирай
9. mt46 - Така е...
29.08.2013 13:49
mitkaloto написа:
Една държава свикнала ли е да се навежда...
Соломон да се запише доброволец...
След свалянето на Б.Асад ще дойдат регилиозните фанатици.

Ще дойдат ислямистите... Не е ли странно, че САЩ и НАТО подкрепят ислямистки бунтовници?...
цитирай
10. mt46 - Така е...
29.08.2013 13:58
vishnichka написа:
от което жертвите за поколения напред са неизбежни. Ужасното е, че лишихме децата си от каквато и да е перпектива за един по-добър и светъл живот...

Някои съизмерват настоящите ни поражения с тези от двете световни войни...
цитирай
11. mt46 - Да, и генът е важен...
29.08.2013 14:07
tikoev написа:
Генетично увредено е мозъчето на Пасатора...

Но не е само той... Доста мозъци са генномодифицирани...
цитирай
12. mt46 - Американският /и световният/ елит се състои от хора с доста болни мозъци...
29.08.2013 14:13
tomcat2 написа:
братушките много точно ги описаха сащ и подметките им ,МАЙМУНА С ГРАНАТА,една тъпа кирлива полудяла маймуна бих добавил аз!

цитирай
13. hatanasov - А НИКОЙ НЕ ГОВОРИ...
29.08.2013 15:04
...КОЙ ДРУГ ЩЕ СПРЕ ИЗБИВАНЕТО НА НЕВИННИ ДЕЦА И ЖЕНИ. ИЛИ СТЕ ЗА ТОВА...??? РУСКАТА ВОЕННА БАЗА СЪЩО МЪЛЧИ, ЗНАЧИ Е ЗА ИЗБИВАНЕТО НА БЕЗЗАЩИТНИТЕ...
цитирай
14. stela50 - Аз съм против войната по принцип ... тя носи само болка и разруха...
29.08.2013 16:58
Но носи и печалби... както е написано в статията, кой ли мисли
за обикновените хора ... звучи ужасно, но винаги при война е било
и ще бъде така. Струва ми се членството в НАТО автоматично
прави страната ни участник, най-малкото ще бъдат на разположение
Военните бази. На всичките ни проблеми - и този чука на вратата...
Поздрави за поста !
цитирай
15. dolce - отпор
29.08.2013 17:31
само си дрънкаме май или както се казва кучетата си лаят керванът си върви
трябва да се организира отпор на тази продажна политика
ама как ?
цитирай
16. tomcat2 - сащ и канибалските им терористи ...
29.08.2013 18:11
сащ и канибалските им терористи избиват беззащитните,те убиват и колят наред,обезглавяват и ядът сърца,атакуват ученически автобуси надрусани до козирката и крещящи Алах Алкбар.
цитирай
17. syrmaepon - То и това ще отнеме време, но аз имах предвид съвсем друго)))))) да си гледаме България и да оставим другите да ходят на война - ние имаме наши проблеми )))))))
29.08.2013 19:35
mt46 написа:
syrmaepon написа:
Какво казал Соломон Паси е малко важно, по-важното е какво решение ще вземе българският парламент и правителство, което и да е то. Баш сега му е времето за Велико Народно Събрание )

По-разумно е НС да направи сайт за допитвания /референдуми/... Но преди това трябва да се промени законът за референдумите /като се премахне границата за процент на гласувалите/...

цитирай
18. metlichina - ще ми се... и се моля...
29.08.2013 22:11
никога и никъде по света да има повече войни...
цитирай
19. mt46 - Световните конфликти се отразяват и върху нас...
29.08.2013 22:37
17. syrmaepon - То и това ще отнеме време, но аз имах предвид съвсем друго)))))) да си гледаме България и да оставим другите да ходят на война - ние имаме наши проблеми )))))))
А и има вероятност България да се включи във войната, което може да има доста тежки последици за страната ни...
цитирай
20. mt46 - Терористите са жестоки, безмозъчни, зомбирани същества...
29.08.2013 22:42
tomcat2 написа:
сащ и канибалските им терористи избиват беззащитните,те убиват и колят наред,обезглавяват и ядът сърца,атакуват ученически автобуси надрусани до козирката и крещящи Алах Алкбар.

цитирай
21. mt46 - "Рецепти" има...
29.08.2013 22:57
dolce написа:
само си дрънкаме май или както се казва кучетата си лаят керванът си върви
трябва да се организира отпор на тази продажна политика
ама как ?

В предишни постинги съм дал някои примери, начини... Без борба няма да стане - борба за човешки права, за законност, за достоен живот, за защита на националните ни интереси...
цитирай
22. mt46 - Благодаря ти!...
29.08.2013 23:09
stela50 написа:
Но носи и печалби... както е написано в статията, кой ли мисли
за обикновените хора ... звучи ужасно, но винаги при война е било
и ще бъде така. Струва ми се членството в НАТО автоматично
прави страната ни участник, най-малкото ще бъдат на разположение
Военните бази. На всичките ни проблеми - и този чука на вратата...
Поздрави за поста !

Да, основната цел на всяка война е свързана с пари, с бизнес, с господство... Обикновените американски граждани са против тази война. Тя е в интерес на политическия елит, на военните, на военната индустрия... Приказките за "демокрация" са лицемерие, фалш...
А за членството ни в НАТО /и в ЕС/ никой не е питал българския народ...
цитирай
23. mt46 - ?
29.08.2013 23:17
hatanasov написа:
...КОЙ ДРУГ ЩЕ СПРЕ ИЗБИВАНЕТО НА НЕВИННИ ДЕЦА И ЖЕНИ. ИЛИ СТЕ ЗА ТОВА...??? РУСКАТА ВОЕННА БАЗА СЪЩО МЪЛЧИ, ЗНАЧИ Е ЗА ИЗБИВАНЕТО НА БЕЗЗАЩИТНИТЕ...

А кой ще спре сирийските бунтовници /ислямисти/, които избиват невинни хора?...
Нима трябва да се налива още масло в огъня?...
цитирай
24. mt46 - Войните редуцират населението на Земята...
29.08.2013 23:20
metlichina написа:
никога и никъде по света да има повече войни...

Това е една от целите им...
цитирай
25. syrmaepon - Този скапан парламент поне едно свястно нещо дано извърши ))))))))
30.08.2013 08:21
mt46 написа:
17. syrmaepon - То и това ще отнеме време, но аз имах предвид съвсем друго)))))) да си гледаме България и да оставим другите да ходят на война - ние имаме наши проблеми )))))))
А и има вероятност България да се включи във войната, което може да има доста тежки последици за страната ни...

цитирай
26. анонимен - И така, дали е достатъчно само да скръстим молитвено ръце
30.08.2013 09:20
и наблюдавайки спокойно, да се молим за душите на избитите и избиващите се и от "двете страни", без да сме сигурни на кого да пожелаем "повече късмет" ?
Да започнем да приемаме десетки хиляди бежанци, които да изхранваме с недостигащите дори за нас "бюджетни помощи" ?

И т.н. и т.н.

Докато на края, един трагичен ден, от ООН изпратят санитарна мисия, която да погребе последните самоунищожили се човешки същества - жертви на собствената им глупост и в резултат на "пасивното участие", или "активното безучастие" на "цивилизования свят" !

Това ли е пътят ?
Има ли друг ?
Кой е той ?
цитирай
27. mt46 - ?
30.08.2013 13:34
andreshko написа:
и наблюдавайки спокойно, да се молим за душите на избитите и избиващите се и от "двете страни", без да сме сигурни на кого да пожелаем "повече късмет" ?
Да започнем да приемаме десетки хиляди бежанци, които да изхранваме с недостигащите дори за нас "бюджетни помощи" ?

И т.н. и т.н.

Докато на края, един трагичен ден, от ООН изпратят санитарна мисия, която да погребе последните самоунищожили се човешки същества - жертви на собствената им глупост и в резултат на "пасивното участие", или "активното безучастие" на "цивилизования свят" !

Това ли е пътят ?
Има ли друг ?
Кой е той ?

Според мен военна намеса на САЩ в Сирия ще доведе до много повече жертви, както и до повече бежанци у нас... Нима мислиш, че САЩ се месят във вътрешните работи на чужди страни от морални, хуманни подбуди?!... Ето - и Великобритания отказва да участва в такава война...
цитирай
28. mt46 - Дано!... :)
30.08.2013 13:36
25. syrmaepon - Този скапан парламент поне едно свястно нещо дано извърши ))))))))
08:21
цитирай
29. анонимен - ??????????????????????????
31.08.2013 19:46
Следователно :

Има ли друг път ?
Кой е той ?

цитирай
30. mt46 - Пътят ли?...
31.08.2013 22:59
andreshko написа:
Следователно :

Има ли друг път ?
Кой е той ?


Американците да си седнат на задниците... Да тръгнат по пътя на демокрацията, а не на тоталитаризма и неоколониализма... САЩ да спрат да подпомагат и финансират терористите в Сирия... Да не се месят във вътрешните работи на чужди страни, да спрат да тровят /с химикали, с ГМО и т. н./ половината човечество, да престанат да ни тормозят с мозъчните си тръстове, да ни оставят на спокойствие, да зачитат човешките ни права!... Нима нашите политици се бъркат в техните вътрешни работи?...
цитирай
31. анонимен - Чудесно, остава само да ги понатиснем
01.09.2013 11:38
и въпросът е решен. Светът се умиротворява и о, чудо !

Талибаните стават мирни овчари, ислямските фундаменталисти започват да отглеждат буби и стават будисти, бойните ядра на "Алкайда" по целия свят се превръщат в центрове за превъзпитание на "блудни души" и т.н. и т. н.

А ние ще цъфнем и вържем и ще започнем да живеем по дърветата ....
цитирай
32. mt46 - А ти какво предлагаш? Нова световна война?...
01.09.2013 22:24
andreshko написа:
и въпросът е решен. Светът се умиротворява и о, чудо !

Талибаните стават мирни овчари, ислямските фундаменталисти започват да отглеждат буби и стават будисти, бойните ядра на "Алкайда" по целия свят се превръщат в центрове за превъзпитание на "блудни души" и т.н. и т. н.

А ние ще цъфнем и вържем и ще започнем да живеем по дърветата ....

цитирай
33. nacionallist - В международната политика няма ...
04.09.2013 10:25
В международната политика няма добри или лоши. Това го има само във филмите за Клинт Истууд. :)
цитирай
34. mt46 - Всеки се смята за добър... :)
04.09.2013 13:16
nacionallist написа:
В международната политика няма добри или лоши. Това го има само във филмите за Клинт Истууд. :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157721
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031