Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 20:48 - Глобализацията - най-голямата афера...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 1479 Коментари: 8 Гласове:
14

Последна промяна: 02.12.2013 23:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
  ЛИНДЪН ЛАРУШ: ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА АФЕРА НА XX ВЕК

превод: Диана Павлова

ЗА ДА НЕ СЕ ВЪЗЦАРЯТ НА ЗЕМЯТА „НОВИТЕ ТЪМНИ ВЕКОВЕ”…

За съжаление, името на Линдън Ларуш

не е достатъчно известно в страната ни. А между другото, този крупен американски икономист е един от главните опоненти на Международния валутен фонд, виден политически и обществен деец, отдал най-добрите години от живота си на борбата със световната финансова олигархия. Тази борба не е била лека: цели пет години Ларуш е трябвало да прекара в затвора, по обвинение в политически заговор. Но по целия свят се надига такава яростна вълна на протест, че се принуждават да пуснат Ларуш на свобода. Сега той е над осемдесет годишен, но както и преди, пълен със сила и енергия, пише статии, книги, дава интервюта. През 2000 година Линдън Ларуш издигна своята кандидатура за поста президент на САЩ и в редица щати даже изпревари по количество събрани гласове Албърт Гор.

Много от това, което ние в Русия постигаме с такъв труд и горчив опит, доста по-рано вече е било осмислено от Ларуш и сътрудниците му в основания от тях Шилеровски институт, филиал на който е създаден и в нашата страна. Сега, когато в Русия явно е поет курс на ускорено вграждане в „световното общество”, ще ни е особено полезно да се вслушаме в мнението на Ларуш за глобализацията.

 

РАЗРУШИТЕЛНАТА УТОПИЯ

 

- Моля, разкажете за Вашата борба с Международния валутен фонд и Световната банка. Вие я започнахте още тогава, когато почти никой от нашите сънародници нямаше и понятие за тези организации.

 

Линдън Ларуш: Най-напред почувствах, че не съм съгласен с политиката на МВФ и Световната банка през 1945 година, когато служех в армията. Случи се в Индия и Бирма. Разбира се, като обикновен войник, много неща не разбирах тогава, но интуитивно се досещах в каква посока трябва да вървят политическите процеси. Както разбрах по-късно, моите виждания бяха по-близки по дух до възгледите на тогавашния американски президент Франклин Рузвелт. Веднага след войната Рузвелт, използвайки възраждащата се мощ на САЩ, реши да приключи с португалския, холандския, английския и френския колониализъм и да застави развитите страни да уважават правата на развиващите се. Той беше привърженик на международното икономическо сътрудничество, насочено към развитието на всички държави, а не само на някои индустриални държави. Но след това политическият климат в Америка се промени в лоша насока. Тя стана друга, вече не рузвелтовска страна, изповядваше възгледи, които ми се струваха омерзителни. И стана нещо ужасно: Америка сключи договор с Англия. Договор, който кардинално промени света, постави го на границата на унищожението. „Подбудител” на този процес беше Чърчил.
Все пак до 1965 г. отношенията на САЩ със Западна Европа бяха приемливи. Да, имаше много проблеми, но страните се възстановяваха и развиваха своята икономика. В средата на 60-те години обаче ситуацията се промени. Америка се сдоби с политика, разработена от обществото на Мон-Пелерен и представена в Америка от някой си Милтън Фридмън, човек нищожен и глупав. Но той се харесваше на елита, защото беше един дол дренки с тях. И управляващите кръгове на САЩ възприеха неговата недалновидна политика, тъй като не им достигаше интелект да разработят по-сложна стратегия.

 

- С какво не Ви харесваше тази политика?

 

- Бързо разбрах, че тя рано или късно ще доведе до международна финансова криза и постепенно започнах да вземам все по-активно участие в политическия живот. Много ме безпокоеше какъв обрат взема така нареченото „световно икономическо развитие” и цялата ми дейност беше насочена към това, да разубедя страните да следват разрушителния курс, изработен от Милтън Фридмън. Той изповядваше съвършено фашистки икономически възгледи. До даден момент икономистите от типа на Фридмън се примиряват със съществуването на политически свободи в обществото, но когато тези свободи влязат в противоречие с техните икономически догми, Фридмън и подобните му се обявяват за отмяна на политическите свободи. Икономическа политика по рецептите на Милтън Фридмън е невъзможно да се води дълго без диктатура (либерализацията на руската икономика се осъществяваше също по рецептите на Милтън Фридмън – бел. на Татяна Шишова).
През 1971 г. ситуацията се измени принципно, тъй като МВФ и световната банка обезумяха. Това беше и нравствено, и икономическо и политическо умопобъркване. Те решиха да се върнат към феодализма, който беше красиво наречен „глобализация” или „свободна търговия”. МВФ и Световната банка се захванаха да строят световна империя, вдъхновявайки се от примера на Римската империя. Особен размах придоби това през 1989-1999 г., след обединението на Германия и падането на СССР. Маргарет Тачър, Франсоа Митеран и Джордж Буш-старши фактически наложиха на света идеята за нова Римска империя – световна англоезична държава, управлявана от лондонското и нюйоркското Сити.
Тъй като в света повече нямаше реално противодействие на глобализацията, МВФ и Световната банка вече не се стесняваха открито да проявят фашистката си същност. Те започнаха да провеждат в света политика на геноцид, хладнокръвно да изтребват населението на различни страни. Именно такава политика на геноцид се провежда сега и в Русия. Населението се унищожава умишлено. Хората, строящи новата Римска империя – поредната утопия – разрушават икономиката на суверенните държави и убиват, „съкращават” населението. Ключови организации от типа на МВФ, задействани в глобализационния процес, се контролират от правителствата на Англия, САЩ, Канада, Австралия. Те извършват масови убийства. Аз не ги критикувам – аз ги обвинявам! Тези хора са престъпници. Политиката на МВФ и Световната банка е също така престъпна, както и политиката на нацистите, тя води до гибел за населението.

 

- А каква утопия се опитват да построят те?

 

- В историята на развитието на Европа ясно се проследяват две тенденции, две основни линии: гръцка и римска. В продължение на хилядолетия те са се борили. Гръцката линия – това е християнството, римската – езичеството. Аз считам, че днешните строители на новата Римска империя са глупави, но и Нерон и Калигула не са се отличавали с големи умове. А колко са направили! Утопията, въплъщавана сега в живота, ще рухне в момента на своя най-висок разцвет. В какво е смисълът на тази утопия? – Преди всичко нейните строители унищожават днешните суверенни държави и провеждат малтусианска (според Маркс – “революционна”) политика на изтребление на „излишното” население. В древната Римска империя, която била наследница на Вавилон, също се осъществявал контрол над народонаселението. Както и сега. Задачата на идеолозите на новата утопия е да създадат единна държава, контролирана от един център на банкерите, които по свой произвол ще решават кой да умре и кой да живее и да се развива. Иначе казано, олигарсите се стремят да завземат пълната власт над света.

 

УЕЛС, РЪСЕЛ, ХРУШЧОВ И ДРУГИ

 

- Разкажете, как е възникнала идеята за построяването на нова утопия?

 

- Главните й идеолози бяха Хърбърт Уелс (британски писател на научна фантастика – бел. пр.) и Бертран Ръсел (Бъртранд Артър Уилям Ръсел, известен като Бертран Ръсел – британски математик, философ, логик – бел. пр.). Проектът се зароди още в началото на ХХ век. Ръсел и Уелс разработиха онези принципи, които след това се претвориха в съвременната ядрена политика. Те достигнаха до теоретическия извод за възможността за изобретяване на ядреното оръжие. И през 1913 г. Х. Уелс предложи да се провежда ядрена политика, заявявайки, че това ще бъде страшно оръжие, което ще застави нациите да се откажат от своята независимост, за да предадат властта на световното правителство. Ръсел и Уелс бяха абсолютно единодушни по въпроса и през 1938-39 г. САЩ и Англия започнаха да осъществяват ядрена политика по рецептата на Ръсел. А малко по-късно, не без помощта на Уинстън Чърчил, атомните бомби бяха хвърлени над Хирошима и Нагасаки. Това бе направено изключително с цел сплашване на народите в света. Никаква военна необходимост от бомбардировка нямаше, войната така или иначе беше към края си. В септемврийския брой на „Бюлетин на учените-атомисти” (атомист – специалист по атомна енергия – бел. пр.) за 1946 г. Ръсел специално подчертава, че е предложил да се разработва ядрено оръжие с една-единствена цел – да се установи властта на световното правителство. И тогава, и по-късно Ръсел призовава САЩ и Англия да се готвят за превантивна атомна бомбардировка на СССР, тъй като Сталин се възпротиви на идеята за преобразуването на ООН в световно правителство, в резултат на което суверенните държави щяха да се окажат унищожени. Последвалата скоро „Студена война” със Съветския съюз беше предприета именно с цел реализация на плана на Ръсел, изискващ разработката на ядрено оръжие, което ще помогне да се прокара пътя на световното правителство.
След смъртта на Сталин, вече през 1955 г. Хрушчов изпрати свои официални представители в Лондон на организираната от Ръсел конференция „Световни парламентаристи за съставяне на световно правителство”. Самият факт на провеждането на такава конференция имаше огромно историческо значение и сериозни последствия от двете страни на Атлантическия океан. Представителите на Хрушчов публично изразиха солидарност с Ръсел. С други думи, Хрушчов поддържаше идеята за създаване на световно правителство и от тогава в СССР и в света започнаха сериозни политически раздвижвания.

 

- В какво се изразяваха те?

 

- Приблизително по същото време стана разривът между СССР и Китай. А през 1957 г., с непосредственото участие на британското разузнаване, сподвижниците на Ръсел организираха в Канада така наречената първа Пъгуошка конференция. След нея последваха втора, трета, четвърта… Най-важната Пъгуошка конференция се проведе през 1962 в Квебек. Там Ръселовият агент Лео Сцилард направи две предложения, повлияли на целия по-нататъшен ход на историята. Той говори за необходимостта от разгръщане на системи от стратегически балистични ракети с ядрени бойни глави и за това, че на нациите трябва да се забрани разработката на ефективни средства за защита срещу такива ракети. Това беше замислено, за да могат държавите да бъдат принудени да капитулират пред свръхдържави, владеещи системи от стратегически балистични ракети.
Истинската същност на политическата игра се състоеше в това, че след смъртта на американския президент Франклин Рузвелт Британската империя и нейните съюзници, влизащи в така наречената Британско-американско-канадска асоциация (БАК), се опитаха отново да завземат властта над своята бивша колония – САЩ. А за целта се захванаха да насъскват едни срещу други САЩ и СССР, да провокират надпревара в ядреното въоръжаване. БАК с основание предполагаше, че двете страни ще отслабнат под бремето на тази надпревара и в края на краищата ще рухнат, прокарвайки път на световното правителство, в което главна роля ще играе Британската монархия под прикритието на БАК. Линията на Уелс и Ръсел бе активно поддържана от Хенри Кисинджър. Сега упорито я прилага Албърт Гор.

 

- Но никоя империя не може да просъществува дълго върху щикове. Необходима е идеология…

 

- Да, разбира се, само политика в областта на въоръжаването не е достатъчна. Трябваше да се промени манталитетът. Докато хората разбират, че благосъстоянието на нацията зависи от развитието на производството, от капиталовложенията в науката, в технологичния прогрес, а не от финансовия капитал, те яростно, като тигри, ще защитават своя суверенитет и националните институции на властта. Така се държи в наши дни Малайзия, този „азиатски тигър”, зорко охраняващ децата си – народа – от хищници от типа на Сорос и Гор.
И ето – за промяна на манталитета привържениците на световното правителство предприеха опит за „отместване на културната парадигма”. За целта се хвърли на масите антихристиянската идеология на „Новия век” – Ню-ейдж. Тази идеология възникна също в началото на ХХ век. До голяма степен тя израсна от теософията. Сред ключовите й фигури можем да споменем мадам Блаватска и известния сатанист Алистър Кроули. Фашизмът на Хитлер, така наречената „консервативна революция” – също са рожби на „Ню-ейдж”. Проектът „световна религия”, който придвижва член на английското кралско семейство и съмишленик на Албърт Гор – херцог Единбургски, по своята същност се явява продължение на цялото това теософско движение. И в зората на „Ню-ейдж”, и сега тази идеология е враждебна на християнството. Тя отрича, че човек е създаден по Божи образ и подобие, а вместо това внедрява в масовото съзнание представата за човека като развратно животно. Точно за това на масите беше хвърлена така наречената култура на рока, секса и наркотиците. Точно затова, вдъхновявайки се от примера на Римската империя, строителите на новата утопия започнаха да поддържат и пропагандират хомосексуализма и другите полови извращения.

 

- Как се развиха събитията след първите Пъгуошки конференции?

 

- Свръхдържавите се насочиха към развитието на такова въоръжение, с което, в случай на война, биха погубили живота на нашата планета. Останалите народи пред тази заплаха бяха длъжни постепенно да се покорят на властта на световното правителство. По-нататъшното развитие на събитията показа, че този план последователно се е реализирал и се реализира и до сега.

 

- Как мислите, Хрушчов разбирал ли е какво прави?

 

- Мисля, че да. Може би не чак докрай е схващал философския смисъл на своя избор, но като цяло, разбира се, е знаел какво прави. Затова пък неговото обкръжение в СССР, видимо, също осъзна какво извърши Хрушчов и реши да го свали. Но партията на привържениците на световното правителство вече беше възникнала и по-нататък в Съветския съюз се разгърна борба между глобалистите и привържениците на принципа за суверенна държава.

 

- В тази връзка небезинтересна е фигурата на Косигин…

 

- О, да. Нали зет му Гвишиани беше член на Римския клуб, генериращ и насаждащ в масовото съзнание идеите на световното правителство. Един от президентите на Римския клуб – Александър Кинг – реализираше новата образователна политика, главната цел на която беше да разруши традиционната система на образование, да унищожи способността на населението да се движи по пътя на научно-техническия прогрес. Точно в това се заключаваше смисълът на реформата в образованието, която беше осъществена през 60-те години в Германия (А сега се разгръща и в Русия – бел. Татяна Шишова.) Така, подхвърлени от Гвишиани, в съветското образование систематично се внедряваха идеите на неомалтусианската политика. Във времената на Горбачов тези тенденции продължиха, а сега вече разцъфнаха и пищните им цветове, така че ставащото в Русия не бива да се нарича по друг начин, освен геноцид.

 

НОВИЯТ РИМ НА ПРАГА НА КОЛАПС

 

- А защо МВФ и прочие структурите на световното правителство са така загрижени за ръста на „излишните хора” на планетата? Нали за развитието на икономиката е по-изгодно да има повече население.

 

- Повече от всичко олигархията се бои от съвременните национални държави. Олигарсите са свикнали да се отнасят с хората като с безмозъчен добитък, който покорно се мъкне накъдето го подкарат. Но в ХХ век този „добитък”, първо, започна да получава прилично образование, и второ, доста се размножи благодарение на постиженията на съвременната медицина. В резултат – за властта на олигарсите възникна заплаха. Ако даваш на хората образование, не можеш да ги превърнеш в роби. Още повече, че ориентирали се в реалното устройство на правната система, хората ще поискат да унищожат властта на олигарсите. Затова управляващата световна олигархия, от една страна, не е заинтересувана от ръст на населението – тъй като колкото повече образовани хора има, толкова по-трудно става те да се управляват, а от друга, изобретява различни средства за оглупяване на хората. Ето защо навсякъде така упорито се внедрява долнопробната масова култура, ето защо сега в целия свят се снижава летвата на образованието и се прокарва политика на ограничаване на раждаемостта. През 1966 г. властите на САЩ стигнаха до извода, че не следва да оказват икономическа помощ на държави, увеличаващи своето население. Защо? Защото тогава изпомпването на природни богатства от тези страни ще бъде проблематично: местната младеж може да се разбунтува срещу несправедливата подялба на ресурсите. И през 1974 г. се появи „Меморандум за национална безопасност”, станал ръководство за действие в това направление. Цялата американска политика на предоставяне на помощи на други страни се оказа вързана с програмата за намаляване на раждаемостта, програмата „семейно планиране”. Това си остава така и днес.

 

- Неотдавна всички ние станахме свидетели на напрегнатата борба между Гор и Буш – кандидатите за поста президент на САЩ. Накрая Буш победи със съвсем малък превес гласове. Какво означава победата му за Америка и за света като цяло?

 

- Изборът беше между две злини: единият от кандидатите за президентския пост просто няма мозък, а на другия мозъкът му е болен. Нито Гор, нито Буш не са в състояние трезво да оценят реалността. Само помислете: намираме се вече в средата на най-голямата финансова криза за последното столетие, а те даже не споменаха за нея в предизборните си кампании! Говореха за дребни и празни работи, за глупости, а за най-важното – ни гък. Разлика между Гор и Буш почти няма.
Ще попитате: „Защо в управлението на такава свръхдържава като Америка са допуснати глупави, болни хора? Как е могло да стане това?” – Две са основните причини. Първо, онези от Уолстрийт, работещи във финансовите учреждения, изобщо не се отличават с голям ум. Онези, които сега са от 20 до 40 годишни, разбира се, са съобразителни и ловко боравят с компютър, но те не разбират същността на протичащите процеси. Това са хора развратени, мнозина употребяват наркотици, разполагат с достатъчно много пари, в главите им – непрестанни развлечения, дискотеки, секс и т.н. Те не могат да съществуват извън създалата се в последните десетилетия система на „финансови мехури” – изкуствено напомпване на долара, необезпечено с реална продукция – и отказват да повярват, че действията им ще доведат до крах на икономиката. Четиридесет-петдесет годишните са други хора. За разлика от младежите, те са отлично образовани и разбират какво става. Може би това е най-умната част от американците. Но те не могат да поемат управлението в свои ръце. Тези, които се намират на самия връх – петдесет и пет-шестдесет годишните също не са глупави и разбират, че работата е лоша, но не могат да се споразумеят по между си, не могат да изработят единен план за действие.
Сега да видим на кого се опират финансовите кръгове, провеждайки своята политика. Средно – на по-малко от 40% от американците. Но основно – на висшия слой от обществото – около 10% от населението, значителната част на който съставляват хора на възраст между 35 и 55 години. Пари те имат много, но не ги заработват, а фактически живеят със заеми, за сметка на ценни книжа. При това са убедени, че привилегиите им са оправдани, че имат пълното право да живеят за сметка на болшинството от населението. Другият политически слой е невежата, егоистична маса с нейния расизъм и други предразсъдъци. Тя въобще се отнася към умните хора подозрително. В резултат, на нито едно от нивата – нито на низшето, нито на висшето – не възникна потребност от умен, мислещ президент. „Нека по-добре да бъде глупак – разсъждават задкулисните кукловоди. – Ще му подскажем какво да прави.” Но бедата е в това, че и те самите сега не знаят какво да правят. Нито Гор, нито Буш младши, с такъв труд пробил в Белия дом, не са в състояние да проведат разумна политика. Още повече, в такава сложна ситуация като тази, която се създава в последно време.

 

- В какво се състои нейната сложност?

 

- Ние лека полека навлизаме в най-голямата финансова криза за цялата световна история. Никакви опити да се овладее ситуацията не бяха направени, затова съвсем скоро ще настъпи финансов колапс и ситуацията ще стане неуправляема. Щатският долар много скоро може да се обезцени с 40%, а може и повече. Вижте сега какво следва от това. В последните години САЩ получаваха финансиране от Русия, Япония и други страни в Азия и Европа. В случай на финансов колапс на това ще се сложи край. Освен това, САЩ има грамаден външен дълг, ежегодно увеличаващ се с 6 милиарда долара. Това означава, че САЩ живее за сметка на импортните продукти, произвеждани в други региони на света, а своя собствена икономическа база Америка няма. И ако американците изведнъж престанат да получават икономическа поддръжка отвън, страната я очаква икономически крах. Няма да има не само пари, но и храна, стоки за широко потребление, ще се разстроят всички системи за жизнено обезпечение… Тихо този процес вече започва. Тоест, новата Англо-Американска империя, създавана по подобие на древноримската и в дадения момент контролираща целия сват, скоро ще рухне. Приближаваме се към повратен момент в историята и ако не побързаме със създаването на нова финансова система, ще настъпи хаос. За нормалното функциониране на съвременната икономика е нужна политическа структура, която да контролира предоставянето на кредити и инвестиции. Без това е невъзможно да се организира съвременната търговия. Не живеем в епохата на натуралното стопанство. Търговията ни е необходима за физическо оцеляване, иначе всичко ще бъде парализирано. И ако няма механизъм, обезпечаващ тази жизнено необходима търговия, човечеството ще потъне в мрак и хаос. В Русия имате същите проблеми. Вижте какво става у вас с демографията – най-яркият показател за състоянието на обществото. В Русия се наблюдава демографски колапс във всички слоеве на населението! Още пет години демографска катастрофа и Русия ще се разпадне, там също ще настъпи хаос. Но и в Европа ситуацията не е по-добра. Европа банкрутира. Германия банкрутира! Европейците до голяма степен съществуваха за сметка на Германия, която експортираше 40% от произвежданата продукция в други страни на Западна Европа. Без икономическото икономическия напредък в Германия е невъзможно да се поддържа нормалното равнище на живота в Европа, там всичко просто ще рухне. А какво става в Южна Америка или в Югоизточна Азия? На прага сме на колапс на цивилизацията, физически колапс. Какъвто още не е имало в историята, тъй като по-рано в световната икономика не е имало такава степен на интеграция, стопанството на всяка страна е било по-автономно.

 

„ТОВА Е! НАЛУДУВАХТЕ СЕ – И СТИГА”.

 

- И какво да се прави? Може ли нещо да се направи? И ако може, какво?

 

- В катастрофата, колкото и да е парадоксално, има и положителни моменти, понеже тя окончателно дискредитира порочните идеи, владеещи умовете и открива път на здравите мисли. И хората поддържат тези идеи, тъй като те подпомагат оцеляването. Ако монетаристката политика банкрутира напълно, то главите на нациите могат да се съберат и да учредят нова финансова система. Какво е МВФ? Той не е банка. Той е контролен механизъм, действащ в англо-американски интерес, провеждащ политиката на англо-американската империя. Какво ще стане, ако МВФ банкрутира? Към настоящия момент всички банкови системи – в Европа, Америка, Япония, Русия – вече са банкрутирали, тяхното задържане на повърхността е чиста фикция. Затова държавите трябва да се договорят и да пуснат механизма на банкрута. А след това да създадат нова финансова система, която да действа в наш общ интерес. В какво се състоят нашите интереси? – В поддържане на търговията. Не трябва да се спира производството, а да се предоставят кредити за увеличение на работните места и да се гони реален икономически растеж. По времето си точно такава политика провеждаже американският президент Франклин Рузвелт. Ако това не се направи, ще получим нов фашизъм, нов Хитлер. Банковите кръгове засега не искат да признаят реалността и с всички сили поддържат либералната система. Затова сега най-голямата опасност идва от либералите. Във всички страни! Либералите са готови да защитават своите идеи на всяка цена, те ще доведат света до финансов крах.

 

- Вие сте не само крупен икономист, но и известен политически деец. Какви принципи, според Вас, трябва да се заложат в основата на съвременната политика?

 

- Политиката трябва да бъде в основата си християнска. Длъжни сме винаги да помним, че човек е създаден по Божи образ и подобие. Значи, не трябва да водим аморална политика, разрушаваща този образ, нанасяща ущърб на хората. Никоя икономика не струва толкова, че да й се принасят в жертва хора. Ако става дума за крах, банкрут на финансовата система, държавите трябва да си опростят една на друга дълговете. Главите на правителствата са длъжни да се съберат и да кажат: „Не можем да вършим престъпление, като убиваме хора заради пари – това е огромно престъпление. Трябва да защитим хората”. Ако защитавате хора, изпаднали в беда, и те знаят това, ще ви оказват поддръжка по всички начини. Но трябва да им се покаже пътят към спасението. Трябва да им обясните смисъла на своите действия. Те трябва да ви повярват.

 

- Оказват ли някои страни съпротива на глобализаторския план на световното правителство?

 

- Сега се отбелязват първите промени в разбирането на ситуацията. Главите на някои държави постепенно виждат, че световната империя се руши и се опитват да спасят своите народи. Япония, Китай и ред други страни в Югоизточна Азия вече предприемат мерки за спасение на своите финансови системи. Това е опит да се събори системата на господство на световната олигархия заради спасението на човечеството.

 

- Каква трябва да бъде в новите условия ролята на ООН?

 

- Трябва да се върне към принципа на уважение към суверенните държави. Държавите трябва да си сътрудничат за интересите на всички, а не само на избрани страни. ООН не трябва да се превръща в ексклузивен клуб, не трябва да има никаква наднационална власт. Правителствата на суверенните държави следва да се договарят за съвместни действия, насочени към благото на цялото човечество, а не към благото на олигарсите или на някои отделни свръхдържави. Време е да се приключи с неоколониалната система, САЩ не може повече да претендира за ролята на свръхдържава, иначе работите ще приключат със страшна война и всеобщ хаос.

 

- Да, но как да стане това?

 

- Необходимо е да се разбере, че действията на привържениците на световното правителство не са просто грешки, а нанасяне на умишлена вреда на милиони хора. Това е съзнателно зло. И когато мнозина го разберат, злото ще стане невъзможно. То съществува само за сметка на това, че повечето хора досега са заблуждавани да приемат злото за добро. Трябва да се каже на олигарсите: „Това е! Налудувахте се – и стига. Някой друг път продължете пак, но не сега. Сега експериментите свършиха.” Тогава има шанс всичко да приключи мирно. Не си струва да се притиска противника в ъгъла. Великите пълководци никога не са се стремили към физическо изтребление на противника. За тях е било много по-важно да установят контрол над ситуацията. Тогава не е нужно и да се убива, защото нито едно убийство не остава ненаказано. Рано или късно за него трябва да се плаща.

 

- Какво, според Вас, следва да предприеме в създалите се условия президентът на Русия?

 

- Най-важното е да си постави за задача спасението на нацията. И да определи в каква посока трябва да се движи заради това. По-нататък – разбираемо да обясни намеренията си на политиците и народа, за да има на кого да се опре. Сега на Русия й е необходимо спешно да обедини около себе си редица държави – преди всичко азиатските – за да създадат заедно нова финансова система.

 

- Говорите за подкрепа от народа. Но той едва ли ще поддържа управник, който не се справя с олигарсите.

 

- Ако руснаците бъдат действително против съществуването на олигарси, никакви олигарси няма и да има. Какъв беше до неотдавна Березовски? Да не би той да е роден олигарх? – Не, той беше обикновен математик. А стана олигарх, защото такъв го направиха определени кръгове отвън. Ако руският народ реши, и правителството се съгласи с него, че законите трябва да действат в интерес на Русия, олигарсите ще изчезнат.

 

- Да, но как нашата власт може да започне да унищожава олигарсите?

- Зависи от това, какво се разбира под власт. В моята представа властта е държавата и народът. Проблемът на Русия е в това, че в последните години от управлението на Горбачов тя се превърна в колония и политиката й сега определят чужди държави. Много ваши новоизпечени либерали бяха по най-тривиален начин подкупени от американското правителство. Главно чрез такава структура като Международния републикански институт. Това беше своеобразно чуждестранно нахлуване, формиране на своя агентура. За да се разбере как стана това, трябва да се зададе въпросът, кои са те – новите руски либерали. По-голямата част от тях произхожда от елитарни семейства, от партийната номенклатура. Младостта им съвпада с 80-те години. Тоест, това са деца на така наречените шестдесетници (шестидесятники), възпитани в атмосфера на безверие и цинизъм. Техни идеали станаха парите, вносните коли, красивият задграничен живот. По тази причина, да се подкупят такива хора не представляваше трудност. В епохата на Горбачов те изведнъж придобиха огромно богатство. Но за сметка на какво? – За сметка на разрушението на съветската промишленост, на съветската страна. Цялата им власт се гради на поддръжка зад граница. Защо Березовски и до сега е жив? – Ами просто заради това, че ако с него нещо се случи, някой в Ню-Йорк и Лондон ще бъде много недоволен и ще предприеме мерки. Така че властта на вашите олигарси се определя съвсем не от техните пари.
Ще ви разкажа една забавна история. Внимателно следях Горбачов, когато той беше на власт. В един момент му паднаха пари. Беше му съдействал за това Хенри Кисинджър, който тогава беше президент на Фонда на Хюго Хъмфри. Фондът се намира в Минесота. И аз, в онзи момент, за който става въпрос, също се намирах в Минесота – в затвора, където по обвинение в подготовка на заговор ме тикна мойто „приятелче” Джордж Буш-старши, той беше тогава американски президент. И така. Седя си, значи, в затвора, и изведнъж във Фонда Хъмфри – а той е само през няколко квартала от затвора – пристига Борис Елцин. А финансова подкрепа на него му оказва… пак същата структура на Хенри Кисинджър, същият Фонд Хъмфри! Пред публика Горбачов и Елцин се държаха като политически противници, а в действителност и двамата бяха поддържани от Америка, при това от едно и също финансово учреждение.
И олигарсите бяха създадени от задграничните кукловоди специално, защото беше решено в Русия да се сформира управляваща компрадорска класа. Когато Русия престане да се чувства колония или полуколония, когато руската власт престане да се озърта към англо-американската империя, а започне да се опира на своя народ, и местата на олигарсите ще изстинат.

06. 04. 2006 г.

Разговора води ТАТЯНА ШИШОВА

literaturensviat.com/

ПП: Аферим - за аферата!...Гласувай:
14
0


Вълнообразно


1. milady - страхотен пост,..колега
02.12.2013 21:24
и все по /актуален става ..
поздрави !! специални ;)
цитирай
2. mt46 - Благодаря!...
02.12.2013 21:48
milady написа:
и все по /актуален става ..
поздрави !! специални ;)

цитирай
3. paciencia - Поздрави за поста!
02.12.2013 22:52
Заслужава си да се прочете от повече хора.
цитирай
4. mt46 - Благодаря ти!...
02.12.2013 23:13
paciencia написа:
Заслужава си да се прочете от повече хора.

Да, заслужава да се прочете и осмисли... В публикацията има много ценна информация...
цитирай
5. batogo - !!!:)))Поздрав!
03.12.2013 17:01
Интересна статия, но трябва да се чете много внимателно, за да бъде полезна... Време е да се осъзнае, че човешкия потенциал е най-висшето благо на Земята и трябва да се уважава..
цитирай
6. mt46 - Благодаря!... Да, трябва да се чете внимателно, умно...
03.12.2013 17:55
batogo написа:
Интересна статия, но трябва да се чете много внимателно, за да бъде полезна... Време е да се осъзнае, че човешкия потенциал е най-висшето благо на Земята и трябва да се уважава..

Да осъзнаем, че хората са по-важни от парите... Да се противопоставим на "новото", модерното зомбиране, оглупяване, което разрушава вековни, изконни човешки ценности...
цитирай
7. mt46 - Нищо ново под слънцето... Но хората са с доста къса памет... А и малцина са четящите, знаещите, мислещите...
03.12.2013 18:28
През 1971 г. ситуацията се измени принципно, тъй като МВФ и световната банка обезумяха. Това беше и нравствено, и икономическо и политическо умопобъркване. Те решиха да се върнат към феодализма, който беше красиво наречен „глобализация” или „свободна търговия”. МВФ и Световната банка се захванаха да строят световна империя, вдъхновявайки се от примера на Римската империя. Особен размах придоби това през 1989-1999 г., след обединението на Германия и падането на СССР. Маргарет Тачър, Франсоа Митеран и Джордж Буш-старши фактически наложиха на света идеята за нова Римска империя – световна англоезична държава, управлявана от лондонското и нюйоркското Сити.
Тъй като в света повече нямаше реално противодействие на глобализацията, МВФ и Световната банка вече не се стесняваха открито да проявят фашистката си същност. Те започнаха да провеждат в света политика на геноцид, хладнокръвно да изтребват населението на различни страни. Именно такава политика на геноцид се провежда сега и в Русия. Населението се унищожава умишлено. Хората, строящи новата Римска империя – поредната утопия – разрушават икономиката на суверенните държави и убиват, „съкращават” населението. Ключови организации от типа на МВФ, задействани в глобализационния процес, се контролират от правителствата на Англия, САЩ, Канада, Австралия. Те извършват масови убийства. Аз не ги критикувам – аз ги обвинявам! Тези хора са престъпници. Политиката на МВФ и Световната банка е също така престъпна, както и политиката на нацистите, тя води до гибел за населението.- А каква утопия се опитват да построят те?- В историята на развитието на Европа ясно се проследяват две тенденции, две основни линии: гръцка и римска. В продължение на хилядолетия те са се борили. Гръцката линия – това е християнството, римската – езичеството. Аз считам, че днешните строители на новата Римска империя са глупави, но и Нерон и Калигула не са се отличавали с големи умове. А колко са направили! Утопията, въплъщавана сега в живота, ще рухне в момента на своя най-висок разцвет. В какво е смисълът на тази утопия? – Преди всичко нейните строители унищожават днешните суверенни държави и провеждат малтусианска (според Маркс – “революционна”) политика на изтребление на „излишното” население. В древната Римска империя, която била наследница на Вавилон, също се осъществявал контрол над народонаселението. Както и сега. Задачата на идеолозите на новата утопия е да създадат единна държава, контролирана от един център на банкерите, които по свой произвол ще решават кой да умре и кой да живее и да се развива. Иначе казано, олигарсите се стремят да завземат пълната власт над света.

цитирай
8. mt46 - http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=38113
05.12.2013 22:52


ГЮНТЕР ФЕРХОЙГЕН беше властният еврокомисар, който имаше решаващата дума кандидатите, между които и България, кога ще станат членове на Европейския съюз. Но тази власт, която му беше дадена от ЕС, той не винаги я използваше в интерес на хуманната идея за европейското интегриране. Той прокарваше и решаваше лобистки интереси във вреда на кандидатите, какъвто беше случаят с България.

Ферхойген съзнателно взе на прицел и направи всичко възможно, да ликвидира печелившата българска атомна енергетика.

Интерес от това имаше единствено голямата френска банка БНП ”Париба”, която инвестираше милиарди евро в румънската атомна централа „Черна вода” и на която българската АЕЦ ”Козлодуй” с евтиния ток беше “трън в очите”.

Ферхойген защитаваше користни лобистки интереси както със законни, така и с незаконни средства.

В защита на АЕЦ ”Козлодуй” и България застанаха всички международни ядрени организации и световни специалисти и експерти, при това без страната ни да е търсила тяхното съдействие.

Бездействието на българското правителство и преговарящата Меглена Кунева беше непонятно за чужденците, които защитаваха атомната ни Централа. Но те не знаеха, че пасивното им поведение е съзнателно и преднамерено, защото то е купено.

Меглена Кунева с готовност оказваше съдействие на Ферхойген, особено за сплашване на българите.

Тя ни внушаваше, че за очакваното великодушно и спасително влизане в Европейския съюз, България трябва да пожертва няколко реактора от АЕЦ ”Козлодуй”.

Малките – 1-ви и 2-ри бяха лесно прежалени, но тя разбираше, че голямата цел на Ферхойген е ликвидирането на печелившите 3-ти и 4-ти реактор. Само от продажбата на ток те печелеха ежегодно над 1 милиард евро.

Използвайки заплахи срещу България, лъжи, дори фалшификации и измами, с помощта на подкупни български държавници, Ферхойген успя да затвори 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ ”Козлодуй” като ги набеди, че са опасни.

Гюнтер Ферхойген е висшият ръководител от ЕС, който преднамерено ликвидира атомната ни енергетика, обричайки България на мизерия. Вина за това имат и българските му помагачи.

ПЕТЕР КОШЕЛ – един от най-големите европейски и световни ядрени специалисти, в стенограма от 2004 година изпратена до Европейския парламент пише:

“Никой в Брюксел не можа да разбере грешната интервенция относно Козлодуй и България. С едни малки разходи можехме и все още можем да променим това и много милиарди национален доход за бедстващото българско население да бъдат спасени. Може да се каже, че Брюксел принуди България на тази жертва, поради липсата на ГОТОВНОСТ, СМЕЛОСТ и ЖЕЛАНИЕ на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, да се застъпи за националното богатство на България, пред европейските партньори с ВСИЧКИ СРЕДСТВА. Тази ПАСИВНОСТ на правителството доведе до големи и ненужни вреди за България.”

Какво ще отговорят на това категорично обвинение Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева, Соломон Паси или Милко Ковачев?

ЛИПСА НА ГОТОВНОСТ, СМЕЛОСТ И ЖЕЛАНИЕ на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО? Защото бяха купени ли?

ДЖЕРАЛД ГРАНДИ – президентът на World Nuclear Association (Световната ядрена асоциация), който бе на посещение у нас и посети атомната ни централа заяви:

“Няма технически причини трети и четвърти блок на АЕЦ “Козлодуй” да не работят още 10 години. Политиците в Брюксел никога не са посещавали атомната централа и не искат да осмислят реалното й състояние”, казва убедено Гранди. Според него България е затворила глава “Енергетика” от преговорите с ЕС на базата на информация от преди десет години. И Меглена Кунева не е разбрала това, или по-скоро не е искала да го разбере.

Целта на посещението си у нас той определи като: “ ОПИТ ДА НАСЪРЧИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ЗАСТАНЕ ЗАД АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА”.

Чужденци да насърчават българското правителство да излезе от бездействието – какъв жалък парадокс!

„АЕЦ осигурява значителни постъпления и създава заетост в район с недобре развита икономика. България трябва да заяви на висок глас, че ще продължи да експлоатира 3-ти и 4-и блок на атомната централа в Козлодуй. Страната ще се присъедини към Европейския съюз със сигурност и то по определения график”, добавя Гранди.

Според него, новото отваряне на преговорната глава “Енергетика” няма да забави този процес. Световно известният експерт Джералд Гранди бе убеден в своето становище. Но правителството играеше играта на Ферхойген и имаше за цел затварянето на двата печеливши реактора.

Цензурираните средства за масова информация в България не дадоха гласност на правдивата критика на Петер Кошел към Брюксел и най-вече към българските управници, за тяхната непонятна за него пасивност. Потули се и опита на Джералд Гранди да насърчи правителството да действа в защита на Атомната централа.

Кошел и Гранди не можеха да допуснат, че има хора от управляващите, които са продали българските национални интереси и са заинтересовани от затварянето на АЕЦ ”Козлодуй”.

ПИТЪР ХАУГ – изпълнителен секретар на Европейската ядрена индустрия на 2 април 2004 г. прави следното обръщение към българите:

“Не само не затваряйте 3-ти и 4-ти блок, но отворете незабавно 1-ви и 2-ри”.

“Виждам, че българското правителство НЕ ЖЕЛАЕ да се противопостави на европейските институции за запазването на блоковете, въпреки че представителите на европейската ядрена индустрия и на Международната агенция за атомна енергия – МААЕ са твърдо за запазването на АЕЦ “Козлодуй”.

Професор АНДРЕ МАЙСЬО – президентът на Световната асоциация на ядрените оператори е най-ревностният защитник на АЕЦ”Козлодуй”.

През 2004 г. – два месеца след като Европарламента е гласувал затварянето на 3–ти и 4-ти блок на Централата, пристига в София и написва писмо до премиера Симеон Сакскобургготски и енергийния министър Милко Ковачев, в което казва:

“Затварянето на 3-и и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” е технически и политически скандал. Къде е логиката – Европа се нуждае от вашата атомна централа.

Затварянето на 3-и и 4-ти блок ще бъде повече от ПОЛИТИЧЕСКИ и ИКОНОМИЧЕСКИ СКАНДАЛ И ЩЕ ДОНЕСЕ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ОТ МИЛИАРДИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.”

Симеон Сакскобургготски и Милко Ковачев не реагират.

Проф. Анре Майсьо също така публично разкри, че България е отстъпила пред шантажа на еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген, като е допуснала неизвестни технически експерти, да дават мнение на Европейската комисия за състоянието на централата АЕЦ ”Козлодуй” – „експерти”, които в Световния съвет на ядрените работници никой не познавал!

Според проф. Майсьо “необяснимо е, че от Европейската комисия са потърсили оценка от неизвестни експерти, а не от председателствания от него съвет, който бил най-реномираната и компетентна международна инстанция”.

“Изпратили сме въпроси към Европейската комисия, сред които е и този за техническите експерти, дали подробна оценка за централата ви. Кои са те? Ние не ги познаваме”, казва Майсьо. Абсурдно било обосновките за спирането на централата да са от 1991 г., при положение че сега е 2002 г”.

„В Световния съвет на ядрените работници членуват 1.4 млн. работници от 26 държави в целия свят и всички са единодушни, че АЕЦ “Козлодуй” е безопасна”, бе категоричен още през 2002 година професорът.

Анре Майсьо разкрива невероятни неща, свързани с ЛЪЖИ, ШАНТАЖИ И ИЗМАМИ на комисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген.

Той уточни, че е имало „СКРИТИ ОБСТОЯТЕЛСТВА” около решението за затваряне на двата реактора на АЕЦ “Козлодуй”, като на първо място постави „измамната позиция на Ферхойген в писмо от 26.09.2000 г., в което еврокомисарят представя ЛЪЖЛИВ ЦИТАТ от Доклада на ВЕИРА от март 1999 г. В цитата на Ферхойген се казвало:

“Въз основа на наличните сведения, съществуващите и предстоящите програми за подобряване на ядрената сигурност на Централата Козлодуй, не могат да доведат тези реактори до приемливо за Западна Европа равнище”.

Истинският текст в Доклада, според професор Майсьо обаче гласял: “тези централи (АЕЦ “Козлодуй) като всички реактори тип ВВЕР 440, представляват същностни характеристики на сигурността, които надвишават тези на повечето в западните централи”, т. е. точно обратното по смисъл на твърдението на Ферхойген.

Анре Майсьо също разкри, че нямало техническа обосновка на иска за затварянето на АЕЦ “Козлодуй” и именно поради тази причина Световният съвет на ядрените работници е завел СЪДЕБЕН ИСК за отмяна на решението на Европейската комисия в Първоинстанционния съд на Европейските общности в Люксембург.

Колкото и да е срамно, трябва да кажем, че съдбата на този съдебен иск е неизвестна, поради преднамерената пасивност и нежелание от българска страна, да има положително становище на иска за отмяна на решението на Европейската комисия.

“На базата на нашия анализ считаме, че блоковете на АЕЦ “Козлодуй” могат да функционират безопасно”, каза Майсьо. Той също категорично заяви, че всички доклади на Световната агенция за ядрена енергия, категорично противоречат на заявеното от Ферхойген!

Всичко това, Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева съзнателно криеха от българската общественост.

Срамно е, че Световният съвет на ядрените работници е завел съдебен иск за отмяна на решението на Европейската комисия в Първоинстанционния съд на Европейските общности в Люксембург, а нашите държавници нищо не са предприели, мълчат и се спотайват.

Много са фактите, уличаващи Ферхойген, че той цели на всяка цена да ликвидира нашата печеливша ядрена енергетика.

Първо – Измамната, лъжлива и нагласена теза на подбраната от него комисия от непознати псевдоспециалисти от ядрената енергетика. Те съзнателно включват в Доклада на Ферхойген стари данни още от 1991 г. с цел да представят АЕЦ ”Козлодуй” като несигурна и опасна.

Второ – Шантажирането и плашенето на Парламента, с това и българската общественост чрез измисленото от Ферхойген и несъществуващо решение на Европейската комисия, че ще бъдем приети в Европейския съюз само ако затворим 3-ти и 4-ти блок от АЕЦ”Козлодуй”. Европейският съвет официално потвърди, че няма такова решение.

Заплашването на Ферхоййген беше подхванато и шумно раздухвано от Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева, Парламента, НДСВ, както и от купените средства за масова информация. И народът действително се уплаши и повярва.

Трето – СЪЗНАТЕЛНО ПОДПРАВЕНИЯ И ЛЪЖЛИВ ЦИТАТ в Доклада на Ферхойген, който представя чрез лъжа „Козлодуй” като ненадеждна, несигурна и опасна.

Четвърто – Безотговорният, вероятно по внушение на Ферхойген ход на премиера Сакскобургготски, когато на срещата в Атина на 22 януари 2002 г. с гръцкия премиер Симитис той еднолично обещава, че”България ще затвори 3-ти и 4-ти блок през 2006 г.”!

СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДЪЛЖАВА ДА БЕЗДЕЙСТВА, КАКВО НАПРАВИ ОЩЕ ПРОФ. МАЙСЬО В ЗАЩИТА НА АТОМНАТА НИ ЦЕНТРАЛА:

“Писах на Романо Проди – председателят на Европейската комисия, за да му кажа, че тогавашният еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген е ИЗЛЪГАЛ. Писмото ми беше публикувано в Интернет и стоя там година и половина. Никой не ме обвини в клевета, защото казах истината”.

“Ферхойген излъга, той е фалшифицирал заключението на Доклада, за да изтръгне от българския Парламент решение за затваряне на Трети и Четвърти блок. Сега Европейският съюз се опира на гласуването на българския парламент, за да иска затварянето на реакторите…”

Според компетентни български и чуждестранни юристи, ” Шантажът, измамата и лъжата на Ферхойген са грубо нарушение на член 49 от Виенската конвенция, ратифицирана и от страните на Европейския съюз”!

Част пета, Раздел I от Общи разпоредби на Виенската конвенция, е озаглавена:

НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, ПРЕКРАТЯВАНЕ И СПИРАНЕ НА ДЕЙСТВИЕТО НА ДОГОВОРИТЕ

Член 49 – ИЗМАМА

„Ако държавата е подведена да сключи договор под влияние на измамно поведение на друга участвуваща в преговорите държава, тя може да се позовава на измамата като основание за недействителност на своето съгласие да се обвърже с договора”.
Престъпленията по чл. 49 нямат давност и остава да се намери държавна институция в България, която да постави въпроса с ИЗМАМАТА на Ферхойген пред председателя на Европейската комисия Барозу, в Европарламента и в Специализирания съд на Европейския съюз. Успоредно с това, в България да се заведе дело срещу Ферхойген.

Преднамереното измамно поведение – ШАНТАЖ, ЛЪЖА И ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ от страна на Ферхойген спрямо България Е ФАКТ. Има и СВИДЕТЕЛИ! Доказуеми са и другите негови фалшификации!

Текстът на чл.49 прави НЕДЕЙСТВИТЕЛНО сключеното от Симеон Сакскобургготски, Соломон Паси и Меглена Кунева „СЪГЛАСИЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Професор Анре Майсьо – председателят на Световния съвет на ядрените работници разкри в Интернет пред цял свят, че България е била изнудена да закрие ядрените си реактори чрез шантажа на бившия еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген.

А къде бяха българският съд, прокуратура, следствие, разузнаване и още много други служби, които уж работят за националната сигурност и интереси на България?

Иска се голяма дързост, нахалство и лицемерие след всичко онова, което сътвори Меглена Кунева като преговарящ и комисар, да застане пред хората и да говори, че е “ЧИСТА”, “НЕПОРОЧНА”, ”НЕОБВЪРЗАНА” и готова за алтернатива на България.

След като не успя с президентството, по указание на „ задкулисието”, с много пари тя направи собствена партия, чрез която сега с ”лакти и нокти” се мъчи да се добере до властта.

Меглена Кунева трябва да бъде уличена, порицана, да й се търси сметка за предателство на националните интереси и да застане пред съда заедно с Гюнтер Ферхойген.

Има ли в България държавници, политици, следователи, прокурори, или съдии, които са готови да измият позора от лицето на България и да докажат, кои са виновниците за прословутата ни бедност?

Да докажат, че АЕЦ ”Козлодуй” беше продадена от подкупни висши политици като Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева и някои други царедворци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 14315103
Постинги: 2744
Коментари: 38253
Гласове: 126047
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930