Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 19:28 - Швейцария - пример за демокрация
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 6940 Коментари: 18 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

  6 декември: Швейцария отхвърля с референдум членството в ЕС. Защо? в Истински истории / от Агро Пловдив / на 6 декември 2013 в 13:26 / В Европейския съюз около 35% от земеделието е субсидирано, а в алпийската държава 70 на сто image

Това не е картина от рая, това е Швейцария

На 6 декември 1992 г. в Швейцария тече референдум с въпроса дали държавата да се присъедини към Европейската икономическа зона? Избирателите казват – “Не”. Седем месеца преди този референдум държавата е била подала молба за членство, но след народния вот, го замразява.

Защо?

Защо швейцарците отхвърлят присъединяването към обединена Европа? Отговорът е изключително лесен. Щвейцария е най-демократичната държава на континента. Тя образец на пряка демокрация, наричана и референдумна демокрация. Ако приеме условията на Европейския съюз, всяка европейска директива би била подложена на референдум с много малки шансове за успех. Факт е, че двустранните спогодби, които Швейцария толкова трудно е успяла да договори със съседите си, са перманентно заплашени от отхвърляне. Вместо да се свързва с ЕС, правителството подписва поредица от двустранни споразумения за регламентиране на отношенията по седем теми, разглеждани в пакет: товарен транспорт, свободно движение на хора, въздушен транспорт, селско стопанство, научни изследвания, строителство, търговски ограничения. След референдум в Швейцария (67,2% подкрепа) и ратифициране им от националните парламенти на страните-членки на ЕС, седемте споразумения влизат в сила на 1 юни 2002 г. На 27 февруари 2006 г. ЕС и Швейцария подписаха Меморандум за разбирателство, в който са регламентирани договореностите, на базата на които Швейцария ще финансира проекти в новите страни членки на стойност 1 милиард швейцарски франка (около 645 млн. евро) за период от 5 години. На 6 февруари 2007 г. ЕК поиска Швейцария да продължи да подпомага финансово България и Румъния като принос към кохезионната политика на ЕС.

Пряка демокрация – Щвейцария е на гражданите, а не на политиците

Основният принцип на швейцарската демокрация е, че хората контролират средствата за правителството. От социологическа гледна точка, швейцарците отдавна са разбрали, че правителството, дори и представителното, ще съобрази разходите си според нуждите си , а не според наличните средства и поради тази причина хората трябва да поемат контрола върху публичните финанси.

Швейцарската конфедерация е уникална – 26 кантона, 200 народни представители, гражданско управление, изключителен стандарт на живота. Швейцария е изградена от самите швейцарци за самите швейцарци и функционира точно по начина, по който хората биха желали. Това е и смисълът на пряката демокрация, чрез която се управлява алпийската република вече векове.

Изключителна помощ за земеделците с условието да са еко

Държавата има протекционистки закони по отношение на селскостопанския си сектор въпреки икономическата си обвързаност с Европейския съюз. Почти 70% от земеделието в страната е субсидирано от държавата, в сравнение със средното за ЕС ниво от 35%. Така се стимулира вътрешното производство, дори да няма гаранция, че консумацията ще бъде осъществена вътре в страната. Между 90 и 100% от картофите, говеждото, свинското и млечните продукти се произвеждат в страната. Селскостопанският сектор задоволява 65% от търсенето на вътрешния пазар. Субсидирането на земеделските работници обаче може да бъде отпуснато само ако се спазват определени екологични норми: “балансирана употреба на торове; поне 7% от обработваната територия да се използва за екологична компенсация; редовна оран; адекватни мерки за опазване на животните и почвата; ограничаване употребата на пестициди”, както е дефинирано по закон.

Богатствата

Там Екопартията е изключително силна, което е още едно доказателство, че гражданите на Швейцария са не само богати, особено спрямо нашите стандарти, но и ценностната им система е достигнала висота, недостижима дори и за по-развитите европейски страни. Тази година например стана ясно, че в Швейцария ще има референдум по въпроса дали държавата трябва да осигури минимален доход от 2000 евро на всеки един от най-бедните си поданици.

Номиналният БВП на глава е по-висок от този на големите европейски икономики и Япония и в това отношение само Люксембург, Норвегия, Катар, Исландия и Ирландия имат по-добри показатели. Швейцарският франк е една от най-силните световни валути и има най-нисък процент на инфлация. Според Световния икономически форум, швейцарската икономика е най-конкурентноспособната в света. Дори в условията на финансова криза, безработицата в страната остава по-ниска от тази в останалите европейски държави — под 4%.

Българските политици често са обещавали управление, при което страната ни да стане “Швейцария на Балканите.” Ако пак го чуете от някой, замерете го с домат. 
agroplovdiv.bg/14541/6-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5/

 Защо са щастливи швейцарците -
www.yolinashelvetia.com/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

ПП: И така, драги хора, вие не искате ли суверенитет за България, пряка демокрация, референд-ум?...
 







Гласувай:
38


Вълнообразно


1. rvmarkov - Аз казвам...
15.12.2013 22:19
...България може да постигне по-добър стандарт на живот за гражданите си от Швейцария… Замеряйте ме! :-)
цитирай
2. nikikm - Марца,
15.12.2013 22:29
Швейцария е изкуствена страна,модел, в който всичко ТРЯБВА да бъде добре,но ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ!Швейцарците,благодареение на създадената атмосфера на демократичност,са народа с НАЙ-ПРОМИТОТО СЪЗНАНИЕ в европа!Те имат стандарт,контролирана справедливост,"чувство" за нея,отгледани са с мита на Вилхелм Тел и неподкупността на воините си! И са си същите роби,както всички на този свят под властта на Мамона!Нека някой от тях опита да излезе извън правилата и ще види ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА! Е,клетката им е позлатена,има си хас,парите на света ли поне голяма част от тях са там,а повелителите им не искат неприятности! Това не обяснява ли нещата и не ели време да спрем да гледаме влака,като телета!
цитирай
3. mt46 - Може и така да е...
15.12.2013 22:58
nikikm написа:
Швейцария е изкуствена страна,модел, в който всичко ТРЯБВА да бъде добре,но ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ!Швейцарците,благодареение на създадената атмосфера на демократичност,са народа с НАЙ-ПРОМИТОТО СЪЗНАНИЕ в европа!Те имат стандарт,контролирана справедливост,"чувство" за нея,отгледани са с мита на Вилхелм Тел и неподкупността на воините си! И са си същите роби,както всички на този свят под властта на Мамона!Нека някой от тях опита да излезе извън правилата и ще види ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА! Е,клетката им е позлатена,има си хас,парите на света ли поне голяма част от тях са там,а повелителите им не искат неприятности! Това не обяснява ли нещата и не ели време да спрем да гледаме влака,като телета!

Но не виждам в света страна с по-добър модел на демокрация... За мен пряката демокрация е за предпочитане пред елитарната, представителната...
цитирай
4. mt46 - На теория всичко е възможно... :)
15.12.2013 23:05
rvmarkov написа:
...България може да постигне по-добър стандарт на живот за гражданите си от Швейцария… Замеряйте ме! :-)

цитирай
5. rvmarkov - "На теория всичко е възможно... :)"
15.12.2013 23:45
Да разбира се. Ще го приложим и на практика. Помагайте! :-)
цитирай
6. zaw12929 - mt46 - На теория всичко е възможно...
16.12.2013 01:27
„Щвейцария е на гражданите, а не на политиците!” , a България е под контрола на мутрите , които ни управляват чрез медиите. Уж сме парламентарна република, а сме медиина диктатура.

Стига заблуди!!

Ние сме страна от ЕС.А в този клуб на богати и добре организирани страни сме на първо място по бедност и смъртност. .Това си го знаехме от преди.Вайкането, което се чува ежедневно в информационното пространство.

Да сме като тях се изисква друг-делови подход. Към всеки национален проблем, като например : Защо България е на първо място по смъртност в ЕС се оказва въпрос с повишена трудност
В медицинските статии се обяснява,че причина е от храната на
българина, съставена от хляб, долнопробна мазнина, малко плодове, недостатъчно зеленчуци, месо..

Други причина : лошата здравна ситема

Трета- с некадърно управление

Управляващите сочат - нежеланието на българина да полага акуратно качествен труд

.Всички твърдения са верни. Нужни на политици да ги ползуват за повод да дойдат на власт. На синдикати-да плашат властта,че ще дигат нациоонална стачка.ако не приближат доходите до тези на страните от ЕС. Така у хората се създава грешна представа, че получаване на европейски доходи у нас е въпрос на следващото управление, освен, ако и то излъже, като всички до сега, от годините на демокрацията.

Така насаждана оценка в информационното пространство пречи на всички да погледнем истината в очите. С проста аритметика се вижда че на глава от населението В ТАЗИ СТРАНА Швейцария -страна в челото на световния елит има близо 18 пъти по вече брутен национален продукт на глава от населението
48 200 евро за Швейцария
2 700 евро за България

Тогава 48200/ делено 2700 се получава 17.851

Трябват по големи доходи, а не други управници

Тази е малката подробност която ни пречи, засега, да сме Швейцария на Балканите.

ЕС ни дава субсидии, но... защо събориха икономиката ни- страна сме , която върти на празен ход- без икономика. Изисква по добре да работим всеки своята си работа и да поема отговорност за нея. Критика да, но конкретна към кого, за какво. Управниците имат нужда от доверие, а не от референдуми!

АТАКА НЕПРЕКЪСНАТО ПРАВИ ДАРЕНИЯ НА ХОРА ДОВЕДЕНИ ДО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ да се справят с личен проблем и за това нито дума в националните медии и когато те търсят опора за България и пътуват в чужбина едни мекерета от медиите им устройват акции на злепоставяне. Не ни трябват референдуми, ако трябва да проведем само един :Да затворим със закон фабриките на лъжите: да спрем да си унижаваме политицитев да им дадем възможност да си изпълнят програмите, заради които са законно избрани.


ТАЗИ Е ПРАКТИКАТА: ФАКТИТЕ ГО КАЗВАТ СТАВАМЕ ПО ЗЛЕ ОТ ГЛУПОСТ И ОМРАЗА.

КАКВО ПОСТИГАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: НЕ СА СВАЛИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НО СВАЛИХА АВТОРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА. КОМУ Е НУЖНА ОСТАВКАТА: НА ТЕЗИ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ България от вън за да продължат да ни ограбват без никакво притеснение.. щом сме толкова глупави да се мразим и обвиняваме, вместо да се обединим, да подкрепим управниците си за една национална кауза – да имаме икономика, доходи и чак тогава и без референдуми ще живеем по добре.
О, неразумни, докога ще заставаш не на страната на България, а не на чужди интереси

КОЙ ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО Я ЗАЛЪГВА С ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ- РЕФЕРЕНДУМУ , ДОКАТО НИ ДЪРЖИ С ПРАЗНИ ДЖОБОВЕ

МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АНАЛИЗА!

цитирай
7. planinitenabulgaria - Не е толкоз добро положението на швейцарците, както си мислим.
16.12.2013 07:10
Те са прототипа на САЩ в Европа, но измислен от самите тях. Със сигурност американците са взели нещо от тях. А богатствата им - към тях влиза и много злато на евреите, с които Хитлер е погасявал заемите си, но и депозити на престъпници, някои от тях няма кой да потърси. Поради генното си израждане те както американците приемат чужденци, но разумно. Богати млади швейцарци, генно закърняли, пътуват до Черна гора, където живеят най-красивите хора на Европа и си вземат както се договорят с нея и родителите й черногорка - за съпруга, за да бъде заплодена и да си остави детето и да се върне в Черна гора с много пари. От контактите ми с швейцарци докато те внедряваха в Електроразпределение прецизна апаратура останах с впечатление, че са тъпи и едностранчиво развити. Истината е, че докато не пуснеха в експлоатация уредбата, те като да не бяха на себе си.
Инстанцията, на която швейцарците безусловно вярват е полицията. За всичко нередно, което те виждат веднага се обаждат там, напр. неправилно изпреварване на водач, нямащ нищо общо с този, който го е забелязал. Баба в Женева провали разработка на МОСАД и полицаи арестуваха един от посланиците на Израел. Видяла бабата, че някой се върти покрай палестинското представителство подозрително, обадила се, след минута заподозреният е бил с белезници. Докато се застъпят за него от МОСАД, полицията го разкрила - поставял подслушвателни устройства.
Доста познати музиканти имам, които работят или са работили в Швейцария. Всичките казват направо или не - богати и тъпи. Те били последната страна в Европа, дала право на жените да гласуват на избори. Ако влезнат в ЕС обаче те са затубени и бягат от таквоз споразумение като дявол от тамян.
цитирай
8. valeska - ...
16.12.2013 09:05
Кога ще станем Швейцария на Балканите?...
цитирай
9. mt46 - Как да станем, като все сме седнали или легнали?...
16.12.2013 12:22
valeska написа:
Кога ще станем Швейцария на Балканите?...

Явно мнозина не искат да сме независими...
цитирай
10. mt46 - Ако бяха чак толкова тъпи, щяха да влязат в ЕС...
16.12.2013 12:29
planinitenabulgaria написа:
Те са прототипа на САЩ в Европа, но измислен от самите тях. Със сигурност американците са взели нещо от тях. А богатствата им - към тях влиза и много злато на евреите, с които Хитлер е погасявал заемите си, но и депозити на престъпници, някои от тях няма кой да потърси. Поради генното си израждане те както американците приемат чужденци, но разумно. Богати млади швейцарци, генно закърняли, пътуват до Черна гора, където живеят най-красивите хора на Европа и си вземат както се договорят с нея и родителите й черногорка - за съпруга, за да бъде заплодена и да си остави детето и да се върне в Черна гора с много пари. От контактите ми с швейцарци докато те внедряваха в Електроразпределение прецизна апаратура останах с впечатление, че са тъпи и едностранчиво развити. Истината е, че докато не пуснеха в експлоатация уредбата, те като да не бяха на себе си.
Инстанцията, на която швейцарците безусловно вярват е полицията. За всичко нередно, което те виждат веднага се обаждат там, напр. неправилно изпреварване на водач, нямащ нищо общо с този, който го е забелязал. Баба в Женева провали разработка на МОСАД и полицаи арестуваха един от посланиците на Израел. Видяла бабата, че някой се върти покрай палестинското представителство подозрително, обадила се, след минута заподозреният е бил с белезници. Докато се застъпят за него от МОСАД, полицията го разкрила - поставял подслушвателни устройства.
Доста познати музиканти имам, които работят или са работили в Швейцария. Всичките казват направо или не - богати и тъпи. Те били последната страна в Европа, дала право на жените да гласуват на избори. Ако влезнат в ЕС обаче те са затубени и бягат от таквоз споразумение като дявол от тамян.

цитирай
11. mt46 - Да, стига заблуди!...
16.12.2013 12:37
6. zaw12929 - mt46 - На теория всичко е възможно...
01:27
„Щвейцария е на гражданите, а не на политиците!” , a България е под контрола на мутрите , които ни управляват чрез медиите. Уж сме парламентарна република, а сме медиина диктатура.

Стига заблуди!!

Ние сме страна от ЕС.А в този клуб на богати и добре организирани страни сме на първо място по бедност и смъртност. .Това си го знаехме от преди.Вайкането, което се чува ежедневно в информационното пространство..."
Време е да осъзнаем, че една от основните причини да сме бедни е членството ни в ЕС /където не ни е мястото/... Друга основна причина е американският неолиберален модел на демокрация, наложен в началото на "прехода"...
цитирай
12. ok3223 - Те са прототипа на САЩ в Европа, но ...
16.12.2013 19:03
[quote=mt46][quote=planinitenabulgaria] Те са прототипа на САЩ в Европа, но измислен от самите тях. Със сигурност американците са взели нещо от тях. А богатствата им - към тях влиза и много злато на евреите, с които Хитлер е погасявал заемите си, но и депозити на престъпници, някои от тях няма кой да потърси. Поради генното си израждане те както американците приемат чужденци, но разумно. Богати млади швейцарци, генно закърняли, пътуват до Черна гора, където живеят най-красивите хора на Европа и си вземат както се договорят с нея и родителите й черногорка - за съпруга, за да бъде заплодена и да си остави детето и да се върне в Черна гора с много пари. От контактите ми с швейцарци докато те внедряваха в Електроразпределение прецизна апаратура останах с впечатление, че са тъпи и едностранчиво развити. Истината е, че докато не пуснеха в експлоатация уредбата, те като да не бяха на себе си.
Инстанцията, на която швейцарците безусловно вярват е полицията. За всичко нередно, което те виждат веднага се обаждат там, напр. неправилно изпреварване на водач, нямащ нищо общо с този, който го е забелязал. Баба в Женева провали разработка на МОСАД и полицаи арестуваха един от посланиците на Израел. Видяла бабата, че някой се върти покрай палестинското представителство подозрително, обадила се, след минута заподозреният е бил с белезници. Докато се застъпят за него от МОСАД, полицията го разкрила - поставял подслушвателни устройства.
Доста познати музиканти имам, които работят или са работили в Швейцария. Всичките казват направо или не - богати и тъпи. Те били последната страна в Европа, дала право на жените да гласуват на избори. Ако влезнат в ЕС обаче те са затубени и бягат от таквоз споразумение като дявол от тамян.

Ако имаше един швейцарец по-тъп от теб,щеше да напише подобно за Исландия.ШВЕЙЦАРИЯ нЕ Е ПРОТОТИП НА САЩ,КОЙ ВЪПРОСИ В САЩ СЕ РЕШАВАТ С РЕФЕРЕНДУМИ.
В САЩ раферендуми не ималоТе са демократична диктатура на парата и вярват само на нея,с КОмандващ ПРЕЗИДЕНТ
цитирай
13. mt46 - Първо трябва да им просветне на мнозина... :)
16.12.2013 19:41
rvmarkov написа:
Да разбира се. Ще го приложим и на практика. Помагайте! :-)

цитирай
14. mt46 - http://rasper-bg.com/?p=2325
16.12.2013 19:49
ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОЛША В ЕС СЕ ВЛОШАВА

Posted on 8th December 2013
in Uncategorized
by Издателство "Распер"

Все повече поляци разбират, че постоянното плачевно положение на страната им е следствие на членството й в ЕС и НАТО, които се контролират от враждебни на Полша имперски държави, като Германия, САЩ и Израел. В тази капиталистическа глобалистична система за Полша и другите славянски държави няма перспектива за развитие, а им е отредена само ролята на пазари за западни стоки, обекти на колониална експлоатация, преди всичко на суровини и евтина работна сила. Затова прочутата със своите способности и трудолюбиви поляци Полша е подложена на грабеж, експлоатация и унищожение.

От 1990 до 2013 г. от 1,3 милиона държавни и кооперативни промишлени предприятия в Полша – АПК, рибни комбинати, строителни, енергийни, търговски фирми, предприятия за услуги, банкови и застрахователни организации, по искане на Евросъюза, на Германия и други западни държави са продадени за няколко процента от стойността им повече от 450 предприятия, включително и около девет хиляди важни в стратегическо отношение предприятия. Повечето от тях са ликвидирани като конкуренти на Запада, някои от тях отново са отворени за Запада, а останалите, които допълват западното производство, работят в Полша, което позволява на западните собственици да получат максимални печалби, икономисвайки от заплатите на полските работници. От 200 хиляди частни занаятчийски предприятия в Полша по искане на ЕС са ликвидирани повече от половината. По препоръки на ЕС са разпродадени за няколко процента от стойността повечето богати на суровини находища. Евросъюзът принуждава да бъдат ликвидирани или съкратени до минимум цели промишлени отрасли: добивната промишленост, корабостроенето, автомобилостроенето, вагоностроенето, машиностроенето, електронната, текстилната, фармацевтична промишленост и АПК, полският океански флот, полското морско параходство, морският риболовен флот. Производственият потенциал на промишлеността е съкратен с 65%.

От 2,5 милиона семейни селски стопанства, които обработват 16 милиона хектара частни земеделски участъци, по искане на ЕС са ликвидирани около 500 хиляди стопанства, в резултат на което се оказват запустели четири милиона хектара земя. След ликвидацията по настояване на ЕС на големите държавни аграрни стопанства запустяват три милиона хектара държавни селски земи, от които един милион хектара са продадени на Германия; планира се да бъдат продадени и другите два милиона, като бъде отказано на полски селяни да ги купят. Така селскостопанското производство се намалява почти на половина.

По искане на ЕС десет хиляди комунални жилищни сгради в много градове са предадени на чуждестранни и полски собственици спекуланти, които повишават наемите и в резултат хиляди домове остават незаселени. Така се съкращава жилищното строителство, което става все по-скъпо.

На практика Полша е завладяна от Запада, и то най-вече полската икономика и производството; приватизиран е почти целият банков и търговски сектор и цялата печалба се изнася в чужбина; така Полша изпада в продоволствена недостатъчност; икономиката й е засипана от западни стоки; външният й дълг надвишава един трилион злоти, които тя дължи на Запада и основно на Германия. Германия иска дългът й да се изплати с полска земя, природни богатства, фабрики и жилища; със закупуването на полска земя, гори и езера, енергийни предприятия в Западна и Северна Полша немците ще започнат да се заселват на полско-германската граница, от Одер на изток.

Разграбването и разоряването на полската икономика от ЕС влоши условията на живот на повечето поляци. Заплатата в страната е на много ниско ниво в Европа, докато доходите на представителите на капитала и властта са високи. Цените на хранителните продукти, дрехите и жилищата, както и наемите са непропорционално високи по отношение на ниските доходи. Цените на електроенергията, газа, телефона, интернет, медикаментите, образованието и детските градини са най-високи в Евросъюза. Минималната работна заплата е 1600 злоти (около 400 евро), минималната пенсия – 831 злоти (приблизително 200 евро), помощите за безработица са 534 злоти, но 83% от безработните нямат право на помощи. За да живее скромно един поляк, трябва да разполага месечно с хиляда злоти.

ЕС доведе до крайна бедност 17% от населението, т.е. 6,5 милиона; до нищета – 16% от населението, или 6,1 милиона, които живеят под социалния минимум; до глад – 7% от населението, или 2,7 милиона души, които живеят под биологичния минимум, включително 370 хиляди гладуващи деца в предучилищна и училищна възраст. Жилищата си са загубили 600 хиляди души, безработните са 16% от трудоспособното население, т.е 2,7 милиона души; в емиграция са около шест милиона поляци, основно младежи. В Полша ежегодно от бедност и отчаяние се самоубиват седем хиляди поляци, често възрастни с деца. За всичко това са виновни и престъпниците от ЕС и трябва да отговарят за това.

Плачевното състояние на полския народ доведе до спад на раждаемостта и естествения прираст на населението. Умират повече поляци, отколкото се раждат. При постоянната емиграция това води до опасна депопулация на страната. Според ръководството на ЕС населението на Полша, което днес е 38,5 милиона души, трябва да се намали наполовина. На неговото място се предвижда да се заселят немско, израелско, азиатско и африканско население от страните с агресивен ислям.

Освен икономиката по искане на ЕС са съкратени значително науката и просветата в Полша. Ликвидирани са 4600 просветителски и образователни центъра – училища, предучилищни учреждения, културни домове, библиотеки, от които са иззети книги с историческа, етична и патриотична насоченост. В училищата е съкратена програмата за възпитанието и обучението, особено по история и полски език. В резултат е снизено интелектуалното и нравственото развитие на младежта. Това води до отслабване на патриотизма и загубата на национална самобитност. За това спомагат държавните и частните СМИ, които са завзети напълно от западни медиа-концерни, основно германски и израелски, от долнопробното разрушително космополитно изкуство и култура на Западна Европа и САЩ.

Влоши се и здравето на поляците в ЕС заради намаляването на болниците и медицинските работници и поради намаляването на достъпа до лечение.

Средно за посещение при лекар специалист се чака пет месеца. Здравето на поляците се разрушава заради използването на заразяващи с болести ваксини, отравяне на въздуха, водата и почвата, използването на вредни субстанции в производството на хранителни стоки и лекарства, въвеждането на вредните ГМ-семена на растения и в хранителните продукти за хора и животни.

По инициатива на ЕС полският народ се унищожава чрез отслабване на брака и семейството; намалява броят на раждащите се деца; многодетните семейства са докарани до нищета; пропагандират се противоестествени хомосексуални съюзи, безнравственост и наркотизиране на младежта. Полската народна, славянска култура се изтласква от чуждата култура, разбива се националното единство на поляците чрез измислени от немците народи – силезийци, кашуби и др., което цели да раздели Полша на няколко държави.

Членството в ЕС и НАТО отслаби сигурността на Полша чрез намаляване на полската армия от 400 хиляди войници на 60 хиляди. В страната са разположени постоянно американски и германски натовски бази, които са заплаха за поляците, тъй като ги въвличат във въоръжени акции срещу народи в Африка и Азия; освен това готвят и военни действия срещу Русия, Беларус и Украйна. В Полша не се засилва дори полската полиция, тъй като вместо нея се планира да се използва обучената в Германия полиция на ЕС, която заедно с войските на НАТО има намерение да потушава увеличаващите се протести на поляците.

Полша в ЕС и НАТО се превърна в арена на остра антируска и антибелоруска кампания. Става дума за това да не се допусне най-изгодният за Полша съюз с Русия, за да се превърне тя завинаги в колония на Германия и Запада. Затова поляците се настройват срещу Русия и Беларус и затова се фалшифицира историята – както старата, така и най-новата. Опитват се да представят Русия като най-големия враг на Полша. Силите в страната и чужбина, които провеждат тази антируска кампания, която се изразява в разрушаването на паметници на съветските войници, освободили Полша от немската окупация, и в нападението срещу руското посолство, имат две стратегически цели. Първо, антируска Полша е повече послушна на САЩ в действията си срещу Русия. Второ, антируска Полша е повече зависима от Германия и зависи от нейната милост. Тези антируски настроения трябва да станат гаранция, че Полша, независимо от съдбата на ЕС, няма да скъса отношенията си с вредящия й Запад в полза на съюз с Русия.

Кризата в страните от ЕС заради националните и социалните противоречия, експлоатацията на цели народи и социални класи може да доведе до рухването на Евросъюза. На неговото място Германия иска да създаде под свое ръководство Централноевропейски съюз, т.нар. Mitteleurope, който включва Австрия, Унгария, Хърватия, Чехия, Словакия, Полша, Литва и Украйна, но далновидните украинци отхвърлиха враждебния им ЕС. Антируските настроения в Полша трябва да гарантират, че в случай на ликвидиране на ЕС, Полша няма да се свърже с Русия, а ще остане със Запада и Германия, въпреки техния антиполски характер.

Такава трагична съдба готвят за Полша НАТО и Евросъюзът, които действат срещу природата, Бога и хората. За това трябва да си дадат отчет повечето поляци.

Затова е поразителен фактът, че организираният срещу големи пари Марш на независимостта на 11 ноември във Варшава не протестира срещу онова, което разрушава Полша и поляците за последните 23 години. Този марш откри дълбоката криза в Полша и целия Евросъюз, откри растящото недоволство срещу антинародната власт. Но организаторите на този внимателно режисиран Марш на независимостта, за който специално беше избран маршрут близо до посолството на Русия, насочиха протеста на младежите не срещу източника на злото, което са ЕС и НАТО, а срещу Русия. Доказателството за това бяха транспарантите, които носеха на Марша на независимостта, а също и нападението на участниците в него срещу посолството и консулството на Русия и срещу Руския център за наука и култура във Варшава. Тези обекти се намират под защитата на полското и международното право, но не бяха защитени нито от полската полиция, нито от охраната на Марша на независимостта. Така те доведоха до ексцесии, планирани от управляващата върхушка в Полша и организаторите на Марша на независимостта, които манипулират полската младеж. Организаторите на Марша на независимостта се наричат “национално движение”, но в същото време действат в интерес на Евросъюза против собствения си народ. Това движение е свързано с прозападната и антинационална власт. Това движение е призвано да подмени истинското полско национално движение и да попречи на развитието му и идването му на власт, към което полският народ скоро ще се стреми.

Инспиратори на тези инциденти са управляващата върхушка и организаторите на Марша на независимостта, които заедно обслужват враждебните на Полша ЕС и НАТО и настройват поляците срещу руснаците. Те се възползваха от добрата воля и неосъзнатостта на част от полската младеж, манипулирайки я за действия, противоречащи на идеите на полското национално движение и на националните интереси на Полша.



Болеслав Тейковски
цитирай
15. batogo - !!!:)))Поздрав!
17.12.2013 06:28
Ето това е добър пример за национално отговорно поведение, от който трябва да черпим поука. Не е нужно да си голяма държава или велика сила, за да отстояваш националните си интереси. Достатъчно е да се сбогуваш със шуро-баджанашкия си манталитет и селските си тарикатлъци и да застанеш като народ с дух, воля и вяра зад националните каузи и интереси и твърдо, без страх да ги отстояваш...
цитирай
16. mt46 - Да, трябва да се поучаваме от положителните примери...
17.12.2013 13:25
batogo написа:
Ето това е добър пример за национално отговорно поведение, от който трябва да черпим поука. Не е нужно да си голяма държава или велика сила, за да отстояваш националните си интереси. Достатъчно е да се сбогуваш със шуро-баджанашкия си манталитет и селските си тарикатлъци и да застанеш като народ с дух, воля и вяра зад националните каузи и интереси и твърдо, без страх да ги отстояваш...

цитирай
17. nikikm - 7. planinitenabulgaria
17.12.2013 20:43
Поздравления!
цитирай
18. nikikm - Тачков,
17.12.2013 20:48
Браво за анализа за Полша! "ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОЛША В ЕС СЕ ВЛОШАВА"! Дано и те схванат същината на нещата,че зад дърво,макар и от сещ,не се вижда гората.!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19242912
Постинги: 3708
Коментари: 45239
Гласове: 149377
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930