Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2014 22:15 - Не всички германци са евроглупаци
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 6581 Коментари: 26 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
image
dariknews.bg/uploads/news_images/201310/photo_verybig_1154804.jpg


Готвите ли се за евровота?...
Препоръчвам ви да чуете речта на немския бизнесмен, автор на книги и професор по икономика Андреас Попп (Andreas Popp) на демонстрация в Берлин "За мир!", 21 април 2014. Оригинал на видеото на немски:

https://www.youtube.com/watch?v=NbXzK...

http://www.wissensmanufaktur.net/andr...
 







Гласувай:
38


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://litclub.bg/library/bg/botev/poezia/stado.htm
05.05.2014 22:50
ГЕРГЬОВДЕН

Христо Ботев

"Паситесь, добрые народы!
Вас не разбудит чести клыч;
Начто стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь..."
А.С.Пушкин


Ликуй, народе! Старо и младо
хвалете и днес бога и царят!
Днес е Гергьовден. От овце стадо
тъй блейше вчера подир овчарят,
когато тоз цар, безгрижен, глупав,
както и всички царьове земни,
поведе стадо с кривакът хубав
и с умни псета - министри верни,
без портфейли, но и без заплата,
на кои същ цар и да погледне,
"Блазе й - би казал, - живей овцата
и от народът мой по-честито!"
И тръгна стадо с агнета дребни,
върви и крета от път убито,
та сичко младо под нож да легне
за свети Гергя - божи разбойник...
Бездушен, глуп, изгнил покойник
жертви ли иска? Иска овчарят,
гладното гърло, попът пиени,
както от тебе, народе, царят
иска за свойте гнусни хареми
и за тез, що те мъчат, обират;
а ти им даваш потът, кръвта си
и играйш даже, кога те бият!
На` - днес богати и сиромаси,
пиени там - те песни пеят
и хвалят с попът бога и царят...
Ликуй, народе! Тъй овце блеят
и вървят с псета подир овчарят.

цитирай
2. mt46 - https://www.youtube.com/watch?v=kOpx208cO5c
05.05.2014 23:17
Montagsdemo - Andreas Popp (21.04.2014)
NuoViso.TV NuoViso.TV·347 видеоклипа
28 524
37 510
Харесва ми 1 116 Не ми харесва 35
цитирай
3. gosho568 - Много добра реч!
06.05.2014 07:02
Да се чуди човек за кого да гласува на тези Евроизбори, като не сме видяли почти никаква полза от тях за народа като цяло, пък да не говорим по-отделно... Поздрави и хубав празник! :)
цитирай
4. mt46 - Благодаря!...
06.05.2014 10:37
gosho568 написа:
Да се чуди човек за кого да гласува на тези Евроизбори, като не сме видяли почти никаква полза от тях за народа като цяло, пък да не говорим по-отделно... Поздрави и хубав празник! :)

Андреас Поп призовава за бойкот на евроизборите... ЕС е паразитна, свръхбюрократична организация, обслужваща лобистки интереси...
цитирай
5. takaini - Благодаря ти,Марине!
06.05.2014 12:09
Пророчески слова отправя той към целия свят!И те са толкова ценни и точни!Дано повече хора успеят да чуят и да осмислят казаното от него!!!

Поздрави!:))
цитирай
6. precoria - Ще пребъдат добрите сили, другите ...
06.05.2014 12:42
Ще пребъдат добрите сили, другите нямат шанс.
цитирай
7. precoria - Ще пребъдат добрите сили, другите ...
06.05.2014 12:43
Ще пребъдат добрите сили, другите нямат шанс.
цитирай
8. mt46 - Благодаря ти!... :)
06.05.2014 13:26
takaini написа:
Пророчески слова отправя той към целия свят!И те са толкова ценни и точни!Дано повече хора успеят да чуят и да осмислят казаното от него!!!

Поздрави!:))

Повечето хора са зомбирани, манипулирани от партии, от медии... Робуващи на предразсъдъци, невиждащи оковите си...
цитирай
9. mt46 - Без борба и съпротива добрите сили нямат шанс...
06.05.2014 13:28
precoria написа:
Ще пребъдат добрите сили, другите нямат шанс.

цитирай
10. freeoldmen - И аз се присъединявам и призовавам за бойкот
06.05.2014 16:03
на изборите! Само това е ефективна мярка за момента.
цитирай
11. mt46 - http://glasove.com/svqt/36378-kyde-se-namira-dejstvitelnata-vlast-v-es
06.05.2014 19:04

Къде се намира действителната власт в ЕС?
2014-05-06 09:00:02 | Прочитания: 398 | Коментари: 1 Принтирай Изпрати
Автор: ГЛАСОВЕ

"Разликата между парламента и тези, които вземат действителните решения, е много ясна на гражданите". Думите на Херман Ван Ромпой, президента на Европейския съвет, казани в неотдавнашно интервю за "Зюддойче цайтунг", са едновременно вбесяващи и верни.

Освен това те уцелват основния проблем в политиката на ЕС преди изборите за Европейски парламент този месец – къде се намира действителната власт? В парламента или, както беше в миналото, в Европейския съвет, държавните и правителствените ръководители, както толкова добре го резюмира Ван Ромпой.

Най-голямата ирония в ЕС е, че с всеки нов договор официалните правомощия на парламента нарастваха, но в действителност Съветът става все по-силен. Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, също загуби власт и позиции. Тази промяна на властта повдига три въпроса – защо се случи, важно ли е и необратимо ли е?, пише Волфганг Мюнхау в статия за "Файненшъл Таймс".

И така, защо се случи? Официалният отговор е лош късмет. Кризата в еврозоната беше доминиращото събитие в последните пет години. Европейските договори не овластяваха институциите на ЕС да направят нещо по въпроса като създаване на нов механизъм или замяната на неработещите правила с нови. Съветът трябваше да запълни този властови вакуум по подразбиране. Той създаде Европейски стабилизационен механизъм "извън договора", както е известен в брюкселския жаргон. Това означава, че ЕСМ не е официална институция на ЕС. Неговата правна база е отделен договор между страните. Банковият съюз е друг пример. Част от него е в договора, друга част е извън него.

Това формално обяснение обаче е подвеждащо. Действителната власт не е формална. В миналото Комисията беше в най-влиятелната си позиция, когато ръководеше големите дебати. Тя правеше това в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век в подготовката на Маастрихсткия договор, поставил основите на еврото. Тогава Комисията не беше овластена със закон. Тя просто го направи. Основната й роля беше да осигури политическо лидерство, когато никой друг не стори това. Тя успя, защото потърси съюзници.

Провалът в последните пет години беше интелектуален. Когато започна кризата, институциите на ЕС бяха извън играта. Спомням си срещата си с високопоставен представител на ЕС веднага след рухването на "Лемън Брадърс". Основното му безпокойство бяха последствията от спасителната програма за банката върху европейската политика в областта на конкуренцията. Той дори не мислеше за застраховка на депозитите или съвместен надзор. Нито имаше в чекмеджетата си някакви планове за извънредни ситуации.

Важно ли е? Така мисля. Съветът се оказа по-гъвкав в кризата, отколкото очаквах, но далеч не направи това, което беше необходимо. Всичко, което направи, беше да договори изисквания минимум за продължаване на функционирането на съюза. Враждебността на избирателите към този безформен политически облак, наречен Брюксел, не трябва да изненадва. Избирателите не се интересуват от междуинституционалните съперничества. Те протестират срещу лошите политики, които донесоха строги икономии, висока безработица и ниски инвестиции. Системата на взаимен контрол между институциите на ЕС не функционира и това на свой ред допринася за лошите политики. Комисията и Парламентът са малките членове на екипа, видими и шумни, но в погрешната стая.

Обратима ли е промяната на властта? Доскоро си мислех, че може би да. След последното фиаско с банковия съюз вече не съм толкова убеден. Съветът договори директива за фондове за преобразуване на проблемни банки през декември. След това директивата съответно беше придвижена към парламента, а след това към процес за междуинституционално помирение. Именно тук парламентът отстъпи. Проектът за директивата в първоначалния си вид, договорен от Съвета, имаше недостатъци. Много от тях бяха дразнещи, а един беше фатален. Това беше липсата на разпоредба за справяне със заразна банкова криза, което беше и целият смисъл на директивата. Германия изключи фискална подкрепа и другите министри неохотно приеха позицията на Берлин.

Но защо парламентът трябваше да я приема? Вместо да предизвика Съвета по този важен въпрос, той се съсредоточи върху други, малки точки, по които липсваше съгласие, като кой какви решения взема и кога и кой има право да участва в еди какви си срещи, все неща, от които Брюксел е обсебен. Когато спечелиха няколко козметични отстъпки след 16-часови преговори, те обявиха победа. Мнозина евродепутати сега твърдят, че данъкоплатците вече не трябва да спасяват банки. Това съвсем не е вярно. Според мен те загубиха доверието на избирателите в този момент.

Но все пак на хартия парламентът става по-важен. Една от многото промени, включени в Лисабонския договор от 2009 г., е новото право на Парламента да гласува за следващия председател на Комисията. Поради това партиите номинираха своята тежка артилерия като кандидати за поста. Ако резултатът е по-съсредоточена и по-прогресивна Комисия, тогава добре. Но не съм сигурен, че това ще се случи. Моите очаквания са, че основната власт ще остане при Съвета заради политическата динамика в ЕС. Страхувам се, че г-н Ван Ромпой е прав. За съжаление тези европейски избори не са толкова важни.
цитирай
12. mt46 - Май няма друг мирен начин народът ни да удари шут на политическата класа...
06.05.2014 19:10
freeoldmen написа:
на изборите! Само това е ефективна мярка за момента.

цитирай
13. kostadin - Абе хора някой чел ли е Лисабонският ...
06.05.2014 19:38
Абе хора някой чел ли е Лисабонският договор?
Или имаме доверие на тези които ни грабят четвърт век?
Поне да го издадът та да си кажем мнението за него
цитирай
14. mt46 - Практиката е по-важна...
06.05.2014 21:17
kostadin написа:
Абе хора някой чел ли е Лисабонският договор?
Или имаме доверие на тези които ни грабят четвърт век?
Поне да го издадът та да си кажем мнението за него

Тук може да се прочете Лисабонският договор -
http://download.pomagalo.com/843242/lisabonski+dogovor/

"Ако изборите решаваха нещо, щяха да ги забранят" /Кен Ливингстън/
цитирай
15. kostadin - mt46
06.05.2014 21:54
Договора съдържа 2900 страници и не даден никъде BG .
Това което си ми изпратил е нещо наше ,приличащо на пълното издание на съчиненията на Дюма в съкратен джобен формат -за туристи или за дебилизираните умишлено от държавата наши деца ученици .
Що се касае до практиката ,тя вече е въведена ЕС се направлява от съвет ,който не е изборен орган .
цитирай
16. kostadin - Марине, поста ти го пуснах не мога да ...
06.05.2014 22:33
Марине ,поста ти го пуснах не мога да го открия но:
Ние не отиваме да работим на запад отиваме на гурбет.Нашият народ е вложил доста средства за отглеждането на най- простия работник и ние им го даваме готов за ангарията тамДа не говорим за специалистите.Нали няма неплатени обяди Защо им ги харизваме ,пък после им благодарим Ясно -няма работа у нас ,ами кой унищожи всичко България по брутен продукт произвеждаше повече от Турция и Гърция взети заедно-сега къде сме.
За този нов договор ,както и за приемането ни в ЕС и НАТО също е необходим референдум Нали сме демокрация
цитирай
17. mt46 - Колкото са по-увъртяни, неясни нещата в 1 договор, толкова по-зле...
06.05.2014 23:05
kostadin написа:
Договора съдържа 2900 страници и не даден никъде BG .
Това което си ми изпратил е нещо наше ,приличащо на пълното издание на съчиненията на Дюма в съкратен джобен формат -за туристи или за дебилизираните умишлено от държавата наши деца ученици .
Що се касае до практиката ,тя вече е въведена ЕС се направлява от съвет ,който не е изборен орган .

Такава обемност е знак за бюрократизъм...
цитирай
18. mt46 - ...
06.05.2014 23:25
kostadin написа:
Марине ,поста ти го пуснах не мога да го открия но:
Ние не отиваме да работим на запад отиваме на гурбет.Нашият народ е вложил доста средства за отглеждането на най- простия работник и ние им го даваме готов за ангарията тамДа не говорим за специалистите.Нали няма неплатени обяди Защо им ги харизваме ,пък после им благодарим Ясно -няма работа у нас ,ами кой унищожи всичко България по брутен продукт произвеждаше повече от Турция и Гърция взети заедно-сега къде сме.
За този нов договор ,както и за приемането ни в ЕС и НАТО също е необходим референдум Нали сме демокрация


Това е лош сценарий -
http://www.business-gazeta.ru/article/101802/
цитирай
19. zaw12929 - Браво за находката...
07.05.2014 07:55
Браво за находката...
цитирай
20. zaw12929 - ДОГОВОРА СИ СВАЛИХ ОТ ИНТЕРНЕТ... ИМА ГО!!!
07.05.2014 07:58
kostadin написа:
Договора съдържа 2900 страници и не даден никъде BG .
Това което си ми изпратил е нещо наше ,приличащо на пълното издание на съчиненията на Дюма в съкратен джобен формат -за туристи или за дебилизираните умишлено от държавата наши деца ученици .
Що се касае до практиката ,тя вече е въведена ЕС се направлява от съвет ,който не е изборен орган .

цитирай
21. stela50 - Въпреки всичко не мисля, че повечето хора
07.05.2014 13:08
не са наясно с реалността, някой само си въобразява победа в манипулацията
от партии и медии... Да... има и много, живеещи в затворен собствен свят
робуващи на предразсъдъци, невиждащи оковите си... не разбиращи, или не желаещи да разберат. Няма нищо безкрайно, време е нещата да си дойдат
по местата...да се тръгне в правилна посока... И търпението има край...
Речта си заслужава да бъде прочетена, въпреки познаването и разбирането
не от днес на посланията... Не съм убедена, че вината за положението
е само и единствено на ЕС. Дали повечето проблеми не идват
от приложението на изискванията в отделните страни по техен си
начин и неправомерно използване меко казано на фондовете
и участие в програмите с корупционна цел. Много въпроси остават
засега без ясни отговори.
Поздравявам те за находката и представянето на важни факти !
цитирай
22. gosho568 - Да се чуди човек за кого да гласува на ...
07.05.2014 17:43
mt46 написа:
gosho568 написа:
Да се чуди човек за кого да гласува на тези Евроизбори, като не сме видяли почти никаква полза от тях за народа като цяло, пък да не говорим по-отделно... Поздрави и хубав празник! :)

Андреас Поп призовава за бойкот на евроизборите... ЕС е паразитна, свръхбюрократична организация, обслужваща лобистки интереси...

Напълно съм съгласен с мнението ти - няма никаква полза като цяло от този ЕС и при нужда от помощ е доста недостъпен за хората. Поздрави!
цитирай
23. shtaparov - Германците даже изобщо не са!
09.05.2014 17:28
Германците даже изобщо не са!
цитирай
24. mt46 - Е, не всички...
09.05.2014 21:24
shtaparov написа:
Германците даже изобщо не са!

цитирай
25. born - За съжаление ми се струва, че нещата ...
09.05.2014 22:12
За съжаление ми се струва, че нещата са достигнали до критичната точка и са невъзвратими. Тоталната манипулация , която визира Попп , в комбинация с борбата за физическо оцеляване е посяла дълбоко своите семена и поколенията слизат все по ниско и по-ниско. Повтарям: за съжаления. Ще се радвам, ако не съм прав. Може би бойкотът не е точната реакция, а по-скоро начинът за привеждането на бюлетината в невалидност. Не мога да преценя. За себе си съм наясно, че няма да гласувам. По няколко причини: няма за кого и нямам правото да налагам своето мнени
цитирай
26. apostapostoloff - Германците обичат руснаците
11.05.2014 15:45
като... люта чушка в гъза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19169443
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031