Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2014 19:02 - Правителството разрешило на САЩ преебаването на българска територия...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4734 Коментари: 15 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
 
Разширява се обхватът на тренировката „Тракийски орел 2014”

20 Август 2014

www.government.bg

Правителството разреши преминаването през и пребиваването на българска територия на съюзнически сили от ВВС на САЩ в Европа (12 самолета и до 250 военнослужещи), които да изпълняват съвместно с българските ВВС ограничени мисии по охрана на въздушното пространство на България в рамките на интегрираната система за ПВО на НАТО по време на съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийски орел 2014”.

По време на учението „Тракийски орел”, което се провежда от 10 август до 12 септември, се извършват тренировъчни полети за усъвършенстване на подготовката на екипажите, за което се планират разнородни тактически мисии и задачи.

Съвместното изпълнение с изтребители от българските и американските ВВС на ограничени мисии по охрана на въздушното пространство (зона дежурство във въздуха, визуално опознаване и съпровождане) в рамките на интегрираната система за ПВО на НАТО създава условия за повишаване на оперативната съвместимост на силите и средствата за ПВО на двете държави.

В съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийски орел – 2014 г.” участват летателни екипажи на изтребители МиГ-29 и МиГ-21, щурмови самолети Су-25 на българските ВВС, и F-15 от 493-та авиационна ескадрила на ВВС на САЩ, базирана в Лейкънхийд, Великобритания, които кацнаха на летище Граф Игнатиево още на 15 август.

Правителството даде днес разрешение американските самолети да участват в „Тракийски орел 2014”.

pan.bg/view_article-5-24603-Razshirqva-se-obhvatyt-na-trenirovkata-Trakijski-orel-2014.html

И. Христов: Позицията на външния ни министър по Трансатлантическото партньорство е скандал, но не и изненада 2014-08-21  Автор: Иво Христов за БГНЕС Декларацията на външния министър в подкрепа на Споразумението за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции е скандал, но, уви, не и изненада. Даниел Митов е доскорошен служител на американската неправителствена организация "Национален демократичен институт" и изглежда не е осмислил, че вече е външен министър на България. Сиреч призван е да бди над българския национален интерес, който е сериозно застрашен от идеите на ТПТИ.

Позицията на министър Митов щеше да бъде разбираема, ако все още беше служител на американска НПО, но в сегашната му роля тя далеч надхвърля мандата му на служебен външен министър. България трябва да изработи национална позиция по стратегическа тема като ТПТИ, което може да направи само следващият парламент в диалог с гражданите.

Припомням, че ТПТИ е съкратеното име на подготвящия се договор за свободна търговия между САЩ и ЕС. Той вече предизвиква вълна от недоволство в целия ЕС. Причините са няколко. Най-напред пълната секретност, при която се водят преговорите от ЕК. На второ място идеите, заложени в договора, които изплуваха в пресата. Те предвиждат уеднаквяването на потребителските стандарти от двете страни на Атлантика, което ще е в ущърб на европейците, които понастоящем се радват на по-солидна защита. В резултат в Европа ще нахлуят генномодифицирани продукти, свинско месо, натъпкано с ректапамин /понастоящем забранен почти в целия свят/. Ще бъдат узаконени определени хормони на растежа в животновъдството, обработката на пилетата с хлор и т.н.

Ако всичко това се случи, в Европа ще се появят характерните за Америка промени в здравния статус: масово затлъстяване, епидемично разпространение на диабета и ред други. ТПТИ ще помогне да се заобиколи и законовата забрана върху сондирането за шистов газ. За финал договорът предвижда и създаването на международни арбитражни съдилища за разрешаване на споровете между инвеститори и държави. Сиреч опасен трансфер на суверенитет, тъй като много казуси ще бъдат изведени от националната юрисдикция и ще бъдат прехвърлени на въпросните съдилища. Същевременно държавата ще загуби възможността да води самостоятелна социална и екологична политика, той като всяка нейна стъпка в тези сфери ще може да се интерпретира като ощетяване на интереса на инвеститорите и ще може да бъде атакувана пред международните арбитражи.

ТПТИ ще отприщи и трансфера на лични данни. В резюме: трите каузи, които изкараха европейците и българите на улиците – забраната на ГМО, шистовия газ и АКТА – ще бъдат заобиколени чрез този нов договор.

Отсега можем да информираме българите, че през ноември в цяла Европа ще се състоят серия от протестни събития срещу ТПТИ. В "Солидарна България" считаме темата за ключова и призоваваме всички граждани да я следят отблизо, защото от нея зависи собственото им здраве и цялостната рамка на живота ни.

glasove.com/interviuta/40972-i-hristov-poziciqta-na-vynshniq-ni-ministyr-po-transatlanticheskoto-partnyorstvo-e-skandal-no-ne-i-iznenada

ПП: Напомням, че това правителство има ограничени от Конституцията правомощия...



Гласувай:
28


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Кво им пука на българите за ТПТИ?
21.08.2014 19:37
Те направиха своят цивилизационен избор, където евро-атлантика, там и ние.
Без въпроси. Без интереси. Без чест.
Кво каже бате Боко. Он знае.

Бе то хора не останаха, за чест ще говорим...
цитирай
2. stela50 - Много станаха скандалите... малко изненаданите.
21.08.2014 20:27
а информираността вече съвсем отсъства...
Поздрави !
цитирай
3. анонимен - Положението е много по-лошо отк...
21.08.2014 20:41
Положението е много по-лошо отколкото си го мислят хората. Вече няколко пъти алармирам, че България е просто един плацдарм за водене на война против Русия и Иран.
цитирай
4. mt46 - Така е... Прецакани сме отвсякъде...
21.08.2014 22:13
freeoldmen написа:
Те направиха своят цивилизационен избор, където евро-атлантика, там и ние.
Без въпроси. Без интереси. Без чест.
Кво каже бате Боко. Он знае.

Бе то хора не останаха, за чест ще говорим...

цитирай
5. mt46 - Благодаря!...
21.08.2014 22:17
stela50 написа:
а информираността вече съвсем отсъства...
Поздрави !

Инфо има в Нета... Но на кое по-напред да обърнем внимание?... Всеки ден - скандали, безобразия, престъпни действия или бездействия...
http://glasove.com/skandalut/40968-ekipyt-na-plevneliev-obsluji-oligarhiqta-v-dalaverata-koral
цитирай
6. mt46 - Да... Това може да има доста трагични последици за България...
21.08.2014 22:25
kushel написа:
Положението е много по-лошо отколкото си го мислят хората. Вече няколко пъти алармирам, че България е просто един плацдарм за водене на война против Русия и Иран.

И май сме единствената страна, на която НАТО не плаща за базите си...
цитирай
7. mt46 - http://infobalkani.wordpress.com/2014/08/21/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B
21.08.2014 22:50
Докога Съединените щати ще се изживяват като морален съдник, говорител на „международната общественост“и световен полицай?

Съединените щати претендират, че са „най-демократичната държава“ и същевременно са трайно ангажирани с разпространяването й по цялото земно кълбо. Всъщност, самия американски президент, Барак Обама, бе заявил, че „Щатите искат да разпространят демокрацията и благоденствието по цялото земно кълбо“, което не звучи много по-различно от декларациите на Сталин, че искал да разпространи социализма по цялата земя, за да живеят хората щастливо. Но, както казва американския дисидент и професор по лингвистика Ноам Чомски:

„Американската демокрация има трайни дефекти“

Последния случай в град Фъргюсън, където за пореден път полицай превиши правото си да употребява сила, което в случая е било абсолютно излишно с оглед на това, че младежа, който беше застрелян от въпросния полицай с поне 8 куршума, е бил невъоръжен и с вдигнати ръце, е показателен. До преди 50г. цветнокожите в САЩ са нямали никакви права, били са роби, нямали са право да гласуват, а побоищата и убийствата са били нещо ненаказуемо.

Да не омаловажаваме и избиването на милиони коренни жители на Америка, които са „пречели“ на най-нисшата прослойка на Европа да създаде своята държава. Остава необяснимо как по-точно „правозащитните организации“ подреждат своите класации и изчисляват къде колко се спазват въпросните права.

Така например Саудитска Арабия – един от най-верните съюзници на САЩ, рядко попада в новинарския поток и под критиките на „правозащитните организации“, които иначе много внимателно следят спазват ли се правата на хомосексуалистите, зоофилите и прочее „хора с различна сексуална ориентация“ в Русия. Но в Саудитска Арабия изповядването на християнската религия е…наказуемо със смърт.

Жените нямат право да шофират или да гласуват, но пък трябва да приемат, че мъжете им могат да имат n на брой други „съпруги“. Ако жена в Саудитска Арабия бъде изнасилена, тя ще бъде убита с камъни, защото е „прелюбодействала“. Въобще кралството е люлка на ислямизма и главен негов спонсор. Разбира се Осама Бен Ладен е родом от Саудитска Арабия.

Кралството финансира и подпомага радикалите, които в момента се бият срещу Башар Асад в Сирия. И забележете – същите тези организации и подчинени на западната пропагандна машина манипулационни медии са силно притеснени за „правата на хората в Сирия“, които се нарушават от „злия диктатор“. Но преди разпалването на войната Сирия беше най-демократичната и нормална държава в Близкия Изток.

Единствената ислямска държава, в която християните и мюсюлманите живееха в мир. Единствената наистина светска държава в региона (с изключение на Израел), в която църквите и джамиите бяха една до друга. И дори в разгара на кървавата война, организирана от САЩ, Великобритания и техните мюсюлмански приятели, в Сирия беше издигната 32-метрова статуя на Исус Христос! „Правозащитните организации“ не са нищо повече от елемент на пропагандата, използван за очернянето на „непослушните“.

Но страната, която е разпалила 201 от общо 248 военни конфликта от края на Втората световна до 2014г. е последната, която може да претендира за „човешки права“ и „демокрация“. Колко гнусно бива употребявано понятието „демокрация“. Моля, направете справка какво означава тази дума. Помните каква истерия създадоха онези три наркоманки, които нахлуха в руска църква и започнаха да дрънкат на китари и да крещят в знак на протест, че правата на хомосексуалистите в Русия не се спазвали. Групата носеше звучното име „Пуси райът“ (Pussy Riot). След като бяха арестувани Европа и САЩ в хор започнаха да сочат с пръст Русия с думите „Ето, виждате ли“. Но не беше тайна за никой, че трите момичета са американски провокатори. И проблема не беше в протеста им и посланието им за толерантност, въпреки че те не бяха особено толерантни в начина си на изказването му, а в това че те оскверниха църква.

Религията за руснаците е нещо много важно, тя е фундаментална част от руското общество и дори държава. А Запада е особено ангажиран в унищожаването на Източното православие, в което семейство сме и ние, българите. Известни са думите на Збигнев Бжежински, който преди години заяви че православието трябва да бъде заличено. Това обяснява много неща.

Външното министерство на Русия за пореден път призова Съединените щати да спрат да се изживяват в ролята на „световен полицай“ и да си държат „демокрацията“ за тях, а да не я натрапват на чужди държави, които искат да превърнат в свои послушници.

Пълномощника по въпросите на човешките права Константин Долгов качи коментар на сайта на МВнР на Руската Федерация, в който упреква САЩ в неспазване на човешките права и расизъм, които отново са избуяли, след убийството на младежа в град Фъргюсън. Долгов заявява още, че САЩ трябва да погледне първо себе си и своите вътрешни проблеми, преди да съди другите държави и подчертава нуждата САЩ да спре да се бърка „в работите на други страни и да се стремят към смяна на неугодните режими под фалшивия предлог за защита на демокрацията и човешките права”.

В същото време две държави под американска опека избиват собственото население в тях с бомбите и парите на американските данъкоплатци. Защо „международната общественост“ не наложи санкции на Израел и Украйна? Защо никой не е загрижен за правата на палестинците и украинските граждани, чиито болници, училища, жилищни блокове и инфраструктура биват бомбардирани с бомби и ракети?

Къде са правозащитните организации. Същевременно Съединените щати ще изпратят допълнително пари и боеприпаси на Израел, извън рамките на 3-те млрд.долара, които безвъзмездно предоставя на ционисткия режим, който подлага палестинците на физическо изтребление. А киевската хунта, избрана след не особено „демократичните“ избори, след като целия Югоизток практически нямаше право на глас, защото нямаше да гласува нито за Тимошенко, нито за Порошенко, които бяха „правилните кандидати“ вече обстрелва градовете с балистични ракети.



Източник: http://alterinformation.wordpress.com
цитирай
8. batogo - !!!:)))
22.08.2014 08:39
Някои путинофили бъркат руския интерес с националния, тоест въобща не им пука за България. Забравят, че сме държава от Е.С. и член на Нато. Така им е удобно - България да е беззащитна, за да легне по удобно в путиновата прегръдка. Но забравят, че отдавна никой нормален българин не се интересува от тяхното удобно малоумие... :)))
цитирай
9. mt46 - ?
22.08.2014 12:31
batogo написа:
Някои путинофили бъркат руския интерес с националния, тоест въобща не им пука за България. Забравят, че сме държава от Е.С. и член на Нато. Така им е удобно - България да е беззащитна, за да легне по удобно в путиновата прегръдка. Но забравят, че отдавна никой нормален българин не се интересува от тяхното удобно малоумие... :)))

Явно мнозина предпочитат да се надупят на членовете на ЕС и на НАТО, без да се замислят...
1. Турция и Гърция са също членове на НАТО, но нима са съкратили армията и въоръжението си, както направиха нашите национални предатели?...
2. През кое време от Освобождението до 1989 г. България е била без надеждна армия и национална отбрана?... Дори през соца не сме достигали до такова падение...
3. Според чл. 84, ал. 11 от Конституцията Народното събрание "разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването им през нея;"
4. Не разбирам защо умните, будните, десните, антикомунистите не протестират срещу Близнашки - бивш комунист и социалист-ренегат...
5. Защо Президентът си мълчи по въпроса? Или му е по-удобно да се прикрива зад назначеното от него марионетно правителство?...
цитирай
10. gosho568 - Тези Евроатлантически ценности, ...
22.08.2014 15:26
Тези Евроатлантически ценности, изглежда, че ни излязоха нанагорно... Поздрави!
цитирай
11. mt46 - Мда...
22.08.2014 17:31
gosho568 написа:
Тези Евроатлантически ценности, изглежда, че ни излязоха нанагорно... Поздрави!

Министър Шаламанов е намекнал, че друг може да пази небето ни...
"- Ще бъда много директен – въпросът с въздушната сигурност е естествено национален приоритет, но в рамките на НАТО тя е основна задача на върховния главнокомандващ на обединените въоръжени сили в Европа. Това означава, че ако поради една или друга причина една нация не може да гарантира въздушния си суверенитет, има добре работещи механизми във временен план той да бъде гарантиран по линия на евроатлантическата солидарност. Това е една опция да намалим зависимостта от Русия и да дадем възможност за намиране на дългосрочно решение за българската бойна авиация, без да сме под натиска, свързан с недостиг на резервни части, скъпа поддръжка и други, ако щете психологически фактори, които не създават добра среда за обсъждане на проблема.


Може ли турски и гръцки изтребители да пазят скоро българското небе? Явно може..."
http://pan.bg/view_article-49-24599-Novo-20-Ministyr-Shalamanov-namekna-che-drug-mozhe-da-pazi-nebeto-ni-za-da-ogranichim-zavisimostta-si-ot-Rusiq.html
цитирай
12. metlichina - някак тихомълком, без шум
22.08.2014 23:27
отмина тази новина... как ли ще отекне в бъдеще..
цитирай
13. mt46 - Грешката е, че се "работи на парче", вземат се конюнктурни решения /често на тъмно/...
23.08.2014 13:38
metlichina написа:
отмина тази новина... как ли ще отекне в бъдеще..

цитирай
14. batogo - !!!:)))
24.08.2014 11:51
Марине, единствените надупени сте вие, путиновчетата. Но, като изпечени крадци, винаги първи викате " дръжте крадеца" , нали така?! :)))
цитирай
15. mt46 - ?
24.08.2014 13:43
batogo написа:
Марине, единствените надупени сте вие, путиновчетата. Но, като изпечени крадци, винаги първи викате " дръжте крадеца" , нали така?! :)))

Дори по времето на цар Борис III не е имало такава бясна и безмозъчна русофобия, такова нагъзване към Европа и погазване на българските интереси... Тогава сме имали суверенинет, а сега сме колония на ЕС и на САЩ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161198
Постинги: 3686
Коментари: 45091
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031