Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 17:51 - "Ние искаме Русия да бъде наш партньор"...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4651 Коментари: 12 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

Плевнелиев: България не е изгубила надежда за "Южен поток" 2015-01-30 14:48:17 Българският президент Росен Плевнелиев се надява, че проектът "Южен поток" в края на краищата ще получи необходимите разрешения за строителството му.

image

"България все още не е получила официално изявление от Русия за отказ от проекта "Южен поток" и за това не изключваме всички възможности за продължаване на подготвителната работа по проекта", казва Плевнелиев в интервю за чешкия вестник "Lidove Noviny".

"Българското правителство продължава подготвителна работа. Надявам се, че проектът в крайна сметка ще получите всички необходими разрешителни за строеж. Българската позиция е ясна: проектът може да се реализира само при условие, че той ще отговаря на правните норми на ЕС", заявява държавният глава.

"Ние искаме Русия да бъде наш партньор, който да води преговори с нас като с партньор. Партньорът ще ви изпрати писмо, в което ще ви информира за своите планове, но Русия не е направила такова нещо. До този момент ние не сме получили официална информация, че проектът "Южен поток" е закрит. В момента има само публично изявление на президента Путин. Изглежда, че това беше една много емоционална реч. Във всеки случай тя предизвика много спекулации и въпроси", казва още Плевнелиев.

Говорейки за следващите действия на България в газовия сектор, президентът заяви, че до края на 2016 г. в рамките на диверсификацията на доставките на газ се очаква да бъде изграден газопровод с Гърция, който ще бъде създаден със средства от европейски фондове. "Ние не искаме допълнителни средства", допълни Плевнелиев.

"По отношение на Русия, оставяме вратата отворена", казва българският президент, като допълва, че България "винаги приветства руските инвестиции, когато те отговарят на правните норми на ЕС".

 glasove.com/politika/47507-plevneliev-bylgariq-ne-e-izgubila-nadejda-za-iujen-potok

ПП: Чудя се - главата ни надеждна ли е, или е безнадеждна?...



Гласувай:
30


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Безнадеждна е, но те така по този ...
30.01.2015 19:31
Безнадеждна е, но те така по този критерии са лансирани всичките ни политици. Надежден в България означава завинаги извън политиката:)
цитирай
2. gosho568 - Иска му се на него!?!?
30.01.2015 19:35
Като много иска, защо само почита Евроатлантическите "ценности"..??? Защото, намазва пара от Америка! Нали!?
цитирай
3. анонимен - Егати хамелеоните! Що за хора са ...
30.01.2015 19:50
Егати хамелеоните! Що за хора са това и как стигат до кормилото на държавата?! Загубени сме с такива олигофрени.
цитирай
4. aip55 - Палячото
30.01.2015 20:24
президент на България, пак се изходи из глупостите му...
цитирай
5. andrei - Това е един
30.01.2015 20:35
ненормалник!
цитирай
6. mt46 - Мда... Повечето ни днешни управници са безнадеждни...
30.01.2015 22:53
merlin68 написа:
Безнадеждна е, но те така по този критерии са лансирани всичките ни политици. Надежден в България означава завинаги извън политиката:)

Една от причините е, че са зависими...
цитирай
7. mt46 - Няма нито законност, нито справедливост, нито морал!...
30.01.2015 23:05
http://e-vestnik.bg/22184/nezakonno-podslushvane-ima-prestaplenie-nyama-tsatsarov-naistina-e-kukla-na-kontsi/
Прокуратурата оттегли обвиненията към Цветан Цветанов и колегите му подслушвачи във връзка с незаконните подслушвания.
Какво се получава? Незаконно подслушване има, престъпление няма.

Самият Цацаров обяви през септември 2013 г., че в тефтерчетата на подслушвачите има записани 875 телефонни номера и проучват на кого са. После се оказа, че разрешения от съда за подслушване е имало за около 160 от тези номера. Всички останали са подслушвани незаконно (виж тук).

Ето и цитат от Цацаров от тогава:

„Прегледани са всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции. Къртовски труд е в момента да се установи какви телефони, фигурират в тези тефтери, по кои телефони е работено и за кои телефони няма разрешение. Това означава документи, разрешение за всеки номер, искане до мобилен оператор за неговия абонат. В момента чакаме да получим кои са тези 875 лица, чиито телефони, фигурират в бележниците, но за тях няма надлежно разрешение. Мисля, че познати телефони сред тях има. Чакаме справката от мобилните оператори.” (виж тук).

Оттогава досега прокуратурата не обели дума за това дело.
Не съобщи чии са телефонните номера, не повдигна нови обвинения.

Сега прокуратурата обяви, че оттегля обвинението срещу Цветанов и неколцината подслушвачи от МВР, поради съвсем измислена причина - промяна в закона за МВР от миналата година. Според прокурора по делото е изменен текст от закона, който казва, че вменените на тримата директори на СДОТО престъпления се явяват криминализирани единствено по време на война, бойни действия или при мисии в чужбина. Това е тълкувание на закона, с цел да оправдае престъпници. Прокурорите се основават и на разпоредба в НК, според която по-благоприятният закон задължително се прилага в полза на подсъдимите. Да, това е така, но в случая става дума за промяни в закона за МВР, приет след извършване на престъплението. Този текст в Закона за МВР не оправдава по никакъв начин подслушване без съдебно разрешение. То продължава да бъде престъпление по НК, дори Цветанов като министър да не е извършил престъпление според поправката в закона.
В случая прокуратурата нагло пред очите на цялото общество оневинява престъпници. Да оневиниш отговорните за незаконно подслушване само по себе си е сериозно престъпление пред обществото. Това отваря вратата на подслушвачите. Хората от МВР занапред ще се мислят за недосегаеми.

Какво стана известно досега по този случай?

- Трима от служителите в СДОТО (службата, която се занимава технически с подслушването) са предали работни тефтерчета, в които има записани 875 телефонни номера (без имена), които са подслушвани. Прокуратурата е установила, че има законно разрешение за подслушване само на малко над 160 номера от тефтерчетата. Останалите повече от 700 номера са подслушвани незаконно.

- Служителят на СДОТО Радко Димитров спешно е изтрил информация от паметта на компютърната система в т. нар. цецомобил – колата, съоръжена с техника за подслушване. Прокуратурата е изпратила при производителя във Великобритания техниката, с молба там да възстановят изтритите файлове. От август 2013 г. досега прокуратурата мълчи дали това е направено. Не съобщава и чии са тези 875 телефонни номера в тефтерите на подслушвачите. Въпросният Радко Димитров беше обвинен в опит за възпрепятстване на правосъдието, сега е оневинен и той.

- Т. нар. цецомобил, ван „Красйлер”, снабден с техника за подслушване, която може да прихваща и записва едновременно до 64 мобилни телефона, с обсег на действие до 500 м, е излизал из София нерегламентирано. Има дни, в които пътуванията му са били отбелязвани като учебни, тестови. В други дни по документи се е водил в гаража, а е доказано, че е бил из града. Ванът е бил паркиран дълго на различни места из София, включен към електрическо захранване и е командван дистанционно, каквато възможност дава техниката в него.

- Свидетел е и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който публично обяви, че Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета “Борисов”. Найденов беше защитен свидетел по делото. Същите обвинения към Цветанов за подслушване отправи и бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
Всичко това според прокуратурата не доказва престъпление. Оневиняват подслушвачите заради една поправка в Закона за МВР, която въобще не отменя незаконното послушвнане.
Явно много дълго са мислили каква причина да измислят в прокуратурата за оттегляне на обвиненията.

От всичко това става ясно, че Цацаров действително е кукла на конци. И репликата на бившия градски прокурор Кокинов към Борисов в оня запис от Банкя “Ти си го избра” е самата истина. Заради този запис Кокинов подаде оставка. А за записа прокуратурата също не намери престъпления, тя търсеше незаконно подслушване, а не разследва изнесените факти в разговора. Както търсеше кой е изнесъл и разпространил записа на Танов и Борисов за Мишо Бирата, а не разследва престъпление, за което има данни в разговора.

Случващото се показва, че Бойко Борисов управлява прокуратурата.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Това е бягане от отговорност
31.01.2015 10:14
Умее да бяга
Един вид оставили сме вратата отворена, заповядайте
А я затвори с гръм и трясък, когато, без да я наясно , обвини изцяло Русия за ставащото в Украйна, бързащ, да не го изпревари някой
Да беше прочел малко история преди това, кои са руси, малоруси, за Крим
На политик от такъв ранг подхождат само добре премерени приказки
цитирай
9. mt46 - Мда...
31.01.2015 14:08
leonleonovpom2 написа:
Умее да бяга
Един вид оставили сме вратата отворена, заповядайте
А я затвори с гръм и трясък, когато, без да я наясно , обвини изцяло Русия за ставащото в Украйна, бързащ, да не го изпревари някой
Да беше прочел малко история преди това, кои са руси, малоруси, за Крим
На политик от такъв ранг подхождат само добре премерени приказки

И е лицемерие... Думи за пред масите...
Лек ден!...
Благодаря и за другите мнения!...
цитирай
10. tota - Да се смееш ли или да плачеш?
31.01.2015 15:26
Май е второто." На политик от такъв ранг подхождат само добре премерени приказки." И съответстващи на взаимните интереси.
цитирай
11. chavdar01 - ТОЙ НЕ Е БЕЗНАДЕЖДЕН!
31.01.2015 16:34
ТОЙ Е БЕЗАКЪЛЕН!!!
ЖАЛКО ЗА НАС!
цитирай
12. born - "Ние искаме Русия да бъде наш ...
02.02.2015 18:59
"Ние искаме Русия да бъде наш партньор, който да води преговори с нас като с партньор.“
Агресорът /както го нарече/ не може да ти бъде партньор. По простата причина, че партньорът на бандита е също бандит. Нещастна работа !


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158753
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148915
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031