Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 20:28 - Драги ли са ви новите господари?...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4596 Коментари: 10 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Европа внимателно се еманципира. България остава марионетка на САЩ. image Христина Христова e завършила Класическа гимназия и Българска филология. Проектира идеите си чрез словото в публицистика, есеистика, драматургия и създаване на специални събития.   Автор: Христина Христова 12.02.2015 |  Видяна 2712 пъти        

/Поглед.инфо/ Европа и светът си отдъхнаха след обявеното финализиране на преговорите в Минск между представителите на Нормандската четворка. Глътка въздух и надежда мирният план да проработи. Въпреки хроничното желание на САЩ за ескалиране на военния конфликт в Украйна, за въоръжаване на официалната власт в Киев и за обучение на украинската армия от американски спецове, Европа се опитва да прояви благоразумие и мъдрост чрез еманципацията си от волята на Вашингтон, като пое внимателно курса към политическо и дипломатическо решение на кризата в Украйна и успя да направи първата крачка за прекратяване на кръвопролитията. Светът се надява крехкият мирен план да устои на натиска на САЩ и на бъдещите провокации, които са неизбежни и тепърва ще подлагат на изпитания лидерите в Европа, Украйна и Русия.

Заявките за обединена и мирна Европа от Гибралтар до Владивосток бяха артикулирани от Меркел още на конференцията в Мюнхен. Упоритите преговори на Четворката през последната седмица в Киев, Москва и Минск вече имат своя резултат и дефинираха решения за разумни компромиси. Договореният особен статут на Донбас и бъдещите конституционни реформи, в които ще бъде указана децентрализацията на Украйна, на практика дават правото на многомилионното рускоговорящо население да не признава легитимността на военния преврат в Киев и да се защитава от последвалия го разгонен фашистки терор, който отне живота на хиляди беззащитни жертви, между които толкова много невинни жени и деца.

САЩ, чиято основна функция е да водят кръвопролитни войни на чужди територии и да предизвикват режисиран хаос във всички точки на планетата, за момента останаха с пръст в устата. Това обаче ще бъде за кратко. САЩ съществуват само и единствено благодарение на своите войни, защото това е единственият и последен начин да удържат световната си хегемония. Все още имат на разположение една оглупяла, исторически склерозирала и васална Европа, силно зависима от американския диктат, имат си и бедна континентална периферия, управлявана на ръчен режим чрез правителства-марионетки. Имат си и черешката на тортата – собствена фашистка хунта в Киев, в която са инвестирали милиарди долари, и няма да допуснат това да отиде нахалост. Енергийните интереси на САЩ в Украйна са само малък аспект от причините, заради които Американската империя не е способна да се откаже от своя пореден военен проект, този път в сърцето на Европа. Бившата Съветска република е изключително важен подстъп към Русия и към нейните енергийни и природни ресурси, към обезсилването й като втори и конкурентен геополитичски полюс на планетата.

Битката за Украйна ще продължи. И нейният изход е все още неясен.

Въпреки подписването на договореностите в Минск, САЩ вече изпращат свои военни специалисти, които ще обучават украинската армия. Освен това Вашингтон обяви създаването на законопроект, отпускащ военна помощ за Киев в размер на един милиард долара. Изпълнявайки решението на САЩ, НАТО спешно започна изграждането на втора фронтова линия в шест източновропейски държави, една от които е и най-безгласната и най-послушната от всички – България.

В момент, в който разломът в НАТО по отношение на украинската криза се задълбочава и става видим за целия мислещ свят, нашата страна остава наведена в унизителна и отблъскваща поза пред САЩ. България няма да преоцени даденото съгласие да бъде фактор във фронтовата линия срещу Русия, както направиха други източноевропейски държави, и ще продължава да промива съзнанието на поданиците си, че това е рутинна работа, нямаща нищо общо с войната в Украйна.

Да, ще го прави, защото е негодна за нищо друго. Затова и накрая нашата държава ще се окаже там, накъдето я отвее геополитическият вятър. А той вече духа от всички посоки и тъй като така нареченият български политически елит отдавна се е отказал да възпроизведе поне една-едничка собствена мисъл или решение, камо ли да се съобразява с мнението на своето подопечно народонаселение, вятърът не само ще ни издуха окончателно от съвременната историческа сцена, но ще имаме късмет, ако това се случи без нуждата от продуциран отвън вътрешен „спектакъл”.

Негодният ни и продажен политически елит продължава да ни лъже безогледно, че разполагането на натовски команден център у нас едва ли не било договорено отдавна и че е част от планирани преди 5 години учения, влизайки по този начин в противоречие със собствените досегашни изявления, както и с изявленията на Виктория Нюланд, която първа обяви преди десетина дни, че НАТО спешно ще разположи командни пунктове и ще създаде войски за бързо реагиране във въпросните шест държави: "Ние трябва възможно най-бързо да създадем командни и контролни центрове във всичките шест страни по фронтовата линия".

Правилно цитирам. „Възможно най-бързо”. „Фронтова линия”. А не „планирани от 5 години учения”.

Да, за САЩ България не е нищо повече от фронтова линия срещу Русия, а това беше потвърдено не само от Нюланд, но и от военния министър Ненчев, който официално заяви преди дни, че командният център в София се създава като „отговор на агресивните дейстия на Русия”.

Кого лъжат? И чии действия подкрепят днес – тези на Европа за мирен дипломатически изход или тези на САЩ за война до дупка?

Идват времена, в които всеки здравомислещ човек у нас ще изпитва все по-голям срам от факта, че е българин. Не че вече не ни е срам. Но повярвайте ми, големият Срам тепърва предстои. И дано ни се размине само със срам.

Причината – във всеки един ден и час България доказва, че е абсолютно негодна да бъде нещо повече от марионетка, управлявана на ръчен режим от чужди посолства. По-глупава от нас е само Киевската хунта.

Докато Европа внимателно и тактично се еманципира от Вашингтон и се опитва сама да реши своята съдба, българските медии и техните красиви, безгръбначни шарлита в телевизора, подобно на неадекватно усмихнати и навити на пружини кукли, се занимават в екстаз с изпълзелите за отвличане на вниманието Червеи и с повредения колесник на един самолет, докато в същото това време правителството тихомълком узаконява нов свръх-заем от 16 милиарда лева, от които минимум 2 милиарда отиват за преовъоръжаване на Българската армия със стари американски самолети и бронирана техника, вместо поне да бъде намекнато, че НАТО трябва да си обира парцалите от България в новата геополитическа ситуация. А междувременно в годишната класация за свобода на словото на „Репортери без граници” България днес се срина до срамното 106-то място, пропадайки дори под Уганда и Непал в свлачището на некадърната и поръчкова журналистика.

Извинете ме, но сме абсолютно негодни като общество, народ и елит. И всички, които имат полза от това, го знаят прекрасно. България върви към гръцкия сценарий на дългова спирала и ако 1 милиард заем по времето на Орешарски беше кощунство за умните и красиви протестъри, то сега, след като те седнаха на топло в креслата на властта, десетките нови милиарди левове заеми от кабинета Борисов са последна и незначителна новина в телевизионните емисии.

Остава да се надяваме, че преди да ни превърнат в поредния геополитически курбан, вятърът току виж ни подминал, или пък като по чудо оцелелите остатъци от превърнатия в овче стадо български народ успеят да се ядосат достатъчно и да изринат продажната управляваща пасмина, която е на път да ни изхвърли окончателно на бунището на историята.

Лично аз не храня надежди за второто.


Прочети цялата статия тук:
Европа внимателно се еманципира. България остава марионетка на САЩ. - Христина Христова - Поглед Инфо

ПП: Радва ли ви новият заем, роби?...
Ако двукрак глупак се спъне двукратно в един и същ камък, значи е супер глупак...




Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - И още едно мнение...
13.02.2015 22:25
Любомир Кольовски

СТОТЕ ДНИ НА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА
"Стоте дни на кабинета "Борисов 2" са повод са повод за грандиозни спекулации, лъжи, измами и внушения. Това правителство във второто си издание почти не се различава от първото. С малки изключения, същите инидивиди са на същите постове и позиции. Друга несъществена разлика е притъпената агресивност. Която в това си състояние не променя същината си.
Това, което ни предстои да чуем и видим довечера в тв публицистичните формати, ще бъде най-силният аргумент за твърдяното от мен. Готов съм да се обзаложа, че анализаторите ще ни внушават легендата за "новия" Борисов. Ще ни лъжат нагло какви различия наблюдаваме между тоя Борисов и оня Борисов. И няма да търсят отговор на въпроса, който всички задаваме: КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ МИЛИАРДИТЕ, които тоя кабинет така набързо изтегли? Не само санирането е хватката на грабежа.
Анализаторите ще заобиколят натрапващата се енигма защо протестърите скочиха срещу Орешарски, който кредитира държавата само с 1 млрд. заем. Тук специалисти подхвърлиха, че заемите на Борисов с лихвите образуват колосалната сума от 48 млрд. лева, които ще плаща нещастното население. Или поне онази част от него, която покрива данъчните си задължения, социалните и здравните си осигуровки. Нали не сме забравили, че администрацията у нас е близо 1 млн. чиновници. На които държавата плаща осигуровките незнайно защо. Които на следващите избори отново ще гласуват под строй. За ГЕРБ, разбира се.
Борисов няма как да се различава от себе си. И тоя Борисов, и оня Борисов изобщо нямат в приоритетите си благоденствието на народа. Борисов нехае за реда и законността. Ако някой се заблуждава, че не е така, нека погледне докладите на статистиката за състоянието на икономиката. Икономика ли казах? Извинете. Грешка.
Бих ви посъветвал да не вярвате на анализаторите. Нито днес, нито утре. Пропагандата и агитацията в полза на управлението винаги са били казионно дело. А Борисов неслучайно писа "добър 4" на втория си кабинет..."
цитирай
2. leonleonovpom2 - Много точно е казано!
13.02.2015 22:35
САЩ изпитват ужас от обединена Европа и от война на тяхна територия-последното е разбираемо
И гледат войните да са далече от тях, тогава са добри Хубаво е ,че поне на този момент се усеща това от големите в Европа, дано разумът да надделее
А нашите? - както ги насъска господарят им
Поздрави, Марине!
цитирай
3. freeoldmen - Обявени сме за фронтова линия.
13.02.2015 23:40
И то от някакъв задокеански чиновник.
Местните лакеи козируват и изпълняват, явно имат уговорката, че ще
ги оставят да грабят народа безнаказано, стига да слушкат.
И веднага се заеха с обир на едро, от заем, защото под мъдрите
им грижи в България не остана какво толкова да се открадне.

А народа глухо и страшно мълчи...
Единици са разумните хора като тази красива жена, четем ги няколко хиляди,
и това е. Останалото още отсега е пустиня.

Ето и статия на Дърева, иде му да заплаче човек:
http://avtorski.pogled.info/article/62366/Kakvo-li-oshte-ima-da-vidim
цитирай
4. emi1ts - Заглавието
14.02.2015 10:18
на статията е показателно!Дано разумът надделее!За съжаление нашите политици не са на нивото да проявят това качество!
Поздрави!Приятен ден!
цитирай
5. mt46 - Да... САЩ се крепят на войните и на парите /но хартийките им са без покритие/...
14.02.2015 12:14
leonleonovpom2 написа:
САЩ изпитват ужас от обединена Европа и от война на тяхна територия-последното е разбираемо
И гледат войните да са далече от тях, тогава са добри Хубаво е ,че поне на този момент се усеща това от големите в Европа, дано разумът да надделее
А нашите? - както ги насъска господарят им
Поздрави, Марине!

цитирай
6. mt46 - Мда...
14.02.2015 12:21
freeoldmen написа:
И то от някакъв задокеански чиновник.
Местните лакеи козируват и изпълняват, явно имат уговорката, че ще
ги оставят да грабят народа безнаказано, стига да слушкат.
И веднага се заеха с обир на едро, от заем, защото под мъдрите
им грижи в България не остана какво толкова да се открадне.

А народа глухо и страшно мълчи...
Единици са разумните хора като тази красива жена, четем ги няколко хиляди,
и това е. Останалото още отсега е пустиня.

Ето и статия на Дърева, иде му да заплаче човек:
http://avtorski.pogled.info/article/62366/Kakvo-li-oshte-ima-da-vidim

Права е Дърева : "Защото – какво видяхме за последните 25 години?

Видяхме една жалка политическа класа и една сган самозвани псевдодемократи, и една орда тинк-танкове, „експерти”, НеПеОшници и протестъри, които нямат нито народ, нито идеи. Те презират този народ, а техните „идеи” зависят от интересите на техните чуждоземни патрони, донори и господари.

Те не познават тоя народ и не искат да го познават – нито него, нито историята му, нито вековните му усилия, нито неговите мъки, нито неговите страдания, нито неговите надежди, нито неговите въжделения. Те обърнаха гръб на неговите идеали, и стъпиха върху тях, и плюха на тях с отвращение.

Те потърсиха и намериха нови идеи на евроатлантическия пазар, прекараха ги през границата без мито, съгласно закона за насърчение на местната индустрия за производство на лъжи, спекулации, безпаметност и безнадежност, която трови, развращава и разяжда обществото. Донесоха ги триумфално като Свещените скрижали, но народът видя само погром и разруха, унижение и отчаяние.

Тази овластена сган, съставена от пари (мръсни), политика (подкупна), престъпност (безнаказана), правосъдие (привидно) и прилежащите им куртизански медии 25 години действа неуморно против народа и неговите най-скъпи интереси."

Прочети цялата статия тук: Какво ли още има да видим - Велислава Дърева - Поглед Инфо
цитирай
7. mt46 - Благодаря! Малцина са разумните... Поздрави!...
14.02.2015 12:22
emi1ts написа:
на статията е показателно!Дано разумът надделее!За съжаление нашите политици не са на нивото да проявят това качество!
Поздрави!Приятен ден!

цитирай
8. dimat - За последните 25 години видяхме:
14.02.2015 22:58
- един оглупял "народ";
- едно страхливо стадо:
- едни тъпи наивници,които могат да бъдат лъгани и крадени до безкрайност;
- едни "хитреци на дребно",вечно чакащи някой "да ги оправи";
-едни тъпаци,които даже са загубили усещането за това,колко много са ги "оправили" и продължават "да ги оправят";

Едно стадо от човекоподобни,което вечно търси да изкара всеки друг виновен,за жалкото си съществуване,САМО НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ,ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИЧИНИТЕЛ НА ВСИЧКО ГОРЕИЗБРОЕНО Е САМОТО ТО И НИКОЙ ДРУГ!!!
цитирай
9. metlichina - да...
16.02.2015 22:08
днешните дни са срамни за България...
за жалост..
цитирай
10. gosho568 - След, като Европа се противопос...
17.02.2015 10:47
След, като Европа се противопостави на САЩ, сега идва реда и на България... но, да видиме!?!?! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19172887
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031