Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2015 19:25 - Убийство на студентка
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 7176 Коментари: 14 Гласове:
29

Последна промяна: 04.03.2015 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
. image

 

Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването, което се води във Велико Търново за смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Това обяви наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Той уточни, че резултатите от аутопсията са показали, че смъртта на момичето е настъпила насилствено. Открити са множество рани по главата ѝ, причинени от удар с тъп предмет.

„Няма данни за сексуално насилие“,

посочи прокурорът.

„Липсва дамската чанта на момичето, съответно нейният портфейл и телефон“, обясни Попов. Към момента няма точна информация за часа на смъртта.

„Панталонът на момичето е бил свален най-вероятно поради дългия престой във водата и от течението“, коментира още наблюдаващият прокурор.

Все още няма конкретно лице, което да е заподозряно за убийството.

Вероника Здравкова е видяна за последно именно в събота вечерта в района на железопътната гара, а тялото ѝ бе намерено във вторник близо до това място в река Янтра. 

Потресени от смъртта на студентката, група граждани започват днес подписка за обезопасяване на района, в който е извършено престъплението. Според инициаторите по този маршрут от железопътната гара до Южния пътен възел се движат много хора. Затова трасето трябва да бъде осветено и оборудвано с камери за видеонаблюдение, а нощем да го обхождат полицейски патрули.

Подписката ще се събира от 18:00 ч. пред паметника „Майка България“, а след това ще бъде внесена в Общинския съвет на Велико Търново.

Източник: БТА, Агенция "Фокус", NovaNews.bg    
www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/grabezh-e-osnovnata-versiia-za-smyrtta-na-veronika-zdravkova-6032509

ПП: "Демокрацията" отключва низки, престъпни инстинкти, страсти, действия... А не би трябвало да е така... Свободата не значи слободия... Мисля, че е справедливо да има смъртно наказание за умишлено убийство... Защото безнаказаността води до нови престъпления...




Гласувай:
29


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Вероника е в неизвестност от 28 февруари. Трупът й е открит не от полицията, а от рибар...
04.03.2015 19:30
Множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника Здравкова, установи извършената аутопсия. В резултат на жестоките удари, 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие. Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото й е захвърлено на 2 срещу 3 март, след като мястото беше прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази, съобщава Velikotarnovoutre.bg. Основна версия, по която разследващите работят е грабеж. Според източници на изданието, на 28 февруари (вечерта на изчезването) Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон. Първите 48 часа основен заподозрян за убийството бил нейният бивш дългогодишен приятел. Момчето е било задържано и разпитвано през цялото време, но вече е освободено. Според негови близки той е в шок от случилото се и отказва контакт с медии. Убийството на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести. Трагедията, която почерни Велико Търново на 3 март повдигна въпроса за връщането на смъртната присъда. В памет на Вероника депутат ще внесе предложение в Народното събрание за въвеждането на смъртното наказание. Автор: Мая Йорданова 33 Добави коментар

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/269414-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0.html
цитирай
2. stela50 - Силно се надявах да се намери живо момичето...
04.03.2015 20:09
С болка и съпричастност към родителите и близките -
по-страшно от това няма...
Трагедията с Вероника повдига много въпроси.
цитирай
3. mt46 - Съболезнования!...
04.03.2015 20:32
stela50 написа:
С болка и съпричастност към родителите и близките -
по-страшно от това няма...
Трагедията с Вероника повдига много въпроси.

http://www.lentata.com/page_6745.html
Автор: Костадин Костов
Момичето, което си отиде…

“Не, не трябва да свършват без време
неживелите още неща.”

Веселин Ханчев

Тялото на изчезналата 23-годишна Вероника Здравкова от Никопол е било намерено в река Янтра близо до гарата, където тя е била видяна за последен път, съобщава „24 часа“.

70-годишен рибар отишъл да хвърля въдици и забелязал в реката нещо, което първоначално помислил за кукла. После видял, че това е трупът на момичето. Вероника изчезна в 19.00 часа в събота. Студентката от Великотърновския университет си тръгва от магазин на мебелна верига, в който работи, колегите ѝ я изпращат до паркинга на “Технополис” и сякаш потъва, телефонът ѝ е изключен.

В България полицията не открива изчезналите. Откриват ги други хора, случайни, които просто са били на даденото място. В България, в повечето случаи, полицията не открива и виновниците. А и дори да ги отрие няма присъди. С години... Те са на свободата и дебнат за следващата си жертва.

Докога ще живеем в страх. Ние, нашите родители, бабите и дядовците ни? Докога няма да има кой да ни защити?

Всеки ден невинни хора загиват по пешеходните пътеки. Убиват ги, изнасилват ги и няма нито един задържан.

Явно в България не можеш да се прибереш нормално дори от работа. Трябва колеги да те изпращат през тъмните участъци. А защо самите участъци са тъмни? Защо никой не е поставил осветление, камери? Защо няма полиция, която да патрулира през нощта през особено опасните райони? Как едно момиче може да изчезне просто за секунди…и никога повече да не се появи?! И какво ще последва след това? Може би ще сложат осветление в този участък, а хиляди други ще продължават да потъват в тъмнина. Както слагат пешеходни пътеки до паметниците на убитите по пътищата, но защо след после, защо след края?!

И какво ще се случи с виновниците?

С тези, които отнеха живота на едно младо момиче. Тези, които убиха един млад човек и го оставиха без бъдеще.

За пореден път българската полиция ще се изправи срещу неизвестен извършител.

Случаят на Вероника ще се превърне в един от хилядите, останал без последствия. Къде отиват милионите левове годишно, които държавата влага в полицията, в сигурността? Къде отиват парите, които трябва да ни донесат защитата? За пореден път ще станем свидетели на това - как една държава позволява безнаказано да убиват и поругават нейните граждани и да не намира виновниците за това? Да няма ресурсите, кадрите, специалистите, а може би дори възможността да ги намери.

Но защо поне, същата тази държава, след като не може да открие тези, които са виновни, поне не се опита да защити гражданите си.

Защо в България има хиляди подлези и надлези, които са неосветени? Всеки знае за тях, но и всеки ги преминава с бърза походка и страх, да не му се случи нещо.

Защо всеки ден чуваме за поредното убийство и приемаме, че това е нормално.

Чета коментарите под новината за намерения труп на момичето. Там преобладава мнението за връщане на смъртното наказание. Дори то да се върне, в България никога няма да бъде изпълнено, защото никой няма да може да улови виновниците, за да ги накаже след това.

Вероника е поредният случай на нещастието на едно семейство. Добро момиче, от добро семейство, което учи магистратура, работи, за да се издържа и сигурно мечтае за красиво бъдеще. Но това е вече в миналото. За Вероника няма бъдеще. То й беше отнето от поредния луд, който е обикалял по паркинги и подлези в очакване на поредната си жертва...

След това я е изхвърлил като непотребна кукла.

Дано полицията разреши този случай. Дано родителите на Вероника открият утеха. Въпреки че колко години затвор бихте дали на човека, убил детето ви?

Все пак българският народ заслужава спокойствие. Заслужава да живее в една спокойна държава, където иматзащита...

Където можеш да си тръгнеш от работа и да е прибереш у дома. Дано някога получим това спокойствие.

Едно момиче си отиде… Поклон пред паметта й!

Екипът на Lentata.com изразява своите съболезнования на семейството на Вероника!
цитирай
4. emi1ts - Съболезнования!
04.03.2015 21:19
Особено болезнено е когато става въпрос за толкова млади хора!И е отчайващо като си знаем лошо работещите системи и на полицията и на съда!Дано престъпника да бъде намерен и наказан!
цитирай
5. mt46 - Граждани от В. Търново искат връщане на смъртното наказание...
04.03.2015 23:34
emi1ts написа:
Особено болезнено е когато става въпрос за толкова млади хора!И е отчайващо като си знаем лошо работещите системи и на полицията и на съда!Дано престъпника да бъде намерен и наказан!

цитирай
6. mt46 - http://politikata.net/%D1%82%D1%80%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D
05.03.2015 11:49
Три трупа край зловещия катун, където бе намерена Вероника

05.03.2015

Днес в Никопол погребват зверски убитата студентка Мястото, където бе извадено тялото на Вероника, през деня е живописно, но нощем тук става страшно. Признанието е на криминогенни субекти, клошари и роми, които живеят в катун. 40-годишният Ахмед Мехмедали е клошар. Твърди, че за последните две години лично е намирал три трупа, единият от които със следи от насилие, съобщи TV7.Вече никой не помни кой е Янко и кога е бил убит. Дали това ще се случи и с Вероника? Отговорът на този въпрос търсят и родителите на мъртвото момиче – Надя и Трайчо Трайкови от Никопол. За връщане на смъртното наказание призовават те. Кой каквото е направил, това да получи, заяви почерненият баща.

Вероника има по-голяма сестра – Мирослава. Бременна в последния месец. Този факт крепи все още Надя и Трайчо Трайкови да не рухнат.

Днес се очаква тялото на Вероника да бъде предадено на родителите й. Момичето ще бъде погребано в родния си град Никопол.

Виктория е убита с брадва. Липсват дамската й чанта, портфейлът и телефонът, от който е направено последното изходящо обаждане. Охранителната полиция и следователи буквално „обръщат“ района край река Янтра, където е намерено тялото на Вероника Здравкова.http://www.blitz.bg/
цитирай
7. mt46 - Още по темата...
05.03.2015 11:58
Над 900 души присъстваха на протеста за смъртта на Вероника
04 март 2015, 20:08 | Галина Георгиева

Протестиращите почетоха паметта на студентката с едноминутно мълчание

Стотици жителите на Велико Търново изпълниха пространството около паметника "Майка България", за да изразят своята гражданска позиция след жестокото убийство на Вероника Здравкова. Организираният във фейсбук протест събра над 900 души, които настояват за монтиране на осветление, камери и полицейско присъствие в злополучния участък.

Инициаторите стартираха подписка, която ще бъде внесена във Великотърновския общински съвет. До 20:00 часа всеки желаещ имаше възможност да се включи в нея. Утре ще бъдат поставени тетрадки във всички факултети на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", в които искането може да бъде подкрепено и от студентите, които не присъстваха днес. И ректорът на старопрестолния ВУЗ проф. Пламен Легкоступ се включи в подписката. Декларация на ГД "Днес" също ще бъде внесена в местния парламент. В нея се настоява за физическа охрана не само в района на жп гарата, а и в участъците около старата болница, Интерхотела и всички неосветени участъци в града. Виолета Белчева заяви пред присъстващите исканията на организацията, сред които и незабавен отчет за всички случаи на посегателство над личността за последната година, колко от тях са разкрити и какъв е броя на осъдените извършители.

Теренът, за който простестиращи настояват да бъде обезопасен е държавна, а парцелите към него - частна собственост. Районът може да бъде обезопасен, след като има координация между институциите, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов. Градоначалникът заяви, че инициира среща с областния управител проф. Пенчо Пенчев, директора на ОД МВР Велико Търново Илиян Личев и други, на която ще бъде обсъден проблема и след нея ще бъдат взети мерки. Панов каза още, че вече е говорил с министър на регионалното развитие за казуса и предстои разрешаването му.

"Дошъл съм тук, защото съм съпричастен с тази голяма трагедия", заяви председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков. Той подчерта, че каквито законови мерки има възможност да бъдат вземат като превантивни мерки, ще да се реализират"

Децата са най-ценното за нашето общество. И без това много от тях заминават в чужбина. Ако не се грижим за тях..какво ни остава?", коментира още Ашиков. Той уточни, че трудности при решаване на въпроса ще създаде изясняването на собствеността на терените в района на жп гарата. "Ще вземем мерки, надявам се следствието да си свърши работата, защото за сега само предполагаме какво се е случило. Подкпрепям инициативата на хората. Чух едно момче да казва - "Господин Ашиков, трябва да има тук бесилка на "Майка България" и такива хора, които си позволяват такава жестокост, мястото им е там!", така е!", заяви председателят на общинския съвет.http://www.velikotarnovo.utre.bg/.../304747-nad_900_dushi...
цитирай
8. planinitenabulgaria - Аналогичен случай на този:
05.03.2015 15:04
Преди няколко години циганин по Видинско, забравих къде, отвлече млада жена от автобусната спирка, изнасили я и я уби. За да не остане образа му в ретината й, избоде й очите с ножа си. Но го хванаха. Когато има убйство вероятността да ги хванат е по-голяма.
Сега - 20 удара с брадва по главата, а което може да се продаде го няма. Видяла е крадците и затова са я убили. Единствено циганите - електоратът на задкулисието - имат чувство за безнаказаност и постъпват така. Дано да ги разкрият!
цитирай
9. mt46 - http://nreporter.info/%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D
05.03.2015 19:21
"Двама цигани са заподозрените убийци на 23-годишната Вероника Здравкова. Причина за жестокото убийство е грабеж.

Припомняме, трупът на обявената за издирване студентка бе открит навръх 3 март във водите на река Янтра. Убийството е извършено по особено жесток начин – с брадва, съобщава Всеки ден, като се позовава на запознати с разследването.

Версията е, че Вероника е била нападната в гръб заради заплата, която е изтеглила в кеш в деня на изчезването си.

Основните заподозрени за бруталното убийство на момичето са самонастанили се наблизо цигани. Полицията още вчера е влязла в незаконното гето край жп гарата, за да търсят убийците, а водолази издирват брадвата, с която е убита."
цитирай
10. dimat - Един народ,
09.03.2015 16:14
който чака неговите унищожители да "проявят съчувствие" вече 25 години ,стои и хленчи с "надежда",заслужава участта си.Мина времето,когато търсех причината за окаяното ни състояние в системата,в политиците,в олигарсите и т.н.Всички те са следствие от една единствена причина - така наречения "народ".От тази страхлива,инертна,хленчеща,малоумна сбирщина от индивиди,чакащи някой "да ги оправи".Тези някои вече 25 години ги "оправят" и никой не е забелязал това.Ами,заслужаваме всички участта си.Всички ние,които сме всичко това "качество" ,изредено по-горе.
цитирай
11. mt46 - Благодаря! Да, безхаберие, егоизъм, непукизъм, страх...
09.03.2015 20:33
bryunetsnakovalnia10 написа:
Защото той е навсякъде около нас и най-вече в безхаберието и безучастието ни.

Ще разкажа сократце случка от буквално онзи ден, понеделник.

Ходих да работата от 7 до 8 и се прибрах.
В 9 - 9:15 пътувам с 213 отново за робата /вече нормално, смяната ми беше от 10/.
Един здраво подпийнал... може би ром - не от най-мургавите и оръфани - вулгарничи с едно младо момиче /около 22-24 год./.
Направих му забележка, а онзи скочи и извади бокс с шипове.
Закъснях 8 мин. за работа, защото трябваше да "убедя" пристигналата относително бързо патрулка, че няма веднага да давам показания, а на другия ден от 9.
Мисълта ми е, че въпросната пияна персона въобще няма място в автобуса.
В цивилизованите държави той просто не би бил допуснат в затворено пространство /автобус, кафене, магазин/ в такова състояние.
Там той се явява Опасност.
Обществото щеше да е подало сигнал и Държавата щеше да е реагирала адекватно.
Ключовите думи тук се "Общество" и "Държава".
А не "маса" и "територия".

Поздрави, mt46. Ти си сериозен Мъж и въпреки, че не те навестявам често - тая Уважение към теб!

цитирай
12. mt46 - САЩ не подаряват дори отрова. Продават я...
09.03.2015 20:39
ganini написа:
"ПП: "Демокрацията" отключва низки, престъпни инстинкти, страсти, действия... А не би трябвало да е така... Свободата не значи слободия... Мисля, че е справедливо да има смъртно наказание за умишлено убийство... Защото безнаказаността води до нови престъпления..."

За последните 25 години внесохме в България най-малко 1 000 000 стари автомобила и може би около 10 000 тона стари дрехи.
Толкова ли не може братските Съединени щати да ни подарят една добре оборудвана, макар и стара, стаичка с команден пулт за пускане на "приспивателните"? Наскоро ми се мерна пред очите в български сайт как изглежда. Така обществото ще бъде по-човечно от тези, дето убиват и хвърлят в реката. Трябва да се помисли и за автаназията - да не се мъчат тези, на които родната медицина не може да помогне.
П и е р

При капитализма дори отровите не се подаряват, а се продават...
М. Тачков
цитирай
13. mt46 - Така е, за жалост!...
09.03.2015 20:40
dimat написа:
който чака неговите унищожители да "проявят съчувствие" вече 25 години ,стои и хленчи с "надежда",заслужава участта си.Мина времето,когато търсех причината за окаяното ни състояние в системата,в политиците,в олигарсите и т.н.Всички те са следствие от една единствена причина - така наречения "народ".От тази страхлива,инертна,хленчеща,малоумна сбирщина от индивиди,чакащи някой "да ги оправи".Тези някои вече 25 години ги "оправят" и никой не е забелязал това.Ами,заслужаваме всички участта си.Всички ние,които сме всичко това "качество" ,изредено по-горе.

цитирай
14. tryn - Съболезнования и поклон!
13.03.2015 03:50
Подкрепям предложението за смъртно наказание за умишлено убийство!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155053
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031