Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2015 12:23 - "Ислямска държава" се изнася към Европа...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4374 Коментари: 12 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
„Ислямска държава“ се изнася към Европа на принципа на легото

Споделено от мрежата · 26/09/2015 · 23:32

image

д-р Калоян Методиев

 

Броят на младите мъже, които влизат нелегално в България, е нараснал

Напоследък стана модерно бежанската вълна, която тръгна още през 2009-2010 година, да се извинява с „Ислямска държава“. Очевидно е, че подобно твърдение е несъстоятелно поради ред причини – времеви, географски, социални. Въпросът е какво се случва с „Ислямска държава“ и хората, които я създадоха, след нейния евентуален край.

На първо място трябва да се отбележи, че определенията за фанатизъм, убийства, изнасилвания, разрушения на културни паметници и т.н. са едната страна на монетата. От другата, обаче, имаме хора, които идват от цял свят. Както и да го погледнете това е едно мултикултурно общество, в което се говорят десетки езици. Това са глобалисти с ноу хау. Около 15 хиляди души идват от Западна Европа. Те със сигурност познават системата. Сред елита на държавата има хора с научни степени, учени, компютърни специалисти, лекари, инженери, военни експерти. Те успяха да изградят държавна инфраструктура, социална и образователна система, експлоатират енергийни ресурси, осигуряват си прехрана, вода, електричество. Водят военни действия, което е адски скъпо занимание. Показаха устойчивост във времето. С една дума: функционират на високо ниво. Очевидно това не са горски диваци и брадясали идиоти. Те правят анализи, разработват стратегии, развиват управленско мислене, създават мрежи и планират процеси, които не трябва да подценяваме. Натрупаха военен, управленски, а вероятно и дипломатически опит. И не на последно място, имат идеология и ценности, които им дават силна мотивация.

На базата на това може да предположим, че са напълно наясно, че държавата им не може да издържи на директна военна интервенция от страна на голяма армия (било руска, американска, британска, китайска, турска, някаква коалиция с мандата на ООН и т.н.).

Следователно пред цялото това формирование има два основни пътя: геройски (мъченически) да загине, с което да затрие делото си, или да се спаси и да продължи борбата.

При втория вариант, може да прием като един от възможните сценарии, че „Ислямска държава“ ще бъде (ако вече не е) оставена подобно на празна черупка, която да понесе унищожителния военен удар и да остави впечатлението за края на цялата сага. Възниква въпросът, накъде и как да се изтеглят десетките хиляди хора, които са гръбнака й.

Най-логичният път е към Европа. Старият континент днес е в хаос и така и не намери сили да каже „Стига! Стоп!“. Докато Европейския съюз не го направи, потоците от цял свят няма да спрат. Такава възможност едва ли е за изпускане от която и да е сериозна терористична, трафикантска, а камо ли държавно организирана, богата и мотивирана група.

Изведнъж надигналата се бежанска вълна вкара на европейска територия десетки хиляди хора с неясна и фалшива самоличност. Европейските служби за сигурност нямат физическата възможност да проверяват тези хора, а и са силно деморализирани, системно прочиствани от патриотизъм и национално самосъзнание . Европейска армия няма. Помагачите от либералните мрежи са навсякъде по трасетата. Трафикантските канали работят на пълни обороти. Повечето от прииждащите дори не се регистрираха, защото Гърция изведнъж отвори широко шлюзовете, като ги включи в отмъщението си към алчните западноевропейци. Колко са и къде ходят нелегалните имигранти, вече никой не знае със сигурност.

На конференция за бежанската криза, организирана от „Института за стратегии и анализи“, заместник-председателят на Агенцията за бежанците Васил Върбанов изнесе статистически данни за бежанския поток през България. Едно от любопитните места беше, че през последната година имаме значително увеличение на младите мъже (19-34 години), които вече доминират бежанския поток. Тенденцията е видима. Логичният въпрос е на какво се дължи тази рязка промяна?

След като Унгария и Словения затвориха границите си за прииждащите нелегални имигранти, светът стана свидетел на прийоми от водена на военни действия в градски условия – лица с маски, димки, хвърляне на камъни, внезапни нападения и оттегляния. Двойна режеща ограда и кордон от специални части в пълно бойно снаряжение бяха пробити на унгарската граница. Едва водните оръдия и гумени куршуми овладяха ситуацията. Подобни атаки и резултати не са по силите на изтощени, безобидни и смирени бегълци, на промотираните от мейнстрийм медиите жени и деца.

Ако приемем хипотезата, че „Ислямска държава“ се изтегля към Европа, то тя трябва вече да е прехвърлила значителни военни сили по „бежанските“ канали. Псевдо-бежанците лесно ще се разтворят в големите мюсюлмански общности, които покриват континента. На тази база вече ще могат да водят война, която е най-трудната за спечелване – партизанската. Партизанските войни доказано поставят цели империи на колене (Афганистан, Виетнам…) .

„Ислямска държава“ може да е разработила евакуационен сценарий за изнасяне на принципа на легото, като част по част се премества на нова територия. Континентът предлага всички условия за продължава на работа – благоприятна господстваща политическа парадигма ( либерализъм и мултикултурализъм), мрежа от неправителствени организации и доброволци, големи местни общности, които контролират части от големи градове и региони (Париж, Марсилия, Берлин, Ротердам, Балканите, част от София и т.н.), деморализирани и слаби армии (може би с изключение на британската), корумпирани полицейски сили (на някои места), виртуални граници (с изключение на Унгария, която показа, че граничната й политика дава почти абсолютен резултат), липса на смъртни и телесни наказания, вода и благоприятен климат.

Очевидно е, че България (поне засега) не може да повлияе на паневропейската политика в сектора на сигурността. Страната се отдели от референтната си група в Източна Европа, която формулира политиката на отпора. Това, което може да направи е да последва унгарския пример за граничен контрол (хървати и словенци вече действат в тази посока) и да се заема с бързото укрепване на службите за сигурност и вътрешния ред. Дори в Западна Европа или Западните Балкани да започне „буря“ ние да сме готови за нея.

 

Източник: Obshtestvo.net

memoriabg.com/2015/09/26/isliamska-darjava-se-iznasia-kum-evropa-na-principa-na-legoto/


Няма кой да каже "Стоп!"
на мигрантския потоп...

Марин Тачков
27 септември 2015 г.




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. rosiela - Отговор на Росица Копукова
27.09.2015 12:37
Докторът има право.
цитирай
2. zaw12929 - Докато Русия влиза в Сирия, те се ...
27.09.2015 12:46
Докато Русия влиза в Сирия, те се изнасят и ще минат през "горещата точка на България"
Да не пропуснем шанса си ..
цитирай
3. pantaleev - Положението е страшно братко
27.09.2015 13:07
Може да ти звучи леко пресилено, но виждам как аз и ти рамо до рамо с автомат в ръка ще пазим родината от другоземци и друговерци! Тази сган цели да изслямизира Европа. Само по тв Алфа показват истинското положение и зловещи клипове какво правят "мирните бежанци". Строят се джамии масово, а единствения адекватен европейски политик и Орбан.
цитирай
4. kbalenciaga - този Калоян Методиев е измамник и манипулатор!
27.09.2015 13:46

"Те успяха да изградят държавна инфраструктура, социална и образователна система, експлоатират енергийни ресурси, осигуряват си прехрана, вода, електричество."

То бива да сте лесни за манипулиране, ама чак пък толкова!

И естествено, че голяма част от джихадистите вече са в ЕС.
Точно по плана на Олигархията.
Войната вече е в Западна Европа.
цитирай
5. mt46 - Да, логично...
27.09.2015 22:10
rosiela написа:
Докторът има право.

цитирай
6. mt46 - Мда... И ние имаме шанс да се обогатим демографски...
27.09.2015 22:12
zaw12929 написа:
Докато Русия влиза в Сирия, те се изнасят и ще минат през "горещата точка на България"
Да не пропуснем шанса си ..

цитирай
7. mt46 - А откъде... автомати?...
27.09.2015 22:13
pantaleev написа:
Може да ти звучи леко пресилено, но виждам как аз и ти рамо до рамо с автомат в ръка ще пазим родината от другоземци и друговерци! Тази сган цели да изслямизира Европа. Само по тв Алфа показват истинското положение и зловещи клипове какво правят "мирните бежанци". Строят се джамии масово, а единствения адекватен европейски политик и Орбан.

цитирай
8. mt46 - Навярно ти е кеф да извадиш нещо от контекста и да тръбиш, че авторът е измамник и манипулатор...
27.09.2015 22:18
kbalenciaga написа:

"Те успяха да изградят държавна инфраструктура, социална и образователна система, експлоатират енергийни ресурси, осигуряват си прехрана, вода, електричество."

То бива да сте лесни за манипулиране, ама чак пък толкова!

И естествено, че голяма част от джихадистите вече са в ЕС.
Точно по плана на Олигархията.
Войната вече е в Западна Европа.

цитирай
9. mt46 - Хайде без да твърдиш кой е платен манипулатор! Защото твърдението ти може да е лъжа и манипулация...
28.09.2015 12:53
12:23 - Не "Навярно", просто не ми се пише едно и също

от: kbalenciaga За постинг: "Ислямска държава" се изнася към Европа...
По един и същ начин ви манипулират и мамят, и вие всеки път се хващате?!

Хайде платените манипулатори като ... (сам се доказа като платен манипулатор, недвусмислено) да се правят на улави е едно.
Но други, които изглеждат че не са платени, които мислят, да се връзват на такива манипулации, и то системно, вечеее...

mt46, ти изобщо виждаш ли контекста на въпросния???
Вярваш ли му, че ИД сами са изградили инфраструктура, социална и образователна система, експлоатират енергийни ресурси, осигуряват си прехрана, вода, електричество???

Като не ти е достатъчно, ето ти още ГОЛЕМИ ЛЪЖИ:

" Старият континент днес е в хаос и така и не намери сили да каже „Стига! Стоп!“.
ГОЛЯМА ЛЪЖА!

"Това са глобалисти с ноу хау."
ГОЛЯМА ЛЪЖА!

"...и планират процеси, които не трябва да подценяваме."
ГОЛЯМА ЛЪЖА!

"Партизанските войни доказано поставят цели империи на колене (Афганистан, Виетнам…) ."
ГОЛЯМА ЛЪЖА!

И една задача за домашно:
Защо точно сега МОДАТА е, особено в Запада, мъжете да са с големи бради?
Някъде да си чул, чел да се пише за това!?
цитирай
10. mt46 - Понякога злоупотребяваш с моето блогово пространство...
28.09.2015 18:13
14:28 - За да твърдя че някой е платен дезинформатор

от: kbalenciaga За постинг: "Ислямска държава" се изнася към Европа...

Първо го проверявам обстойно, анализирам, това което пише, с месеци, с години, хвърля му няколко въдици...и чак тогава казвам, че е платен децзинформатор!

"от: kbalenciaga За постинг: РЕЗУЛТАТИ ОТ "АГРЕСИЯТА" НА РУСИЯ за над 50 държави
"Факт е, че на Русия е платено като на наемна войска от българския народ.
Факт е и че Русия си е гонила своите имперски геополитически интереси.
Тези факти няма как да ги оспориш!

После да те питам.
Това голямо ограбване за което пишеш, това съсипване на България, нали го правят СЪЩИТЕ комунистически фамилия, същите от ДС и техните слуги доносници, които са били управляващи и преди при Соца???""...
1. Имам принцип да не допускам коментари с нападки към съблогъри /съобразно едно от правилата на сайта/...
2. Това ми прилича на доносничество...
3. Може човекът да не е платен, а да ти е изтрил коментара по идеологически съображения. Понякога коментар се изтрива по погрешка или пък от админите...
цитирай
11. mt46 - !?
28.09.2015 19:27
18:53 - mt46, не, ти злоупотребяваш с моето търпение

от: kbalenciaga За постинг: "Ислямска държава" се изнася към Европа...

"Пишеш тотални простотии!
"2. Това ми прилича на доносничество..."
Как изобщо можа да напишеш тази ПРОСТАЩИНА?!
Ти искаш да ме обидиш, че съм доносник ли?!
Къде е логиката, в по горе изнесените факти, та да ги сметнеш за донос???

Това ли ти са принципите!!!?"...
Чети добре! Написал съм, че прилича на доносничество. Не ме интересува твоето мнение за други блогъри! Можеш да си го напишеш в свой постинг, вместо да ме занимаваш с неща, които са извън темата на постинга...
цитирай
12. mt46 - Че си и нахален на туй отгоре! В моя блог!... Без лични разправии и нападки, моля!...
28.09.2015 23:53
18:53 - mt46, не, ти злоупотребяваш с моето търпение

от: kbalenciaga За постинг: "Ислямска държава" се изнася към Европа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19154897
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031