Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2015 21:48 - Това е положението, дами и господа...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 5578 Коментари: 14 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
ДПС – реалното правителство на България. Защо Борисов и Плевнелиев мълчат?

от Христина Христова в Избор на редактора · 27/12/2015 · 14:45

image

Доган не просто хвърли бомбата, че държавното ръководство на Република Турция е в тясно взаимодействие с ДПС и с досегашния му официален лидер Лютви Местан, с когото съвместно реализират тайни и явни стратегически планове, засягащи пряко националните интереси на България. Изявлението на Ахмед Доган в навечерието на християнската Коледа и последвалите действия по отстраняването на Местан, както и укриването на последния в Турското посолство, доказаха нагледно на българската „рая“, че реалното правителство на България е това, което заседава в Сараите на Доган и в централата на ДПС, а Борисов и Плевнелиев отдавна са разжалвани от васали на империята в обикновени безгласни марионетки.

Шести ден официалната „власт“ куриозно мълчи и се крие с подвита опашка, все едно нищо не се е случило. Декоративно-протоколните й функции се простират до поредния футболен мач на Борисов с „Бистришките тигри“ в новините по БНТ и до поредната изява на Плевнелиев като рекламно лице, усмихващо се радостно от балкона на поредния благотворителен коледен концерт.

Положението е не просто жалко и тревожно, то е смразяващо унизително и дори плашещо.

Събитията от последните дни доказаха недвусмислено няколко безспорни факта.

1. Ахмед Доган е единственият български политик, който в момента е в състояние да говори на политически език, и то на адекватен политически език, за случващото се в България и по света и за българска позиция, ръководена от идеята за защита на националните интереси – независимо от истинските му подбуди, които са обект на друг анализ.

2. Формалната изпълнителна власт начело с Борисов е напълно неадекватна и е в невъзможност да води каквато и да е държавна политика, като ролята й е сведена до представителни функции, позволяващи присвояване на еврофондове в замяна на пълно покорство и послушание спрямо ЕС и САЩ, както и спрямо амбициите на техния стратегически партньор – неоосманистка Турция.

3. Оповестената вчера в медиите информация за телефонен разговор между Борисов и Давутоглу, в който българският премиер е бил изнудван да подкрепи Местан срещу Доган, доказва пряка връзка между ръководството на ДПС и ислямисткото правителството на Ердоган, като осветява обезпокоителни политически зависимости на изпълнителната ни власт и недопустима намеса от страна на Турция във вътрешните работи на Република България.

4. Признанието на Местан, че е търсил защита в Турското посолство за своята персонална сигурност (тоест за живота си), изкарва на светло секретното сътрудничество на ДПС с посолството на чужда държава, което или е проспано от ДАНС и българското разузнаване, или е знак за спуснат чадър над тези комуникации от страна на българските спецслужби.

5. Присъствието на турския посланик Сюлейман Гьокче рамо до рамо с Лютви Местан на честванията в Момчилград е пряка дипломатическа демонстрация за подкрепата на Турция към сваления лидер на ДПС и за моделирането на политическите процеси в Българияна от страна на южната ни съседка.

6. Информациите, че депутати и активисти на ДПС са били принуждавани да заемат страната на Местан със заплахи за недопускането им да пребивават повече на турска територия, говорят за директен контрол на турските власти върху обществения живот в България.

7. Изказването на Доган, че групировката около Местан работи против националните интереси на Република България, не беше отразена по никакъв начин от правителството, президентството, ДАНС и прокуратурата, което потвърждава липсата на всякакъв интерес от страна на държавните институции към случващото се в поверената им държава.

8. Рекламирането и презентирането в България с държавни и академични почести на книгата на Давутоглу „Стратегическа дълбочина“, както и оставащите неизвестни около посещението на турския премиер в България, повдигат въпроса съществува ли въобще самостоятелна държавна политика от страна на България в отношенията й с Република Турция.

9. Официалните казионни медии, обслужващи властта, разглеждат проблема Доган-Местан като вътрешнопартиен и не повдигат крещящия въпрос за реалната опасност пред националната ни сигурност. Това доказва не просто пълното безхаберие на българските власти, но поражда съмнения за информирано бездействие от тяхна страна спрямо заплахата за националните ни интереси, част от които е териториалната цялост на България.

И накрая – най-важният извод.

10. Евроатлантическото покорство на България, освен всичко друго, е достигнало фазата на безусловна капитулация и дезертиране от защитата на държавния ни суверенитет и безгласно съобразяване с интересите на геостратегическия парньор на НАТО, ЕС и САЩ – Турция. Тъжната и горчива истина е, че в България политическият елит е морално деградирал в ужасяващи и непознати досега мащаби и е напълно негоден да управлява и да взима отговорни държавнически решения, нито е склонен да рискува своя властови комфорт в името на съществуването ни като относително самостоятелен държавен субект. В сложната и динамична геополитическа ситуация е много вероятно в нашата страна да се подготвя изкуствен етнически конфликт, поставящ в огромен риск съдбата на нашата топяща се с часове нация, както и териториалната цялост на България. Едва ли е случайно и „подгряването“ на обстановката с излъчения по телевизия „Ал Джазира“ филм „България, моя земя“ на турската режисьорка Йелда Багджи. Филм, отразяващ тенденциозно и манипулативно историческата действителност, за което нито една българска държавна институция не реагира поне от кумова срама, въпреки бурното обществено недоволство от тази нагла провокация.

Мълчанието и пълното неглижиране на скандала Доган-Местан от страна на държавните институции доказват тяхната зависимост от хегемоните на съвременния свят и закърнелите им способности за разумно осмисляне и артикулиране на важни събития, както и невъзможността им за адекватно геополитическо поведение и отстояване на националното ни достойнство.

Пренебрежимо малката будна част от българския народ и неговият маргинализиран интелектуален елит за пореден път са сами в един съдбоносен момент от новата ни история. Липсата на политическа алтернатива действа демотивиращо на общността и разкъсва и без това хлабавите връзки и взаимодействия в енергийните потоци на националното тяло.

България е на прага на предизвестени предсрочни парламентарни избори, които ще изхвърлят РБ и малките партии от управлението и ще имат за цел да легитимират новото статукво на ГЕРБ и ДПС, планирано и одобрено от евроатлантическите господари. Излизането на светло на Доган внася единствената „малка“ корекция и въпросителна в тези планове – чие ще е това ДПС, което ще излезе от задкулисието във властта?

Точно затова Борисов мълчи и изчаква, за да види съдбата, която са му приготвили, докато рита с „Бистишките тигри“.

За съжаление, към неговата лична политическа съдба е вързана на каишка и съдбата на България.
www.memoriabg.com/2015/12/27/dps-realnoto-pravitelstvo-na-bulgaria/

             *   *   *
Добра е нашата земя.
Но ние май не сме добре...
Управниците казват: "А"...
Народът отговаря: "Бе-е"...

Марин Тачков
26 декември 2015 г.


 

 




Гласувай:
27


Вълнообразно


1. zaw12929 - Приемам всичко точки, въпросът- ...
28.12.2015 00:37
Приемам всичко точки , въпросът- точен, но само в една "
Ахмед Доган е единственият български политик, който в момента е в състояние да говори на политически език, и то на адекватен политически език, за случващото се в България и по света и за българска позиция, ръководена от идеята за защита на националните интереси – това последно уточнение на Хр. Хр. "независимо от истинските му подбуди" ... оцапаха протокола... и доказват , че за всичките 137 години, ние не можахме да приобщим българските турци, като равнопоставени граждани и не спираме всеки ден от днешните турци да търсим отговорност за ставалото до 1878 година. Единственото обяснение, че завладени от омраза, днес ние сме всеки срещу всеки... ТОВА НЕ МЕ УСПОКОЯВА. Затънали в гадно ежедневие никак не се замисляме над главното- така изпускаме България... все още не е необратимо
цитирай
2. stih - Сложно и тревожно...
28.12.2015 04:46
Прочетох с интерес.
Благодаря!
цитирай
3. mileidi46 - Българите са заспали във вечен сън. ...
28.12.2015 13:27
Българите са заспали във вечен сън..
Пълна катастрофа..
цитирай
4. kvg55 - Когато дойде ред да се направят п...
28.12.2015 18:36
Когато дойде ред да се направят политически изявления и да се вземат политически решения, нашите управници ги няма, защото това не е силната им страна. За това си има еврочиновници. Когато е до ритане на топка, игра на тенис и предизборно рязане на ленти, силата е с нас.
цитирай
5. raders - Всъщност, допускаме все една и съща ...
28.12.2015 19:04
Всъщност, допускаме все една и съща грешка. Говорим за политически борби, а то не е така. В България няма политици. Истината е, че става въпрос за мафиотски борби. Където се стреля. Какво друго може да обясни паническото бягство на Местан?
цитирай
6. mt46 - Да, безнадеждно...
28.12.2015 21:41
mileidi46 написа:
Българите са заспали във вечен сън..
Пълна катастрофа..

цитирай
7. mt46 - Мда... Ритнитопковци...
28.12.2015 21:43
kvg55 написа:
Когато дойде ред да се направят политически изявления и да се вземат политически решения, нашите управници ги няма, защото това не е силната им страна. За това си има еврочиновници. Когато е до ритане на топка, игра на тенис и предизборно рязане на ленти, силата е с нас.

цитирай
8. mt46 - Добре е и да четем, не само да пишем...
28.12.2015 21:44
stih написа:
Прочетох с интерес.
Благодаря!

цитирай
9. mt46 - Добре... Но няма как да знаем точно подбудите на Доган...
28.12.2015 21:46
zaw12929 написа:
Приемам всичко точки , въпросът- точен, но само в една "
Ахмед Доган е единственият български политик, който в момента е в състояние да говори на политически език, и то на адекватен политически език, за случващото се в България и по света и за българска позиция, ръководена от идеята за защита на националните интереси – това последно уточнение на Хр. Хр. "независимо от истинските му подбуди" ... оцапаха протокола... и доказват , че за всичките 137 години, ние не можахме да приобщим българските турци, като равнопоставени граждани и не спираме всеки ден от днешните турци да търсим отговорност за ставалото до 1878 година. Единственото обяснение, че завладени от омраза, днес ние сме всеки срещу всеки... ТОВА НЕ МЕ УСПОКОЯВА. Затънали в гадно ежедневие никак не се замисляме над главното- така изпускаме България... все още не е необратимо

цитирай
10. mt46 - Може и така да се каже...
29.12.2015 22:05
raders написа:
Всъщност, допускаме все една и съща грешка. Говорим за политически борби, а то не е така. В България няма политици. Истината е, че става въпрос за мафиотски борби. Където се стреля. Какво друго може да обясни паническото бягство на Местан?

цитирай
11. dimat - Кой знае,защо,не ме напуща усещането,че съм гледал един посредствен филм,
29.12.2015 22:11
с "доброто и лошото ченге".

При това,и вълкът остана цял и агнето цяло.

Агнето излезе от ДПС , повлече и освети бъдещите проблемни "хора" за Доган,останалата вярна на Доган биомаса се сплоти още повече,около него....

И ако нещата бяха спрели до тук,общо взето щеше да бъде стар номер.

Този път,обаче има нов и много съществен момент - стръвта беше яко захапана и от "българския етносен елемент" и това може да се каже беше главният удар на Доган ефенди.

Доган завладя сърцата и умовете на така наречените етнически българи.Спечели ги с един удар.

Сега вече може да излезе триумфално на "светло",откъдето да нанесе следващият си решаващ удар.

Какъв ще бъде той,може да се гадае.Много зависи и от кукловодите му.

Дали това беше тяхна разработка или самостоятелен Доганов ход,може само да се гадае.

Сега вече Стадото,в неговия цялостен състав си има нов "национален герой".

Каква ирония,а?!!!

Ха-ха-ха.....
цитирай
12. mt46 - Едва ли Доган е завладял българския народ. Просто той ни показа, че нямаме свестни политически лидери...
29.12.2015 23:07
dimat написа:
с "доброто и лошото ченге".

При това,и вълкът остана цял и агнето цяло.

Агнето излезе от ДПС , повлече и освети бъдещите проблемни "хора" за Доган,останалата вярна на Доган биомаса се сплоти още повече,около него....

И ако нещата бяха спрели до тук,общо взето щеше да бъде стар номер.

Този път,обаче има нов и много съществен момент - стръвта беше яко захапана и от "българския етносен елемент" и това може да се каже беше главният удар на Доган ефенди.

Доган завладя сърцата и умовете на така наречените етнически българи.Спечели ги с един удар.

Сега вече може да излезе триумфално на "светло",откъдето да нанесе следващият си решаващ удар.

Какъв ще бъде той,може да се гадае.Много зависи и от кукловодите му.

Дали това беше тяхна разработка или самостоятелен Доганов ход,може само да се гадае.

Сега вече Стадото,в неговия цялостен състав си има нов "национален герой".

Каква ирония,а?!!!

Ха-ха-ха.....

цитирай
13. dimat - mt46,
29.12.2015 23:22
не съди по себе си и малцината,като теб.

Нямаш си представа,колко българи се възхищават от него.

Е, все пак,това е само едно мнение.Ще се радвам,да не бъда прав.
цитирай
14. mt46 - Ще видим какво ще стане...
30.12.2015 12:45
dimat написа:
не съди по себе си и малцината,като теб.

Нямаш си представа,колко българи се възхищават от него.

Е, все пак,това е само едно мнение.Ще се радвам,да не бъда прав.

Доган разцепи ДПС, опитва се да елиминира протурското крило, което според мен е положително...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156841
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031