Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 22:33 - Съпротивителните сили на Европа
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3641 Коментари: 13 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
В Европа възниква трета сила – Централноевропейски съюз

 

 

image

Сергей Хелемендик е словашки политик и обществен деятел, роден в Украйна и живеещ в Братислава. Писател и публицист, анализатор, философ. Автор на множество книги и основател на движението „Добра сила”.

от Сергей Хелемендик


Виктор Орбан – герой и победител

В Европа днес има само един политик, който се държи като глава на суверена държава.

Името му е Виктор Орбан.

image

Неговите думи и дела програмно премълчават политически коректните западноевропейски средства за масова информация, а унгарски език в нашия свят четат само унгарците.

Затова много и с удоволствие пишат за това, че Орбан е лош.

Ще се опитам малко да поправя тази несправедливост.

Виктор Орбан, млад съвременен политик с огромен политически опит, с уникално успешна политическа кариера, през последните години се занимава с това, което в Европа е просто непопулярно, практически забранено.

Той ефективно и успешно защитава интересите на своята страна и своя народ, при което унгарският народ му се отплаща стократно за това с масова поддръжка.

Орбан притисна унгарските и европейските банки, наложи данъци на средствата за масова информация, редовно намаляваше и намалява цените на енергията за населението, установи дългосрочни и устойчиви икономически отношения с Русия, с което създаде реална алтернатива за развитие пред унгарската икономика.

Но има нещо още по-важно, Орбан защити страната си от унгарския майдан, който преди година беше подготвен по план, съвестно, и тогава на никого не му идваше на ум, че е било решено Орбан да бъде махнат, за да се отстрани препятствието по пътя на „бежанците“ в Европа.

Унгарският майдан беше прикрит без шум и прах, грамотно, коректно, но много решителнo.

И после Орбан с гърдите си застана на пътя на на нахлуващите, така наречени „бежанци“. Засега е единственият премиер-министър в Европа. който не на думи, а на дело спаси своята страна от това нашествие.

През септември наблюдавах и снимах на видео как унгарската полиция изпраща тълпите от пришълци до австрийската граница – упорито, коректно, но много твърдо.

„Бежанците“ нямаха никакъв шанс нито да ограбят, нито на насилват някого в Унгария.

След това от диктатор и едва ли не фашист, Виктор Орбан се превърна в истински герой на Европа – не за европейските средства за масова информация разбира се, а за широките маси европейци, за които примерът на Орбан донесе надежда.

Орбан застана начело на европейската съпротива срещу диктата на Брюксел, който по същество е диктат на САЩ с ръцете на Брюксел.

Неговите изказвания от последните седмици не просто съответстват на делата му, те започват да рисуват контурите на ново бъдеще за цяла Европа.

Самоубийството на Европа, предателството на европейския елит, безумието и разпадането на Евросъюза – за всичко това системно и обосновано говори Виктор Орбан, и него рано или късно Европа ще го чуе.

Не може да не го чуе.

Защото е заразителен не само лошият пример – заразява понякога и добрият, особено когато в Европа все по-силно започва да мирише на изгоряло.

Ето и интересен цитат.

image„В православния рождественски Бъдни вечер в един от пансионатите на Недзице, в южната част на Полша се срещнаха двама души – премиер-министърът на Унгария Виктор Орбан и президентът на партията „Право и справедливост“ (PiS) Ярослав Качински, когото днес считат за най-могъщия човек в Полша.“

За какво беше тази крайно необичайна среща ще разберем скоро по резултатите. Първият резултат вече е налице – Унгария заяви, че няма да поддържа никакви европейски санкции срещу Полша. Въпреки че предишните правителства на Полша ругаха Орбан и „в опашката и в тревата“, т.е. навсякъде.

Времената се променят.

Полша се държи все по–самостоятелно, по примера на Орбан. В Полша започва майдан. Това е универсално средство на дядо Сорос за непослушните страни и народи, което за късмет действа все по-слабо.

Мисля, че Качински се е опитал да почерпи опит от Орбан и е направил опит да съгласува съвместни действия. Мисля, че те са намерили общ език.

Аз конкретно разглеждам идеята да се издаде на европейски езици книгата за феномена Орбан, за да може да знаят и разбират по-добре този нов герой на Европа не само в Унгария.

 

Централноевропейският съюз като нова трета сила в Европа

Преди горе-долу два месеца аз изказах своето предположение пред аудитория от европейски политици за това, че своето бъдеще Европа може напълно конкретно да види в това, което се случва в Украйна.

И че алтернатива на „украинизацията“ на Европа може да стане новият геополитически блок, условно наречен Централноевропейски съюз.

Този блок ще се формира основно по контурите на бившата Австро-Унгария, но може да включва и Полша и други страни.

Настъпи времето да обосновем тези идеи.

Европейският съюз се изчерпа като проект и ще се разпада или по-точно вече се разпада по същите шевове, на основата на които дълго се съшиваше това общество на единството, щастието и процъфтяването.

image

ЕС, този европейски „съюз нерушим“ (цитат от химна на СССР – бел. пр.) се оказа много по-малко здрава конструкция, отколкото СССР, за който в ЕС неизвестно защо все по-често си спомнят.

Шевовете, по които се съшиваше ЕС и които днес се разпадат, са границите на бившите европейски държави, границите на Варшавския блок, границите на Югославската федерация.

Всичко това съшиваха набързо в еуфорията от разпадането на СССР, но както се оказва, съшили са ги не за дълго.

Днес Европа е притискана от вектор с огромна сила, съвсем неразбираем за европейците. Но именно тази сила разпада и ще разпадне ЕС, на когото беше предложен избор между примката и острието на гилотината.

Изборът е следният: или ЕС се превръща в трансатлантическа структура, в която властта ще бъде изцяло в ръцете на атлантическата част, а за това, което някога беше ЕС, ще остане безкраен транс.

Или ЕС ще се разпада и ще потъва в управляван хаос по вече добре известни сценарии, при което украинският сценарий е на първо място.

Сега САЩ натикват ЕС в трансатлантическия договор като упорита крава в обора, за което вече се използват жестоки инструменти – вълна от терор, нашествие на „бежанци“, удари по европейското автомобилостроене.

Ако я натикат, ще избавят Европа от остатъците от суверинитет, ще я избавят от всичко, ще я ограбят така, както не са грабили никога.

Тази перспектива е достатъчно разбираема за много европейски лидери, именно затова те мучат, запъват се и нагло искат да им дадат да прочетат текста на този робовладелски договор.

image

За европейските лидери е неразбираемо друго.

Терорът против Европа и неговата последна версия под формата на секс-терор с ръцете и други части от телата на „бежанците“ – това за сега е само предупреждение, цветенца, които миришат лошо.

Възможното прерастване на войната в Сирия в голяма война в Близкия Изток, разпадането на Турция като неин пръв и бърз резултат и вълна от 10-15 милиона бежанци, истински и мними, ще залее Европа под формата на необратим резултат.

А САЩ и Англия много ще съчувстват, много ще съветват, но главното ще изискват правата на „бежанците“ да не се нарушават.

Всичко това за заслепените, късогледи политици на Европа, които се хранят с новини от собствените си вестници, които като правило владеят чужди медийни корпорации, днес звучи откачено, но това е напълно реална перспектива.

Ключовете от голямата война в Близкия Изток наистина вече не са само в ръцете на САЩ. Там отново се появи Русия като ключов играч, но Европа би трябвало да се моли за Русия, а не да се глези със санкции, но Европа не разбира това.

И няма да разбере.

Но в Европа има не съвсем безнадеждни „млади европейци“ – новите членове на ЕС.

Тези новаци, като че ли обогатили се от еврофондовете и блестящите кариери на техниците по поддръжката на стара Европа, още не са лишени от здрав смисъл и масово отказват да приемат бежанци, което ярко се прояви в поведението на Орбан, а него започнаха да повтарят премиера на Словакия Роберт Ицо, после президента на Чехия Милош Земан.

А сега се примъкват и поляците, при това се примъкват сериозно. Тях ги подтикват американските приятели, за да направят живота на Германия и ЕС още по-интересен.

Пътищата и съдбата на млада и стара Европа се разминават именно тук и сега – стара Европа политкоректно се съгласява с това, че на нейна територия ще бъде извършен експеримент за смяна на населението, че аборигените-европейци постепенно ще бъдат поставени в положението на американските индианци.

А тези, младите, още някак си не са доузрели.

Първична основа за централноевропейския съюз ще стане именно тази „недоразвитост“ на младите членове на ЕС, които още не са успели да дораснат до пълния комплект толерантни европейски ценности.

Унгарците, словаците, чехите, поляците вече се обявяват против нахлуването на бежанците като единен фронт.

image

Десетки хиляди поляци излязоха на 12.09.2015 г.
във Варшава на протест против имигрантите и
ислямизацията на Полша

 

Но има и по-дълбоки причини за този съюз.

Всички ние помним термините, които така и не станаха част от нас – санитарен кордон, буферна зона, страни-лимитрофи (ист.гранична област в Римската империя, която се задължавала да издържа намиращите се на нейната територия имперски войски на лемитаните – подразделения на римската армия, разположени до и вътре в граничните укрепления – лимеси, чиято основна задача е сдържане на противника до пристигането на основните сили на римската армия – бел. пр.)

А ето че Централноевропейският съюз може да не стане термин, а нова сила, защото за значителна част от европейците това ще бъде единствената възможност да бъдат избегнати войните и да оцелеят.

Затова зловещият световен предиктор (предсказател – бел. пр.) е предписал за стара Европа дълга нова епоха на граждански, етнически, религиозни войни и конфликти.

Предписал е епоха на диверсии и терор.

Предписал е справедливо именно това, което великите европейски империи и държави векове наред са сеели по целия свят.

Но бъдещите членове на новия геополитически блок именно това не са сеели и масово ще отказват да жънат тези отровени плодове.

И това също ще бъде справедливо.

Какви политически задачи може да решава това ново обединение?

Преди всичко ще създаде надежден неутрален буфер между стара Европа и Русия и така ще спаси не само себе си – ще спаси на първо място стара Европа от самоубийствен сблъсък с Русия.

image

Защото никой не е отменял вечната англосаксонска свръхзадача да се сблъскат големите европейски народи с Русия.

В Украйна, действително, не се получи, но процесът продължава.

При това няма да бъде принципно важно ще останат ли новите европейци с НАТО или няма – принципна ще бъде тяхната позиция да не се превръщат във врагове на Русия, да не се присъединяват към новия европейски поход против Москва, който отново подготвят англосаксонците и американците.

Подготвят, защото са го подготвяли винаги, защото нищо друго по отношение на Русия не са измислили и няма да измислят.

Ще позволят ли старите европейци и САЩ да се формира нова трета сила в Европа?

Разбира се няма да позволят, но може да се получи така, че тяхното разрешение няма да бъде задължително.

Полезно ли е такова развитие за Русия?

Безспорно е полезно и прогресивно.

Русия днес няма реални лостове да поддържа тази зараждаща се трета сила, но утре такива лостове могат да се появят.

При това ще ги създават самите стари европейци със своята безумна самоубийствена политика.

Завършвайки тези бележки, които са написани под рубриката “разузнаване на бъдещето“, за сега няма да прогнозирам нито самата реалност на централноевропейския съюз, нито още повече сроковете на неговата реализация.

Но не без удоволствие констатирам: колонизираната посткомунистическа Европа вече има реални лостове за съпротива.

Самата идея за такъв съюз реално променя европейския политически ландшафт.

На 11 януари 2015 г. в ефира на словашкия телевизионен канал ТАЗ думата „Централноевропейски съюз“ прозвуча за пръв път. Аз, според възможностите си се постарах да обясня, че в случай на разпадане на ЕС това може да се окаже единственият изход за Словакия и словаците.

Превод: Магдалена Желязкова

Източник: Поглед.инфо

www.memoriabg.com/2016/01/18/v-evropa-vaznikva-treta-sila-centralnoevropeiski-suiuz/

ПП: Има ли  България съпротивителни сили? Едва ли... Както страната ни е била верен сателит на Германия, а после на Съветския съюз, така сега е верен сателит на ЕС...




Гласувай:
23


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
20.01.2016 22:36
Целта е да се убие Германия, Австрия, Холандия и до голяма степен Скандинавия.

Когато това стане - всички ще се иуспокоят - руските другари, англо-америкаснките братя, източния боклук формиращ някакъв съюз благодарение на Уошингтъни Кремъл, че дори балканските простаци.
цитирай
2. kvg55 - Много ясен и точен изказ, без ник...
21.01.2016 00:24
Много ясен и точен изказ, без никакво усукване по социалдемократически.
И преводът е качествен. Брюксел май ще западне и столицата на ЕС ще се
премести в Централна Европа.
Поздрави за материала!
цитирай
3. kvg55 - Възхитен съм от оценката за Сорос и ...
21.01.2016 00:40
Възхитен съм от оценката за Сорос и неговите дела.
цитирай
4. milady - сценарият в Сърцето на Европа върви ,макар и много нескопосано...и грубо..
21.01.2016 07:26
гледам/го/ и не искам да повяярвам на ..Очите си....
народа е разглезен, опасяввам се безвъзвратноо..
Актуално четиво,и право в раната..
поздрави, марине,и за много години !

цитирай
5. mt46 - Мда... Май основна е заслугата на американските ви братя...
21.01.2016 13:24
germantiger написа:
Целта е да се убие Германия, Австрия, Холандия и до голяма степен Скандинавия.

Когато това стане - всички ще се иуспокоят - руските другари, англо-америкаснките братя, източния боклук формиращ някакъв съюз благодарение на Уошингтъни Кремъл, че дори балканските простаци.

Ако немците и други западняци мразят, презират славяните, какъв чеп търси България в ЕС?...
цитирай
6. mt46 - Благодаря!... Европа никога не е била и не може да бъде единна. Това е утопия...
21.01.2016 13:29
kvg55 написа:
Много ясен и точен изказ, без никакво усукване по социалдемократически.
И преводът е качествен. Брюксел май ще западне и столицата на ЕС ще се
премести в Централна Европа.
Поздрави за материала!

Диктатурата на ЕС, на евробюрократите... не може да продължава до безкрайност...
цитирай
7. mt46 - Благодаря!...
21.01.2016 13:31
milady написа:
гледам/го/ и не искам да повяярвам на ..Очите си....
народа е разглезен, опасяввам се безвъзвратноо..
Актуално четиво,и право в раната..
поздрави, марине,и за много години !


Мнозина, живеещи в Западна Европа /в т. ч. българи/ не могат да повярват на очите си... Лошото е, че не се вижда благоприятен изход...
Поздрави!...
цитирай
8. stariatb - Поздрави за подбора mt46.
21.01.2016 13:57
Поздрави и за колегите коментирали темата. Най-вече заради интереса и връзката й с България. И заради нещата, които сега не си обясняваме, но сме длъжни да знаем.
Ясно е,че САЩ, днес, не възстановяват чужди икономики, както след войната. Ново и твърде необяснимо е освобождаване на народи чрез изселването им на хиляди километри от собствената им страна и нашествието им в други страни. И още много странности...
Не се кълна в безкористността и на Русия...
Мисля, че изхода за България е много, много политика от нашите държавници, а наша задача- избор на такива държавници- патриоти, подобни на Орбан.
цитирай
9. germantiger - ...
21.01.2016 18:59
Не Марине, вие презитрате и мразите запада в пъти повече и винаги повече отколкото той вас в последните години. Обикновените хора на запад дори не се занимават и не мислят за вас, докато вие изпитвате зверска омраза (някои от вас) към т.нар. запад, повтарям пак - НЯКОИ ОТ ВАС и това лесно се чете в блог.бг

Не знам зщао питаш мен какъв го дири БГ в ЕС, българите напъваха да влязат, както и сърбите сега, както и македонците, а за мен Балканите никога не са били Европа от 1944 г. "насам".
цитирай
10. mt46 - Благодаря за отзива, за мнението!...
21.01.2016 21:43
stariatb написа:
Поздрави и за колегите коментирали темата. Най-вече заради интереса и връзката й с България. И заради нещата, които сега не си обясняваме, но сме длъжни да знаем.
Ясно е,че САЩ, днес, не възстановяват чужди икономики, както след войната. Ново и твърде необяснимо е освобождаване на народи чрез изселването им на хиляди километри от собствената им страна и нашествието им в други страни. И още много странности...
Не се кълна в безкористността и на Русия...
Мисля, че изхода за България е много, много политика от нашите държавници, а наша задача- избор на такива държавници- патриоти, подобни на Орбан.

Ние нямаме добър, богат избор, въпреки че имаме много партии - прекалено, ненормално много /с цел разводняване, разпиляване на вота/...
САЩ нищо не дават даром, безкористно. Да, те са инвестирали в Западна Европа, но и са взели много от Европа...
цитирай
11. mt46 - ...
21.01.2016 21:51
germantiger написа:
Не Марине, вие презитрате и мразите запада в пъти повече и винаги повече отколкото той вас в последните години. Обикновените хора на запад дори не се занимават и не мислят за вас, докато вие изпитвате зверска омраза (някои от вас) към т.нар. запад, повтарям пак - НЯКОИ ОТ ВАС и това лесно се чете в блог.бг

Не знам зщао питаш мен какъв го дири БГ в ЕС, българите напъваха да влязат, както и сърбите сега, както и македонците, а за мен Балканите никога не са били Европа от 1944 г. "насам".

Питам не точно теб, а по принцип... Никой не ни е питал дали искаме да влезем в ЕС... Чудя се и защо ЕС ни е приел, след като не сме правова държава!...
цитирай
12. germantiger - ...
21.01.2016 22:23
Както чудесно знаеш никой не пита народа дали да води ПСВ, дали ВСВ, дали да бъде комунизъм или "демокрация", дали да е във Варшавския договор или в ЕС.

Никой никога не е питал, не пита сега и мисля, че никога няма да пита народите за това.

А това бг да е в ЕС вероятно е решение на силните на деня от запад в онези години.

Това обаче беше решение от което много българи и сега се ползват от него и то е в тяхна полза за работа и учене на запад.

Аз например съм против български боклуци като бгциганите, проститутките и автоджамбазите да мърсят "германия". ЗА съм българи да учат там и да се връщат повечето за да дигат БГ на крака, но те повечето не се връщат поради ралзични причини и така едновременно изграждат и убиват новите си държави било германия, било франция, било Англия, било Испания или друго.

Българите като народ и маса не са виновни, а други.
цитирай
13. mt46 - Така е... Благодаря ти за мнението!...
22.01.2016 21:52
germantiger написа:
Както чудесно знаеш никой не пита народа дали да води ПСВ, дали ВСВ, дали да бъде комунизъм или "демокрация", дали да е във Варшавския договор или в ЕС.

Никой никога не е питал, не пита сега и мисля, че никога няма да пита народите за това.

А това бг да е в ЕС вероятно е решение на силните на деня от запад в онези години.

Това обаче беше решение от което много българи и сега се ползват от него и то е в тяхна полза за работа и учене на запад.

Аз например съм против български боклуци като бгциганите, проститутките и автоджамбазите да мърсят "германия". ЗА съм българи да учат там и да се връщат повечето за да дигат БГ на крака, но те повечето не се връщат поради ралзични причини и така едновременно изграждат и убиват новите си държави било германия, било франция, било Англия, било Испания или друго.

Българите като народ и маса не са виновни, а други.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19243485
Постинги: 3708
Коментари: 45239
Гласове: 149377
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930