Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 22:53 - България под наем
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4713 Коментари: 17 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
А България?… 1. Що за народ са българите?

През Първата световна война цар Фердинанд „прикачва“ България към „централните сили“ (Германия, Австро-Унгария и Турция). След поражението управляващите династии в победените страни (с изключение на Кобургите в България) губят троновете си, а България загубва територии и плаща репарации. През Втората световна война цар Борис присъединява България към оста „Рим-Берлин-Токио“ и тя отново е сред победените — където е България, там е поражението. След войната България е съюзник и сателит на СССР и той се разпада. Днес България отново безпогрешно избира погрешната посока — присъединява се към губещата страна: САЩ-НАТО… Всъщност, към поредната национална катастрофа я присъединяват управниците й, а народът им е робски покорен и не им търси отговорност.

Българите дават мило и драго, за да бъдат роби. Може би това е единствената кауза, за която един българин би решил да рискува живота си. Не всеки българин е такъв, но повечето са.

Това се дължи на социалния инфантилизъм, зародил се в недрата на турското робство, когато българското общество се разпаднало (атомизирало), изчезнало е усещането за общност и дори днес светът за всеки свършва на прага на къщата му — отвъд него е чужда територия, подлежаща на опустошаване и плячкосване. Народите, у които съществуват обществени структури, се съпротивляват на изпитанията колективно. У деструктурирания български етнос всеки се е спасявал поединично, често за сметка на другите.

Българинът си остава 6-годишно дете дори, когато е на 60 години. Той може да натрупа битов опит и висока професионална квалификация, но не узрява в социално отношение и си остава малко дете. Късогледо прагматичен, като дете („Какво ще ми дадеш, за да си измия зъбите?“), той има нужда някой да се грижи за него, да го наставлява и наказва, да го спасява и да отговаря за поведението му (децата са безотговорни). Затова винаги е нужен Голям брат с пръчка в ръка, бил той германец, руснак или американец. А ирландците, шведите или унгарците не се нуждаят от Голям брат… Детето нито вижда действителните опасности, нито има смелост да им се противопостави, когато ги види.

Инфантилността не се предава генетично. Тя се възпитава. „Преклонена главичка сабя не сече“, „Срещу ръжена не се рита“, „Ти не се бъркай, нека някой друг да рискува, а при успех ти да дойдеш наготово и с голямата лъжица да гребеш от кацата с мед!“… Така се създават шмекери и селски хитреци.

Българи, не се скривайте зад Ботев и Левски! Една шепа хора не могат да измият малодушието и овчедушието на цял един народ. При това тази шепа хора винаги е била порицавана, избягвана и предавана от съвременниците си, останали верни поданици на „легитимната власт“.

Не се крийте зад успехите в началото на XX век и героизма на българския войник през Балканската война! Това е миг в историята, а тя не се състои само от един миг.

Авторът на тези написани с болка редове е българин, който при никакви обстоятелства няма да смени националността си. Истината е горчива. И все пак е истина.

Георги Андреев - из "Краят на западната цивилизация", 2001 г.

chitanka.info/text/6116/14#textstart
Последна част -
chitanka.info/text/6116/15#textstart
 

България под наем

 

Дали България
е дадена под наем?...
Нима не знаем?
И защо нехаем?
И защо си траем?...
И гробокопаем...

Марин Тачков


ПП: Днес нямаме достойни народовОди...

 








Гласувай:
28


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
01.02.2016 23:07
Колкото и да са неприятни, казани са истини!
Да се чудищ, как земя, родила колоси като Спартак, славните ни царе, Левски, Ботев, сега ражда само мутанти?!Защо?
Все пак имаме един славен период-от 1878- до 1913 година, когато България е била сила и военно и икономически
Затова причина за плачевното състояние намирам в Берлинския договор и като капак-Ньойският Той е довършил България И ако не са били САЩ там, щяла е и физически да бъде свършена А несправедливите решения от Берлин са ни мобилизирали и нещо много рядко за нас-обединили, затова е подемът след този несправедлив конгрес

Спокойна нощ!
цитирай
2. kvg55 - Така е, ние сме обществено недор...
02.02.2016 00:09
Така е, ние сме обществено недорасли. Това са
установили няколко наши народопсихолози.
цитирай
3. gosho568 - Поздрави!
02.02.2016 00:10
България вече си е почти продадена..!
цитирай
4. stariatb - Драги mt46,
02.02.2016 16:21
Подбирате материали, добавяте и свой, все ангажирани и добронамерени към българското общество.
Затова, дори и когато имаме различия в нещо, ние си приличаме по желаните резултати. И Вие, и аз, и всички с подобни мисли, знаем и се надяваме, даже вярвам, че България не ще бъде вечно губещата и ще правим, кой каквото може, за да е така.
цитирай
5. mt46 - От ФБ:
02.02.2016 20:54
Леонид Шопов
22 часа ·

"... клаха народа така, както турчин не го е клал!"

По повод поредната "буря в чаша вода" на родния ни ФБ-"цвят на нацията", който цял ден пламенно, саможертвено и безжалостно громи "мрьсните комуняги", които "в угода/по поръчка на Москва" унищожили тогавашния "цвят на нацията" ни, искам да споделя само няколко исторически факта... поне за онези, които обичат да ползват главата си не само за ядене, гледат историята като филм, а не като снимка и не считат, че подкрепата на една идея/кауза/истина задължително се постига само и единствено чрез тоталното отричане на друга такава...

1. Народният съд е част от условията за примирие със съюзниците и е стандартна клауза в капитулационните споразумения с всички бивши германски сателити.

2. В България до 1947 г. (включително в периода на Народния съд) се разпорежда Съюзническа контролна комисия СКК, която се състои от представители на всички страни от антихитлеристката коалиция и чиято задача е "мониторинг" на спазването на условията на примирието от новите власти. В тази връзка логично възниква въпросът - съществуват ли документи или неопровержими данни, от които се вижда, че американския или британския представител в СКК се е противопоставил на създаването на Народния съд или поне по някакъв начин е възразил срещу броя на смъртните присъди или срещу персоналиите на осъдените? Доказан факт. обаче, е настояването на Уинстън Чърчил за по-жестоко отношение към военнопрестъпниците и фашистите във всички бивши сателити на Райха.

3. В същия този период в България функционира институцията на регентството, състоящ се от трима регента, само един от които е "мръсен комунист".

4. Българското правителство е коалиционно на ОФ. Освен "гадните комуняги" в него участват и БЗНС "Пладне" на Никола Петков и Г.М.Димитров, БРСДП (обединена) на Кръстьо Пастухов и компания, и Народен съюз "Звено", като всеки коалиционен партньор има по 4 министри, а министър-председател е Кимон Георгиев от "Звено". И тук възниква следващия въпрос - коя от некомунистическите партии в правителството се противопоставя на Народния съд, броя присъди или персоналиите на обвиняемите и осъдените? Подсказка: подписите на всички министри стоят под "Наредба-закон за съдене от народния съд на виновниците за въвличане на България в световната война и за злодеянията, свързани с нея”, както и под "Наредбата-закон за защита на народната власт". Нещо повече, "Наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасните лица" също е приета и подписана без забележки от всички коалиционни партньори в правителството и подписана от всички министри (без един, който е отсъствал от заседанието).

5. Чистки на фашистките елементи са извършени във всички министерства, не само в "комунистическите". При това доказан факт е, че в министерството на народното просвещение чистката става с Наредба-закон за прочистване на учителския и преподавателския персонал в народните основни и средни училища, учителски институти, университета, висшите училища и академии - това е единствения случай на такъв закон за чистка в системата на образованието. И следва въпрос - кой "мръсен комунист" е бил министър на просвещението? И отново грешка - министър е Станчо Чолаков - съпартиец на министър-председателя от Народен съюз "Звено". Впрочем, "звенари" са и други двама ключови министри - външния (отговарящ за "диалога с СССР"!) и военния (отговарящ за "прочистването на армията" и одобрявал списъците с "цвета на армията" за Народния съд!)...

Та във връзка с гореизложеното се питам, не е ли време да се замислим, помислим и престанем с черно-белите оценки? Не е ли време да престанем да се взираме в пъпа на миналото, а да мислим, как да си оправим настоящето, за да гарантираме бъдеще на държавата и народа ни? Не е ли време да престанем да търсим отговорност на предците, а да потърсим такава на съвременниците ни, които в момента унищожават държавата и народа така, както "турци/фашисти/комунисти не са го клали"?

Питам се... и отговор не чакам!
цитирай
6. mt46 - Здравей, Лео!...
02.02.2016 21:20
leonleonovpom2 написа:
Колкото и да са неприятни, казани са истини!
Да се чудищ, как земя, родила колоси като Спартак, славните ни царе, Левски, Ботев, сега ражда само мутанти?!Защо?
Все пак имаме един славен период-от 1878- до 1913 година, когато България е била сила и военно и икономически
Затова причина за плачевното състояние намирам в Берлинския договор и като капак-Ньойският Той е довършил България И ако не са били САЩ там, щяла е и физически да бъде свършена А несправедливите решения от Берлин са ни мобилизирали и нещо много рядко за нас-обединили, затова е подемът след този несправедлив конгрес

Спокойна нощ!

Разединение на българския народ има още през Възраждането, през Априлското въстание... Немалко чорбаджии са били против въстанието, гледали са си рахата с османлиите... След Освобождението важна роля изиграват и външните фактори, влияния, сили...
цитирай
7. mt46 - Османското владичество забавя развитието ни с 500 години...
02.02.2016 21:21
kvg55 написа:
Така е, ние сме обществено недорасли. Това са
установили няколко наши народопсихолози.

цитирай
8. mt46 - Отчасти е продадена, отчасти е дадена под наем - за неопределено време...
02.02.2016 21:24
gosho568 написа:
България вече си е почти продадена..!

цитирай
9. mt46 - Благодаря! Правим, каквото можем...
02.02.2016 21:25
stariatb написа:
Подбирате материали, добавяте и свой, все ангажирани и добронамерени към българското общество.
Затова, дори и когато имаме различия в нещо, ние си приличаме по желаните резултати. И Вие, и аз, и всички с подобни мисли, знаем и се надяваме, даже вярвам, че България не ще бъде вечно губещата и ще правим, кой каквото може, за да е така.

цитирай
10. mt46 - Здравей! Не открих точно такъв афоризъм...
02.02.2016 21:30
brancaleon написа:
" Българите са гении на разрушението ". Не помня кой го беше казал и също така не ми се търси в гугъла кой е автора ..... не искам да се правя на излишно ерудиран.
Бих добавил към цитираната мисъл по-горе, че " Когато няма какво чуждо да разрушат, те разрушават собственото.", което се отнася за т.н. нашенски "Елит".
Хубава вечер!

Елин Пелин има мисъл: "Ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта."
Лека вечер!...
цитирай
11. germantiger - !
02.02.2016 22:48
Майка ви да еба българска на такива като другаря Андреев!

Да еба мръсните невежи български червей!

- Фердинанд ли, а парламента, а партиите майка ви бугарска татарска?!

- Борис бил прикачил България, а това че спести кръв и беше по-българин от "вас"

- СССР се бил разпаднал и само това ли, а за изтребването на бол български елит от другарите нито дума от другаря майка му българска андреев

- сега били на грешната страна.,.. ами избирай правилната - сибир, тайгата, куба, севернакорея, заминавай, работи записвай се в Крим, давай "бе" бълхарин-юнак

Хубаво ви мачкат безподобни уроди, невежи лъжци, лапачи на руски пишки, кал не народ кал сте
цитирай
12. apollon - Ние сме способни да допуснем на-...
02.02.2016 22:52
Ние сме способни да допуснем на-лютите врагове в нашата кошара и да заживеем с тях,, сякаш са ни кръвни братя. 500 годишен опит в експеримента.
цитирай
13. germantiger - ...
02.02.2016 23:19
Мръсни български говна, животни бугарски

ДОКАТО СВЕТА ГОРЕШЕ - ВИЕ ТУКА БЯХТЕ ОАЗИС

СРАМ ЗА ВАС ПРЕД ЦАРЯ ВИ ВЕЛИК БОРИС, че го пишете виновен

РУСНАЦИТЕ БЕЗ НЕГО ПАК ЩЯХА ДА ДОЙДАТ А АКО БНЕ БЕШЕ БОРИС ЩЯХТЕ ДА СТЕ ИЗРАВНЕНИ СЪС ЗЕМЯТА

ИЗРАВНИХА ВИ МОЗЪЦИТЕ МАМА ВИ БУГАРСКА
цитирай
14. mt46 - Нямам думи! Просто съм изумен!...
02.02.2016 23:22
germantiger написа:
Майка ви да еба българска на такива като другаря Андреев!

Да еба мръсните невежи български червей!

- Фердинанд ли, а парламента, а партиите майка ви бугарска татарска?!

- Борис бил прикачил България, а това че спести кръв и беше по-българин от "вас"

- СССР се бил разпаднал и само това ли, а за изтребването на бол български елит от другарите нито дума от другаря майка му българска андреев

- сега били на грешната страна.,.. ами избирай правилната - сибир, тайгата, куба, севернакорея, заминавай, работи записвай се в Крим, давай "бе" бълхарин-юнак

Хубаво ви мачкат безподобни уроди, невежи лъжци, лапачи на руски пишки, кал не народ кал сте

цитирай
15. mt46 - Тук не е място за псуване!...
02.02.2016 23:27
germantiger написа:
Мръсни български говна, животни бугарски

ДОКАТО СВЕТА ГОРЕШЕ - ВИЕ ТУКА БЯХТЕ ОАЗИС

СРАМ ЗА ВАС ПРЕД ЦАРЯ ВИ ВЕЛИК БОРИС, че го пишете виновен

РУСНАЦИТЕ БЕЗ НЕГО ПАК ЩЯХА ДА ДОЙДАТ А АКО БНЕ БЕШЕ БОРИС ЩЯХТЕ ДА СТЕ ИЗРАВНЕНИ СЪС ЗЕМЯТА

ИЗРАВНИХА ВИ МОЗЪЦИТЕ МАМА ВИ БУГАРСКА

цитирай
16. mt46 - Да, имаме голям "стаж"...
02.02.2016 23:30
apollon написа:
Ние сме способни да допуснем най-лютите врагове в нашата кошара и да заживеем с тях,, сякаш са ни кръвни братя. 500 годишен опит в експеримента.

И доста предатели и продажници сме имали в миналото...
цитирай
17. germantiger - финално
02.02.2016 23:32
Долен народ низък една част от вас или от него - народа!

...

Да пишеш подобна гавра какъв трябва да си другарю Андреев?!

Фердинанд бил прикачил... а парламента, а партиите, а националния идеал - невинни а, чисти, само онзи бил виновен, той оня чуждия, а те сияйни

...

Борис бил присъединил към Оста... ДОАКТО СВЕТА МРЕШЕ В МИЛИОНИ И СЕ ВЪРГАЛЯШЕ ПОД ВЕРИГИ И БОТУШ ВИЕ ТУКА БЯХТЕ РАЙ, ОСТРОВ СРЕД АДА

и той ви бил виновен, че ви съхранил извратеняци късопаметни и невежи

...

За СССР едно изречение... едно точка, толкоз то и изречение не е, а за избитите, а за манталитета, а за ликвидирането на елит, за тоталитарната лудост - нищо от Андреев

...

И днес България пак била в грешка... давай безгрешно в сибир, в куба, в корея, в сирия, в крим, давай натам, излизай от нато, излизай от ес, връщай мигрантите които бакчат и хранят родители в БГ, връщай студентите които учат там и ги вкарвай в бгуниверситетите без база, и давай поемай към СИВ

...

КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕЗПОДОБНИ... И ЗА ТОВА МЕН НИКОГА НЕ МЕ Е СРАМ, защото на боклука трябва да му се казва че вони.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155201
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031