Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2016 14:17 - Къде бяхме, българи?... Четете с широко затворени очи!...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3805 Коментари: 13 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Къде бяха българите? Не ги видях!

от Иво Христов в Избор на редактора · 06/02/2016 · 12:25

 

image


Интервю на Христина Христова с доц. Иво Христов

 

– Здравей, Иво. Последното ни интервю с теб беше преди 9 месеца. Тогава ти каза „Историческият лимит изтича през пръстите ни“. Какво остана в твоите шепи оттогава? И моля те, не ми казвай, че не е останало нищо.

– Останаха зърната на горчивия песимизъм за сбъднатото предсказание. Не се изживявам като пророк, нямам такива претенции. Пък и не е много трудно да бъдеш негативен пророк в страна като България и в ситуация като нашата. Негативните предсказания много често се сбъдват и тук всеки втори може да бъде Касандра, прорицаваща негативното бъдеще. За съжаление нашето бъдеще е свито в една сингулярна точка в настоящето. В този смисъл ние вече нямаме бъдеще. Пак в този смисъл отговарям напълно на създадените вече за мен клишета като за мрачен предсказател, който умира от удоволствие да предсказва негативизма на ситуацията. Но няма да се уморя да казвам, че по-добре да знаеш истината и да имаш мъжеството да я погледнеш в очите, отколкото да сложиш розови очила.

 

– Знаеш ли колко хора се надяват да им кажеш нещо обнадеждаващо? Защо не го казваш никога? Наистина ли нямаш никаква надежда?

Преди време казах, че ние българите имаме един голям дефицит и той се казва липса на култура на личната вина и личната отговорност. Това е от огромно значение. Много често причина за несбъднатостта, дори на едно индивидуално съществуване, не е световният империализъм, капитализмът или комунизмът, четирите годишни времена, ционисткият заговор и други такива алабализми. А е липсата на воля, липсата на дисциплина, ориенталският мързел, разпуснатостта, откровената глупост и най-вече отсъствието на най-важното, което прави от индивида личност – да разбира, че животът е задача, която той трябва да реши. Че живеенето, битието, не е просто като в един много хубав руски романс – „Жизнь – тропинка от рожденья к смерти”… Но докато преминаваш от точка А до точка Б, е много важно как ще живееш, казваше моят дядо. Така че много често външните фактори, каквото и да означава това, служат като удобна легитимация за липсата на собствена воля, на собствен гръбнак, на собствено мъжество да погледнеш пропастта и да се изправиш срещу нея.

 

– Последния път с теб си говорихме и за образованието. Днес темата е особено нагорещена. Сравнявайки съвремието с Възраждането, ти беше казал: „Сега защо да е важно образованието? 20-25 години нас ни управляват откровено деградирали същества, не само морално и емоционално, а и образователно.“ Ето, днес вече си имаме една определено образована личност за министър. Даже вчера в МОН досегашният министър Танев я нарече „едно от най-добрите интелектуални бижута“. Вече спокоен ли си, че имаме образована личност, която ще се грижи за просветата?

Нека се върнем към по-големия въпрос. Върви една мантра, която за обикновеното ухо звучи много добре, но за сметка на това няма нищо общо с истината. Училищата щели да се оправят (не знам какво означава това), ако сме заложели на образованието. Тоест, на образованието като самоцел, образованието едва ли не като deus ex machina*, който да обърне нещата. Това показва, първо, липса на елементарна социална и историческа грамотност – кога, защо и при какви обстоятелства образованието, и то масовото образование, е ставало социален фактор. Това го знае всеки среден специалист по история, а именно, че с възникването на масовите индустриални общества възниква и нуждата от масово среднообразовано население, което да изпълнява функциите на войник, работник, чиновник и т.н. в структурата на националната държава и националната индустрия.

Не е нужно до ходим много надалеч – дайте да видим в английската или френската история от близкото минало, а може и в историята на нашето Възраждане, която сега куцо и сакато цитира, без да познава. Кога възниква борбата за българска просвета и култура и за независима църква? След кърджалийската епоха, когато българите първо се виждат с оръжие в ръце и разбират, че техните 500-годишни господари имат същата кръв отвътре, както и раята им. Тоест, когато придобиват боен опит. Второ, след кърджалийската епоха, когато българите за първи път започват да просперират икономически (защото чисто ситуативно се оказва, че българските земи са най-близко до центъра на империята, когато се е заела с това да се реформира по европейски образец), има нужда от занаяти, индустрия, търговия и т.н. Едва тогава се оказва, че индустрията, търговията, занаятите изискват грамотни хора – тоест, да правиш разлика между 5 круши и числото 5. Тогава възниква и повикът за масово образование.

Защо казвам всичко това? Образованието не е самоцел. Образованието е средство. Хайде сега да се пренесем 200 години след началото на българското Възраждане и да видим каква е в момента ситуацията. Коя точно система в България има нужда от образовани хора и от какъв тип образованост имаме нужда? Искам веднага дебело да подчертая – има разлика между това да си информиран и това да знаеш. Това са две съвършено различни неща. Второ, контекстът, в който България е поставена, казвам го със съжаление, е изключително мощният процес на трансформацията на националните общества в една мултикултурна, нищо незначеща симбиоза от индивиди, лишени от памет, лишени от връзки с миналото, лишени от опора в миналото, за да бъдат лишени от гръбнак в бъдещето. Следователно, отсъствието на система на образование в България, и по-скоро съществуващата система за необразоване в България, не е случайно явление или продукт на някакви лоши хора, които са се събрали някъде и решили да лишат българите от грамотност. Това е следствие от цялостната логика на вкарването на България, всмукването на България в един нов геополитически проект, в който тя играе ролята на периферия със затихващи функции. Образованието, и по-скоро липсата на образование, е елемент от този много важен процес. Докато не разберете логиката на мащабния процес, не можете да разберете защо недоразумение като Кунева може да бъде начело на българската образованост. Само че назначаването на Кунева (не визирам дори конкретната личност), а нещо като Кунева начело на образоваността, и нещо като Танев начело на министерството на образованието, е закономерност. То не е случайност. Защото точно такъв тип персонаж трябва да изпълни задачата, която му е поставена.

Така че предпочитам да ходя без „бижута“ и ланци, ако може.

 

– В последните месеци сме свидетели на цяла поредица от верижни скандали. Дори ваксините на Москов обаче не отпушиха толкова силно, макар и само виртуално недоволство, както скандала с учебните програми. И какво излиза сега – българинът цени повече духа от тялото, от здравето, от живота?! Питам те, защото българинът явно не се впечатли дори от драстичното орязване на достъпа му до здравеопазване, но се впечатли от това, че ще му отнемат Паисий и робството?! Ти беше казал, че нов Паисий не е възможен. А ето виж какво стана – бурен обществен дебат. Как ще коментираш това?

– Този, последният казус, има два пласта. Първият е чисто ситуативният, който можем да изкоментираме. Другият вече е дълбинният.

 

Да започнем от ситуативния. За пореден път българското общество показа колко е инфантилно. Колко е незряло. Колко му липсват елементарни критични сетива. Активното мероприятие „смяна на министъра Танев” беше опаковано като борба за българските светии едва ли не, за българското Възраждане, за нашето минало, за робство, иго и каквото друго се сетите. Българите за пореден път бяха „сготвени“, в буквалния смисъл на думата, и така нареченият български интелектуален елит даже не разбра как е бил употребен в едно активно мероприятие. А активното мероприятие беше много просто. Без да имам и грам симпатия към министър Танев, пред нас беше разиграна сценка, в която участваше една антибългарска телевизия, в резултат на което министър Танев беше сменен, за да дойде удобното „бижу”, тъй като трябва да се усвояват 1 милиард и половина. Толкова е просто, че няма накъде. Нито един от непрекъснато шестващите по медиите специалисти не си зададе точния въпрос – къде собствено се намира прочутият текст за съжителството, да речем. Но манипулаторите на българите за тия 25 години много добре знаят болезнените точки, на които общественото съзнание може да подскочи, без да мисли (естествено, то затова е и обществено съзнание, защото не може да мисли рационално). Те просто натиснаха тези няколко болезнени точки и се получи точно по Иван Вазов: „Братя, въздухът трепери! Да живей! Всички на Балкана!“

Вторият аспект е много по-важен. Къде беше българското обществено съзнание и неговите критични сетива, когато за тези 25 години първо му разрушиха и отнеха индустрията, която му гарантираше достойно място в модерния свят; къде беше, когато 2 и половина милиона българи се евакуираха от територията и когато прогониха неговите деца, неговите близки, бащи, роднини, майки; къде бяха 500 хиляди българи, които да излязат на площада пред Народното събрание и да пометат всяка корумпирана власт, когато ликвидираха българската оръжейна индустрия; къде бяха тези българи, когато подмолно 25 години се подменяше психоисторическият код на българите, който ги правеше да не бъдат стадо; къде бяха критичните сетива на българите, когато, след като ни отнеха всичко това, в момента ни отнемат най-важното, последното нещо, което ни е останало – мистичната връзка с нашите предци, които са ни дали възможност от стадо да бъдем нация? Къде бяха?! Не ги видях!

Трябва да има нещо, което се нарича критични сетива. Те отсъстват. И в момента отново сме в този водевил. 25 години нашето общество е водено за носа по най-елементарен начин. И нито един не се изправи да каже, че този маскарад трябва да престане.

Апропо, подмяната на психоменталния код на българина, който минава през учебниците, през образованието, през тези мощни системи за промиване на съзнанието и премоделирането на българската нация и превръщането й в мултикултурно стадо, не е никак случайно. Това е лигично в контекста на цялостния социополитически, геополитически модел, в който България е поставена. Повтарям за пореден път – така нареченият „цивилизован” свят няма нужда нито от българи, нито от България като общност. Той има нужда само от територията.

 

– Казваш, че човекът се променя. Променят се обаче и децата. От първи клас те вече ще учат „Предприемачество и технологии“, вместо „Ръчен труд“, а дори не могат да го произнесат. В края на миналата година пък гледах детската Евровизия, организирана от БНТ, и в детската „визия“ за пореден път не видях нищо детско. Децата имитират възрастните и се държат като възрастни, и това недвусмислено се поощрява. И имам чувството, че някой сковава тяхната детска чистота и непосредственост. Посегна ли някой на нашите деца?

– Охо, отдавна! Добро утро! Виж само извратената матрица на нещото като Евровизия. Или пък „България търси талант”. Забележи какъв е основният лайтмотив на този тип изключително прецизно замислени манипулаторски операции. Никъде не се поставя като творческа задача детето, творецът, независимо кой е той, да покаже оригинален, собствен творчески принос. Насърчава се имитацията на чужд културен образец, на чужд индивидуален образец. Отварям една скоба – само у нас има такъв феномен: да сте чули в някоя съседна балканска държава някой да слуша българска музика? В Гърция, в Турция, в Сърбия? Хайде, Македония няма да я броим, защото сме едно (смях). Това показва огромни национални комплекси и много несигурна национална идентичност в българското национално тяло. В нито един балкански народ няма такъв феномен като гъркомани, сърбомани, с които е изпълнена българската възрожденска история. В нито един балкански народ не е бил успешен процесът, да речем, да откъснеш 2 милиона души от тоя народ и да ги направиш коренно различни. Българи срещу така наречените „македонци“. Имаме огромни проблеми с основанията и стабилността на нашата национална идентичност 200 години след началото на българското Възраждане. И аз се боя, че процесите, за които говориш в момента, са елемент, който много лесно премахва тухличките на националния идентитет.

Знаеш ли, че една от най-бързо нарастващите български емигрантски общности в чужбина е тази във Великобритания? Говори се, че там вече са емигрирали над 250 хиляди души, и то по системата баба-внуче, тоест, заминават от бабата до внучето, директно три поколения. И знаеш ли защо след първоначалното стъписване англичаните вече насърчават, но без да го афишират, българската емиграция в Англия? Знаеш ли кой е един от най-интересните резултати, записан в британските документи – това е общност, която изключително бързо се асимилира. Децата вече не знаят български и не ги интересува.

 

– Но този процес на подмяната в самите деца, на тяхната детска същност – това е глобален процес.

Да, това е глобален процес и е ясно защо – трябва да бъде създадено едно стадо от биороботи, които да бъдат употребени. Между другото, това е част от цялостния комплекс на „префабрикуване” на активното човечество и в този контекст можем да поставим и така нареченото активно мероприятие „бежанци в Европа”, което има за задача да постави Европа в стрес, да демонтира онова основно градиво, което прави Европа уникален културен, цивилизационен, икономически, военен и какъвто искате феномен – конституирането на национални държави с памет. Това е превръщането на Европа в мултикултурно стадо, което да бъде лесно управлявано и да бъде клиентела на транснационалните корпорации. В този смисъл, вкарването на вируси под формата на бежанци допълнително трябва да разхлаби, така да се каже, имунната тъкан на европейското цивилизационно тяло.

 

– В този ред на мисли – според теб успешно ли се подменя естествената природа на човека? Днес той става все по-безполов например. Не знам дали си запознат, че според анкета, проведена в Германия, 40% от германските мъже искат да бъдат домакини. В същото време жените стават все по-амбициозни и се окичват с мъжки функции. Какво мислиш за това? Какво мислиш за трансхуманизма, който има претенцията да подмени биологичната същност на човека? Това конспирация ли е или е реалност?

Никаква конспирация няма. Най-перверзното в ситуацията е, че това се разкрива пред нас, пред очите ни, само че ние гледаме с широко затворени очи на това, което се случва. Това е само елемент от един много отдавна започнал процес. Той носи своето начало от италианското Рисорджименто, тоест, от т.нар. Възраждане, което е един много успешен мит. Цялата промяна на цивилизационната матрица на западноевропейското християнство, поставянето в центъра на човека, на хуманизма, на човека като мярка на всички неща (което на пръв поглед звучи много привлекателно), превръщането на човека в самоценност, като ценност сама за себе си; оттам желанието на човека да бъде богоравен и след това безсмъртен – това превръща именно човека, човешкото тяло и самия човешки индивид в самоцел сам за себе си, без значение на каква цена. И тук се сещам за великите думи на Достоевски: „След като няма Бог, всичко е позволено”. Именно поради тази причина ние в момента наблюдаваме закономерните резултати от този много отдавна тръгнал процес на мутация на европейската цивилизация. Това е изключително и само европейски феномен. Нито една друга цивилизация нама такъв проблем – нито ислямът, нито Китай, нито индуистката цивилизация.

 

– Забравяш САЩ… Повечето от днешните промени, касаещи човешката природа, идват в Европа оттам, все пак…

САЩ са кошмарът. Те са „завършеното творение“, което води своето начало от дълбините на западноевропейския Ренесанс. И в това има абсолютно логична последователност, верига. А именно – разпадането на всички видове колективни дадености, които дават опора, идентитет на индивида. През род, през семейство, през племе, по-късно през народ или нация, трансформацията му в индивиди (защото това е най-лесният начин за манипулация), след това лишаването на тези индивиди от памет, след това вменяването на тези индивиди на нови идентичности и накрая превръщането на индивида в някаква мутация на трансчовек. А оттук вече се движим към следващия етап, за който много малко хора говорят, макар че специалистите много добре знаят за какво става въпрос – не е много далеч времето, когато ние ще имаме не просто социален въпрос, ние ще имаме биологичен въпрос и той се изразява в следното: господарите на света просто ще си сменят ДНК-матрицата и ще се превърнат не просто в друго човечество, а в друг вид: те ще живеят по-дълго, ще гонят безсмъртието във фаустовския смисъл на думата, няма да страдат от нашите болести, няма да имат нашите емоции (макар че се съмнявам и че в момента ги имат). Те ще имат съвършено друго битие и в този смисъл пропастта между нас и тях ще стане възможно най-голямата, която можем да си представим. Най-тежките футуристични кошмари ще се сбъднат, и то в рамките на нашия живот.

 

– В рамките на нашия живот?!…

– Да, в рамките на нашия живот. Тъй като, както казва Юрген Хабермас, историята има свойството да акселерира.

(следва втора част)

*Deus ex machina (лат.) – „бог от машината“. Произлиза от древногръцкия и римския театър, когато някой бог или богове били спускани с помощта на кран (махина) на сцената, за да сложат край на безизходна ситуация.

www.memoriabg.com/2016/02/06/kude-biaha-bulgarite-ne-gi-vidiah/






Гласувай:
23


Вълнообразно


1. schumpov - Другарю Доцент Христов, къде бяха ...
06.02.2016 15:32
Другарю Доцент Христов, къде бяха българите когато министър на културата беше Владко Живков. Много преди да сменя имената на турците, БКП сменяше имената на българите по образец на съветската именна система. Не се признаваха кръщелните свидетелства и се издаваха УДОСТОВЕРЕНИЯ за раждане , в които за трето име не се записваше фамилия или прякор, а се записваше името на дядото. Така се заличаваше родовата памет и се появиха имена като Христо Христов, Иван Иванов, Димитър Димитров и т.н безлични хора, някои от които титулувани.
цитирай
2. kvg55 - Добре ги реди това момче. Но родил ли ...
06.02.2016 17:49
Добре ги реди това момче. Но родил ли се е човекът и още по-важно, дошло ли е времето, защото много хора го казват, да каже : "Вървете! Да мрем! Ставайте, робове! Аз не щъ ярем!". И народът да тръгне след него. Защото сега не тръгва.
цитирай
3. mt46 - Ще се постарая да отговоря...
06.02.2016 23:10
schumpov написа:
Другарю Доцент Христов, къде бяха българите когато министър на културата беше Владко Живков. Много преди да сменя имената на турците, БКП сменяше имената на българите по образец на съветската именна система. Не се признаваха кръщелните свидетелства и се издаваха УДОСТОВЕРЕНИЯ за раждане , в които за трето име не се записваше фамилия или прякор, а се записваше името на дядото. Така се заличаваше родовата памет и се появиха имена като Христо Христов, Иван Иванов, Димитър Димитров и т.н безлични хора, някои от които титулувани.

Има съществена разлика... През соца хората нямаха право на протести, на противна и различна от партийната позиция. След соца /след 1989 г./ това се промени, нали така?... Нали сега вече имаме право на различна от официозната гледна точка и позиция, имаме право да критикуваме властта, свободно да протестираме?... Ако и сега ще ни се налага една-единствена "правда" и политическа линия, това не е ли тоталитарно, фашистко и комунистическо мислене?...
цитирай
4. mt46 - Свестни хора има, но те не се допускат до властта...
06.02.2016 23:20
kvg55 написа:
Добре ги реди това момче. Но родил ли се е човекът и още по-важно, дошло ли е времето, защото много хора го казват, да каже : "Вървете! Да мрем! Ставайте, робове! Аз не щъ ярем!". И народът да тръгне след него. Защото сега не тръгва.

Сега, ако се появи човек като Левски, ще го заловят веднага, ще го убият, без дори да го съдят...
цитирай
5. kbalenciaga - Как действат платените дезинформатори в блог.бг
07.02.2016 08:44
Платения дезинформатор planinitenabulgaria пуска на много места в блог.бг следния пост, като копи от думи на кушел:

"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Което е ИЗМАМА!

В действителност Платения дезинформатор kuschel е писал само следното:
"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!"
И това в отговор на друг пост.

А добавката:
"Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Е написана от фалшиф профил, имитиращ кушел. Който явно е създаден и след това изтрит от модератор като тутанкамон661, който днес се подвизава с никове като алибаба4 и подобни!

И тук идва най-интересното.
Кушел не реагира на всичко това по никакъв начин, не пише опровержение, че добавените изречения не са писани от него???

Ето ви 100% доказателство за това, как ЗАЕДНО играещите в Цирка на Олигархията платени дезинформатори, едните като проруско настроени, другите като про западно настроени ви ДЕЗИНФОРМИРАТ, МАНИПУЛИРАТ И НАСТРОЙВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ!!!
цитирай
6. getmans1 - http://mt46.blog.bg/hobi/2016/01/27/turskoto-robstvo-i-quot-syjitelstvoto-quot-na-mushmorocite.1425583
07.02.2016 09:12
... И оти ги ручахте жабетата тогава, след като сега се кефите на точно на обратното?
Отдавна не съм те виждал при мен, сигурно откакто и ти не ме допускаш в твоя а тази вечер мислех да постна този коментар на Иво Христов при мен, като мой довод, е, и още нещо.

Ще завърша пак с въпрос, защо бях обявяван за безродник от „пишман патриотарите“ които сега ще пеят дитирамби под този анализ на И.Хр. ?

„ Без да имам и грам симпатия към министър Танев, пред нас беше разиграна сценка, в която участваше една антибългарска телевизия, в резултат на което министър Танев беше сменен, за да дойде удобното „бижу”, тъй като трябва да се усвояват 1 милиард и половина. Толкова е просто, че няма накъде. Нито един от непрекъснато шестващите по медиите специалисти не си зададе точния въпрос – къде собствено се намира прочутият текст за съжителството, да речем. Но манипулаторите на българите за тия 25 години много добре знаят болезнените точки, на които общественото съзнание може да подскочи, без да мисли (естествено, то затова е и обществено съзнание, защото не може да мисли рационално). Те просто натиснаха тези няколко болезнени точки и се получи точно по Иван Вазов: „Братя, въздухът трепери! Да живей! Всички на Балкана!“ “

... Тук и сега вече Иво Христов премества акцента на опорната точка точно където и е мястото а именно там където е „зарито кучето“, парите.
цитирай
7. tres1 - Как да съхраня българското самочувствие на детето си!
07.02.2016 10:11
=
Как да съхраня българското самочувствие на детето си! - пита възмутена майка
Водената от управляващите политика за подмяна на историята вече дава резултати в световен мащаб. В училищата на САЩ учат, че родната ни азбука ,,кирилицата “ е руска. Няма ги Кирил и Методий, няма българска азбука. Има руска азбука създадена в Русия.
За това алармира българка живееща в САЩ. Ето какво написа Сиана Стефанова /варненка и активен участник в протестите през 2013 г/, чиято дъщеря учи в американско училище:
,,Възмутена съм! В училищата в САЩ се преподава, че нашата Кирилица била Руска?!? Кой е виновен за това безхаберие? Как може толкова важни, световно и исторически признати факти да бъдат пренебрегнати и заменени с лека ръка? Пратих днес дъщеря ми с доказателства за произхода на Азбуката, но в отговор са й казали, че на теста просто вместо България трябва да напише Русия! Това, според мен, е много сериозен проблем засягащ народно ни достойнство!
Какво да кажа на дъщеря ми? Тя днес е спорила с учителя и му е казала, че не може да напише това, защото не е вярно. А той й казал, че това е по учебна програма и край! Не знам, но на тестовете през юни трябва да напише Русия, а не България. Как да съградя българско самочувствие на това дете?“
Друга живееща в САЩ майка допълни:
,,За съжаление не е само в това училище. Аз даже съм учудена, че въобще учат за кирилица. И аз имах същия проблем, когато моите деца бяха в тая образователна система. За хубавите неща с които България трябва да се гордее не се споменаваше, но на някои лоши неща се обръщаше специално внимание.“
Българката е задала въпрос на страницата на Консулството ни в САЩ, но въпроса и бил изтрит. За управляващите в важно да не се говори за това, да няма проблем. Но то има.
Толкова. Точка. До това води политиката на подмяна на историята ни. Нека никой не ни обяснява, че споровете за ,,турско робство “ или ,,османско присъствие“ са безсмислени и дребнави. Докато в родните си учебници заменяме Пайсий с друг автор като …Робинзон
Родината ни - тези които сега я напускат, един ден горчиво ще съжаляват ! Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас остава един единствен избор - Духовността. С нея, както многократно сме го правили - ще обогатим света. За това не падайте духом - най-тъмно е преди зазоряване.
цитирай
8. mt46 - Не обичам в моя блог да се създават блогови интриги и да се нападат други блогъри!...
07.02.2016 12:53
kbalenciaga написа:
Платения дезинформатор planinitenabulgaria пуска на много места в блог.бг следния пост, като копи от думи на кушел:

"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Което е ИЗМАМА!

В действителност Платения дезинформатор kuschel е писал само следното:
"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!"
И това в отговор на друг пост.

А добавката:
"Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Е написана от фалшиф профил, имитиращ кушел. Който явно е създаден и след това изтрит от модератор като тутанкамон661, който днес се подвизава с никове като алибаба4 и подобни!

И тук идва най-интересното.
Кушел не реагира на всичко това по никакъв начин, не пише опровержение, че добавените изречения не са писани от него???

Ето ви 100% доказателство за това, как ЗАЕДНО играещите в Цирка на Олигархията платени дезинформатори, едните като проруско настроени, другите като про западно настроени ви ДЕЗИНФОРМИРАТ, МАНИПУЛИРАТ И НАСТРОЙВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ!!!

Ако искаш да коментираш в блога ми, коментирай по темата. Имаш си свой блог - в него можеш да пишеш, каквото си искаш...
цитирай
9. mt46 - И какъв е проблемът? По темата може да има различни гледни точки, нали така?...
07.02.2016 13:01
getmans1 написа:
... И оти ги ручахте жабетата тогава, след като сега се кефите на точно на обратното?
Отдавна не съм те виждал при мен, сигурно откакто и ти не ме допускаш в твоя а тази вечер мислех да постна този коментар на Иво Христов при мен, като мой довод, е, и още нещо.

Ще завърша пак с въпрос, защо бях обявяван за безродник от „пишман патриотарите“ които сега ще пеят дитирамби под този анализ на И.Хр. ?

„ Без да имам и грам симпатия към министър Танев, пред нас беше разиграна сценка, в която участваше една антибългарска телевизия, в резултат на което министър Танев беше сменен, за да дойде удобното „бижу”, тъй като трябва да се усвояват 1 милиард и половина. Толкова е просто, че няма накъде. Нито един от непрекъснато шестващите по медиите специалисти не си зададе точния въпрос – къде собствено се намира прочутият текст за съжителството, да речем. Но манипулаторите на българите за тия 25 години много добре знаят болезнените точки, на които общественото съзнание може да подскочи, без да мисли (естествено, то затова е и обществено съзнание, защото не може да мисли рационално). Те просто натиснаха тези няколко болезнени точки и се получи точно по Иван Вазов: „Братя, въздухът трепери! Да живей! Всички на Балкана!“ “

... Тук и сега вече Иво Христов премества акцента на опорната точка точно където и е мястото а именно там където е „зарито кучето“, парите.

А и това не омаловажава безобразията в МОН, в системата на образованието ни, в политиката на управниците...
цитирай
10. mt46 - Да, четох това във Фейсбук...
07.02.2016 13:03
tres1 написа:
=
Как да съхраня българското самочувствие на детето си! - пита възмутена майка
Водената от управляващите политика за подмяна на историята вече дава резултати в световен мащаб. В училищата на САЩ учат, че родната ни азбука ,,кирилицата “ е руска. Няма ги Кирил и Методий, няма българска азбука. Има руска азбука създадена в Русия.
За това алармира българка живееща в САЩ. Ето какво написа Сиана Стефанова /варненка и активен участник в протестите през 2013 г/, чиято дъщеря учи в американско училище:
,,Възмутена съм! В училищата в САЩ се преподава, че нашата Кирилица била Руска?!? Кой е виновен за това безхаберие? Как може толкова важни, световно и исторически признати факти да бъдат пренебрегнати и заменени с лека ръка? Пратих днес дъщеря ми с доказателства за произхода на Азбуката, но в отговор са й казали, че на теста просто вместо България трябва да напише Русия! Това, според мен, е много сериозен проблем засягащ народно ни достойнство!
Какво да кажа на дъщеря ми? Тя днес е спорила с учителя и му е казала, че не може да напише това, защото не е вярно. А той й казал, че това е по учебна програма и край! Не знам, но на тестовете през юни трябва да напише Русия, а не България. Как да съградя българско самочувствие на това дете?“
Друга живееща в САЩ майка допълни:
,,За съжаление не е само в това училище. Аз даже съм учудена, че въобще учат за кирилица. И аз имах същия проблем, когато моите деца бяха в тая образователна система. За хубавите неща с които България трябва да се гордее не се споменаваше, но на някои лоши неща се обръщаше специално внимание.“
Българката е задала въпрос на страницата на Консулството ни в САЩ, но въпроса и бил изтрит. За управляващите в важно да не се говори за това, да няма проблем. Но то има.
Толкова. Точка. До това води политиката на подмяна на историята ни. Нека никой не ни обяснява, че споровете за ,,турско робство “ или ,,османско присъствие“ са безсмислени и дребнави. Докато в родните си учебници заменяме Пайсий с друг автор като …Робинзон

цитирай
11. dimat - "Къде бяхме,българи?"
10.02.2016 22:18
Бяхме навсякъде в миналото и даже преди него.....и НИКЪДЕ В БЪДЕЩЕТО!

В момента доизяждаме настоящето, докато бягаме във всички посоки!
цитирай
12. mt46 - Мда... Лошо!...
11.02.2016 22:40
dimat написа:
Бяхме навсякъде в миналото и даже преди него.....и НИКЪДЕ В БЪДЕЩЕТО!

В момента доизяждаме настоящето, докато бягаме във всички посоки!

цитирай
13. tres1 - ... Мда... Лошо!... dimat
11.02.2016 23:28
Родината ни - тези които сега я напускат, един ден горчиво ще съжаляват ! Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас остава един единствен избор - Духовността. С нея, както многократно сме го правили - ще обогатим света. За това не падайте духом - най-тъмно е преди зазоряване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19168465
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148932
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031