Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 23:40 - Манифест на олигархията
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2112 Коментари: 3 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Манифестът на олигархията

Селекция от мрежата, Споделено от мрежата · 06/03/2016 · 22:54

 

image

От Димитър Несторов

До болка познати персони плачат за републиката – Дайнов, Минчев, Цонева, Джасим, Бедров, Таков, Стайков, Иванов. От стипендианти на комунистическия режим на Живков до днешни храненици на Сорос и фондация “Америка за България”.

Разделянето и противопоставянето определено са сред най-големите язви, които в последните години тровят обществения ни живот. Нова порция от отровата бе излята миналата седмица с огласяването на някакъв манифест, наречен „За Републиката“! Съчетан с опитите за подмяна на историческите ценности и натрапчивите внушения, че защитата на националните интереси и възраждането на патриотичния дух са ретроградни и архаични, манифестът очевидно цели осигуряване на широко поле за изява на самоопределилите се за морални стожери на българското общество неолиберални интелектуалци. Сами по себе си въпросните персони и опитите им да ни натрапят поредните им елитарно звучащи мантри дори не следва да са обект на внимание и анализ, ако обаче този път фалшът, който традиционно си излъчват, не е толкова демонстрационен опит за измама на обществото.

 

Политически пирамиди

В първите демократични години хиляди българи бяха подлъгани от обещанията за свръхлесни и бързи печалби, ако вложат парите си в никому неизвестни холдинги. Общото между финансовите пирамиди, освен колосалните лихви, които предлагаха, беше, че звучаха модерно и западно като “Лайф чойс интернешънъл” или “Йист уест интернешънъл”. Пирамидите рухнаха, а хората загубиха спестяванията си.

Две десетилетия по-късно друг фараон – банкерът беглец Цветан Василев – източи и фалира и неговата финансова пирамида – Корпоративна търговска банка. Нагледен пример за това колко лесно голяма обществена група може да бъде измамена или употребена от изкусни манипулатори. С тази разлика, че модерните измамници са разширили полето си на действие и извън финансовия сектор.

Вчерашната финансова пирамида, днес заменена с политическо инженерство. Общото са названията, които проектите носят. И те, както финансовите пирамиди, звучат примамливо. Ако през 2013 г. основите на аморфния Реформаторски блок бяха поставени през т.нар. харта, то през 2016-а същите проектанти опитват да отвлекат обществена енергия чрез поредната политическа пирамида, чиято основа трябва да стъпи на “манифеста”, чиито автори съвсем скоро ще станем свидетели как спорят за бащинството му, отколкото да отстояват написаното в него.

Още с полуанонимното му разпространение през медиите-бухалки на олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев преди десет дни стана ясно, че политическите фараони спешно подготвят поредния си генноинженерен проект, чиято цел не следва да бъде разкривана, ако искат да получат поне малка доза доверие. Наглост! Само така може да бъде определено решението на кукловодите на “манифеста” да употребят националния празник, за да натрапят именно на 3 март на обществото за пореден път граничещите с болестно състояние амбиции за власт и неизчерпаеми финансови ресурси.

 

Муцуните им стари

 

Все по-ограниченият интелектуален ресурс принуди инженерите на поредния опит за политическа измама да употребят до болка познати персони – Дайнов, Минчев, Цонева, Джасим, Бедров, Таков, Стайков, Иванов. От стипендианти на комунистическия режим на Живков до днешни храненици на Сорос и фондация “Америка за България”.

Все стари муцуни, които самозвано дават оценки, лепят етикети на инакомислещите, но са готови да работят срещу интересите на държавата си. Като провалилия се бивш правосъден министър Христо Иванов, който наскоро си призна, че е настоявал България да остане под унизителния европейски мониторингов механизъм. Или учителят Емил Джасим, за когото е срамно рецитирането на патриотични стихотворения от 7-8-годишни ученици, но е поучително децата да сравняват Ботев, Левски, Каравелов с комиксови човечета.

 

Продуктовото позициониране на шарени чорапки

При представянето на “манифеста” от защитника на легализирането на марихуаната Евгени Дайнов един от пряко заинтересуваните от успеха на поредния ГМО проект – банкерът беглец Цветан Василев, бе командировал знаков за интересите му лобист – политика с 1% подкрепа Татяна Дончева.

Както и укриващият се в Сърбия фараон, крупният вложител в КТБ Иван Костов също присъстваше духом при представянето на “манифеста”. Дългогодишният ковчежник на рисковия “анализатор” от Драгалевци – настоящият депутат Гроздан Караджов, чиято съпруга е крупен бенефициент по обществени поръчки от различни министерства – с охота слушаше как “мафията взема всичко, което й хареса”, включително публични средства, които се разпределят през изпълнителната власт.

Нямаше как на събитието да не присъства и управляващият опозиционер Радан Кънев. Освен него за шизофренното усещане допринасяха и онези “журналисти”, които хем са поставили имената си като инициатори на “манифеста”, хем “безпристрастно” информират обществото за неговия смисъл, а след това го и коментират, иначе казано – самоанализират себе си. Остава само да започнат и сами да си вземат и дават интервюта. С присъствието си следователят “бунтар” Бойко Атанасов на практика верифицира себе си като част от изпълнителите на мръсни поръчки на олигархията, чиято неотменима задача е овладяването на съдебната власт.

Натрапващото усещане за фалш, измамност и нечисти интереси обаче издайнически грееха от чорапките на президентския съветник по юридическите въпроси Кристиан Таков. Обут в цветовете на дъгата, Таков, който неотдавна се заяви като кандидат за приватизатор на държавното обвинение, със сигурност би бил удовлетворен, ако чрез поставянето на името си под “манифеста” бъде осигурено скорошно легализиране на гей браковете и у нас.

Участващите в поредния опит за обществена измама не притежават дори усет за нуждата от себеизключване. Редно би било, ако искат да изпълнят със съдържание кухите призиви за “възстановяване” на републиката и прогонване на “узурпаторите на нашата свобода”, да дадат пример и да отзоват собствените си представители, настанали се удобно във властта. Републиката е в опасност!”, тръбят манифестиращите. От кого? От президента, от българския еврокомисар, от вицепремиера и вътрешен министър, от председателя на Върховния касационен съд, от още куп министри и техни заместници, от посланици и депутати, от шефове и началници на държавни агенции, комисии, съвети и прочее?

 

Манифестацията на комсомолците

Очевидно целта на олигарсите кукловоди не е формирането на нова версия на Реформаторския блок, още повече че със стари муцуни като Татяна Дончева, Радан Кънев, Христо Иванов, Гроздан Караджов, заедно с “Протестна мрежа”, “Правосъдие за всеки” това би изглеждало като да очакваш да хванеш пъстърва в Перловската река.

Присъствието на олигарха Иво Прокопиев на публичното представяне на “манифеста”, освен като опит за изчистване на потъмнелия му имидж на кукловод на задкулисието, дава и най-точния отговор на логичния въпрос – какво се цели с поредния хибриден проект, в който запазено място имат само грантово зависими “граждани”.

Дали манифестиращите ще направят коалиция от взаимоизключващи се политически субекти, ще стане ясно едва след като бъде изпълнена спешната и непосредствена задача – създаването на инициативен комитет за издигането на кандидат за президент.

Страховете на авторите и на тази политическа пирамида са свързани с невъзможността Росен Плевнелиев, който е повече президент на кръга “Капитал”, отколкото на българския народ и на партията, която го издигна през 2011 г., да получи втори мандат като държавен глава. Дори с подкрепата на ГЕРБ, което изглежда почти изключено, избирането на Плевнелиев е под въпрос.

Борисов и Цветанов не биха рискували ГЕРБ да заложи на неизбираем кандидат. В този смисъл на “манифеста” следва да се гледа като на кризисен ход по излъчването на нов кандидат за президент. Когото и да издигнат, лобистите на марихуаната и на гей браковете отсега трябва да са наясно, че рискуват да унищожат с този си ход и най-перспективната политическа кариера.

На “манифеста” може да се гледа и като на поредния инструмент за всяване на разделение сред гражданите по всички общественозначими теми, но така също и като оръжие за изнудване на държавната власт по въпроси като премахване на ембаргото срещу Русия, което се оказа пагубно за българските земеделски производители, налагането на санкции за злоупотреби в енергетиката или развитие на зимния туризъм в Банско.

Освен всичко изброено в поредната ГМО инициатива за отклоняване на обществената енергия ясно личи политическото изнасилване на процесите в страната. Защото цялостното проектиране и съпътстващата кампания по прокламиране на “манифеста”, освен обагрени с пъстрите чорапки на Кристиан Таков, напомнят на комсомолски отчет за свършената дейност в услуга на господарите на грантаджиите, още повече че от тях зависи бъдещото финансиране на някогашните комсомолски секретари, издигнали се в наши дни до фараони и олигарси.

Източник: в-к „Труд“

www.memoriabg.com/2016/03/06/manifestut-na-oligarhiata/

ПП:: Мани, мани!... Писна ми от разни порнопроекти за оправяне и за отравяне на българския народ и на България!...
Драги ли са ви молците на комсомолците?....




Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Силен антиманифест. Май манифе...
06.03.2016 23:54
Силен антиманифест.
Май манифестиращите са усетили друга посока на вятъра.
цитирай
2. mt46 - Мда...
07.03.2016 19:57
kvg55 написа:
Силен антиманифест.
Май манифестиращите са усетили друга посока на вятъра.

Кое е вярно:
1. Отечеството е в опасност.
2. Отечеството е опасно.
3. Отечеството е опасено...
М. Тачков
цитирай
3. mt46 - Благодаря!...
07.03.2016 20:03
brancaleon написа:
Mt46, сети ме за един стар виц за бай Тошовото време.

На въпроса "Имало ли е култ към личността в България?", отговора бил "Култ имало, ама личности нямало".

Като ти чета поста осъзнавам, че в момента ситуацията е подобна ... няма известни неупотребени личности, няма и матр'ял да си направят проектите за нови личности.

Ще кажа под секрет, че не харесвах старите партийни секретари, не харесвам и новите партийни секретари...
М. Тачков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19229680
Постинги: 3706
Коментари: 45228
Гласове: 149331
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930