Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2016 21:52 - За българската чест
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2707 Коментари: 6 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
За честта на знамето и за родните безродници 15.09.2016 Остави коментар Автор: Костадин image

Като четох декларацията на ГЕРБ срещу „акта на поругаване на Европейското знаме и на знамето на НАТО“ и веднага в главата ми изникна този образ. Забележете – гербаджиите са толкова старателни в слугинажа, че изписват „европейско“ с главна буква, а малко по-надолу в текста на декларацията си, където говорят за българското знаме, изписват „българско“ с малки букви.

На 4 ноември 2004 г. българското знаме, издигнато за Деня на будителите в русенското училище “Васил Априлов”, е поругано. На трибагреника с червен флумастер е нарисуван турски полумесец и надпис “Цигани”. Извършителите не са намерени, наказани за деянието – няма.

На 29 септември 2007 група цигани свалят българското знаме от пилона му в двора на селското училище в Коларци, Тервелско, и уринират върху него. Издирени са, но не са наказани, защото са непълнолетни.

На 9 февруари 2008 група пияни цигани в с. Бояджик, Ямболско, се хващат на бас кой пръв може да скъса трибагреника от 3-метровия пилон в местното училище. Знамето е направено на парцали от покатерилите се върху пилона хуманоиди. Полицай Митко Чавдаров, който пристига на мястото, успява да ги накара да излязат от училището и да спрат да поругават националната светиня, въпреки че циганите оказват съпротива. Той прави рапорт в местното полицейско управление, след което е образувано досъдебно производство. Районна прокуратура – Ямбол обаче, отказва да заведе дело срещу циганите. Малко по-късно шестимата цигани, явно подучени от адвокати, занимаващи се със защита на малцинствата, подават оплакване до Военна прокуратура – Сливен.  В оплакването се твърди, че Чавдаров ги е осветил, заплашил, те са загубили равновесие и затова се е скъсало знамето.

Военният съд в Сливен взима решение той да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1 000 лв. По-късно Военноапелативния съд отменя присъдата.

На 14 април 2008 г. след сигнал за пресичане на държавната граница от страна на турски бракониери, служители на Гранична полиция са изпратени да обезвредят нарушителите. При срещата, те оказват съпротива, въпреки че полицаите са се легитимирали на три езика и са възпроизвели предупредителни изстрели. „Имаше опити от турските граждани да ни отнемат оръжието,“ разказва полицаят Михаил ЦонковЗапочва борба между българите и турците, при която е произведен изстрел и един от нарушителите е убит. Веднага след това е повдигнато е обвинение на Михаил Цонков. Първоначално е осъден и уволнен, но след дълго съдебно дело е оправдан.

На 15 октомври 2015 г. група нелегални емигранти нападат трима български граничари в района на Средец, Бургаско. Полицаят Вълкан Хамбарлиев убива един от нападателите си при самозащита. Веднага след това граничарят е отстранен от работа и срещу него започва разследване. То приключва без съдебно дело, но българинът е с увредено здраве след административния натиск срещу него.

Какво е общото между всичките тези случаи? При всички тях става дума за тежко оскверняване на български национални символи или нарушаване на българската граница. При всички тях наказани няма (с едно изключение – един от циганите в Бояджик, но само 1 от общо 6, получава една година затвор), при всички тях започва преследване на защитниците на българските символи и граница, при всички тях нито една парламентарна партия не взема отношение по случая.

За разлика от тези случаи, когато преди няколко дни на събора на русофилите някои от присъстващите на мястото стъпкали демонстративно знамената на НАТО и ЕС, това се превърна в повод за грандиозна декларация на ГЕРБ в парламента, на която леко пригласяше и Корнелия Нинова, председател на БСП. И двете политически сили остро осъдиха оскверняването на тези близки до сърцето на всеки българин родни светини, защото според декларацията на ГЕРБ „след присъединяването на България към Европейския съюз, знамето на ЕС вече е и наше собствено“.

Няма да цитирам цялата декларация, но ако в нея вместо ЕС напишем СССР ще се окаже, че все едно е писана от ЦК на БКП. Общо взето според надъхания текст дружбата с ЕС е жизненоважна за нас, както слънцето и въздуха за всяко живо същество (по Георги Димитров). Също както комунистите бяха на път да ни ликвидират като държава и искаха да ни направят 16-та република на СССР, така и сегашните безродници се надпреварват да се доказват пред новите си господари.

Така че да знаете, българи – да скъсаш, изгориш или препикаеш българското знаме не е проблем. Да нахлуеш в България и да нападаш български граничари не е проблем. Даже напротив – проблем ще имаш, ако защитиш знамето или границата. Но ако не дай боже стъпкаш знамето на НАТО или ЕС, тогава си извършил непростимо престъпление и основните партии в парламента ще се надпреварват да осъждат деянието.

Не знам за вас, но в мен тази декларация събуди едно особено остро чувство – да се огледам за най-близките сини парцали и да ги стъпча и аз. То бива, бива, бива слагачество и слугинаж, обаче гербаджиите надминаха целия свят, надминаха даже и духовните си учители комунистите. Колко сме оскотели ние българите, че да търпим такива изроди да ни управляват, не знам…

Костадин Костадинов

kostadin.eu/2016/09/15/%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%80%d0%be/


*   *   *
Нима това е българската чест -
покорно да повтаряме: "Йес! Йес!"...

Марин Тачков



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. emi1ts - Българското знаме
17.09.2016 13:23
е символ на националната ни идентичност и суверенитет!То е свещено и въпрос на чест да го пазим и защитаваме!Поздрави Марине за публикацията и с днешния празник!Хубав ден!
цитирай
2. mariniki - поздравления, Марине...
17.09.2016 15:23
прекрасна страна е България... за жалост безчестието
взима превес...
цитирай
3. mt46 - Благодаря ти, Еми!...
17.09.2016 20:58
emi1ts написа:
е символ на националната ни идентичност и суверенитет!То е свещено и въпрос на чест да го пазим и защитаваме!Поздрави Марине за публикацията и с днешния празник!Хубав ден!

Да, българското знаме е по-важно за нас от всички други знамена...
Честит празник на всички!...
цитирай
4. mt46 - Благодаря ти!... Всъщност така е не само у нас, но това не ни оправдава...
17.09.2016 21:00
mariniki написа:
прекрасна страна е България... за жалост безчестието
взима превес...

цитирай
5. dimat - вече се изприщих да пиша,но "все тая"!
18.09.2016 22:33
ВИНОВЕН ЗА ХАЛА СИ,ЗА ЦЯЛОТО ТОВА ПОРУГАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ СВЕТИНИ,ЗА ВСИЧКИ ГАДОСТИ И МЕРЗОСТИ,КОИТО СЕ СТОВАТВАТ ВЪРХУ СТРАНАТА НИ, Е ЦЕЛОКУПНИЯТ ОБЕЗМОЗЪЧЕН И ЗОМБИРАН "НАРОД"!!!

РАЗБЕРЕТЕ,НЯМА ДРУГ!!!

ВСИЧКО ДРУГО,СРЕЩУ КОЕТО ХЛЕНЧИТЕ Е ВАШ ПРОДУКТ!

ПРОДУКТ НА ВАШИЯТ СТРАХ(!!!),МЪРЗЕЛ,СЕИРДЖИЙСТВО,ЧАКАНЕТО НА "ЧУДО",ЧАКАНЕТО ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА ВИ И ВЕЧНИЯ ВОЙ И ХЛЕНЧ,ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН!!!

ТОВА СТЕ ВИЕ!!!

ЗАТОВА,ТАКАВА Е СЪДБАТА ВИ!!!
цитирай
6. mt46 - Да, но Системата също има вина. Има не само вътрешни фактори, причини, а и външни...
18.09.2016 22:56
dimat написа:
ВИНОВЕН ЗА ХАЛА СИ,ЗА ЦЯЛОТО ТОВА ПОРУГАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ СВЕТИНИ,ЗА ВСИЧКИ ГАДОСТИ И МЕРЗОСТИ,КОИТО СЕ СТОВАТВАТ ВЪРХУ СТРАНАТА НИ, Е ЦЕЛОКУПНИЯТ ОБЕЗМОЗЪЧЕН И ЗОМБИРАН "НАРОД"!!!

РАЗБЕРЕТЕ,НЯМА ДРУГ!!!

ВСИЧКО ДРУГО,СРЕЩУ КОЕТО ХЛЕНЧИТЕ Е ВАШ ПРОДУКТ!

ПРОДУКТ НА ВАШИЯТ СТРАХ(!!!),МЪРЗЕЛ,СЕИРДЖИЙСТВО,ЧАКАНЕТО НА "ЧУДО",ЧАКАНЕТО ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА ВИ И ВЕЧНИЯ ВОЙ И ХЛЕНЧ,ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН!!!

ТОВА СТЕ ВИЕ!!!

ЗАТОВА,ТАКАВА Е СЪДБАТА ВИ!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19162814
Постинги: 3687
Коментари: 45098
Гласове: 148919
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031