Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 19:39 - Бойко срещу Бойко...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2335 Коментари: 5 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Бойко срещу Бойко в петък 13-ти по БНТ

Споделено от мрежата · 15/01/2017 · 23:19

 

image

от Боян Чуков / a-specto

В петък, 13 януари Бойко Борисов седна срещу Бойко Василев в предаването „Панорама” по Канал 1 на БНТ. Спазвайки традицията, премиерът бе поставен в „щадящ режим”. На Бойко му бяха спестени множество „деликатни” въпроси: за демографския срив в страната, за кражбите и корупцията при строежа на магистрали, игрища и спортни зали, инфраструктурни проекти; въобще за корупционната атмосфера в страната; за петорното оскъпяване на граничната ограда; за продължаващото изтичане на мозъци от България; за българското оръжие в Сирия; за контрабандата в страната; за мизерните заплати и пенсии; за кражбата на КТБ; за плачевното състояние на борбата с организираната престъпност; за огромните държавни заеми; за геноцидното здравеопазване; за внесените отровни ваксини; за външната ни политика, унижаваща българското национално достойнство; за постоянната клоунада и злоупотреби в министерството на отбраната; за доунищожените по време на неговото властване български специални служби; за чудовищните проблеми в енергетиката; за провала с българските АЕЦ; за това, че сме на едно от последните места по свобода на медиите и още много други свръхнеприятни за премиера въпроси, които в действителност са истинските проблеми на нацията. И които реално вълнуват българите. Нищо не каза премиерът в оставка за Постановление 208 за разселване на бежанци.

/.../

 Обясненията за състоянието на атомната енергетика в България са унизителни в интелектуален план за българите. Това, че нямаме нужда от АЕЦ, защото няма да имаме нужда от ток през лятото… е „анализ”, достоен само за между две бири по време на белот в Банкя. Откритието, че „атомните реактори дават ток както през зимата, така и през лятото” и „токът не се съхранява” е гавра със средно интелигентния българин. Отново чухме, че са виновни и „сини” и „червени”. Първите за „американските електроцентрали”, а другите за „АЕЦ Белене”. А Бойко Борисов, който е на сцената седем години, е в „бял костюм” и невинен като гълъб. Този водевил вървеше в началото. Но сега, не минава! Обяснението, че „тъкмо подредихме държавата” е меко казано… нагло. А приказки от типа „докарах целево 320 милиона лева от Брюксел” вече дразнят българите. Бойко Борисов не докарва нищо от Брюксел. Парите се дават целево и се отпускат от евробюрократите. За това заслуга има част от българска администрация, тоест множество известни и неизвестни служители в българските институции. Бойко Борисов може да докара средства в страната, ако се бръкне в джоба и внесе парите в бюджета. Да! Тогава може да каже „АЗ”! Борисов постоянно говори, че „намира пари” за всичко. А с колко задлъжня страната ни през последните две години? Мълчание. Бойко Борисов дори сравни заплатите на милиционерите през 1989 г. и сегашните заплати на българските полицаи. Уникален! А защо не сравни цените на хранителните стоки, комуналните разходи и други разходи преди 1989 г. и сега? Явно счита, че го гледат хора със занижени интелектуални възможности.

В студиото Бойко Василев засегна един ключов момент. Водещият каза, че „отвън Ви разбират, а отвътре не Ви разбират”. Защо? Той обърна внимание, че Световната банка, МВФ и Тимерманс от ЕК хвали Бойко Борисов, „а българите са недоволни”. Защо? Много просто. По времето на Бойко Борисов нашата страна загуби окончателно своя национален суверенитет. Външните фактори си правят каквото си искат в България. Стигна се до там, че те кадруват в българските институции поголовно. Стига се дори до ниво шеф на РДВР (Регионална дирекция на вътрешните работи). Защо да не харесват Бойко Борисов? Та той вкара България в дълбока дългова яма. Страната ни е в лапите на световните финансови институции. Той надмина като yes men дори Меглена Кунева. Естествено, ще го хвалят до скъсване. Ще го крепят до последно на власт. Само трябва още веднъж българите да гласуват за него. Но вече става сложно. Не му вярват. Рейтингът му пада главоломно. Бойко Борисов постигна максималното, което може да се направи в съобразяването с желанията на „началниците” във Вашингтон, Брюксел и другите големи западноевропейски столици. Смешно звучат приказките на премиера в оставка, че България се развива само, когато той е на власт. Когато управляват другите, страната „замръзва”… и чака Бойко Борисов отново да се върне в МС.

image

Смехотворна е позицията на премиера в оставка по отношение на съдебните обвинения към негови бивши и настоящи министри като Дянков, Трайков, Ненчев и Москов. В подобни ситуации се оказва, че Бойко Борисов е „на страната на правдата”, която е субективно и разтегливо понятие. Зависи кой определя коя точно е „правдата”. Бойко Борисов не каза, че застава на страната на закона. Нали така е при демокрацията! При Бойко Борисов над всичко е посочената от него „правда”. Премиерът в оставка се дистанцира ловко от преследваните от българското правосъдие негови министри с една бойкоборисова вметка. Той каза: „Аз съм им бил шеф, ….но министърът отговаря пряко и единствено за своето министерство… премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да изпълни… премиерът има право да го закара в парламента и да иска да го смени, но дори една чистачка да се назначи или да се направи сделка в кое да е министерство… на това има право само министърът… затова съм им казвал (на министрите) – работете с акъла си, внимавайте какво правите… идва Видовден и ще трябва да отговаряме за това, което сме правили.” Уникална управленческа тирада!
/.../

Борисов призна, че хотелиери, ресторантьори и хора, работещи в сектор „селско стопанство”, са се жалвали, че руските пазари са се затворили за тях. И на глупака му е ясно, че това е в резултат на тежката и агресивна русофобия на неговите министри Митов и Ненчев. И от неговото лично безотговорно нехайство. Бойко Борисов като премиер знае ли, че Митов тотално разгроми кадровия потенциал на външно министерство? Премиерът преброил ли е от колко човека се състои политическият кабинет на Митов? От 10, 20, 30 или 40 „политкомисаря”? Може ли да познае от четвъртия път? Докато преди е имало случаи, когато политическият кабинет е бил в състав от 3-4 човека. Знае ли премиерът, че политическия кабинет на Митов дублира професионалните ръководители във ведомството от специализираната администрация? Бойко Борисов знае ли, че има случаи, в които регионални директори в МВнР научават за назначени посланици в поверените им страни от българската пресата? Бойко Борисов се определи като „прагматик”. Като е прагматик, кой от двамата министри закара в парламента и поиска да бъде сменен? Митов или Ненчев? Никой. Защото за това се иска смелост. За това се иска да си държавник. За това се иска да си истински българин. За това се иска да не си лаладжия. За това се иска да не си yes men.

Искрено се забавлявах, когато Бойко Борисов навлезе в областта на българската външна политика. Имах усещане, че „някой му е изключил щепсела от контакта”. По отношение на Анкара в думите му прозвучаха „студени нотки”. И то след години служене като „пощенски гълъб” и обяснения в любов към Анкара. Груба грешка. Турция е наш съсед и винаги трябва да имаме спрямо Анкара принципна, постоянна и прогнозируема добросъседска политика. Естествено, не за сметка на българските национални интереси, както правеше години наред Бойко Борисов. По отношение на Русия Бойко Борисов също бе забавно любезен. Благодари на президента Владимир Путин и с благи думи се опита да подскаже, че между него и Кремъл нещата са „ком ил фо” (както трябва). Въпреки че в руските медии Бойко Борисов е станал за посмешище и му се подиграват като на несериозен партньор без собствено мнение по кой да е въпрос. Въпреки че няколко пъти Сергей Лавров и Мария Захарова бяха принудени остро да реагират на неоснователните и излишни агресивни русофобски словоизлияния на Митов. Руснаците предпочитат да се договарят по „българската тематика” с Брюксел вместо със София. Просто при управлението на Бойко Борисов стана ясно, че България не я приемат сериозно. След „скечовете” на Ненчев за ремонт на българските самолети МиГ в Полша, премиерът в оставка си приписа заслугите, че в крайна сметка нашите руско производство самолети и хеликоптери ще бъдат ремонтирани в Русия. Естествено, поляците нямат лиценз да ремонтират руските самолети. Бойко Борисов не знаеше ли преди това този факт? Ако го е знаел защо не заведе Ненчев в парламента и не поиска да бъде сменен? Или българският премиер е само „пасивен охранител” на правителството, което уж оглавява. А неговите министри са „самостоятелно веселящи се единици”, които работят за чужди национални интереси „на ишлеме”. Бойко Борисов заяви, че „е длъжен да пази тези отношения с Путин (между България и Русия), защото от тях са пряко зависими много от бизнесите в България”. Нима Бойко Борисов не беше този, който посочи Росен Плевнелиев за кандидат за президент на ГЕРБ преди време?! Нима той не беше този, който го пляскаше покровителствено по челото пред журналистите?! Е, има ли някой, който да е допринесъл повече за влошаване на двустранните българо-руски отношения от недоразумението, избрано от Бойко Борисов?! Премиерът в оставка не носи ли вина за това?

Бойко Василев смело си позволи да иронизира Бойко Борисов като го попита какво става с неговата „пътеводна звезда” Ангела Меркел. Отговор не последва. Отговорът беше: „България е получавала досега пари само от Европа”?!? Бойко Борисов се опита в типично негов стил да формулира българската външна политика: „Европа – там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и разбира се нашите отношения със САЩ в лицето на новия президент Тръмп… да продължат максимално добре да се развиват”. Тук си заслужава един по-обстоен коментар на бойкоборисовата външна политика. Правителството в оставка бе окомплектовано като логистична подкрепа за реализиране на американската балканска политика съгласно стратегията на проекта „Хилъри”. Бе окомплектовано за безропотен слугинаж на патологичната русофобска стратегия на сектата на неоконите във Вашингтон. За тази цел финансираната мрежа от НПО-та в България играеше ролята на „народа”, на „средната класа”, на българското обществено мнение” и пр., които безрезервно подкрепят едноличната власт на премиера. Въпросната мрежа служеше като скрита „арматура” на управлението на Бойко Борисов. Когато бе необходимо тя положи огромни усилия да върне на власт ГЕРБ през 2013-2014 година. Сега обаче в Белия дом след една седмица встъпва в длъжност Доналд Тръмп. Сорос се опитва да направи в САЩ същото, което направи в София през 2013-2014 г. Да свали Доналд Тръмп от власт със същите безредици, демонстрации, хепънинги и други подобни. Сектата на неоконите в САЩ е смъртен враг на новоизбрания американски президент. Май се получава някакво разминаване, което се вижда с просто око. В ГЕРБ има много стойностни хора. Има много българи, които милеят за България. Проблемът им е, че със сегашното свое ръководство ГЕРБ в бъдеще ще бъде нежизненоспособна партия. Сегашното ръководство на ГЕРБ е прелистена страница в световната, европейската и българска история.

По отношение на новоизбрания български президент Румен Радев премиерът в оставка бе доста некоректен. Не е ясно защо Бойко Борисов заяви, че след „10-ина дни цялата власт ще бъде в ръцете на един човек”, с една дума у Румен Радев. Нима премиерът в оставка е забравил правомощията на българския президент по конституция? Нима България е президентска или полупрезидентка република? Румен Радев още не встъпил в длъжност, а Бойко Борисов започва да си подготвя фронт срещу новоизбрания президент. Нима той не постъпи по същия начин срещу правителството на Орешарски? Най-вероятно скоро гербаджиите със своето сегашно ръководство ще се опитат да направят римейк на 2013-2014 г.

Към края на своето участие в „Панорама” Бойко Борисов допусна една фатална грешка. Той повтори в негов личен вариант водевила на Цецка Цачева с „убития от комунистите дядо” в президентския дебат преди втория тур. Бойко Борисов заяви, че е „дете на малтретирани от този режим (комунистическия)”. Така малтретирани, че самият той е прекарал доста време като член на БКП и около Тодор Живков като доверено лице, което го охранява. Борисов се издъни тук и за съжаление се включи в насъскването на една част от българите срещу друга част. Тази стратегия, базирана на „антикомунистическите” опорни точки, беше характерна при изграждането на елитите в Източна Европа по линията на проекта „Хилъри”. С тези приказки Бойко се захвърля сам в историята на България. И завлича партията, която оглавява. Заканва се на децата и внуците на „комунистите”. Да преследваш деца и внуци звучи стряскащо. Така са правили във времената на Адолф. Въобще по тази тема Бойко Борисов преигра и загуби още от своя рейтинг сред здравомислещите българи. България се нуждае от единение на българския народ. Като Испания след Франко. Само така можем да вървим напред. Деленето на „комунисти” и „фашисти” ни доведе до ръба на пропастта.

Бойко Борисов не се засрами и се сравни с Дейвид Камерън, че и с Матео Ренци. Даже каза и нещо, което подсказва, че не чете информацията, която му се слага ежедневно на бюрото. Според него „англичаните се чудят какво да правят” след Brexit. Май не е разбрал, че макроикономическите параметри на британската икономика тръгнаха нагоре. Точно след Brexit. След седем години във властта Бойко Борисов доведе страната ни до трагично положение, но това не му попречи да каже: „Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност… минало ми е много през главата… много хора съм обидил и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш”. Това, че е обидил много стойностни хора е абсолютно вярно. Това, че разби бизнеса на много хора също е вярно. За седем години потърпевшите са ужасно много. Бойко Борисов прави отчаян опит да подскаже, че е готов за „голяма коалиция”. Така искат от ЕНП, защото ГЕРБ с това ръководство вече няма електорален потенциал да постигне предишните си изборни победи. Остава единствено опцията „голяма коалиция с БСП”, естествено доминирана от Бойко Борисов като премиер. Много тревожно звучи хвалбата на Бойко Борисов, че „ние се справихме с мигрантите, от два месеца те са нула”. Как се справихме? С Постановление 208 за разселване на бежанци? Бяга като дявол от тамян от коментирането на тази тема. Ако ще „носи” пари от Брюксел за изпълнение на Постановление 208 за разселване на бежанци, то това си е чисто национално предателство!
/.../

Източник: a-specto

www.memoriabg.com/2017/01/15/boiko-sreshtu-boiko-petuk-13-ti-bnt/

*   *   *
Бойко, Бойко! Боко, Боко! -
Куче бясно, властнооко!...

Марин Тачков




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. mt46 - http://www.svobodnoslovo.eu/2017/01/15/%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%88%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0
16.01.2017 19:47

Лъжите за излишъка от контрабанда лъснаха официално

15.01.2017 • НОВИНИ, ПОЛИТИКА

Министерството на финансите официално опроверга лъжите, че излишъкът в бюджета се формирал от борба с контрабандата. Отчетът на ведомството, отговорно за хазната ясно сочи истината: направени са 6,8% по-малко от предвидените разходи, което се дължи на ненаправени инвестиционни харчове. А това пък е заради твърде слабото усвояване на еврофондове – само 6% за 3 години.

Също според отчета на Министерството на финансите приходите са увличени с 2,8% до 33,9 млрд. лв. Тоест реалното преизпълнение е 949,2 млн. В това число митниците, които се предполага , че се борят с контрабандата, имат доста по-скромен дял от НАП.

Така говоренето за 3,8 млрд. от „хваната контрабанда” се оказват зле скалъпени медийни митове, доказват обективните числа на официалните държавни сметки, водени не от друг, а от любимия министър на премиера Борисов – финансовия Владислав Горанов.

http://19min
цитирай
2. mt46 - http://glasove.com/categories/novini/news/prokopiev-borisov-dade-publichen-znak-na-prokurorite-koga-da-dejstvat
16.01.2017 19:48

Прокопиев: Борисов даде публичен знак на прокурорите кога да действат
Автор: Гласове
Всички статии на автора
15.01.2017 20:07 2354 преглеждания 1 коментар/а

Принтирай
Изпрати

Бизнесменът и издател Иво Прокопиев определи обвинението, което прокуратурата му повдигна, като „скалъпена история”, която няма нищо общо с фактите и правото. През седмицата той беше обвинен заедно с двама бивши министри – Трайчо Трайков и Симеон Дянков, заради продажбата на акциите на ЕВН, съобщи бТВ.



"Трябва да имат малко срам тия хора. Това, което чухме, няма нищо общо нито с фактите, нито с правото, нито с нищо", каза издателят на "Капитал" и "Дневнвик" в предаването "120 минути".
"След няколко пресконференции на прокуратурата, да не говоря колко прессъобщения, аз и до момента не знам в какво точно ме обвиняват, че съм извършил, подчерта Прокопиев в предаването.

"Това, което пише, е, че умишлено съм улеснил Дянков да извърши някакви неща чрез разяснения. Ако разяснението беше криминално престъпление, журналистите трябваше да са с доживотни присъди”, допълни той.

Бизнесменът подчерта, че пазарът е определил цената, на която се продават тези акции (фирма на Прокопиев - "Булброкърс", е консултант на търгуването на 33 държавни процена от ЕВН, б.р.), а политическото решение да се продават е взето от компетентните органи – правителството, Агенцията за приватизация.

„Механизмът за продажба е под надзора на Комисията за финансов надзор. Никъде скрито-покрито няма. Ако някой е отговорен и са допуснати нередности, това са ръководителите на тези три ведомства”, поясни той.

Според него Бойко Борисов с изказването си, че Прокопиев му е довел Трайчо Трайков и Симеон Дянков, е дал сигнал - публичен знак на прокуратурата да действа.

"Видимо политически насърчени от г-н Борисов и другите среди, които имат влияние във ВСС и прокуратурата - групата около ДПС, Ахмед Доган и Делян Пеевски".

„За всички е прозрачно каква е крайната цел на тази политическа атака със средствата на държавното обвинение. Жалко е, че сме се докарали до там като държава и общество - прокуратурата да изпълнява толкова грозни и зле скалъпени поръчки, подчерта Прокопиев.

"Не е вярно, че съм препоръчал който и да е министър на премиера Бойко Борисов – нито Трайков, нито Дянков, подчерта Прокопиев. „Те са избирани по напълно политически критерии от ГЕРБ, допълни бизнесменът.

Той обаче обеща, че ще търси компенсация, защото този бизнес е смазан - първо с усилията на Стоян Мавродиев (бившия шеф на КФН, б.р.), а сега и с "тази история".

Прокопиев изтъкна също, че не стои зад партия „Да, България” на Христо Иванов, не е и сред дарителите й. Той обаче отбеляза, че е част от тази общност и мисли с тези хора по сходен начин.

Издателят посочи, че няма никаква информация по процеса със сформирането на бъдещия служебен кабинет.

Той не прогнозира какво може да се очаква от предстоящите парламентарни избори, но изтъкна, че вижда нарастваща нетърпимост и увеличаващо се разбиране за хората откъде идва проблемът.

Времето на политическото нищоправене и говорене е изтекло, допълни той.

Прокопиев определи като успешен президентския мандат на Росен Плевнелиев.
цитирай
3. mihala - По-хубав не виждам, който да се н...
16.01.2017 21:44
По-хубав не виждам, който да се наема.
цитирай
4. mt46 - !?
17.01.2017 17:37
mihala написа:
По-хубав не виждам, който да се наема.

Явно мнозина търсят лъжеводач с харизма...
цитирай
5. avekuku - ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА СОРОССАДИСТИЧНАТА ФИЛОСОФИЯ И ДЕМОНКРАЦИЯ РАЖДА ПОТРЕСАВАЩИ УЖАСИ, МЪЧЕНИЯ, УБИЙСТВА, ТЕРОРИЗЪМ ПО СВЕТА И У НАС - В СВЕТОВЕН МАЩАБ. УРОД
17.01.2017 17:54
ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА СОРОССАДИСТИЧНАТА ФИЛОСОФИЯ И ДЕМОНКРАЦИЯ РАЖДА ПОТРЕСАВАЩИ УЖАСИ, МЪЧЕНИЯ, УБИЙСТВА, ТЕРОРИЗЪМ ПО СВЕТА И У НАС - В СВЕТОВЕН МАЩАБ. УРОДИТЕ РАЖДАТ УРОДЛИВИ ХИЩНИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ХОРАТА. ТОЕСТ, ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ЗВЯР...
Стреляха по автобус с пътници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160756
Постинги: 3686
Коментари: 45090
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031