Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 13:02 - Радев - надпартиен президент
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4647 Коментари: 11 Гласове:
20

Последна промяна: 21.01.2017 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

image

 Интервю на Я. Дачков с д-р Николай Михайлов

 

- Встъпителната реч на президента Румен Радев предизвика противоречиви реакции. Основните упреци към него са, че е неподготвен, речта му скучна и зле прочетена. Какъв е вашият коментар?

 

- Тези квалификации щяха да се чуят и ако речта беше съвършена, което пък означава, че са предвидими и следователно банални. Няма прошка за победителя, бих добавил... Ако не прощават дефектите, как биха простили съвършенството? Не биха го простили, разбира се. Съвсем биха се вбесили. А сега, малограмотни придирят за говорни грешки, разтревожени „по съдържанието“.

 

Мутрите са развълнувани, униват за България... Един от „десните“, който не казва „отпред“, както е редно, а „отпреде“, изглежда напълно възбуден, мести се от студио в студио, като лидер на всяка конюнктурна крамола, защото е решил, че така се става лидер... На това се дължи нищожеството на техните проценти. На бездарието.

 

Мисля си, че Радев продължава да ги „рути“, защото не могат да се успокоят, а това е вредно. Влязла е в душите им възбудата на поражението и ги кара да жестикулират като яли „лютеница“ с примес. Борисов, който е инстинктивно вменяем, знае, че играта предполага хладнокръвие и реторическо извисяване. Изразява се меко, съжалява, надява се. Гламавата „десница“ говори за импийчмънт, за да насъска „десния“ пролетариат. Но то е признак на голяма безпомощност, на упадък на опозиционния жанр...

 

- Румен Радев изглеждаше притеснен, а очакванията от него са да бъде силен. Фалстарт за него ли беше тази реч?

 

- Румен Радев дебютира в Народното събрание като победител срещу победени, това се видя. Радев излъчва независимост. Най-„неприятната“ особеност на този президент е тъкмо неговата независимост, той няма характерното партийно-корпоративно излъчване на „опитен политик“. Реалните или предполагаеми несъвършенства на неговата реч нямат никакво значение.

 

Гербаджийската „елитарна“ ирония по повод на речта издава само едно: мащаба на нарцистично нараняване и болката от отнетия властен монопол. Чувстват се избутани от власт, която им принадлежи по балканско и международно право. Българската цивилизация има само едно име – ГЕРБ. Радев отменя цивилизационния избор. Отиваме в Евразия...

Никакъв фалстарт няма тука, а позициониране срещу това, което нарекоха „Кой“. 

 

- Как ще коментирате репликата „Остава ви седмица“, която събуди възмущение у някои депутати.

 

- Не е „по протокола“, но има позитив. Гневът срещу него ги закопава. Огорченото „статукво“ не трогва никого, а развеселява всички. С тази реплика Радев е позициониран срещу тях, като „народ“ срещу класа. Но играта е тънка, а президентът Радев е обединител, това трябва да се помни. Но няма да му прилича и да се кае. Репликата обаче е предизвикана. Това е извън всякакво съмнение. 

 

- Речта на президента събуди спор и относно правомощията му. Според някои тя представлява по-скоро програма за управление.

 

- Един журналист от Варна е направил справка, според която встъпителната реч на Плевнелиев през 2011 г. е с 10 минути по-дълга, а и също построена като „премиерска реч“. Радев описа българската ситуация, „тревожното настояще“ на страната. Какво да разкаже президентът в първата си реч? Да изпее евроатлантическата ария и да седне? Да каже евроатлантическите глупости на фалцет, за да реализира приемственост с предшестващото сантиментално безобразие? Да се умили публично като „истински европеец“ и да поглежда към балкона от долу нагоре? 

 

- Проруски президент ли ще бъде Румен Радев?

 

- Хипотезата е за дълбока конспирация, в която са въвлечени, Решетников, Нинова и Пушкин. Връзката е от дълбока древност. Имам да ви кажа, че параноята е неудържимо състояние на ума, подозрение с огромна обяснителна сила. Няма смисъл да се възразява. Параноята върши огромна утешителна работа, обективира злото, лекува „хаоса“ на сложното... Тласнат докрай, този парадокс звучи така: руската смъртна заплаха е източник на удоволствия, следователно е вярна. Паранойният човек мисли по принципа на удоволствието, а не по принципа на реалността. 

 

Намеквам, че отрицателният отговор на вашия въпрос: „Радев не е проруски президент“, би попаднал автоматично под същото подозрение – този път на добродушна параноя, на логически обезпечена глупост. Да наричаш, биха казали, надвесената руска мечка „ласкаво присъствие“ е също параноя, но под формата на малоумие или както се твърди от всички среболюбци – на субсидирана подлост. Таен комунист получава рубли и ги харчи на Запад. Нещо такова.

 

Искам да кажа, че при „създалите се български обстоятелства“ отговор на вашия въпрос е невъзможен. Може би иронията върши работа... От своя страна мога да предложа и едно плахо „утешение“, справка от близката история. България ще бъде закусена от руската мечка (ако изобщо тази мечка иска да я закуси) не по причина на Радев, а по причина на Тръмп или на това, което се разбира под „Тръмп“.

 

Спомнете си Ялта. Двама срещу един в полза на
„доброто“ – Чърчил и Рузвелт срещу Сталин... Резултатът е известен на всички. Половината Европа - връчена на Сталин. От добрите на злия. Както е казал Гогол, приложимо към нашия пример: голяма тъга е да виждаш, че няма добро в доброто. Ето защо предлагам обръщане на част от параноята в западна посока. Това ми се струва благоразумно. А Радев да се счита невинен до доказване на противното.

 

Генерално казано, няма страшно, има ужас. А ужасът има две имена: терор и разпад. Мисля си, че имаме само един шанс и една утопия: солидарна Европа с памет за своя произход и с воля за живот. „Назад към Европа“. Но какво ще стане с прогреса в такъв случай, с джендърната еволюция, с лейди Гага? 

 

- Най-голямата агресия срещу него идва от средите на Реформаторския блок и активисти от средите на протестиращите срещу Орешарски. Как тълкувате това? Може ли да се повтори сценарият от лятото на 2013 г.?

 

 - Ако се опитат, то ще е с ГЕРБ, а това е „ живяно”. Как си представяте Одата на радостта, изсвирена на вувузели? Отново. Но го мислят.

 

- Най-големият упрек към Румен Радев е, че няма никакъв политически опит.

 

Този упрек изхвърча от устите на няколко дами от ГЕРБ, но не знам какво би могло да означава „опит“ в тяхната словоупотреба. Не смея да помисля какво би могло да означава, цензурирам се. 

Иначе Радев е генерал от армията, обучаван в НАТО. Има някои преимущества пред Бъчварова, мисля си. 

 

- Еманципиран ли е от БСП? Под този въпрос би трябвало да се разбира и дали е в състояние да взема самостоятелни решения.

 

- Ако БСП има идея да диктува решения, ще преживее разочарования. Но не мисля, че имат такава идея. Важен е президентският екип, диалогичната среда на ежедневните решения. Съветническото тяло е важно. Плевнелиев е голям урок в това отношение, истинска поука. Този човек е дидактически незаменим. Феномен.

 

Плевнелиев трябва да бъде изучаван, първо, като възхитена жертва на своята прекраснодушна недооценъчност и второ, като изделие на амбициозна съветническа клиентела от коляното на Сорос. Ешелонирана от тук до Виена.

 

Побъркаха човека с глобалистки наставления, направиха го да изглежда програмиран . Накрая спря да говори и почна да пее. Изви глас като конкурент на контратенора Филип Жаруски. Замалко да започне и да левитира. Добре е все пак, че не се случи нещо такова в Белия дом, между Обама и Мишел, щеше да е „прецедент”. Чудо на паранормалната атлантическа лоялност. „Шестнадесета република“ по Живков, в атлантическо издание. Да дойде Марк Шагал... 

 

Ултрабрюкселският фанатизъм на тукашната клиентела подкопава българския евроатлантически консенсус, разлага го отвътре, защото предизвиква отвращение. Това трябва да се знае. Оформя се нещо като повсеместен потрес или, по-меко казано, умора от триумфализма на глобализираните елити, от нарцисизма на „меритократите“.

 

Придобиха света за сметка на масовия „идиот“ с твърдения за неизбежност. Не можело другояче. Защото масовото благоденствие, казват те, е страничен продукт на техните изчисления и на тяхната себичност. Ще се закопаете без нас, защото сме „отличници“, а вие – масов случай. Това казват. Холивуд е с нас. Освен това дребната перверзия да се счита полезна и културно задължителна. Не разбирате свободата, защото тя се узнава само в среда на пресищане.

 

- Как бихте очертали профила на новия президент? Бихте ли му направили малък портрет.

 

- Изглежда мъж „с всичкия си“. По контраст...

glasove.com/categories/na-fokus/news/d-r-nikolaj-mihajlov-rumen-radev-debyutira-kato-pobeditel-sreshtu-pobedeni

*   *   *
Предишният президент не е прост. -
Може би се надява
на висок атлантически пост?...

Марин Тачков




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. get - Радев - надпартиен президент. . . ...
21.01.2017 13:57
Радев - надпартиен президент ... ли?

- Много ми се иска - но не мога да го повярвам :(( !

Второ, което искам да отбележа, че "доктор" е титла а не състояние известно ни като "пророк" - разбрахте ли какво искам да ви кажа?

Ако не? - тогава ще го илюстрирам с цитат на "доктора-пророк" от едно друго негово интервю?
"Путин – име, което е изцяло демонизирано. То е просто демон, а не човешко същество. Забравете, ако някой тук в лагера, наречен русофобски, мисли за Путин другояче освен като демон. Не е вярно това. Не е възможно да бъде произнесено в медията на Иво Христов никакво осъждане с уговорки за неговите политически и държавнически качества, за неговата стратегия да отбранява, както се изразява Иван Кръстев, границата на Русия. Путин НЯМА ИДЕЯ ДА ПРЕКОСЯВА ГРАНИЦИТЕ НАВЪН. С други думи ДА АНЕКСИРА ТЕРИТОРИИ, казва той. А има идея да отбранява границата на Русия. Защо?" - тук само ще кажа ... явно автора приема, че присъединените по време на Руската империя Крим и "Ново-русия" са руски по презумпция НЕЗАВИСИМО ОТ МЕЖДУНАРОДНО-ПРАВНИТЕ СПОГОДБИ и ТЕРИТОРИАЛНО ОЧЕРТАНИТЕ ГРАНИЦИ СКЛЮЧЕНО между СТРАНИТЕ ОТ СНГ(по-късно ССГ) още в самото начало, на демонтажа на СССР?
- Та ПИТАМ се:
Украйна ли провокира СЕПАРАТИВНИ ДВИЖЕНИЯ в Русия ИЛИ ...?!

Трето: Хайде да оставим така дразнещата ме ... поради това, че искат да вкарват и такива, като мен в ... схема: русофили срещу русофоби?
За това, че не принадлежа както вече посочих на горният "тип мислене/поведение" - само ще кажа: Както БСП, така и ГЕРБ са морални и идеологически продължители на СОЦИАЛИЗМА в България! Или както се пееше в един доста популярен в миналото филм ... " ... тях "червеното знаме" роди ги ..."?!
Именно поради тази идеологическа и тривиално-битова човешка колизия ... вътре в себе си ДО ЕДИН ВСИЧКИ СА ПРОДУКТ(с морал и мислене) НА СОЦИАЛИЗЪМ ... "съблазнен" от "материализма" на ... евро-атлантическите "ценности" :((( ?!

- Дано съм бил прецизен и пределно ясен в изказа си, та да не ми се налага ... ?
цитирай
2. haralanov - Още с първата си реч, Радев показа, че е партиен президент.
21.01.2017 14:10
Още с първата си реч, Радев показа, че е партиен президент.
Президент не на всички българи, а на БСП и червената олигархия.
цитирай
3. mt46 - Благодаря ти за мнението!...
21.01.2017 18:16
1. get - "Радев - надпартиен президент. . . ...
13:57
Радев - надпартиен президент ... ли?

- Много ми се иска - но не мога да го повярвам :(( !..."

До истинността може да се доближим чрез сравнение... Ако сравним Радев с предишните ни президенти, ще видим доста повече надпартийни, народни позиции при новия ни президент... Ако Плевнелиев бе по-скоро представител на евроатлантизма, Радев дава заявка да е президент на България, на мнозинството от българския народ... Това е моето скромно мнение...
цитирай
4. mt46 - А кой е бил президент на абсолютно всички българи!?...
21.01.2017 18:20
haralanov написа:
Още с първата си реч, Радев показа, че е партиен президент.
Президент не на всички българи, а на БСП и червената олигархия.

цитирай
5. mt46 - От ФБ...
21.01.2017 20:48
Любомир Кольовски
19 януари в 11:31 ·

"И Радан, с "богатия" си политически опит пише оценка на Радев и определи речта му като "равна и обла". Вероятно в тоя момент е бил срещу някое парламентарно огледало и формата на плешивата му глава му е извикала метафората за облото в президентското слово.
Радане, по същество тая реч е протоколна, но Радев се осмели да даде една обща оценка на цялата политическа клика и нейната некадърност. Защо пищиш, като щипана мома? Човекът ви каза, че сте некадърници, че съсипахте основните сектори в държавата и че не успяхте да свършите за пет пари работа! Изяснете си там, в кемпера, какво означава президент и какво означава служебен кабинет. Иначе и аз бих се радвал, ако Радев беше съобщил списъка на "политиците", които ще прати в затвора, но за съжаление това не е в правомощията му.
Аман от фукливи некадърници!"
цитирай
6. get - - С нищо не искам да ощетявам правото ти на мнение(дори и скромно) - Но след като чета куп такива публикации ... ?
21.01.2017 20:55
mt46 написа:
1. get - "Радев - надпартиен президент. . . ...
13:57
Радев - надпартиен президент ... ли?

- Много ми се иска - но ...
До истинността може да се доближим чрез сравнение... Ако сравним Радев с предишните ни президенти, ще видим доста повече надпартийни, народни позиции при новия ни президент... Ако Плевнелиев бе по-скоро представител на евроатлантизма, Радев дава заявка да е президент на България, на мнозинството от българския народ... Това е моето скромно мнение...


1. Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на ... 24.11.2016 г. news
2. Според Нинова руският ген. Решетников излъгал за съгласуваната ... 1.12.2016 г. mediapool.
3. Ген. Решетников отговори: Корнелия Нинова лъже ... 3.12.2016 г. ... в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент. mediapool.
4. Ген. Радев се е срещал със сътрудници на Решетников ... 2.12. dnevnik.
.... тук ще спра въпреки, че статиите в този дух са не само на БЪЛГАРСКИ А И НА РУСКИ ... както примерно ето тази от която е ПОКАЗАТЕЛНИЯТ
цитат?
"Румен Радев - русофил?
Насчет русофильства генерала Радева я могу сказать четко, как председатель самой массовой неправительственной организации, которая гордо называет себя "Русофилы", что мы публично пожали друг другу руки, что он будет патроном нашего собора. Тогда как нынешний президент избегал контактов с нами", - сказал Малинов.
Радев четко заявил, что он будет выступать против санкций в отношении России.

Малинов подчеркнул, что на этих выборах впервые прошла столь широкомасштабная дискуссия о России. Ранее тема России избегалась. "Генерал Радев первый очень четко сказал: "Ребят, хорошо, мы в Европе, мы в НАТО, но мы же не должны делать вид, что ничего не происходит с Евразией и что не существует Россия!"…
Малинов добавил, ... Болгария выходила из зависимости от Запада. Он отметил, что Болгария - часть Евразии, в культурном, историческом и религиозном смысле"

- Та да ме просветиш приятелю, ние българите Евро-азиатци ли, атлантици ли сме ... или "прости" балканци?
цитирай
7. mt46 - И какво от това, че Радев може да е и русофил!? Може би 70-80 % от българския народ е добре настоен към Русия /все пак сме близки по език, по култура, по религи
21.01.2017 22:43
get написа:
[quote=mt46] 1. get - "Радев - надпартиен президент. . . ...
13:57
Радев - надпартиен президент ... ли?

- Много ми се иска - но ...
До истинността може да се доближим чрез сравнение... Ако сравним Радев с предишните ни президенти, ще видим доста повече надпартийни, народни позиции при новия ни президент... Ако Плевнелиев бе по-скоро представител на евроатлантизма, Радев дава заявка да е президент на България, на мнозинството от българския народ... Това е моето скромно мнение...


1. Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на ... 24.11.2016 г. news
2. Според Нинова руският ген. Решетников излъгал за съгласуваната ... 1.12.2016 г. mediapool.
3. Ген. Решетников отговори: Корнелия Нинова лъже ... 3.12.2016 г. ... в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент. mediapool.
4. Ген. Радев се е срещал със сътрудници на Решетников ... 2.12. dnevnik.
.... тук ще спра въпреки, че статиите в този дух са не само на БЪЛГАРСКИ А И НА РУСКИ ... както примерно ето тази от която е ПОКАЗАТЕЛНИЯТ
цитат?
"Румен Радев - русофил?
/.../
- Та да ме просветиш приятелю, ние българите Евро-азиатци ли, атлантици ли сме... или "прости" балканци?"

Няма ли да спрете с това тъпо противопоставяне "русофили-русофоби", сякаш от него зависи благоденствието на българския народ? Турците и сърбите по-прости ли са от нас, че имат добри връзки с Русия?... Ние сме българи от Източна Европа. Балканци сме /но не е задължително всички да сме прости/... Президентът на България е длъжен да отстоява българските национални интереси, да поддържа добри, нормални отношения с останалите страни от ЕС, със САЩ, с Русия, с Турция и т. н.
цитирай
8. zaw12929 - Президент, мъжага, Юнак, та дрънка ...
22.01.2017 04:20
Президент, мъжага, Юнак, та дрънка изказванията на опозицията го показа, а репликата , която ги разгневи ги забоде в реалността- те отиват в историята, ответи от струята на излитащия самолет... на властта, а те останаха на пистата....
Да им оставим удоволствието да врякат- даже се чу
"Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт" Прочети още на: http://www/politika/2017/01/20/rechta-na-radev-osnovatelna-prichina-za-impiichmynt.329374,12
тъжен смях... последна радост...
Нова беда- Тръмп "повтори казаното от Радев, добре, че Радев мина ден по рано... ' над всичко- интересите на... моята държава ... това разгневи опозицията... отменя се глобализация и колонизация... и грантизация
цитирай
9. get - - Тъй като до момента оставам с чу...
22.01.2017 14:33
- Тъй като до момента оставам с чувството за - нежелание да бъда разбран ... по простата причина, че нито "русите" нито англо-саксите чувствам за "роднини" ще си позволя да посоча само два факта които стъжняват БИТИЕТО НА НАС БЪЛГАРИТЕ?

А. Договореностите от м. Декември 1989 г. между двете ИМПЕРИИ САЩ и СССР вследствие на които ОТНОВО БЕ ПРЕКРОЕН общественият и политически ред .... установен пак от тях след Втората световна война?

Б. Да ПРИПОМНЯ, демонтажа на държавно общественият строй в социалистическите страните отново бе НАПРАВЕН в пълно СЪГЛАСИЕ от тези две ИМПЕРСКИ ДЪРЖАВИ - като при това бяха използвани методи/процеси, които в момента е прието да се визират с понятие "арабска революция" ... услужливо забравяйки КОГА и КЪДЕ много по-рано бяха проведени едни такива "пролети" и "мейдани"?

- Да не забравяме също - чии са военните не само формирования а и техника плюс снаряди и бомби, които ПРЕДИЗВИКВАТ ХУМАНИТАРНА КРИЗА в близък Изток ... а в резултат на това й така притеснително ЗА НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ БЕЖАНСКИ ПРОБЛЕМ?

- Ще приключа изкоментирвайки "актуалният" и злободневен вътрешно политически проблем .... избори: Бойко Борисов "срещу" Румен Радев с народната мисъл: Не в тикви а в кратунки?
цитирай
10. mt46 - Доста нетолерантни, антидемократични са нападките към новоизбрания президент...
22.01.2017 19:58
zaw12929 написа:
Президент, мъжага, Юнак, та дрънка изказванията на опозицията го показа, а репликата , която ги разгневи ги забоде в реалността- те отиват в историята, ответи от струята на излитащия самолет... на властта, а те останаха на пистата....
Да им оставим удоволствието да врякат- даже се чу
"Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт" Прочети още на: http://www/politika/2017/01/20/rechta-na-radev-osnovatelna-prichina-za-impiichmynt.329374,12
тъжен смях... последна радост...
Нова беда- Тръмп "повтори казаното от Радев, добре, че Радев мина ден по рано... ' над всичко- интересите на... моята държава ... това разгневи опозицията... отменя се глобализация и колонизация... и грантизация

Нужен е поне стодневен толеранс...
цитирай
11. mt46 - 9. get - - Тъй като до момента оставам ...
22.01.2017 20:09
9. get - - Тъй като до момента оставам с чу...
14:33
- "Тъй като до момента оставам с чувството за - нежелание да бъда разбран ... по простата причина, че нито "русите" нито англо-саксите чувствам за "роднини" ще си позволя да посоча само два факта които стъжняват БИТИЕТО НА НАС БЪЛГАРИТЕ?
/.../

- Да не забравяме също - чии са военните не само формирования а и техника плюс снаряди и бомби, които ПРЕДИЗВИКВАТ ХУМАНИТАРНА КРИЗА в близък Изток ... а в резултат на това й така притеснително ЗА НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ БЕЖАНСКИ ПРОБЛЕМ?

- Ще приключа изкоментирвайки "актуалният" и злободневен вътрешно политически проблем .... избори: Бойко Борисов "срещу" Румен Радев с народната мисъл: Не в тикви а в кратунки?"

1. А да не би западноевропейците да нямат вина за двете световни войни и да не са били съучастници на САЩ в престъпните военни действия в Близкия Изток?...
2. Радев поне няма мръсното минало на Борисов...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19159660
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031