Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2019 22:07 - Президентът Радев зашлеви Борисов
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 8521 Коментари: 14 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
=
Президентът Радев зашлеви оглушително Борисов на новите Боянски ливади

  Автор: Валентин Хаджийски


29.01.2019 14:04 1717 преглеждания 16 коментар/а

Силната реч на президента на отчетната му пресконференция в понеделник ме изпълни с възторг! Този доблестен човек отново е на висотата на историческата си отговорност. Прегледах набързо форумите – подобна е реакцията на почти всички честни и мислещи българи, които познавам. Реакцията на герберите и седесарите е откровено паническа. Паниката им е небесна музика за ушите ми.

image

 

Преди почти година писах тук, че президентът Радев е длъжен да предизвика оставката на Борисов. Доводът беше, че в България най-после, със закъснение от седем години, сред мнозинството от народа се развихри морален гняв срещу корумпираното управление на Борисов и ГЕРБ и той трябва да бъде незабавно оползотворен. 

 

Тогава това мнение беше още сравнително  непопулярно, но днес комай е станало вече тривиално за мнозинството българи, включително за някои мои близки млади жълтопаважни протестъри от лятото на 2013 г. Имаме си от почти година типична революционна ситуация – низините не искат, ГЕРБ не могат да я карат по старому. И вече всички го разбират. Трябва само една искрица да катализира общественото възмущение!

 

И Радев хваща бика за рогата: „неравенство и бедност“, „демографски срив“, „бягство на младите в чужбина“, „илюзорна стабилност, нарастващо беззаконие и ерозия на демократичните завоевания“, „българската демокрация ускорено губи позиции“, „свободата на словото е обект на преследване“, „законодателният процес става непредвидим и елиминира гражданското участие“, „лобистко законодателство и безотговорни политически действия“, „последните решения на управляващите окончателно опорочиха модернизацията на въоръжените сили“, „корупция, лични интереси и зависимости“, непредсказуемост, погазване на закона и фаворизиране на корпоративния интерес“, „опипване“ на прага на търпимост на обществото и постепенно увеличение на размера на (разграбваните) средства“, „провал на големите енергийни проекти“, „изминалата 2018-а е истинска катастрофа за чуждестранните инвестиции, затварянето на предприятия е трайна тенденция“, „България губи суверенитет, не е в състояние да взема сама стратегически решения“, „правителството за европейско развитие на България твърди, че този антиевропейски избор е геостратегически“, „„декларациите, че олицетворяват евроатлантическите ценности, са най-сигурният начин да отчуждят българите от тези ценности“...  

 

Всяко изречение плющи като камшик, всяка дума тежи на мястото си, нищо не може да бъде опровергано или премълчано. То не е просто силен анализ, но е революционен манифест. Колко още ще търпим бедствието ГЕРБ? 

 

Веднага след като научих за кандидатурата на Радев през август 2016 г., писах, че президент като него може да преосмисли цялото българско политическо пространство – да катализира възникването на нова левоцентристка коалиция или партия, която би могла да извоюва изборна победа след неизбежния колапс на ГЕРБ. 

 

Тогава мнението ми бе посрещнато на нож от изтъкнати теоретици на БСП. 

 

Днес обаче, когато и президентът заговори за предсрочни избори, много леви българи, струва ми се, биха приветствали възникването на една центристка президентска партия, която да обере гласовете на разочарованите досегашни сини и герберски електорални единици, които никога не биха пуснали глас за БСП, но без да отнема от твърдото ядро на столетницата, която, нещо повече, би могла тогава да се придвижи наляво, както желаят стотици хиляди леви избиратели, които досега наказваха твърде дясната за тях БСП, като гласуваха за „Атака“, НФСБ, разни малки партии и дори ГЕРБ. Така би отпаднала и нуждата от коалиция и с ДПС, и с „патриотите“. 

 

Съветът за стратегическо развитие, който президентът обеща да формира, вероятно ще съвпада поне по ръбовете с бъдещия му партиен проект. Страшно се надявам в него да няма големи кадрови разочарования. 

 

В идейно отношение също имам някои опасения. „Центризмът“ в условията на безразделно господстващ „либерален капитализъм“ – който всъщност не е никак либерален, а не е и капитализъм, а по-скоро корпоративен комунизъм, „уелферизъм“ – не може да не е доста повече ляв, отколкото десен. 

 

В условията пък на пукащия се по шевовете ЕС и на о’бозе почившето НАТО, от което и Тръмп се чуди как да се избави като от фантомна болка в ампутиран член, европеизмът ни трябва да е максимално критичен. Ако ЕС не се промени бързо и коренно, той е обречен. Сегашната му неоконсервативна върхушка е напълно недееспособна – пример: уж „историческата“ среща на Меркел и Макрон миналата седмица в Аахен и два дни по-късно капитулацията им пред Тръмп и Помпео за преврата във Венецуела. 

 

А за атлантизма – като за всеки скъп покойник – при невъзможност да се каже нещо добро, да не се казва нищо. За абсурда, който представлява съвременното НАТО в светлината на скорошните публикации на разсекретени американски документи за преговорите на Горбачов с големите западни лидери от онова
време – Буш I, Митеран, Кол, Геншер, Дъглас Хърд и др., ще напиша отделен коментар в най-скоро време.  

 

Изключително важно е и служебният кабинет след оставката на Борисов III да няма нищо общо с недоразумението, назначено от още неопитния Радев след oставката на Борисов II. Този служебен кабинет ще има единствената задача да сломи герберската изборно-пропагандна машина за фалшификации и манипулации и да не допусне за нищо на света нова изборна победа на ГЕРБ. ГЕРБ ще бъде смачкан. Оттам нататък нещата ще са по-лесни, защото почти изцяло негативният опит на ГЕРБ направи алтернативите им сравнително ясни. 

/.../


http://glasove.com/categories/na-fokus/news/prezidentyt-radev-zashlevi-oglushitelno-borisov-na-novite-boyanski-livadi?fbclid=IwAR0Egc_rGNK-Nux2BxG7GKGi_z4GMZ-uca9OKaNhpAjFGjMV31NrokuE09M




Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - Ти не разбра ли
29.01.2019 23:29
Боко го крепят онези от ЕС, НАТО,Хамериката!
Просто защото е разградил двора ни за тях и си правят у нас и с нас каквото им скефне,каквото им е изгодно.И другите да додат и те така ще правят, колко пъти се сменяваха и все едни и същи.Това партии били,дрън дрън!

Затова пак повтарям

един трябва да е -да ни управлява!
Било президентска република,било монархия но не със Симеон или просто както беше ТАТО

ПОНЕ ЕДИН ХРАНЕХМЕ ГУШИХМЕ

А СЕГА ......ТА И ОТВЪН НАДОЙДОХА
цитирай
2. krumbelosvet - ББ не може
30.01.2019 08:01
ББ едва ли ще падне без санкцията на тия, които го издигнаха - ЕНП и САЩ. И ще падне в ТЕХЕН, а не в наш интерес.
Даже разобличенията на Йончева не приемам безкритично. Само властта били виновна за могистролите. Строителите САМО компенсирали грабежа на властите. Ама ПО ЗАКОН не бяха ли виновно и двете страни? И възможго ли е да не са виновни строителите? Те не знаят ли, че лошото качество НЯМА ДА ОСТАНЕ СКРИТО? По-добре знаят от "грабещите". Значи, по-вероятно е СТРОИТЕЛИТЕ да участват ПОНЕ НАРАВНО, ако не ПОВЕЧЕ от управляващите. И сега прехвърлят вината на политиците, т.е. на ИЗБИРАТЕЛИТЕ, на българите изобщо. И "Европа" ще е оправдана да свие финансирането, и кредитът ще поскъпне, и оплюването на България и българите ще получи нов импулс, и ще трови ДУШИТЕ НИ още повече...
цитирай
3. olivie - Крайно време е да се разбере,
30.01.2019 08:43
че парализата не е идентична със стабилност и че политиката на фурнаджийската лопата (или иначе казано селския тарикатлък) не води до никъде другаде освен до парализа и демографски срив.
цитирай
4. germantiger - 45 години руски курви
30.01.2019 09:57
лично аз биха напляскал радевчо мекия и тоя автора джендърчето
цитирай
5. germantiger - +
30.01.2019 10:20
Другаря Хаджийки е споменал за "о'бозе почившего НАТО"

сещам се за един руски оркестър и хор почиващ на дъното на средизмено море

2 руски самолета свалени ту от турци, ту от евреи

един Панцир който вече го няма и една подводница "Курск" о'бозе почившая
цитирай
6. germantiger - финално
30.01.2019 10:28
ДРУГАРЯ РАДЕВ ОЩЕ СЪПРЕЖИВЯВА ЗАГУБАТА НА ДВАМА РУСКИ КОЛЕГИ ПИЛОТИ

ЕДИНИЯ ГО СВАЛИХА ТУРЦИ, ДРУГИЯ ЕВРЕИ

а аз другаря радев мога да го сваля с един крос, кроше му казват
цитирай
7. kvg55 - mt46,
30.01.2019 10:46
Класовата борба се ожесточава.
цитирай
8. sande - fatmaqkat
30.01.2019 10:49
fatmaqkia radev e po

- tochnoto.
цитирай
9. codetroina - марине, хубаво ти казала Секирата/ТЕ са едни и същи..вълци..няма партии..
30.01.2019 11:21
kvg55 написа:
Класовата борба се ожесточава.



колега говедаров, ти па? къде ги провидя тези класи..
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
30.01.2019 14:32
Да, на всеки хвалещ "просперитета" ни в проценти, трябва да бъде зададен незабавно въпросът-Защо тогава младите бягат в чужбина!? Бягат младите, защото могат! Възрастните - ако имат много, например крадени пари, тогава и те бягат! Кой бяга от доброто? Бягат например алкохолици от приюти, защото там има сух режим Лудите също могат да бягат от доброто!
Кога ще бъде спряно това бягство, водещо до подобряване на генофонда на чужди народи и до бавно изчезване на нашия?!
Магистралите за това ли се строят- за по удобно бягство?
Иначе в България всеки разбира от работата на другия, но не и от собствената си!

Оказа се, че тези ,които са летели само като куфари в самолети, са по- наясно за тях от Радев, който няма начин да не е наясно и то реално със самолетите!

Хубав ден!
цитирай
11. radostinalassa - germantiger - а аз другаря радев мога да го сваля с един крос, кроше му казват
30.01.2019 17:31
Да не си почнал да пиеш, или да опитваш от бизнеса на ББ?
цитирай
12. jelezov - Аз сам измежду редовните посети...
30.01.2019 22:19
Аз сам измежду редовните посетители но този блог. Смятам, че с Марин сме съидейници. Прочетох постинга с интерес и споделям написаното. Но за голямо мое изумление прочетох и това: „В идейно отношение също имам някои опасения. „Центризмът“ в условията на безразделно господстващ „либерален капитализъм“ – който всъщност не е никак либерален, а не е и капитализъм, а по-скоро корпоративен комунизъм, „уелферизъм“ – не може да не е доста повече ляв, отколкото десен.“ Това е скандално недомислие. Приятелски съветвам г-н Йорданов да бъде пределно прецизен, когато използва такива особено значими понятия като „комунизъм“, „капитализъм“ и „либерализъм“.
цитирай
13. germantiger - :D бабо радо
30.01.2019 23:22
не пия и не пуша

просто съм много як, трениращ и подготвен в специализиран ръкопашен бой

11 години на 3 континента извън европа - нещо което мъжа ти - алкохолика и другаря радев не са
цитирай
14. radostinalassa - Отговорът на germantiger
31.01.2019 16:03
потатор не знам какво е - нещо като тор ли

съжалявам за което, Бог да го прости човека
Изпратено: 15:59 От: germantiger

Изтрий | Отговор
Re: Най - напред ми дай линк, келеш (ново)
никога не съм се сополивил за баба ми - това си го измисли и навъртя на пръстта
също и мъжа ти - гаврех се с него боклук месеци наред, а ти накрая се позагащи
сега с кого да се изгаврим - с руския хор под водата, с двамата руски пилоти изтребени от евреи и турци
аз ти казах - тая година ще плачеш - нес е будалкам"

ГТ се е обърнал на врачката на блога, келешът му с келеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19159931
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031