Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2022 19:55 - Антагонисти
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 5272 Коментари: 11 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .
.
.
Антагонисти

Автохтонисти, ганчоценовисти

на истините са антагонисти.

Те гонят истината и я мразят.

Заменят я с абсурдност и фантазия...


Марин Тачков

/.../
 
Нашата цел обаче е само да посочим, че абарите не са били покорили българите в Азия, а в Долна Панония, Дакия, Мизия, Илирия и Тракия и че тук се надигна Куврат против аварите, тъй че тези страни трябва да се считат за българско отечество. Всичко това Златарски не е взел предвид, а пише измислици, че Теофилакт Симоката и Теофан били твърдели, че абарите били покорили българите в Азия, поради което ние имаме право да кажем, че той не е търсил истината, а нарочно се е стремил да я забули, само и само да защити политическата функция, че българите нямат историческо право над Тракия и Илирия.

6. Аспарух
По-нататък Златарски пише, че след смъртта на Куврат, която според него била последвала в 642 г., петимата Кувратови синове като че ли чакали смъртта на баща си, за да напуснат бащината си земя и да идат да се подчинят под чужди народи. При това надбягване към робството само третият Кувратов син Аспарух бил сполучил да избяга от Азия през 678 г., да дойде в устието на Дунав, да покори славяните в Долна Мизия и да основе българската държава. „Третият по възраст син Исперих, Аспарух, напуснал приазовското си отечество(?!)… и с падналата му се орда — уногундури, потеглил на запад и пр.“ — пише Златарски на стр. 123 в своята История. Аспарух бил довел според него хуногундури, а ние говорим за българи. Да кажем, че това е вярно: не следва ли от него, че хуногундурите са дошли край Дунав при българи, които и според Златарски още в пети век господствали покрай Дунав. Защо тогава се казва, че българите едва в 678 г. били дошли отнякъде си? Ами къде остана „буламачът“ на Златарски и Младенов? Нали Куврат бил направил в Азия буламач от утигури и кутригури, от които излязъл химическият продукт българи? Защо Аспарух не доведе българи, а доведе уногундури?

Понеже тук става дума за хуногундури, нека кажем, че никъде не е казано, че хуногундурите някога са живели в Азия. Най-старите писатели, като Приск и Йордан, ги считат за стари дакийски и тракийски жители.

Но да оставим и това. Вече посочихме, че славяните и антите са живеели северно покрай Дунав чак до р. Днепър, а южно от тях до Черно море, казва Прокоп, живееха утигурите, а Йордан — българите. По времето на император Юстиниан, според Прокоп, хуните, славяните и антите, а според Йордан — българите, славяните и антите, завзели и Илирия чак до Йонийско море. Може ли в такъв случай да се казва, че хуни или пък българи едва в 679 г. са дошли от Азия при славяните на юг от Дунав, когато тъкмо обратното е факт? Това може да говори само оня, който или не е проучил тези факти, или пък не търси истината.


/.../

Между хуни и славяни, както виждаме, няма разлика. Те са били стари дакийци и са се считали за един народ, както пише и Писидес.

Тези хуни-славяни под водителството на Куврат освободиха по времето на Хераклий съплеменниците си на юг от Дунав и образуваха по този начин Велика България.

Куврат, или Кроват, имал петима синове, които той преди смъртта си съветвал да се държат заедно, защото иначе ще попаднат под чужди народи. Синовете му обаче не спазили този съвет, а щом умрял баща им, се разделили, като всеки застанал над управляваното от него племе.

Понеже хуните владеели Дакия от днешна Чехия до Днепър, тук стана подялбата на Кувратовите синове.

Най-старият брат Баян, или Батбаян, останал да управлява земята на прадедите си, т.е. Дакия. Вторият брат Котраг минал река Танаис. Четвъртият и петият брат минали на юг от Дунав и отишли единият в Аварска Панония, а другият в Равенския пентапол (Овче поле). Третият брат Аспарух преминал реките Днепър и Днестър, т.е. напуснал земята на антите и се настанил в ъгъла (онглос, или оглос, както това място се наричало по български) на север от Дунав. И от думата онгъл (ъгъл), която е славянска дума, се вижда, че Аспарух е предвождал славяни.

Защо направиха това Аспарух и другите му трима братя?

Защо хазарите, които живеели по Карпатите и които, както споменахме, бяха едно време под хунска власт, се възползвали от разпокъсването на хунската държава, за да нападнат южните си съседи, хуните, или българите. Завзели българската земя отвъд Дунав и принудили Батбаян, княза на първа България, да им плаща данък.[77]

А понеже арменският географ Мойсей от Хорене пише, че Аспарух бил избягал от хазарите от българските гори и прогонил абарите на запад[78], то оттук следва, че хазарите (козарите, украинците) са били принудили Аспарух да напусне областта между Днепър и Днестър, а не защото бил обладан от мисълта да стане роб на чужди народи. Хунът Аспарух напуснал една земя, която от четвърти век насам е била хунска. Понеже между хуни и анти не се правеше разлика, затова се казва, че той дошъл начело на хуни.

Всички тези събития са станали в Дакия, между Карпатите, където живеели хазарите, и Дунав. Че хуните са имали тук своя държава преди Аспарух, това се разбира и от списъка на български князе, в който се сочат българските князе покрай Дунав преди Аспарух. Там, между другите, се споменава и най-младият Атилов син Ирник, като български княз, който се посели в 460 г. в Малка Скития, или Добруджа. След него се споменават Гостун, Коурт, Безмер (който имал княжество от двете страни на Дунав), чиито имена са антски (славянски). Чак след тях до Дунав бил дошъл Исперих, или Есперих.

/.../

Ганчо Ценов – "Кроватова България..."

https://chitanka.info/book/5004.htmlx



Гласувай:
23



1. dobrodan - Да се смееш ли, да плачеш ли :):):).
25.01.2022 20:23
И в двата случая само нецензурни изрази ми идат наум, да прощаваш.
цитирай
2. mt46 - По-скоро е за смях!... :)
25.01.2022 23:39
dobrodan написа:
И в двата случая само нецензурни изрази ми идат наум, да прощаваш.

Хуните били българи. Били обаче и славяни. Преди това били даки, тракоилири... Безкритичен, буквален прочит на древните извори, което води до грешното им и абсурдно тълкуване... Тотален хаос!...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
26.01.2022 00:44
Всичко идва от едно изречение в Херодотовата история, без да се впускам в подробности
Че тракийските племена лесно сменяли имената си - Например част от гетите станали даки
И понеже траки са всички племена на север от гръцките полиси и е смешно да се твърди ,че са изчезнали, оттам идва объркването в имената
Колкото викингите са създали Русия, толкова и славяните са нахлували в ИРИ, когато е била най- могъща-пети ,шести век! Последните просто се появяват от нищото За викингите е доказано ,че само са търгували и, че преактически е било невъзможно да стигнат до Киев тогава с корабите си каква държава ще създават, те са зависими от местните, а и те самите нямат държава?!
А ИРИ, как би допуснала славяните безпрепятствено в земите си, когато е най- силна?Ще ги изхвърли като мръсни котета

Лека нощ!
цитирай
4. mt46 - Здравей, Лео!
26.01.2022 17:54
leonleonovpom2 написа:
Всичко идва от едно изречение в Херодотовата история, без да се впускам в подробности
Че тракийските племена лесно сменяли имената си - Например част от гетите станали даки
И понеже траки са всички племена на север от гръцките полиси и е смешно да се твърди ,че са изчезнали, оттам идва объркването в имената
Колкото викингите са създали Русия, толкова и славяните са нахлували в ИРИ, когато е била най- могъща-пети ,шести век! Последните просто се появяват от нищото За викингите е доказано ,че само са търгували и, че преактически е било невъзможно да стигнат до Киев тогава с корабите си каква държава ще създават, те са зависими от местните, а и те самите нямат държава?!
А ИРИ, как би допуснала славяните безпрепятствено в земите си, когато е най- силна?Ще ги изхвърли като мръсни котета

Лека нощ!

1. Не може само от един източник да правим заключения...
2. Скитите изчезнали ли са? Келтите изчезнали ли са /почти/? Защо да е невъзможно траките да са се обезличили, претопили, след като са били покорени от римляните , а и след многобройни нашествия на Балканите на разни племена?...
3. За нашествията на славяните има доста сведения. ИРИ е достатъчно заета с войни на Изток...
4. Между погребалните и другите обичаи на траки, прабългари и славяни има много разлики!... Тракийските владетели са се наричали "царе", за разлика от прабългарските и славянските владетели...
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
26.01.2022 19:12
1/ Траки са всички, да приемем на север от днешната гръцка граница Въпреки ,че до Солун Българи са живели! Как си представяш ,всички да изчезнат? До осми век ИРИ е ръководена от императори с тракийски произход! Дълга тема е и е смешно като изчезване! Дело на покойния Б.Д. ! Той късно е почнал да учи история, бил е моряк Но се познавах с ръководителя му на дипломната му работа И.К. ! Човек, който уважавам чного!Оценката му за него беше сдържана , но ясна за мен!
Халтурник!
Същият източник, който е икона в древната история твърди, че , ако траките се обединят ,никой не е в състояние да ги победи!? Да ти напомня за нещо подобно с Българите? Че са орел, рак и щука?
2/ Келти , скити ,не са били нещо различно от Българите Келтите са занесли имена в Испания, които Екатерина Велика счита за славянски Но ,когато са отишли там, тук славяни не е имало Занесли са гайдата в Галисия , а калЕДОНИТЕ- в Шотландия-червените едони!

3/ Това е смешно! По същото време ИРИ воюва с Българите Имаш ли обяснение, защо воюва с Българите , а си затваря очите за славяните? Няма логика, освен Българите да са в съюз със славяните и да им разчистват пътя!?

4/ Напротив, има много прилики, по простата причина ,че и славяни и прабълтари са свързани със сарматите А те - с траките
Това е най- неточният показател, погребенията, по който магат да бъдат различени!Всички ползват трупоизгаряне, както и сродните римляни!
Царе се наричат и гръцките, но по съвременна терминология

Хубава вечер!
цитирай
6. mt46 - Здравей, Лео!
26.01.2022 23:07
5. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
19:12
1/ "Траки са всички, да приемем на север от днешната гръцка граница Въпреки ,че до Солун Българи са живели! Как си представяш ,всички да изчезнат? До осми век ИРИ е ръководена от императори с тракийски произход! Дълга тема е и е смешно като изчезване! Дело на покойния Б.Д. ! Той късно е почнал да учи история, бил е моряк Но се познавах с ръководителя му на дипломната му работа И.К. ! Човек, който уважавам чного!Оценката му за него беше сдържана , но ясна за мен!
Халтурник!
Същият източник, който е икона в древната история твърди, че , ако траките се обединят ,никой не е в състояние да ги победи!? Да ти напомня за нещо подобно с Българите? Че са орел, рак и щука?"
/.../
1. Между 5 в. пр. н. е. и 5 в. сл. н. е. има хиляда години! Как може повечето от многобройните траки да се заличат? Ами ние само за 30 години се стопихме, намаляхме с 2-3 милиона население!...
2. Ние не сме наследници на ромейските императори с тракийски произход, нито на ромейските роби с тракийски произход, нито на наетите в ромейската войска траки...
3. Автохтонизмът игнорира многобройните движения и смесвания на етносите...
цитирай
7. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8... Подобна археология няма нито при прабългарите, нито при славяните...
26.01.2022 23:15
Най-характерна, а и най-добре позната чрез археологически находки проява на тракийската аристократическа култура са богатите погребения, често в монументални гробници и под величествени надгробни могили. Смята се, че броят на тракийските могили в България е от 10 000 до 60 000. Тракийски могили има на териториите (и извън пределите на днешна България), които траките исторически обитават. Богати могилни погребения са проучени в могилите край село Дуванли, Пловдивско, в Могиланската могила във Враца и на много други места. Една от най-големите и внушителни е тази край с.Мезек – Свиленградско. Със своите великолепни стенописи е прочута Казанлъшката гробница, надписът под купола на която, сочи, че е на тракийския цар Ройгос, син на Севт III. Централната сцена в куполното помещение представя тракийският цар Ройгос, увенчан с венец и седнал пред ниска маса, до него жена му на трон, а от двете му страни – процесия с музиканти, слуги с дарове и коняри с колесница и ездитни коне. По друг начин е украсена гробницата при с.Свещари, Исперихско. Нейното централно помещение е правоъгълно, стените са запълнени с релефни изображения на жени с вдигнати ръце. Над тях на стената срещу входа е нарисувана живописна композиция, в центъра на която богиня увенчава с венец представения на кон тракийски владетел.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей отново, Марине!
27.01.2022 00:04
Защо именно траките ще изчезнат? Защо същата съдба не са имали китайците и индийците И те са минали през множество сътресения, но не са изчезнали
Много от римските императори и тези от ИРИ са с тракийски произход
Чист народ няма В това не вярва дори и Хитлер за германците Даже се присмива зад търба на Химлер, които има налудничавата идея да докаже чистотата на немците, че нищо няма да постигне!
Никой народ не е от чист местен произход Траките също са обикаляли по познатия свят Походът на Дионис в Средния изток например! Отивали са, връщали са се
Аз не мога да си обясня това упорито отхвърляне на участието на траките във формирането на нацията ни
И в същото време не мога да си обясня лансирането на хора, като основни, които Дюканж споменава бегло само при описанието на делото на Аспарух и повече никъде в неговото съчинение за България? Обяснението е просто, ползвал е Орбини Но освен Орбини, в неговия период никой известен истирик преди него не е писал за славяните! Затова
Има просто обяснение Славяни и Българи са едно и също!
Какво се цели с това изкуствено делене на славяни и Българи, обясни ми?
Че сме били Българи , а сега сме славяни ли?
Видя какво се получи със Българи и македонци, които иначе са едно и също Разделяне на Българи и славяни ли се цели?
Няма друга логика в това ровене
Българите не са траки, твърдиш?
А славяните Българи ли са, да попитам?
И ако са Българи следва ,че славяни и Бълтари са едно и също, което твърдя по- горе
А, не , преди са били славяни, но сега са Българи, другият вариант?
Следователно, сега няма славяни, такъв е изводът, ако са различни!
Така развивам аз , този странен въпрос
Коригирай ме, ако някъде греша!
цитирай
9. mt46 - Здравей, Лео!
27.01.2022 12:30
8. leonleonovpom2 - Здравей отново, Марине!
00:04
/.../
"Има просто обяснение Славяни и Българи са едно и също!
Какво се цели с това изкуствено делене на славяни и Българи, обясни ми?
Че сме били Българи , а сега сме славяни ли?
Видя какво се получи със Българи и македонци, които иначе са едно и също Разделяне на Българи и славяни ли се цели?
Няма друга логика в това ровене
Българите не са траки, твърдиш?
А славяните Българи ли са, да попитам?
И ако са Българи следва ,че славяни и Бълтари са едно и също, което твърдя по- горе
А, не , преди са били славяни, но сега са Българи, другият вариант?
Следователно, сега няма славяни, такъв е изводът, ако са различни!
Така развивам аз , този странен въпрос
Коригирай ме, ако някъде греша!"

След 9 в. славяните у нас са бивали наричани българи, защото държавата е България. Тогава се е затвърдило единството на българската народност – единство между Аспарухови българи, славяни и траки... Повтарям – това са различни етноси, които са се смесили, съединили. За това са спомогнали покръстването и приемането като официален език на славянския старобългарски език...
Сега по политически и идеологически причини се правят опити да се зачеркнат българските славяни и да се заменят с траките... Това е изкуствена манипулация, чрез която крайни националисти се мъчат да преформатират славянобългарското самосъзнание на нашия народ...
ПП: Немалко древни цивилизации и народи са се заличили или обезличили – хети, вавилонци, финикийци, асирийци, перси, маи, инки, ацтеки...
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
27.01.2022 15:14
Нищо не е абсолютно, всяко правило си има и изключение
Мен ме смущава само едно, че подобно разделение доведе до опасен прецедент- от Българи се създаде нова държава!?
И след като вече се е случило с днешна дата, няма пречка прецедентът да се повтори с мотивировката ,че не е без прецедент!
Затова, Българи сме и сме наследници на всички тези, живяли някога на Български / а и небългарски сега- насилствено/ земи!
Това трябва да ни ръководи!
Всичко друго води до опасни и неизгодни за нас спекулации!

Хубав ден!
цитирай
11. shtaparov - Всичко идва от едно изречение в ...
27.01.2022 17:18
mt46 написа:
leonleonovpom2 написа:
Всичко идва от едно изречение в Херодотовата история, без да се впускам в подробности
Че тракийските племена лесно сменяли имената си - Например част от гетите станали даки
И понеже траки са всички племена на север от гръцките полиси и е смешно да се твърди ,че са изчезнали, оттам идва объркването в имената
Колкото викингите са създали Русия, толкова и славяните са нахлували в ИРИ, когато е била най- могъща-пети ,шести век! Последните просто се появяват от нищото За викингите е доказано ,че само са търгували и, че преактически е било невъзможно да стигнат до Киев тогава с корабите си каква държава ще създават, те са зависими от местните, а и те самите нямат държава?!
А ИРИ, как би допуснала славяните безпрепятствено в земите си, когато е най- силна?Ще ги изхвърли като мръсни котета

Лека нощ!

1. Не може само от един източник да правим заключения...
2. Скитите изчезнали ли са? Келтите изчезнали ли са /почти/? Защо да е невъзможно траките да са се обезличили, претопили, след като са били покорени от римляните , а и след многобройни нашествия на Балканите на разни племена?...
3. За нашествията на славяните има доста сведения. ИРИ е достатъчно заета с войни на Изток...
4. Между погребалните и другите обичаи на траки, прабългари и славяни има много разлики!... Тракийските владетели са се наричали "царе", за разлика от прабългарските и славянските владетели...

Това за източника,че не можело само от един да правим заключения не е вярно- има поне 10 римски императори,които са познати само от един-единствен източник,но всички са признати в историята и на никой историк не му е хрумнало да ги отрече,понеже са познати само от един източник! Тия фокуси ги правят само "нашите" псевдоисторици- хората ти намират оригинален документ от 15 век в който очевидец пише,че последен Български цар след Константин II (1397-1422 г.) е Фружин а тези келеши взели да разправят,че последен бил Иван Срацимир или Шишман!... Човек да се смее ли да плаче ли,като ги гледа как се оплитат като пилета в кълчища,тиражират лъжи нямащи нищо общо с историческите извори и пишат в учебниците наукообразни будалщини от сорта на тази,че България била паднала под турско още в 1396 г. при положение,че 1412 г. наши рицари тръгнали спокойно от Видин,стигнали гр.Буда,участвали в рицарски турнир и пак така спокойно се върнали,понеже по онова време нямало телефони ни "учебници" в които да прочетат,че България е паднала под турско още преди 16 години и те нямат право да пребивават във Видин,понеже "нашите" историци са им отнели жителството!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155243
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148911
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031