Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05 13:16 - Депутинизация и декирчовизация
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2133 Коментари: 9 Гласове:
19

Последна промяна: 21.05 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

  ДЕПУТИНИЗАЦИЯ – И ДЕКИРЧОВИЗАЦИЯ

Изглежда, че депутинизацията на България ще бъде извършена по-лесно, отколкото декирчовизацията. „Путинизацията“ е една вкисната дъвка, която някои хора отново замляскаха - за да ни съобщят, че все още са наоколо, нищо повече. Декирчовизацията е далеч по-важна – ако искаме държавата да се измъкне от разрушителната самодейност, в която е затънала. Искат да ви убедят, че причина за това е „путинизацията“. Всъщност, казват ви, че сте идиоти – и очакват това да ви хареса.

Кирчовата маратонка ситни навсякъде – докато руският ботуш го няма никакъв. Освен в главата на Христо Иванов. Но това е нормално – залповете на крайцера „Аврора“, които кънтят в нея, не могат да бъдат лесно заглушени. Още поне три поколения от неговия славен джинс трябва да доказват, че са се деболшевизирали реално. Христо здраво се старае, но каквото и да подхване, все намирисва на болшевизъм. Такава е и идеята му да бъдат национализирани руските активи в България. Остава да се сети, че това пък е задача тъкмо за Иван Костов, който навремето беше много щедър при продажбата на „Нефтохим“ на руснаците. Сега може да се опита да им го издърпа обратно от ръчичките – за да бъде призната най-сетне късната му русофобия.

Но нека да не го обнадеждаваме прекалено – тази негова мечта, по всяка вероятност, ще си остане неосъществена.

Както ни казва Историята – тропнеш ли веднъж казачок с руснаците, ще го тропаш цял живот; подариш ли им „Нефтохим“ – пак същото, само дето ще играеш под масата. Тъй че, ако очаквате депутинизация от хора като Иванов/Костов, никога няма да разберете, какво, всъщност, означава това. Депутинизацията е и преброяване на ренегатите. В навечерието сме на един величав сблъсък на ПростоКирчо и неговите подобия, които понякога биват наричани „шарлатани“ – с руската „пета колона“ у нас. Тъкмо нея Кирчо нарича „колония“, за да остане верен на налудния си език. Това обаче в случая може и да му помогне: докато противникът се ориентира, коя колония има предвид, той вероятно вече ще е обявил победата си.

Много е сладко без бой да побеждаваш и, то призраци – Кирчо това го умее. "Така ще бъде и с демонтирането на „петата колония“ – си казва той, макар изобщо да не е наясно, къде да я търси, а някак не върви да се допита до късния депутинозатор Иванов, защото е чувал, че ренегатството е заразно зло.

Кирчовци очевидно ще водят свещената си битка открито, пред очите на цялата публика. Само трябва да открият проклетата путинова „пета колона“. А ако не успеят, ще трябва да се задоволят с известно количество от нашия народец – него и без друго са го деактували/отписали по всевъзможни начини от нормалния живот. Публиката отсега е нетърпелива да чуе преразказите на ПростоКирчо за депутинизаторските му подвизи – те, както винаги, ще бъдат много убедителни, което означава, че няма да имат нищо общо с Истината. За жалост, лятото идва и публиката ще бъде лишена от възможността да стои на тъмно и студено, за да даде и тя своя принос в свещената битка. Един ден ще чуем по телевизията, че „петата колона“ е ликвидирана.

Край - няма я. Този триумфален успех ще се чества всяка година. На 3 март.

Обади се и крайцерът-разрушител Иван Костов – тъкмо в навечерието на офанзивата. За къде сме без Демона на Съсипията от Драгалевци. Партиите трябвало да се обединят в името на националната сигурност. Този пък така и не можа да приеме, че фундаментът на сигурността са добре функциониращите притежания на националното стопанство – и затова с лека ръка ги похарчи с безумната си приватизация.

Той е нашият Хари Труман - заслужава да го похвалим, че без да хвърли атомна бомба, превърна най-ценните ни стопански обекти в една Хирошима. Същият ден, когато Разрушителят поучаваше ахмаците по телевизията, имаше протест пред Министерския съвет на миньорите от ТЕЦ „Марица 3“ заради затварянето на централата – тъкмо пред нея се кипреха Кирчо и Асенчо по време на първата си предизборна кампания, когато лъжеха като разпрани, включително и за тази централа, като обещаваха да не я закриват. Навремето, в качеството си на премиер, Разрушителят - за да се хареса на американците - им шитна двете централи „Марица 1“ и „Марица“ 3 почти като подарък. Оттогава и досега се обсъжда тяхното съществуване, казусът стигна и до Брюксел – явно е, че са нарушени и се нарушават европейски директиви, включително и тази за неправомерно подпомагане от страна на държавата.

Тъкмо това е един пример за заплаха за националната сигурност - кога обаче ще се захване ПростоКирчо с тази „пета колона“? И кога ще отвори очи за най-скандалната афера – грабежът, практикуван от златотърсачите от„Дънди Прешъс“? Но, както е известно, канадец канадецу око не вади. След неизбежната историческа победа на ПростоКирчо над руската „пета колона“ ще дойде ред на не по-малко съдбоносната битка с „петата колона“ от идиотизирани нашенци. Тя не се отличава с многочисленост, но в замяна на това обитава главно коридорите на Властта. Догадка.

Преди време Иван Кръстев спокойно присвои една фраза на Глен Бек: „Ако не си се подредил около масата, значи си част от менюто“. Тия дни я спомена и Асен Василев – като се пуйчеше така, сякаш е открил тайната на оцеляването на човечеството. Защо двама известни поборници с „петата колона“ ни натрапват тази фраза, как да тълкуваме това? Ще сбъркаме ли, ако решим, че при някои хора много неща, включително и депутинизацията, са мотивирани от желанието им да седнат на масата – и никога да не станат от нея? Какво става в държавата? – питат от една телевизия и тържествено съобщават: „Отговорите ще научим от председателя на Народното събрание Никола Минчев“. „Баш! – казват зрителите. – Тоя, дето разбрал от телевизията, че са монтирали метални врати на Парламента. Сигурно ще научи последен, че са го свалили от поста му“. Толкова е наясно с държавата и кирчовата чета, която вече изглежда удавена от собствените си приказки. Сериозни икономисти и финансисти са объркани от обясненията им, често нелогични. Излишно е да губят време – кирчовци са в режим на обещания, нищо повече. Думите им умират веднага след изговарянето им. Асен Василев казва за критиците си: „Това ще лежи на съвестта им!“ Тръгне ли един днешен управник да говори за съвест, значи водата е стигнала до устата му. Пак той, в същото интервю, на два пъти казва: „Въпросът е, какво ще се случи есента“. И този човек управлява финансите на държавата – а не провижда дори четири месеца напред. Лази по върха на носа си, толкова.

 А ПростоКирчо е отвъд тия дреболии.
Вече сънува собствения си паметник.
Ето как оценява сам собствената си роля: „България направи първата твърда крачка по отношение на Русия и това помогна на целия Европейски съюз да заеме същата твърда позиция“. Не се обзалагайте, Германия или България ще стои на студено – от твърдост. Кирчо пред „Ню Йорк таймс“:

"Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи". Нашият човек със светлинна скорост се превръща в световен лидер. Баш.

А читателите на „Тайм“ избраха Зеленски за най-влиятелния човек на годината.
Американците, както винаги, са най-добре информирани.

Кеворк Кеворкян


https://www.facebook.com/kevorkkevorkianVN Гласувай:
191. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
21.05 14:36
Според мен депутинизацията може успешно да бъде заменена с ислямизация!
След като сме зависими от външни фактори!
Другият вариант е украинизация Тези, азовците, ще се справят с нея успешно!
Киряк Стефчов е подходящ ръководител за тази цел!
цитирай
2. dobrodan - Ако ще му вдигаме паметник,
21.05 15:54
първо трябва да го поубием.
Кеворк е железен.
цитирай
3. notfun - ...поредните. лакардии..
21.05 15:58
на Седянката, на дртите ДС Мутри..

утре, рано, ще пиша, повече, мъро..мърооо..
цитирай
4. kvg55 - mt46,
21.05 21:53
Международното положение отново излиза на преден план във вътрешната политика.
цитирай
5. valeska - ...
22.05 09:01
Кирил Петков е петата колона на САЩ, , а Костадин Костадинов е петата колона на Русия. Христо Иванов крещи със всичка сила срещу своето минало. Хареса ми определението за Иван Костов като Разрушител. Добро попадение е тази статия!
цитирай
6. mt46 - Здравей, Иване! Нужна е и дедебилизация...
22.05 13:26
leonleonovpom2 написа:
Според мен депутинизацията може успешно да бъде заменена с ислямизация!
След като сме зависими от външни фактори!
Другият вариант е украинизация Тези, азовците, ще се справят с нея успешно!
Киряк Стефчов е подходящ ръководител за тази цел!

цитирай
7. mt46 - Да, железен е! Струва повече от десетки журналисти...
22.05 13:28
2. dobrodan - Ако ще му вдигаме паметник,
21.05 15:54
първо трябва да го поубием.
Кеворк е железен.
цитирай
8. mt46 - Да, и това е от началото на военната операция в Украйна...
22.05 13:29
kvg55 написа:
Международното положение отново излиза на преден план във вътрешната политика.

цитирай
9. mt46 - Да. Но Костадинов няма същата власт като Киро и компания...
22.05 13:31
valeska написа:
Кирил Петков е петата колона на САЩ, , а Костадин Костадинов е петата колона на Русия. Христо Иванов крещи със всичка сила срещу своето минало. Хареса ми определението за Иван Костов като Разрушител. Добро попадение е тази статия!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15398202
Постинги: 3098
Коментари: 41381
Гласове: 135017
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930