Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2014 20:21 - Всички бивши агенти и комунисти ли искате да изчистите?...
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 5112 Коментари: 7 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
image
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10456038_821910884527362_350234807199641935_n.jpg

Виждам, че някои искат да изчистят всички бивши агенти и комунисти... Е, тогава май ще се наложи да се изчистят, да речем, 30 % от гражданите на България, начело с доста от управниците ни /бивши и настоящи/... Аз не съм толкова краен... И не мисля, че всички въпросни лица имат еднаква вина и отговорност...
Добре е да има лустрация, но не съм чул някоя от партиите в НС да иска такава...




Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://bulgarski.pogled.info/news/60706/Agentite-ni-zad-granitsa-shte-badat-izbeseni-po-stalbovete
16.12.2014 20:57
/Поглед.инфо/ Нас, разузнавачите, вече ни осветиха, сега искат да разкрият и чуждестранните агенти на военното ни разузнаване - това е целта на законовите промени напоследък на новото правителство.

Това заяви полк. Николай Русатев, зам.-началник на служба "Военна информация" 1991 г. - 2000 г.

Политиците, обаче, не си дават сметка какво правят. В нито една европейска държава няма такъв прецедент. Вносителите на проектозакона, в който се предлага обединяване на военното и цивилното разузнаване твърдят, че в САЩ и Германия имало такова сливане. Но ако е било факт, то е станало още през 1945 г., когато са се създавали структурите. А не като при нашето военно разузнаване със 106 годишна история. При нас такива трансформации не са правени досега, да не говорим пък за разкриване на агенти. Хората от нашата общност прекрасно знаем какво беше ЩАЗИ за онова време, но да сте чули да е излязла информация от специален характер, имена на техните агенти, операциите им?

Напротив, техните структури се ползват и сега, службите им не са спирали да работят, няма трусове, нито сривове.

Вносителите на закона, според мен, не знаят изобщо за какво става дума, текстът не е консултиран с никого - нито с действащите разузнавачи, нито със запасните офицери, с никой. А мотивите са смехотворни. Обяснявам си поведението на 20-те депутати, подписали се под законопроекта, с командно-административния подход в тяхната партия, каза Русатев.

На всичко отгоре законопроектът за сливането на двете разузнавания - военното и НРС е лустрационен, защото предвижда в новата обединена структура да не могат да работят служители, които са били в тях преди 1989 г. Това предполага и уволнения на хора. А военното ни разузнаване, което директно обслужва въоръжените сили и тези със специално назначение, в момента обединява войсково, оперативно, тактическо и стратегическо ниво. Те не са просто някакви джеймсбондовци, а захранват всеки ден войсковите части директно с информация, данни текат и в обратна посока. Сега се казва, че в обединената служба тази информация ще се ползва от президента и премиера, а ще се реши дали да я дадат на началника на ГЩ и на министъра на отбраната. На практика законотворците така изолират цялата ни армия, правят я "сляпа". А принципът сега е обратен - началникът на ГЩ и министърът на отбраната всеки ден получават тази информация.

Не мога да кажа дали имаме оголени сектори и кои са те в разузнаването, защото вече не съм част от тяхната работа. Но това, което аз и моите колеги сме оставили към 2000 г. говори за професионализъм и мащаб. Тогава покривахме много сериозно Арабският свят и моите подозрения за сегашните нормативни катаклизми целят именно това - да се освети нашата агентура в Близкия и Среден Изток, за да бъде ползвана, но не от нас. А кой е заинтересованият само мога да се досещам. И ако тези недомислици минат в парламента как, смятате, ще постъпят с нашите агенти? Много просто - ще отидат при агента и ще му кажат: вие работите сега за българите, ако не се съгласите да работите за нас, ще ви дискредитираме, подчерта Русатев.

Ако всички абсурдни за сигурността проектозакони бъдат приети в НС и влязат в сила, българското разузнаване ще се обезсмисли напълно. Не само агентите ни зад граници ще бъдат подложени на риск за живота им, но и целите им семейства ще бъдат избесени по стълбовете - това е ясно, в тези страни друг закон няма. Там за такава дейност наказанието е смърт.

Родните помагачи на външното вмешателство във вътрешните работи на България, т.нар. пещерни антикомунисти плюс една партия, на която не искам да правя реклама дори като я споменавам и около която са се обединили персони с комплекси, разчистват основно лични сметки. На тях не им е необходима силна българска държава. В резултат големите проекти ще ни отминават, както и стана с газопровода "Южен поток", след като нямаме действащи служби. И политиците ни ще продължат да се изненадват, научавайки за събитията от информационните агенции. Почти съм сигурен, че никой от разузнаването ни не е работил по направление на енергийната ни сигурност и очакваното фактическо спиране на проекта за газопровода.

Но и да е имало сигнали и оперативни анализи - политиците ни толкова са обърнати към себе си, че едва ли някой е проявил внимание, каза Русатев.

Предаването на 30 000 архивни единици от служба "Военна информация" на комисията по досиетата и сливането на военното и гражданско разузнаване окончателно ще довършат разузнаването и агентурата ни. На юг от границата ни ври, на север - също, а политиците ни тръгнали да правят проектозакони за окрупняване на разузнаването, което е разграждане и ще доведе до неговия упадък. Както и до пълен срив на системата ни за национална сигурност. А България, при такъв тип управление, се превръща от държава в територия, каза още Русатев.

Източник: БГНЕС

Прочети цялата статия тук: Агентите ни зад граница ще бъдат избесени по стълбовете - Поглед Инфо
цитирай
2. mt46 - ...
16.12.2014 21:05
Стихо-разказ за една демократка

Тя стана убедена демократка.
Громеше бясно комунизма...
Издигна се... Сега е депутатка...

И ето - в парламента влиза.
Ще гласуват
строг закон -
за съд
и смърт
на всички бивши комунисти,
техните деца и внуци...
С разтреперана ръка
гласува "за"...
Законът е приет. Ура!
Най-после злото ще приключи...
Прибира се в дома си тя.
И грабва пистолета лудо.
Застрелва двете си деца
и себе си...

Кошмар! Добре, че се събуди!...

Марин Тачков
10 август 2014 г.
цитирай
3. metlichina - !
16.12.2014 21:52
и Каролев ли.....
цитирай
4. mt46 - http://www.faktor.bg/kultura/artfaktor/34565-politolog-vadi-neizvestni-dokumenti-razbulva-mita-za-komandira.html
16.12.2014 22:44
Бившият премиер видян през призмата на задкулисието на прехода

Политологът Антон Тодоров официално представи новото си изследване – „Задкулисието на прехода - книга 3: Иван Костов“. 25 години личността на бившия син лидер и премиер на България е обвита в тайнственост, която Тодоров се опитва да осветли максимално. Ето какво казва авторът:

"Тази книга не е официална биография на Иван Костов. Целта, която си поставих при написването на този и следващите томове, които предстои да излязат догодина, бе да се опитам да направя достояние максимален брой факти, събития и решения от неговия живот и дейност като преподавател по идеологическа дисциплина и номенклатура на БКП преди 10 ноември 1989 г. и като политик и участник в управлението след това. Всички документи, приложени като факсимилета в книгата, открих при няколкогодишните си изследвания в различни архиви. Публикувам фактите и документите, свързани с различни периоди от живота и кариерата на Иван Костов такива, каквито ги открих, видях, прочетох и анализирах. Нека изрично подчертая: над 90 % от тези архивни документи са напълно неизвестни за изследователите и широката общественост. Те никога досега не са въвеждани в научен и публичен оборот и се публикуват за пръв път. Това прави от тях солиден, автентичен и много съдържателен източник за реконструкция на неговата работа като преподавател, номенклатура и политик."
цитирай
5. mt46 - http://www.faktor.bg/novini/balgariya/34581-obesen-e-traycho-kostov-cherveniyat-ubietz-na-demokratichnata-opozitziya.html
16.12.2014 22:47
Призори на днешния ден през далечната 1949 година, около 2,50 ч на бесилото в софийския затвор увисва комунистическият функционер Трайчо Костов. Обвинен е в антипартийна дейност, шпионаж в полза на британското разузнаване и заговорничество с Югославския вожд Тито.

Политическото и физическото му отстраняване са по категоричната заповед на Сталин и Берия. Но процесът срещу Трайчо Костов е един от ярките примери, как най-яростният гонител на опозицията, след 9 септември 1944 г. се превръща в жертва на собствената си политика и партия.

Костов лично ръководи политическите убийства в първите месеци след преврата, организира т.нар. Народен съд. На 20 януари 1945 г. на заседание на ПБ на ЦК на БРП-к, което обсъжда присъдите на Народния съд, Трайчо Костов настоява за максимално повече смъртни присъди. Негово авторство са лагерите на смъртта в Белене, Ловеч, Скравена.

След падането на режима на Тодор Живков, БКП и БСП реабилитираха Трайчо Костов, честват обесването му, ходят на гроба му и поднасят лицемерно цветя. Но нямат достойнството и отговорността да признаят, че всъщност верният им син е бил един масов убиец.
цитирай
6. mt46 - ...
17.12.2014 13:19
Идиотократичното управление не е български патент и прецедент... И в Римската империя, например, е имало императори-идиоти... Но това е доста слаба утеха... /М. Тачков/
цитирай
7. gosho568 - Най-добре ще е да се започне с тези ...
17.12.2014 15:03
Най-добре ще е да се започне с тези които са в момента на власт... и приключи ли се с тях, проблемът ще бъде решен и няма да има необходимост от други!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19236487
Постинги: 3707
Коментари: 45232
Гласове: 149360
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930