Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2015 21:45 - "Шериатска полиция" в Германия
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 5625 Коментари: 16 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
  Ислямисти си играят на нравствена полиция

Млади ислямисти, самообявили се за "полиция на шериата", патрулираха из Вупертал, опитвайки се да "превъзпитават" минувачите и да им натрапват собствените си представи за морал. Как Германия реагира на този скандал?

image

Мъжете носят оранжеви облекла, върху които е написано "шериатска полиция". Очевидно те се възприемат като своего рода нравствена полиция на исляма, защото патрулират край дискотеки, барове и ресторанти, като агитират посетителите им да се откажат от алкохола, цигарите и нощния живот. Заговаряни били дори посетители на магазини, на които ислямистите разяснявали "правилните" принципи на поведение. Според съобщения в германските медии, членовете на "шериатската полиция" са млади хора на възраст между 19 и 33 години, които казвали, че подобни акции в бъдеще ще има и в други германски градове.

Влиятелният салафитски проповедник Пиер Фогел похвали акцията на "шериатската полиция" и в интернет призовава и други мюсюлмани да последват примера от Вупертал. Той обаче се дистанцира от понятието "шериатска полиция". "Казвам на всички мюсюлмани - въведете я и във Вашия град, но не възприемайте името "шериатска полиция"! Измислете нещо по-добро, защото ние не сме полиция", заявява той във видеопослание, разпространено във Фейсбук. Пиер Фогел помести и своя снимка със салафита Свен Лау, който е инициатор на акцията във Вупертал. Самият Лау заяви в публикувано в интернет видео: "Нашата цел е да измъкнем хората от блатото. Младежите са затънали в грехове, дроги и проблеми".

"Шериат на германска земя няма да има"!

"Ние няма да позволим на екстремистите салафити да заплашват инакомислещите в обществото. Самозваните пазители на нравите нямат никаква легитимация", казва говорител на вътрешното министерство на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Федералното правителство определи акцията като провокация. "Шериат на германска земя няма да има. Никой няма право да очерня доброто име на германската полиция", заяви министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер пред вестник "Билд".

Министърът на правосъдието Хайко Маас подчерта, че единствено държавата е тази, която отговаря за съблюдаването на реда и законите: "Няма да търпим каквито и да било нелегални паралелни организации", подчерта той. Централният съвет на мюсюлманите в Германия остро осъди акцията във Вупертал и се дистанцира от извършителите: "Тези хулигани не говорят от наше име. Те злоупотребяват с нашата религия и с безсмислената си акция вредят на всички мюсюлмани", заяви председателят на Съвета Айман Мазиек.

image

Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер разпореди оранжевите жилетки на радикалните илямисти да бъдат иззети, ако те отново се появят с тях на обществени места. Полицията обаче засега не е арестувала никого. Започнало е разследване срещу 11 души за нарушаване на правото на събирания. Партията на Зелените също приветства намесата на полицията. "Трябва да взимаме насериозно подобни ислямистки изстъпления, а не да им даваме възможност да се разрастват", заяви говорителката на Зелените по въпросите на вътрешна сигурност Ирене Михалич.

Шериатската полиция - достойна за съжаление

Идеята на мюсюлманските фанатици да утвърдят шериата по европейските улици не е съвсем нова, припомня вестник "Генераланцайгер". Тази тенденция се забелязва още от 2013 година насам - първоначално в доминираните от мюсюлманите квартали на Източен Лондон. Сега се прехвърля и в Германия. Мотивите на тези радикални привърженици на исляма са ясни. Западът постоянно се подиграва на носенето на фереджета, бурки и буркини /специални бански костюми за мюсюлманки, покриващи цялото тяло - б.ред./.

"Шериатската полиция" сега се опитва да изземе инициативата в свои ръце и да ни наложи своята ценностна система, пише коментаторката Жасмин Фишер и допълва: "Човек може да води идейни и религозни спорове, но толерантността е един от фундаментите на Запада. Все пак, място за паника няма. В крайна сметка самозваната "шериатска полиция" е жалкият опит на едно поколение от млади мъже да намери своето място в днешния сложен живот.

www.dw.com/bg/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F/a-17908147

Още за проблема с бежанците -
btvnovinite.bg/article/svetut/vaclav-klaus-zapochna-peticija-sreshtu-imigrantite.html

Ако правата на едни хора нарушават правата на други хора, чии права са по-прави?...
М. Тачков




Гласувай:
32


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Че Западна Европа е затънала в тлен, ...
07.09.2015 22:15
Че Западна Европа е затънала в тлен, затънала е.
То и затова, пуснатите под одъра, се качват на одъра.
И унас ще стане така.
цитирай
2. zaw12929 - либералната стратегия се пропуква
07.09.2015 22:16
либералната стратегия се пропуква
цитирай
3. mt46 - Мда...
07.09.2015 22:30
kvg55 написа:
Че Западна Европа е затънала в тлен, затънала е.
То и затова, пуснатите под одъра, се качват на одъра.
И унас ще стане така.

Мисля, че в Европа предстоят големи раздори, конфликти, сътресения...
http://www.24chasa/Article.asp?ArticleId=4966213
Славчо Велков: САЩ също да поемат бежанци, те отвориха арабския ад

07.09.2015 09:34; 24 часа онлайн; 4254; 8;

САЩ също трябва да поемат бежанци, защото те отвориха арабския ад. Казваха им преди години да не нападат Ирак, защото ще се отвори арабският ад, но те не слушаха. Сега виждаме какво става. В този смисъл Щатите, наравно с Европа, е редно да понесе тежестта на потока от бежанци.Това обяви спецът по сигурността Славчо Велков пред bTV.

Според него потокът от бежанци и цялостната криза, на която сме свидетели, показва различни неща от световния ред. „Интересно впечатление ми направи изказването на бившия френски президент Никола Саркози, който предложи в периферията на Европа – в България и Сърбия, да се създадат временно буферни зони за бежанци, за де не могат да влизат без проблеми в Европа. Реално той не ни брои за част от Европа”, каза Велков."
цитирай
4. mt46 - Да...
07.09.2015 22:35
zaw12929 написа:
либералната стратегия се пропуква

Либерализмът се сблъсква с антилибералния ислямизъм...

http://www.24chasa/Article.asp?ArticleId=4966213
Коментар: "Да, вярно е , че американците са в основата на всички конфликти по света , но те не са тъпи като европейците! Те са измислили как да приемат само качествени имигранти - със зелени карти и визи, а на юг имат бетонна ограда и полиция с кучета и автомати, та пиле не може да прехвръкне ! А тук всякаква измет, която се добере до европейска територия, е добра дошла ! Това е като да отвориш кутията на Пандора , но не и за европейските ръководители ! "
цитирай
5. tryn - Все по-тревожно става...
08.09.2015 02:39
И какво ли още има да се случи?!
Дано се запази мирът!
цитирай
6. katan - Ако правата на едни хора нарушават правата на други хора, чии права са по-прави?...
08.09.2015 09:49
На по-силните, по-наглите и по-толерираните ...
цитирай
7. mihala - Прав си кривчо, но за наша сметка. ...
08.09.2015 11:50
Прав си кривчо,но за наша сметка.Това е най-доброто решение на въпроса.
цитирай
8. travell - :)
08.09.2015 20:58
Щатите предизвикаха тази бежанска вълна с цел да се дестабилизира Европа. Европа трябва да поддържа хуманните си принципи, но същевременно да активизира и тайните служби, защото измежду бежанците със сигурност има и хора на Ислямска държава. Тепърва Европата ще бере ядове (дано не съм прав). За в бъдеще обаче тази вълна трябва да се пренасочи не към "богатата" Европа а към "още по-богатия" арабски свят (Саудитска арабия, Кувейт), където си правят абсолютен пас по този въпрос и гледат сеир заедно с американците.
цитирай
9. mt46 - Европа сама си го вкара... таралежа в гащите...
08.09.2015 21:41
travell написа:
Щатите предизвикаха тази бежанска вълна с цел да се дестабилизира Европа. Европа трябва да поддържа хуманните си принципи, но същевременно да активизира и тайните служби, защото измежду бежанците със сигурност има и хора на Ислямска държава. Тепърва Европата ще бере ядове (дано не съм прав). За в бъдеще обаче тази вълна трябва да се пренасочи не към "богатата" Европа а към "още по-богатия" арабски свят (Саудитска арабия, Кувейт), където си правят абсолютен пас по този въпрос и гледат сеир заедно с американците.

цитирай
10. mt46 - Мда...
08.09.2015 21:44
mihala написа:
Прав си кривчо,но за наша сметка.Това е най-доброто решение на въпроса.

Някои яли и пили повече... Общо ли ще плащаме сметката?...
цитирай
11. mt46 - Да... Но толерантността е лицемерна...
08.09.2015 21:51
katan написа:
На по-силните, по-наглите и по-толерираните ...

цитирай
12. mt46 - Ще става по-лошо за народите... Вероятно целта е война...
08.09.2015 21:53
tryn написа:
И какво ли още има да се случи?!
Дано се запази мирът!

цитирай
13. dimat - Когато "толерантността" се превърне в идеология,
09.09.2015 09:47
тя неминуемо се превръща в диктатура!

Такава е природата на всяка идеология и това е доказала Човешката история.

Прочетете нещо за историята на религиите и идеологиите и ще видите,че всяка религия или идеология,когато стане, или бъде наложена като господстваща,тя неминуемо става диктатура.

Това е разбираемо,защото ставайки господстваща,даже и по естествен(ненасилствен) път,тя дава голяма власт на нейните носители и особено на нейните идеолози.

Така вече насадената ни идеология на "толерантността", се превърна в главно оръжие, на нейните създатели(като оръжие),срещу народите сред които е наложена.

Това са преди всичко народите на ЕС и донякъде на САЩ.

По моите наблюдения,това е основното оръжие,с което американските(т.е ционистки) идеологически централи действат,за да превърнат европейските народи в едно безволево и подплашено толерастко стадо,което да бъде вкарвано ,в тези кошари,които бъдат посочени от невидимата циониска централа,която при това физически даже едва ли се намира в САЩ.

Тези,които си спомнят времето на социализма(погрешно натрапвано ни сега за "комунизъм"),много добре си спомнят за диктатурата на комунистическата идеология и как се третираше от властта всякакво даже най-малко съмнение относно нейните постулати.

Всичко беше от същия характер,както е било по времето на инквизицията,както е било по време на фашизма в Италия ,или национал-социализма в Германия.

Същата по своя характер идеология е и тази на "толерантността",чрез която се цели да се моделира душевно световното гойско стадо,за да бъде вкарано успешно в глобалната кланица за редукция.

Да бъде накарано САМО да влезе,с химни на уста.

Ако в скоро време народите на ЕС не се усетят и вземат нещата в ръцете си,с "Европа" е свършено.

Да се разчита на "европейските политици" е престъпление.С малки изключения те се доказаха ,като верни ционистски слуги,при това в голямата си част, те си внедрени издънки на "богоизбрания народ".

Да му мисли гойското стадо!
цитирай
14. gosho568 - Скоро, превъзпитанието и преим...
09.09.2015 13:12
Скоро, превъзпитанието и преимането им от обществото, ще се случва съвсем естествено и от само себе си..!!!
цитирай
15. mt46 - Да, и аз мисля така за идеологиите и религиите...
09.09.2015 23:27
dimat написа:
тя неминуемо се превръща в диктатура!

Такава е природата на всяка идеология и това е доказала Човешката история.

Прочетете нещо за историята на религиите и идеологиите и ще видите,че всяка религия или идеология,когато стане, или бъде наложена като господстваща,тя неминуемо става диктатура.

Това е разбираемо,защото ставайки господстваща,даже и по естествен(ненасилствен) път,тя дава голяма власт на нейните носители и особено на нейните идеолози.

Така вече насадената ни идеология на "толерантността", се превърна в главно оръжие, на нейните създатели(като оръжие),срещу народите сред които е наложена.

Това са преди всичко народите на ЕС и донякъде на САЩ.

По моите наблюдения,това е основното оръжие,с което американските(т.е ционистки) идеологически централи действат,за да превърнат европейските народи в едно безволево и подплашено толерастко стадо,което да бъде вкарвано ,в тези кошари,които бъдат посочени от невидимата циониска централа,която при това физически даже едва ли се намира в САЩ.

Тези,които си спомнят времето на социализма(погрешно натрапвано ни сега за "комунизъм"),много добре си спомнят за диктатурата на комунистическата идеология и как се третираше от властта всякакво даже най-малко съмнение относно нейните постулати.

Всичко беше от същия характер,както е било по времето на инквизицията,както е било по време на фашизма в Италия ,или национал-социализма в Германия.

Същата по своя характер идеология е и тази на "толерантността",чрез която се цели да се моделира душевно световното гойско стадо,за да бъде вкарано успешно в глобалната кланица за редукция.

Да бъде накарано САМО да влезе,с химни на уста.

Ако в скоро време народите на ЕС не се усетят и вземат нещата в ръцете си,с "Европа" е свършено.

Да се разчита на "европейските политици" е престъпление.С малки изключения те се доказаха ,като верни ционистски слуги,при това в голямата си част, те си внедрени издънки на "богоизбрания народ".

Да му мисли гойското стадо!

цитирай
16. mt46 - Не, те /или повечето от тях/ не могат и не искат да бъдат превъзпитани...
09.09.2015 23:29
gosho568 написа:
Скоро, превъзпитанието и преимането им от обществото, ще се случва съвсем естествено и от само себе си..!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19165797
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148924
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031