Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 23:52 - Защо САЩ и Русия не могат да се разберат
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 6922 Коментари: 27 Гласове:
22

Последна промяна: 12.09.2015 23:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Екзистенциалната несъвместимост
между САЩ и Русия

Автор: Виталий Третяков    10.09.2015 21:11 2498 преглеждания 40 коментар/а image

 

Една от основните интриги на съвременната световна дипломация е дали в близките години има перспектива, а и самата възможност за това, отношенията между Русия и САЩ да се възстановят (вече при новия американски президент) до равнището, на което бяха преди украинската криза.

 

Разбира се, като условия за положителен отговор на този въпрос изключвам промяната на позицията на Русия към кризата, а още повече отказът на Москва от Крим. Такава капитулация е невъзможна.

 

Трябва да се има предвид също така, че нито до края на мандата на Обама, нито при новия президент САЩ ще се откажат от своя подход. Следователно с практически стопроцентова увереност може да се предполага, че днешната „почти студена война“ между САЩ и Русия ще се запази минимум през следващото десетилетие. И смятам тази прогноза за основателна и реалистична.

 

В тази връзка си струва да бъде зададен следният въпрос: Могат ли по принцип, някога в близкото бъдеще и при определени условия, отношенията между САЩ и Русия да се подобрят? Моят отговор е: Не!

 

Твърдя това, защото между нашите две страни съществува екзистенциална несъвместимост, тоест невъзможност да съществуват едновременно на Земята. Фактически същата, каквато се наблюдаваше между САЩ и СССР след Втората световна война.

 

Принципно важно е да се отбележи, че причината за тази несъвместимост е в подхода на САЩ към цялостното устройство на света и мястото на отделните държави в него, включително – на Русия.

 

Да сравним отношението на САЩ към съвременна Русия и на Русия към съвременните Съединени американски щати.

 

Америка иска да определя границите на Русия, системата на отношенията със съседните й страни и с Европейския съюз, изобщо – нейните национални интереси. Америка също така иска да определя политическото устройство на Русия, вътрешната й политика, съдържанието на руското законодателство и дори това какъв точно човек трябва да стои начело на руската държава. Изглежда абсурдно, но е самата истина.  

 

Независимо от ширещите се твърдения, че видите ли, Америка малко се интересувала от Русия, ние виждаме точно обратното. Практически няма нито едно що-годе значимо събитие, случващо се в Русия, както и нито една що-годе важна нейна външнополитическа крачка, които да не са предизвикали реакцията на САЩ – по правило негативна. 

 

Сега да анализираме от същата гледна точка поведението на Русия спрямо САЩ. Москва по никакъв начин не се намесва в отношенията на САЩ с Канада и Мексико. На официално равнище никога не се е намесвала и в отношенията на Съединените щати с Европейския съюз или например Япония – близките съюзници на Вашингтон. Москва дори не коментира тези отношения.

 

Изключения се случват единствено когато самият Вашингтон се опитва да бъде коректив на контактите на Москва с Брюксел, Берлин, Париж или Токио. Невъзможно е да се намери и един факт, който да показва, че Русия официално е посочвала на САЩ техни недостатъци във вътрешната политика или да им е диктувала какви закони трябва приемат и какви – не.

 

Изключително нелепо би било твърдението, че някой от значимите официални лица на Русия е давал указания на Америка какъв президент конкретно трябва да има.

 

Изводът от всичко това е прост и очевиден. Съществуването на земята на Съединените американски щати устройва Русия, дори всичките й официални лица начело с президента да не й се харесват. И обратното: съществуването на земята на Русия не устройва Америка, ако първо, тя не провежда удобна за САЩ вътрешна и външна политика; второ, не се оглавява от човек, който се подчинява на Щатите и който съответно не осигурява напълно изпълнението на първото условие. Това е всичко. Точка. Баста.

 

Всякакви западни и наши политологически глупости, всякаква западна политическа реторика, водеща до „извода“, че видите ли, Америка се нуждаела от „силна, процъфтяваща и демократична Русия“, са или самозалъгване на глупаци, или лъжа на хитреци.

 

Съвършено ясно е, че ако Русия не притежаваше своя ракетноядрен потенциал, но водеше политиката, която Владимир Путин провежда (възможното максимално обезпечаване на националните интереси на Русия в дадените международни и вътрешни условия), Вашингтон отдавна би тръгнал – като минимум – към политическото й унищожаване като мощна и самостоятелна държава.

 

Не по-малко се натрапва фактът, че Русия не предявява подобни претенции към САЩ и няма намерение да го прави. Не само в периода, в който неин лидер е Путин, а далеч по-рано – от идването на власт на Брежнев, тоест още от съветските времена.

 

Нещо повече, Русия дори е готова да се примири (в разумни граници и отчитайки собствените си стратегически интереси) със световната хегемония на САЩ като с геополитическа даденост след разпада на СССР.

 

Естествено Москва смята, че в близка или по-далечна перспектива хегемонията на Вашингтон окончателно ще приключи и от глобална свръхдържава САЩ ще придобият статут (3–4-ти или 5–6-и) на един от полюсите в многополюсния свят. Но и в този случай Москва няма да се намесва във вътрешните работи на изтощена Америка – с препоръки, а още по-малко със заповеди или разпореждания.

 

И така, от страна на САЩ по отношение на Русия сме свидетели на класическа игра с нулев резултат: Русия трябва да загуби, в противен случай победата на Съединените щати не се признава.

 

А от страна на Русия по отношение на САЩ линията на поведение не е противоположна, тя е принципно различна: Русия не желае да загуби, но и не иска и не си поставя за цел поражението на Америка. Бих казал, че позицията на Москва не само е реалистична, но също така е по-разумна, цивилизована и хуманна.

 

И в този смисъл наистина няма значение съществува ли конкретната украинска криза и по чия вина е възникнала тя. Ако съществуването на самостоятелна Русия на планетата по принцип не устройва Америка, поводи, кризи и казуси винаги ще се намерят.

 

Дали Русия ще успее да удържи линията на външна и вътрешна самостоятелност – при Путин и след него – е отделен въпрос. Ако предположим, че не съумее, това означава, че Русия, в това число в сегашните си граници, няма да просъществува. От което следва, че Русия не може да капитулира пред САЩ, а това автоматически удължава във времето и отчасти в пространството американо-руския антагонизъм.

 

Във всеки случай Москва няма претенции нито към постсъветските територии, така и към постамериканското пространство. Впрочем по този въпрос Вашингтон трябва да се опасява от съвсем други конкуренти, както и от част от сегашните си съюзници.

 

Така, в рамките на посочената диагноза, на какво можем да се надяваме в руско-американските отношения? И към какво сме длъжни да се стремим?

 

Първо. В обозримо бъдеще както е имало, така и ще има, „студена война“ между САЩ и Русия и отчасти между подвластния на Вашингтон Европейски съюз и Русия.

 

Второ. Надеждата, че нормалните отношения между Вашингтон и Москва ще се възстановят, стига да се появи реална обща заплаха или реален общ враг, е ефимерна. По две причини. Тъй като САЩ сами по себе си са най-голямата опасност за Русия. И защото американците доста по-добре от руснаците умеят при обща заплаха да мобилизират усилията на другите в името на собствените си интереси. Безпределният егоизъм на САЩ е константа и това трябва да се възприема като реалност.

 

Трето. Проблемите, които САЩ не могат да решат без помощта или съдействието на Русия (а те са достатъчно много и едва ли ще намалеят), все едно, оставят поле за повече или по-малко регулярно официално взаимодействие.

 

Четвърто. В днешните условия няма начин да се прекъснат всичките тези програми за индивидуални междуличностни контакти и контакти на различни неправителствени организации между двете страни. Макар че в този пункт сега трябва да очакваме препятствия по-скоро от американска, отколкото от руска страна – каквито вече виждаме. Впрочем не бива да се преувеличава ролята на тези връзки – те не могат да заменят добрите и професионално поставени междудържавни отношения.

 

Пето. Теоретично можем да си представим, че един ден група значими и влиятелни представители на интелектуалния елит, несвързани пряко с властовите институции нито в САЩ, нито в Русия, биха се опитали да създадат „паралелна руско-американска дипломация“ и биха започнали регулярно да я практикуват. Впрочем и тук имам големи съмнения. Интелектуалните привилегировани кръгове в САЩ са твърде идеологизирани, твърде егоистични и твърде дисциплинирани, за да се решат на подобна самодейност. 

***

Обобщавайки, можем да кажем, че ако в отношенията между Русия и Запада е възможен позитивен пробив, той няма да бъде последван и по посока Америка. Най-малкото заради екзистенциалната несъвместимост, описана в тази статия…

А другите субекти на световната политика, опитващи се да се измъкнат от тежката хватка на американската хегемония – заради собствените си интереси, не заради любовта си към Русия – е възможно в близките десет години с активността си да създадат ситуация, в която американците да се окажат последни на „опашката“. И тогава…

Но засега да се приготвим за продължението на това, на което днес сме свидетели. И няма смисъл да се суетим, още по-малко да се паникьосваме. Пикът на американското глобално могъщество вече е в миналото. И спускайки се от тези висини, рано или късно американците ще се приземят на руската равнина.

 

Превод от руски: Елена Дюлгерова

glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/ekzistencialnata-nesyvmestimost-mezhdu-sasht-i-rusiya

ПП: Разбирателството е двустранен процес. Когато едната страна е твърдоглава, бетоноглава, агресивна към другата страна, няма как да постигнат съгласие...



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Защото, Мунчо,
13.09.2015 00:02
САЩ са държава, а Раша - бензиностанция.
цитирай
2. kbalenciaga - Ето и тук продължаваш по същия начин???
13.09.2015 00:04

mt46, видно е, че си се предозирал с ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
И все те дърпа към Русия. Русия това, Русия онова...
Искаш ли да разбереш, че Русия не играе самостоятелно в тези циркове?

Путин, Меркел, Обама ЗАЕДНО участват във всичко това, срещу интересите на руснаци, немци, американци, сирийци, българи...
Питам те, тебе лично.
Разбираш ли това?
цитирай
3. freeoldmen - 2. kbalenciaga
13.09.2015 00:36
Ти също не разбираш, че евентуалната колаборация между елитите на САЩ
и Русия не играе толкова съществена роля.
Със или без нея, вече е видно- господстващият модел на неолибералната фракция,
управляваща света последните десетилетия, скоростно се изчерпва.
Това, дали Путинова Русия е реален или измислен враг, слабо влияе на натрапчивият извод, че великата демокрация се нуждае от противник, за да може все още да действа.
А в края на краищата, има достатъчно примери в историята, когато марионетки
са се еманципирали.
Може би точно това се случва в Русия.
цитирай
4. stih - Харесах статията
13.09.2015 01:47
и ясната позиция на автора.
А опоненти на всяко мнение винаги ще се намерят...
цитирай
5. milady - Импотенцията на Сайта е срамна вече ...
13.09.2015 10:34
slavimirgenchev1953 написа:
САЩ са държава, а Раша - бензиностанция.



стига с тази омраза ,бе колега....
подай малко повече факти....
ставате смешни с тези тъпи, безкрайни емоционални бози ...
цитирай
6. mt46 - Имаш право на мнение...
13.09.2015 10:56
1. slavimirgenchev1953 - Защото, Мунчо,
00:02
САЩ са държава, а Раша - бензиностанция.
Не разбирам какво ти е виновен Мунчо. Да не би да симпатизираш на онези, които са го обесили?
"... Подир половина час цялата орда, победоносна, свирепа, демонически весела, излазяше из дола с Огняновата глава, набучена на прът. Докторовият череп, раздробен на късове от ножовете (най-първия удар - от куршум - сам докторът си беше нанесъл), не можеше да послужи за трофей. Също Радината глава беше оставена - по политическа причина вече: Тосун бей беше по-хитър от Тъмрашлията.
Отзади носеха, натоварени на едни кола, убитите и ранените.
С дивашки викове сганта дойде в града. Той беше по-пуст и по-мълчалив от едно парясано гробище. На мегданя побиха трофея.
Само един човек се мяркаше там, като един призрак.

Той беше Мунчо.

Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.

Обесиха го на касапницата.

Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира."
/Иван Вазов - "Под игото", Одеса, 1888 г. /
цитирай
7. batogo - !!!:)))
13.09.2015 11:21
Засега не е известна по-нагла, претенциозна, агресивна, недобронамерена и самозабравила се във всяко отношение, лицемерна държава от Русия. Всяко договаряне с нея е като договаряне с мафията - все едно няма договаряне. Тя иска компромиси, но не прави компромиси, а само удари под пояса.
цитирай
8. mt46 - Не разбирам защо ме обвиняваш и съдиш...
13.09.2015 11:37
kbalenciaga написа:

mt46, видно е, че си се предозирал с ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
И все те дърпа към Русия. Русия това, Русия онова...
Искаш ли да разбереш, че Русия не играе самостоятелно в тези циркове?

Путин, Меркел, Обама ЗАЕДНО участват във всичко това, срещу интересите на руснаци, немци, американци, сирийци, българи...
Питам те, тебе лично.
Разбираш ли това?

1. Ако разполагаш с по-добра, по-вярна информация, защо не я посочиш?...
2. В този постинг съм представил гледната точка на съвременна Русия /на руски политолог/. Какво грешно има в това?...
3. Не съм убеден, че Путин, Меркел, Обама... участват ЗАЕДНО... Би ли посочил доказателства, аргументи за тази теза?...
4. Наясно съм, че почти навсякъде /и в Русия, и в Западна Европа, и в САЩ, и у нас/ има олигархия, която работи за своите интереси и ограбва народа... Моята позиция е, че всяка държава /чрез политическите си лидери и институции/ трябва да защитава своите национални интереси и интересите на народа си...
5. Според мен една от целите на ислямското нашествие в Европа е да се разруши моделът на социална демокрация в най-силните западноевропейски държави...
Мисля, че ти отговорих достатъчно...
цитирай
9. mt46 - Благодаря ти за мнението!...
13.09.2015 11:45
freeoldmen написа:
Ти също не разбираш, че евентуалната колаборация между елитите на САЩ
и Русия не играе толкова съществена роля.
Със или без нея, вече е видно- господстващият модел на неолибералната фракция,
управляваща света последните десетилетия, скоростно се изчерпва.
Това, дали Путинова Русия е реален или измислен враг, слабо влияе на натрапчивият извод, че великата демокрация се нуждае от противник, за да може все още да действа.
А в края на краищата, има достатъчно примери в историята, когато марионетки
са се еманципирали.
Може би точно това се случва в Русия.

Добре е да помислим как може да се освободим от игото на тоталитарния неолиберализъм...
цитирай
10. mt46 - Благодаря!... Разбира се, не може всички да мислим еднакво...
13.09.2015 11:47
stih написа:
и ясната позиция на автора.
А опоненти на всяко мнение винаги ще се намерят...

цитирай
11. mt46 - Така е, когато липсват аргументи...
13.09.2015 11:48
milady написа:
slavimirgenchev1953 написа:
САЩ са държава, а Раша - бензиностанция.



стига с тази омраза ,бе колега....
подай малко повече факти....
ставате смешни с тези тъпи, безкрайни емоционални бози ...

цитирай
12. mt46 - Това се отнася най-вече за ФАЩ /САЩ/... :)
13.09.2015 12:07
batogo написа:
Засега не е известна по-нагла, претенциозна, агресивна, недобронамерена и самозабравила се във всяко отношение, лицемерна държава от Русия. Всяко договаряне с нея е като договаряне с мафията - все едно няма договаряне. Тя иска компромиси, но не прави компромиси, а само удари под пояса.

“Днес в САЩ всъщност има една партия – бизнес партията. Тя има две фракции, наричани Демократи и Републиканци, които имат малки различия, но провеждат вариации на една и съща политика. Аз се противопоставям напълно на тази политика, както и по-голямата част от населението. ” / Ноам Чомски/
цитирай
13. kbalenciaga - По същество
13.09.2015 12:12

"Ти също не разбираш, че евентуалната колаборация между елитите на САЩ
и Русия не играе толкова съществена роля."
Какви глупости си писал тук, какъв колаборационизъм?!
Управляващите и в Русия, и в САЩ са МАРИОНЕТКИ на Олигархията, пионки, кукли на конци.
Разбираш ли това???

Разбираш ли, че те правят всичко каквото им се нареди Отгоре, от Олигархията?

"3. Не съм убеден, че Путин, Меркел, Обама... участват ЗАЕДНО... "
Е като не си, и всички останали като тебе(леви, десни, сини, червени, пембени...), като не сте разбрали това, винаги ЩЕ БЪДЕТЕ МАНИПУЛИРАНИ!
Това е.

Вие не разбирате Основното, Фундамента ви е Грешен, и логично ще ви лъжат, ще ви водят където си искат, ще ви мамят както си искат, ще ви манипулират...
И така до края на света...

Искаш повече информация???
Е то цялата човешка история ти показва това, за което пиша тук, а за тебе това не е достатъчно.

"Моята позиция е, че всяка държава /чрез политическите си лидери и институции/ трябва да защитава своите национални интереси и интересите на народа си..."
Ето показваш, че много добре се поддаваш на манипулациите.

Всяка държава да защитава своите интереси и интересите на народа си?!
Всяка религия да защитава своите интереси и интересите на миряните си?!
Всеки етнос да защитава своите интереси и интересите на хората от него?!
Всеки род да защитава своите интереси и интересите на родата си?!
Всяко семейство да защитава своите интереси и интересите на децата си?!
Разбираш ли какво ти говоря???
Не?

Еми, колкото, толкова...

"Разделяй и владей"!

цитирай
14. mt46 - Благодаря за мнението, но избягвайте лични нападки, обиди!...
13.09.2015 13:07
от: ok3223 За постинг: Защо САЩ и Русия не могат да се разберат
slavimirgenchev1953 написа:
САЩ са държава, а Раша - бензиностанция.

Светът никога не е бил и няма да стане 1 полюсен. Хегемонията на САЩ винаги е била и е в момента фиктивна. Една Русия, Един Китай, Една Германия, Франция примерно, макар и в момента да държат исото в дирижирания от САЩ хор днес, по мноого въпроси не са съгласни. И ако, и когато му дойде моменто, ще го заявят категорично и ясно.
Например Германия и Франция, никога не биха воювали с Русия, по какъвто и да е претекст и повод, със или без настояването и водачеството на САЩ, защото рискуват и са силно уязвими. Ще да бъдат унищожени от Русия с Ядрена атака за минути.
А ТОВА ДНЕС ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА ИМ КАТО ЦЯЛО. Другото Е ПРИКАЗКИ.
Американците само се репчат и обират малките и богати на ресурси страни, като Ирак и Либия примерно, като старите колонизатори от ЕС им помагат, защото ползата е обща. Но се държат далече от едната Русия или Китай, защото ще нагазят в дълбоко и ще ядат пердах, общо и по отделно.
Това е в основите на днешната световна политика.
В светът господства дуалистичното, двойственото начачало, + и – . Всеки въпрос, теза, ситуация, проблем, малък или голям, личен или обществен имат най малкото 2 страни, 2 възможности. А често те са много повече, нюансите са много повече, и възможностите за решения, най- близки до най-правилния, най - полезен на практика безброй, и често дискусионни и много спорни.
И няма да се намерят по света, не имало никога подобно нещо, хора и държави, винаги и всякого по едини и същи проблем винаги да са на един акъл, да подържат едно и само едно решение на проблема.
Мненията са най-често поне 2, а наай-често много повече.
ТОВА Е В ПРИРОДАТА НА НЕЩАТА, НА ВСЕЛЕНАТА, НА МАТЕРИЯТА, ОТ ТАМ
ДУАЛИЗМА, ДВОЙСТВЕНОСТТА ВЪВ ВСИЧКО СТАВАЩО ПО СВЕТА. НЕЗАВИСИМО ДАЛИ И ДОКОЛКО НИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ ХАРЕСВА ТОВА ..."
цитирай
15. ok3223 - ОЛИГАРХИЯТА, ОЛИГАРХИЯТА ...
13.09.2015 14:51
По същество
12:12


"Ти също не разбираш, че евентуалната колаборация между елитите на САЩ
и Русия не играе толкова съществена роля."
Какви глупости си писал тук, какъв колаборационизъм?!
Управляващите и в Русия, и в САЩ са МАРИОНЕТКИ на Олигархията, пионки, кукли на конци.
Разбираш ли това???

Разбираш ли, че те правят всичко каквото им се нареди Отгоре, от Олигархията?

ЧОВЕЧЕ ...
И КАТО ПРЕТЕНДИРАШ, ЧЕ ЗНАЕШ, КОИ СА ТЕЗИ ... ОТГОРЕ, ОТ ОЛИГАРХИЯТА ...
Не ти ли се струва, че от "много ум", опростяваш до крайност нещата, в този никак не прост, крайно сложен и динамичен, непрекъснато променящ се свят. Причините за което са много и различни, явни и скрити. като мноого от тези причини, сили от различен произход, материални и духовни, са все още непознати за човечеството днешно.

ОПИШИ НИ, ПОСОЧИ ЯСНО И ПОДРОБНО.
БЕ, КОЙ СА ОЛИГАРХИЯТА?
СЪСТАВА И, доколкото го знаеш.
КОИ ЛИЧНОСТИ, ПЕРСОНАЛНО, КАТО ЦЯЛО, ИЛИ ПООТДЕЛНО СА ОЛОГАРХИЯТА.
ТОВА СЪЮЗ НА ЛИЧНОСТИ ЛИ Е, ИЛИ НА ДЪРЖАВИ.
ДА НЕ СА ПОДОБНИ НА МАСОНИТЕ"
КЪДЕ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ?
ОТ КАКВО И ЗА КАКВО ЖИВЕЯТ.
КЪДЕ ДУМУВАТ, И ЗАЩО ТАМ, А НЕ ДРУГО МЯСТО.
КАК И КЪДЕ РЕШАВАТ СЪДБИТЕ НА ХОРА И ДЪРЖАВИ?
КОЕ И КОЙ ИМ ДАВА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ И ПРАВО.
Един куп от въпроси, на които, ако не те затрудняват се опитай да отговориш, това е молба.
КОИ СА ТЕЗИ МИТИЧНИ ИЛИГАРСИ, КОИТО РЕШАВАТ ВСИЧКО ВМЕСТО НАС, ХОРАТА, ЧОВЕЧЕСТВОТО ...
НЯМА ДА Е ЛОШО, ДА СПОДЕЛИШ, ТОВА ТВОЕ ЗНАНИЕ ... ЗА ПРИЧИНИТЕ ЗА СТАВАЩОТО ПО СВЕТА И У НАС И С НАС, ПРОСТОСМЪРТНИТЕ, ИСКАЩИ ДА УЗНАЯТ ИСТИНАТА ...
ЧАКАМЕ, И ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДЕРИМ!
цитирай
16. kbalenciaga - mt46, ПОКАЗВАШ отново, точно за това, което ти говоря
13.09.2015 16:15


Отново да напиша:
Вие не разбирате Основното, Фундамента ви е Грешен, и логично ще ви лъжат, ще ви водят където си искат, ще ви мамят както си искат, ще ви манипулират...
И така до края на света...

Пишеш за дуалистичния модел, но не схващаш, че това което си писал, и на което вярваш Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА!
Това е Цирк, Фарс, Гротеска, но не и реален дуалистичен модел!

По същия начин на дадена сцена, в лявата си ръка да държиш една марионетка с надпис Русчо, а в другата марионетка с надпис Сащтчо.
И да ги движиш така, все едно се бият по между си. Това пред публика, например деца.
А децата да са се разделили, едните привърженици на марионетката Русчо, а другите привърженици на марионетката Сащтчо.
И да коментират, да изразяват емоции, симпатии към единия, и антипатия към другия...

Хайде сега се сети, по възможност най-много от три пъти, кои са тези деца.
Сещаш ли се?

А после да те питам.
Това ли е природата на нещата?
На вселената?
цитирай
17. kbalenciaga - ok3223,
13.09.2015 16:27
Олигархията, в своите манипулации, измами, врътки, пируети, измами, гротески, лъжи, вменявания, противопоставяния...и т.н...
До толкова е разбъркала всичко, че хората тотално са объркани, кое е истина, и кое лъжа!

А истинските неща са прости...

За Олигарсите.
Като човек, на този етап виждам, разбирам, анализирам, усещам какви са те, от Последствията на тяхната дейност.

Ти лично, от случващото се, не виждаш ли, не разбираш ли, не анализираш ли, не усещаш ли кои и какви са тези Олигарси?
Нямаш ли някакви изводи?

Или за тебе Путин и руснаците са правите, а Запада, Меркал, Обама са грешните?
цитирай
18. gosho568 - ...
13.09.2015 18:02
Завистта на САЩ, спрямо Русия, винаги е била в огромни количества и то във всички сфери на животал... Поздрави!
цитирай
19. kvg55 - Сътрудничеството между Русия и САЩ ...
13.09.2015 20:54
Сътрудничеството между Русия и САЩ е невъзможно, поради
алчното отношение на САЩ към природните богатства на Русия.
Освен това Русия си е отделна цивилизация -
"Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать –
В Россию можно только верить."
При Елцин САЩ хазяйничеха в Русия, при Путин - не.
Затова us-американските подлоги го ругаят с пяна на устата.
Съперничеството между двете страни ще се реши само с война.
цитирай
20. zaw12929 - ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО НЕ СТАВА, ...
14.09.2015 15:10
ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО НЕ СТАВА, ЗАЩОТО ВЪЛЧО Е ОСТАРЯЛ, ОГЛУПЯЛ, А АГНЕТО- ПОРАСЛО, ДНЕС Е КОЧ С РОГА И МОМЕНТЪТ Е КРИТИЧЕН...
цитирай
21. vishnichka - Песимистична прогноза,
14.09.2015 18:57
никога няма да разбера защо живеем в толкова сложен свят. Алчност за пари и богатства, жажда за власт и хегемония, а всичко може да бъде съвсем, съвсем по-човешко и мирно, уви ... и жалко за децата ни...
Привет!
цитирай
22. mt46 - По-скоро е стремеж за надмощие... Поздрави!...
14.09.2015 19:41
gosho568 написа:
Завистта на САЩ, спрямо Русия, винаги е била в огромни количества и то във всички сфери на животал... Поздрави!

цитирай
23. mt46 - След ВСВ САЩ става все по-агресивна...
14.09.2015 19:46
kvg55 написа:
Сътрудничеството между Русия и САЩ е невъзможно, поради
алчното отношение на САЩ към природните богатства на Русия.
Освен това Русия си е отделна цивилизация -
"Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать –
В Россию можно только верить."
При Елцин САЩ хазяйничеха в Русия, при Путин - не.
Затова us-американските подлоги го ругаят с пяна на устата.
Съперничеството между двете страни ще се реши само с война.

Но САЩ избягват директна война. Търсят заобиколни пътища...
цитирай
24. mt46 - Е, как се разбраха след ВСВ?...
14.09.2015 19:50
brancaleon написа:
Защото искат едно и също неделимо нещо или не могат да се разберат кой колко да вземе от нещото, ако то е разделимо.

Мисля, че в момента Русия не се стреми към световно господство...
цитирай
25. mt46 - А, Русия е мечка... :)
14.09.2015 19:51
zaw12929 написа:
ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО НЕ СТАВА, ЗАЩОТО ВЪЛЧО Е ОСТАРЯЛ, ОГЛУПЯЛ, А АГНЕТО- ПОРАСЛО, ДНЕС Е КОЧ С РОГА И МОМЕНТЪТ Е КРИТИЧЕН...

цитирай
26. mt46 - Здравей!...
14.09.2015 20:02
vishnichka написа:
никога няма да разбера защо живеем в толкова сложен свят. Алчност за пари и богатства, жажда за власт и хегемония, а всичко може да бъде съвсем, съвсем по-човешко и мирно, уви ... и жалко за децата ни...
Привет!

И навярно ще става все по-сложно. А колкото по-сложен е светът, толкова животът е по-труден... Явно има нещо сбъркано в човешката природа...
цитирай
27. mt46 - Да, разбирам...
14.09.2015 20:17
kbalenciaga написа:


Отново да напиша:
Вие не разбирате Основното, Фундамента ви е Грешен, и логично ще ви лъжат, ще ви водят където си искат, ще ви мамят както си искат, ще ви манипулират...
И така до края на света...

Пишеш за дуалистичния модел, но не схващаш, че това което си писал, и на което вярваш Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА!
Това е Цирк, Фарс, Гротеска, но не и реален дуалистичен модел!

По същия начин на дадена сцена, в лявата си ръка да държиш една марионетка с надпис Русчо, а в другата марионетка с надпис Сащтчо.
И да ги движиш така, все едно се бият по между си. Това пред публика, например деца.
А децата да са се разделили, едните привърженици на марионетката Русчо, а другите привърженици на марионетката Сащтчо.
И да коментират, да изразяват емоции, симпатии към единия, и антипатия към другия...

Хайде сега се сети, по възможност най-много от три пъти, кои са тези деца.
Сещаш ли се?

А после да те питам.
Това ли е природата на нещата?
На вселената?

Основното политическо и икономическо разделение и противоречие е между господари /поробители/ и слуги /роби/...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115392
Постинги: 3677
Коментари: 44988
Гласове: 148706
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031