Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2016 12:15 - Нещо потресаващо се случва...
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 5260 Коментари: 17 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Социалната катастрофа на бяла Америка. Голямата бяла надежда

Гост-автор, Споделено от мрежата · 02/06/2016 · 09:43

 

image

от Патрик Бюканън


„Нещо потресаващо се случва с белите американци на средна възраст. За разлика от всяка друга възрастова група, за разлика от всяка друга расова и етническа група … смъртността в тази група се е увеличила, не намалява.“

Кои са големите нови убийци на бели хора на средна възраст? Алкохолно чернодробно заболяване, свръхдози хероин и опиати, самоубийства. Така написа Джина Колата във в. „Ню Йорк таймс“ въз основа на смразяващото проучване на семейния екип на нобеловия лауреат Ангъс Дитън и Ан Кейс. Дитън може да бъде цитиран за един паралел на тази социална катастрофа: „Само ХИВ/СПИН в днешно време е направил подобно нещо.“

Четири пъти по-вероятно е белите на средна възраст да се самоубият от чернокожите на средна възраст. Нивото им на здравословност пада, тъй като страдат от засилващи се нива на физическа болка, емоционален стрес и психическа депресия, което помага за обясняване на зависимостта от алкохол и наркотици. Но какво обяснява социалната катастрофа на бяла Америка на средна възраст?

Първо, в една икономика, макар на ниво на пълна или почти пълна вработеност, огромна част от работната сила е отпаднала. Второ, реалните заплати на работещите американци от десетия са застояли. Два са основните фактори за икономическия упадък на бялата работническата класа: Десетки милиони имигранти от третия свят, които са тук легално и нелегално, които потискат заплатите в САЩ, и десетки хиляди фабрики и милиони работни места, изнесени в чужбина под етикета на „глобализацията.“

Друг фактор за кризата в средната възраст и работещата класа на белите мъже е намаляващият процент на тези, които са сключили брак. Ако съпругата и децата придават смисъл на живота на мъжа и на труда му, самотните бели мъже не само остават извън новата икономика, на и се отчуждават от обществото. „Не е изненадващо“, отзова се Барак Обама пред свои големи донори в Сан Франциско, че подобни хора „стават по-озлобени, те посягат към оръжието или религията или антипатията към хората, които не са като тях…“

Ние всички сме свидетели на числото от 72% чернокожи извънбрачни деца. За бялата работническа класа процентът е 40 на сто. Навсякъде около нас расте изгубено поколение.

В народната култура на 40-те и 50-те години на миналия век, белите мъже са модел за подражание. Те бяха детективите и ченгетата, които поваляха гангстерите, и героите, които спечелиха Втората световна война на бойните полета на Европа и на островите в Тихия океан. Те бяха доктори, журналисти, адвокати и духовници. Белите мъже бяха нашите квалифицирани работници и занаятчии – дърводелци, бояджии, водопроводчици, зидари, машинисти, механици.

imageТе бяха бащите основатели Вашингтон, Адамс, Джеферсън и Хамилтън, и държавниците Уебстър Клей и Калхун. Линкълн и всички президенти бяха бели мъже. Белите мъже от средната класа бяха великите изобретатели: Ели Уитни и Томас Едисон, Александър Греъм Бел и братята Райт. Те бяха великите капиталисти: Андрю Карнеги и Джон Д. Рокфелер, Хенри Форд и Дж. П. Морган. Всички велики военачалници по време на войните на Америка бяха бели мъже: Андрю Джаксън и Сам Хюстън, Стоунуол Джаксън и Робърт Лий, Юлисис С. Грант и Джон Пършинг, Дъглас Макартър и Джордж Патън.

Какво се е променило в нашата култура? Всичко. Светът се обърна нагоре с краката за белите деца. Учебниците по история за нашите училища са пренаписани и старите герои са заличени, тъй като техните статуи са свалени и техните знамена са прибрани. Децата биват учени, че Америка е била „открита“ от извършващи геноцид бели расисти, които са убивали местните народи, поробените африканци са били принуждавани да полагат труд, който те са отказвали да извършват, след това са излезли и са малтретирали и колонизирали коренните народи по целия свят.

Във филмите на Холивуд и в телевизионни шоу програми белите мъже от работническата класа редовно са представяни като това, което някога пренебрежително е било наричано „бели боклуци“. Републиканците са инструктирани, че демографията е съдба, че бяла Америка умира и че те трябва да ухажват испаноговорящи, коренни американци и чернокожи, или да тръгнат по пътя на вигите.

Откакто през 60-те години на миналия век започна утвърждаването и признаването на чернокожите американци, то беше разширено и обхвана латиноамериканци, американските индианци и хората с увреждания, всички те наистина съставляващи 70% от нацията.

Белите мъже, сега около 31 на сто от населението, се превърнаха в единствените американци, за които не само е допустимо, но и препоръчително да бъдат дискриминирани. Когато нашите културни и политически елити празнуват „разнообразието“ и шумно призовават за още – за какво настояват те, ако не за по-малко бели мъже в работната сила и повече класове за първокурсници в Анаполис и Харвард? Какъв е моралният аргумент за положително действие, което оправдава безкрайната расова дискриминация срещу намаляващата като брой бяла работническата класа, чиито членове са се превърнали в заменяеми в нашия мултикултурен режим?

„Гневният бял мъж“ сега е приемлива обида в културата и политиката. Така че това е, което хората, осмиващи етнос, раса и пол, виждат в Доналд Тръмп – някой, безмилостно критикуващ и присмиващ се на елитите, които са ги изпъдили и ги презират.

Има ли някаква изненада, че войнствени антиправителствени групи привличат белите мъже? Изненадващо ли е, че днес на Доналд, както на Джес Уилард преди век, милиони гледат като на „Голямата Бяла Надежда“?

image

Източник: БГНЕС

www.memoriabg.com/2016/06/02/goliamata-biala-nadejda-na-usa/

www.memoriabg.com/2016/06/04/yale-kurs-klasicheska-literatura/

ПП: Готови ли сте да почернеем, да се зачерним, да се обезличим и заличим?... Навярно глобалистите, ляво-десните либерасти и американофилите ще отговорят: "Винаги готови!"...




Гласувай:
34


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/06/04/yale-kurs-klasicheska-literatura/
04.06.2016 12:16

В Йейл искат закриване на куса по класическа литература – авторите били само бели мъже

от Memoria de futuro в Актуално · 04/06/2016 · 11:43

640

Студенти в престижния американския Йейлски университет започнаха подписка за закриването на курса по класическа английска литература, защото той включва само бели автори мъже – като Шекспир, Милтън и Чосър, съобщи британският „Гардиън“.

Според студентите е „неприемливо студент в Йейл, който иска да учи английска литература, да чете само бели автори от мъжки пол“.

Престижният университет включва в академичната си програма по английска филология 2 семестъра за изучаване на автори, обявени за „велики английски поети“: Уилям Шекспир, Джон Дън, Джон Милтън, Джефри Чосър, Едмънд Спенсър, Александър Поуп, Уилям Уърдсуърт, Т.С. Елиът.

Според висшето учебно заведение, целта на курса е да даде обширни въвеждащи познания на студентите за основните традиции на английската литературна традиция.

Част от студентите обаче обявиха петиция за „деколонизация“ на учебния курс, с искане да се премахнат изискванията в него да участват само класически автори и вниманието да се пренасочи към модерни писатели и поети, чието творчество е съотнесено към различните полове, раси, сексуалност, етническа принадлежност и хора в неравностойно положение.

Според студентите „една година, прекарана в семинар, в който липсва литературният принос на жените, цветнокожите и различните етноси, вреди на всички студенти, независимо от тяхната идентичност, и по този начин се създава култура, враждебна към цетнокожите.“

Участничката в петицията Адриана Миел заяви пред студентския вестник, че промяната в курса на английския департамент на Йейл е необходима, защото сегашната програма отхвърля критичното отношение, ерудицията и анализа, които са характерни за другите департаменти на висшето заведение.“

Превод: Memoria de futuro

Източник: The Guardian
цитирай
2. dimat - Ами,"те" са си го написали,в прав текст!
04.06.2016 16:40
Написали са си го в "протоколите...."

Само,че,кой "гой" да чете.Особено пък,белият?!!!

Казали са го,че ще докарата гойското стадо да се самоизбие и го правят буквално пред очите на стадото,но то е така зомбирано,че не вижда нищо,с което,извинявайте,но потвърждава мнението на "богоизбраните",че всичко друго,освен тях е сбирщина от гои -тъпи,глупави,роби за "висшите богоизбрани".

Така ще бъде унищожено гойското стадо,като първо се започне от най-опасната за господарите част,бялата раса.

Само,че.за съжаление,вече няма такава.Тя първоначално бе превърната в угоени,задоволени свине,които се самолишиха от разсъдък.

Това е краят на така наречения "бял човек",превърнат в угоена,лишена от мисъл биомаса.

Съжалявам,ТОВА СА ФАКТИТЕ ЗА МЕН!НЕ ГОВОРЯ ЗА "ИСТИНАТА",ЗАЩОТО ВСЯКА ИСТИНА Е ОТНОСИТЕЛНА!

Дано все пак стане някакво чудо,за да бъда опроверган,но.......
цитирай
3. mt46 - Не знам доколко това става по "план" и доколко е естествено...
04.06.2016 22:50
dimat написа:
Написали са си го в "протоколите...."

Само,че,кой "гой" да чете.Особено пък,белият?!!!

Казали са го,че ще докарата гойското стадо да се самоизбие и го правят буквално пред очите на стадото,но то е така зомбирано,че не вижда нищо,с което,извинявайте,но потвърждава мнението на "богоизбраните",че всичко друго,освен тях е сбирщина от гои -тъпи,глупави,роби за "висшите богоизбрани".

Така ще бъде унищожено гойското стадо,като първо се започне от най-опасната за господарите част,бялата раса.

Само,че.за съжаление,вече няма такава.Тя първоначално бе превърната в угоени,задоволени свине,които се самолишиха от разсъдък.

Това е краят на така наречения "бял човек",превърнат в угоена,лишена от мисъл биомаса.

Съжалявам,ТОВА СА ФАКТИТЕ ЗА МЕН!НЕ ГОВОРЯ ЗА "ИСТИНАТА",ЗАЩОТО ВСЯКА ИСТИНА Е ОТНОСИТЕЛНА!

Дано все пак стане някакво чудо,за да бъда опроверган,но.......

Глупостта и склонността към изтребление са заложени у хората... Мисля, че шепа /група/ хора не могат да властват над целия СВЯТ, да управляват цялото човечество дълготрайно, завинаги... Все пак хората са само част от Света, от Природата, от Вселената...
цитирай
4. krumbelosvet - Това започна с рок-дрог,
05.06.2016 09:13
После хипи, безбрачие, HIV, метъл, навирени показалец и кутре, т.е. САТАНИЗЪМ, после мода за хомосексуализъм...
Джон Ленън ли беше казал, че грандиозният успех му е бил предсказан? От кого? Едвали от Небето.
цитирай
5. krassko - Те почерняват
05.06.2016 09:28
Ние поцигъняваме...
Това е жалката истина...
цитирай
6. milady - няма какво да копирам, dimat е казал точно и ясно всичко...
05.06.2016 09:32
Планът е замислен като ,световен“ и повсеместен, и срещу бялата раса/ гоите/
т.е. най вече срещу християнството..
има много материали, който търси Истината...
лоша работа, маринче, 50% от мъЖовете са....инфантили..
аз съм майка на двама сина, и го казвам с огромна тъга..
дала съм 300% от себе си, да останат МЪЖЕ, а ккаво съм загубила..
който помисли, ще ме разбере ...
Смелост и ..бой....само напред!
цитирай
7. breeze - Човекът е огледало на собствената си храна...
05.06.2016 10:52
И понеже вече е недоверчив като магаре на лед, не смее дори да се увери в това.
А е необходим само един единствен ден.
Да, става въпрос за зоновия начин на живот и хранене, в който човек не се нуждае и от най-големите богатства, защото се убеждава че получава ежедневно най-ценното, ЗДРАВЕ!
Тогава не е необходимо да си лош човек нали?

цитирай
8. saankii - поздрави за Темата № 1 ,и за модераторите...най сетне!
05.06.2016 10:58
krumbelosvet написа:
После хипи, безбрачие, HIV, метъл, навирени показалец и кутре, т.е. САТАНИЗЪМ, после мода за хомосексуализъм...
Джон Ленън ли беше казал, че грандиозният успех му е бил предсказан? От кого? Едвали от Небето.


колега ,крум,много си скромен, да добавя още поне 5 -6.....
феминизъм, мултикулти, ИТ играчки ,електронни агресивн игрички CS,
трансхуманизъм ,и накрая...Cortana в банята,
а ,булката... на мъжко Чипъндейл Пийп Шоу..
искате ли още ..........
цитирай
9. dimat - mt46,ще те помоля да помислиш върху следните ФАКТИ,според мен:
05.06.2016 11:20
1)Кога се появи този масов "бежански" първоначално,прелял в мигрантски тихомълком проблем?

2)Какви събития го предхождаха и как възникнаха те?

-"случйно" сбитие ли бяха двете войни водени от САЩ срещу Ирак и особено втората,на основата на изцяло фалшифицирани данни,използвани като претекст за войната;

-"случайно" събитие ли беше свалянето от власт на Кадафи и превръщането на една нормално функционираща държава в разорена територия,използвайки като претекст "демократизирането" на страната от тоталитарния режим/само,като напомняне - никой не посяга да "демократизира" режима в Саудитска Арабия,нито африканските сатрапски режими и т.н?/;

-"случайно" събитие ли,бяха възникналите масово,като по план "арабски" пролети,чрез които се стигна до това дестабилизиране на цяла Северна Африка и и се създадоха предпоставките за практическото отпадане на границите между тях?;

- "случайно" събитие ли беше войната срещу Сирия и Асад и не беше ли целта да я постигне съдбата на Либия? ;

- "случайно" събитие ли беше превратът на Майдана и довеждането на вече европейската държава Украйна,до сегашното състояние?;

Всички тези събития предшестваха съвсем планово,така наречената "бежанска" вълна,насочена срещу страните от Европа и преди всичко,ЕС,а и тук,главно срещу,няколко от най-развитите икономически страни
(предполагам,че ти е добре известно,какво е определението за бежанец,съгласно международните споразумения).

При така планираните и проведени действия до подготовката на "бежанска" вълна,същата планово и масово бе отприщена и насочена срещу ЕС(За по-сигурно национисткия агент Ангела Меркел,бе заповядано да привика "бежанците",по най-безцеремонния начин,без да се съобразява,с така заложените "демократични' принципи в ЕС).

Помисли още по едно "случайно" събитие - към ЕС са насочени,какви ли не "мигранти",като се почне от Западна Африка и се стигне до Афганистан и Пакистан...но не и от Украйна,т.е,"бежанци",САМО от мюсулмански страни и от тях,САМО мюсулманско население.


цитирай
10. mt46 - Разбира се, че не са случайни тези събития. Но САЩ не се управляват само от евреи /юдеи/...
05.06.2016 12:57
dimat написа:
1)Кога се появи този масов "бежански" първоначално,прелял в мигрантски тихомълком проблем?

2)Какви събития го предхождаха и как възникнаха те?

-"случйно" сбитие ли бяха двете войни водени от САЩ срещу Ирак и особено втората,на основата на изцяло фалшифицирани данни,използвани като претекст за войната;

-"случайно" събитие ли беше свалянето от власт на Кадафи и превръщането на една нормално функционираща държава в разорена територия,използвайки като претекст "демократизирането" на страната от тоталитарния режим/само,като напомняне - никой не посяга да "демократизира" режима в Саудитска Арабия,нито африканските сатрапски режими и т.н?/;

-"случайно" събитие ли,бяха възникналите масово,като по план "арабски" пролети,чрез които се стигна до това дестабилизиране на цяла Северна Африка и и се създадоха предпоставките за практическото отпадане на границите между тях?;

- "случайно" събитие ли беше войната срещу Сирия и Асад и не беше ли целта да я постигне съдбата на Либия? ;

- "случайно" събитие ли беше превратът на Майдана и довеждането на вече европейската държава Украйна,до сегашното състояние?;

Всички тези събития предшестваха съвсем планово,така наречената "бежанска" вълна,насочена срещу страните от Европа и преди всичко,ЕС,а и тук,главно срещу,няколко от най-развитите икономически страни
(предполагам,че ти е добре известно,какво е определението за бежанец,съгласно международните споразумения).

При така планираните и проведени действия до подготовката на "бежанска" вълна,същата планово и масово бе отприщена и насочена срещу ЕС(За по-сигурно национисткия агент Ангела Меркел,бе заповядано да привика "бежанците",по най-безцеремонния начин,без да се съобразява,с така заложените "демократични' принципи в ЕС).

Помисли още по едно "случайно" събитие - към ЕС са насочени,какви ли не "мигранти",като се почне от Западна Африка и се стигне до Афганистан и Пакистан...но не и от Украйна,т.е,"бежанци",САМО от мюсулмански страни и от тях,САМО мюсулманско население.



цитирай
11. milady - марине !!! който печата парите, Той има Властта ,а колко президенти са убити,да потърся ли?
05.06.2016 13:11
За тях необитаемата страна Америка с голям потенциал, с огромна територия и големи природни богатства предлага неограничени възможности. Богатите еврейски фамилии и на първо място Ротшилдови, гледат на Америка като на идеална възможност за експанзията на ционизма, с оглед САЩ да стане центъра на Юдейството.
В края на ХIХ век, основните банкерски фирми в САЩ вече са еврейски – Ротшилд с многобройните филиали, братята Варбург, Кун и Лоеб и още много други по-малко известни и съответно по-малко алчни.
Ротшилд ще произнесе съдбоностите думи:
„Дайте ми да печатам парите на една страна, не ми трябва формалната й власт“
Ротшилд знае, че докопа ли се до печатането на пари в САЩ, той ще има пълната финансова и политическа власт.
И това се сбъдва през 1913 г.
цитирай
12. mt46 - Мда, причините са много и комплексни...
05.06.2016 17:35
saankii написа:
krumbelosvet написа:
После хипи, безбрачие, HIV, метъл, навирени показалец и кутре, т.е. САТАНИЗЪМ, после мода за хомосексуализъм...
Джон Ленън ли беше казал, че грандиозният успех му е бил предсказан? От кого? Едвали от Небето.


колега ,крум,много си скромен, да добавя още поне 5 -6.....
феминизъм, мултикулти, ИТ играчки ,електронни агресивн игрички CS,
трансхуманизъм ,и накрая...Cortana в банята,
а ,булката... на мъжко Чипъндейл Пийп Шоу..
искате ли още ..........

цитирай
13. mt46 - Така е, но не всеки мисли така... :)
05.06.2016 17:36
breeze написа:
И понеже вече е недоверчив като магаре на лед, не смее дори да се увери в това.
А е необходим само един единствен ден.
Да, става въпрос за зоновия начин на живот и хранене, в който човек не се нуждае и от най-големите богатства, защото се убеждава че получава ежедневно най-ценното, ЗДРАВЕ!
Тогава не е необходимо да си лош човек нали?


цитирай
14. mt46 - Дай на народа либерална демокрация и му гледай сеира!...
05.06.2016 17:39
4. krumbelosvet - Това започна с рок-дрог,
09:13
После хипи, безбрачие, HIV, метъл, навирени показалец и кутре, т.е. САТАНИЗЪМ, после мода за хомосексуализъм...
Джон Ленън ли беше казал, че грандиозният успех му е бил предсказан? От кого? Едвали от Небето.
цитирай

Изтрий
5. krassko - Те почерняват
09:28
Ние поцигъняваме...
Това е жалката истина...
цитирай
15. mt46 - Не си падам твърде по конспирациите, но прочетох откъси от книгата на Н. Николов...
05.06.2016 17:51
milady написа:
Планът е замислен като ,световен“ и повсеместен, и срещу бялата раса/ гоите/
т.е. най вече срещу християнството..
има много материали, който търси Истината...
лоша работа, маринче, 50% от мъЖовете са....инфантили..
аз съм майка на двама сина, и го казвам с огромна тъга..
дала съм 300% от себе си, да останат МЪЖЕ, а ккаво съм загубила..
който помисли, ще ме разбере ...
Смелост и ..бой....само напред!

По принцип аз съм скептичен и не се доверявам сляпо на нищо...
Всеки е с различна съдба. Някои губят /са загубили/ и повече. Някои не са имали късмета да се родят, други са умрели доста млади...
цитирай
16. mt46 - Мда, това го знам...
05.06.2016 17:53
milady написа:
За тях необитаемата страна Америка с голям потенциал, с огромна територия и големи природни богатства предлага неограничени възможности. Богатите еврейски фамилии и на първо място Ротшилдови, гледат на Америка като на идеална възможност за експанзията на ционизма, с оглед САЩ да стане центъра на Юдейството.
В края на ХIХ век, основните банкерски фирми в САЩ вече са еврейски – Ротшилд с многобройните филиали, братята Варбург, Кун и Лоеб и още много други по-малко известни и съответно по-малко алчни.
Ротшилд ще произнесе съдбоностите думи:
„Дайте ми да печатам парите на една страна, не ми трябва формалната й власт“
Ротшилд знае, че докопа ли се до печатането на пари в САЩ, той ще има пълната финансова и политическа власт.
И това се сбъдва през 1913 г.

Но доколкото зная, Рокфелер не е евреин...
цитирай
17. krumbelosvet - Май главното на света станаха конспирациите.
05.06.2016 23:41
Но конспираторите владеят медиите и те направиха "конспирация " мръсна и смешна дума.
Дали случайно в "Бел Ами" на Мопасан собственик на вестника е евреин? В същия роман какво говори образованото общество по приемите? Преразказва пресата. Век по-рсно така е избухнала революцията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155894
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031