Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2016 21:02 - Всеки мигрант е заплаха и риск за тероризъм
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 1720 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
  image Tруд онлайн Виктор Орбан: Всеки отделен мигрант е заплаха за сигурността и риск за тероризъм  

26.07.2016 21:02 | Европа

image

 

 

Унгарският министър-председателят Виктор Орбан изрази мнение, че „всеки отделен мигрант е заплаха за сигурността и риск за тероризъм“.

 Виктор Орбан заяви, че пристигането на бежанци в Европа е „отрова“, добавяйки, че страната му не се нуждае и от един мигрант, предаде АФП.

„Унгария не се нуждае и от един мигрант, за да работи икономиката ѝ, населението ѝ да се издържа и да има бъдеще“, заяви Орбан.

„Ето защо няма нужда от обща европейска миграционна политика. Който се нуждае от мигранти, да си ги взима, но да не ни ги натрапва. Не се нуждаем от тях“, добави министър-председателят.

„За нас миграцията не е решение, а проблем. Не е лекарство, а отрова. Не се нуждаем от нея и няма да я преглътнем“, каза още Орбан.

www.trud.bg/Article.asp




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/07/27/orban-vseki-migrant-e-risk-ot-teror/
28.07.2016 21:34

Орбан: Всеки мигрант е риск от терор

от Memoria de futuro в Актуално · 27/07/2016 · 12:53

ungarn-victor-orban-christian-kern

Унгария не се нуждае от мигранти за нуждите на икономиката си. Миграцията не е разрешение, миграцията е проблем, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на съвместна пресконференция с австрийския канцлер Кристиян Керн.

За пореден път Орбан защити своята позиция по бежанския въпрос. Той нарече имиграцията „отрова“ и определи бежанците като риск за сигурността. „За да функционира икономиката ни нормално, Унгария не се нуждае от нито един мигрант“ – каза Орбан. „Ето затова тя не се нуждае от обща европейска миграционна политика. Който се нуждае от мигранти, да ги приема, но нека не ни ги налагат, ние не се нуждаем от тях.“

„Всеки мигрант представлява опасност за обществената безопасност и риск от терор“, каза национал-консервативният политик, който отдавна преследва твърда линия по отношение на бежанската политика. По-конкретно той отрича разпределението на квотен принцип на кандидатите за убежище в старните-членки на ЕС. В тази връзка за 2-ри октомври т.г. в Унгария е насрочен референдум. „За нас миграцията не е решение, а проблем. (…) тя не е лекарство, а отрова“, заяви Орбан.

Австрийският канцлер Кристиян Керн посети Орбан, за да изгладят споровете между двете страни по бежанската политика. Орбан издига около страната си с огради по границите и връща търсещите убежище обратно в Сърбия, за което в миналото Австрия остро го критикуваше.

„На път сме да започнем нов етап в нашето сътрудничество“, заяви австрийският канцлер. „Искаме да поставим нашите отношения на възможно по-прагматична основа“, подчерта Орбан.

Двамата правителствени ръководители се договориха Австрия да изпрати 20 полицейски служители в Унгария, които да подпомогнат съседната страна за по-голяма сигурност на границата със Сърбия. Хиляди търсещи убежище в момента се намират на сръбско-унгарската граница, Унгария пропуска на своя територия по тридесет души на ден.

BN-KI011_LIONDO_P_20150915202330

От друга страна, Керн не успя да уреди въпроса с петте хиляди така наречени „дъблински бежанци“, които Австрия иска да депортира в Унгария, защото са дошли от Унгария в алпийската република. По силата на споразумението Дъблин-ІІІ, процедурата по даване на убежище трябва да се състои в тази страна, в която бежанецът е влязъл за първи път. Отказът на Унгария в момента е предмет на процедура в Европейския съд, „изходът от която ние ще изчакаме“, казва Орбан. „В момента няма правно основание да се прехвърлят т.н. дъблински случаи от Австрия в Унгария“ – каза пък от своя страна Керн. Договорените мерки обаче биха допринесли бежанският поток към Австрия да бъде стабилизиран и дори да спадне – допълни Керн.

Канцлерът на Австрия е под силен натиск в своята страна, тъй като управляващата голяма коалиция определи в началото на годината горна граница от 37 500 търсещи убежище, които максимално могат да бъдат допуснати тази година. При достигане на тази граница, коалицията трябва да обяви един вид извънредни мерки, което пък би могло „да налее вода в мелницата“ на десните популисти на Норберт Хофер от Австрийскаа партия на свободата за изборите за президент на 2-ри октомври.

Превод: Александър Александров / Memoria de futuro

Източник: Die Zeit
цитирай
2. pvdaskalov - * ! *
29.07.2016 08:26
Аз не мога да коментирам унгарската политика, но какво ще прави Унгария, когато мигрантите в съседните й страни получат европейски паспорти и право да шарят из Шенгенското пространство?
П и е р
цитирай
3. mt46 - ...
29.07.2016 13:44
pvdaskalov написа:
Аз не мога да коментирам унгарската политика, но какво ще прави Унгария, когато мигрантите в съседните й страни получат европейски паспорти и право да шарят из Шенгенското пространство?
П и е р

А какво ще правят мигрантите в Унгария, като не им се осигуряват социални помощи и работа?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19164074
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031