Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 12:26 - Ще може ли да скъсаме с порочния модел на "прехода"?
Автор: mt46 Категория: Технологии   
Прочетен: 13403 Коментари: 25 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Революция, ама не съвсем image  

И за какво се протестира? Аха, ще сваляме олигархията, разбирам. Колкото свалихме монополите зимата. И как по-точно? С избори?.. А един мармот завива шоколада в станиол…

Очевидно е, че много хора са на тези протести, защото им се е отворила легитимна възможност да излеят публично омразата си към вятърната мелница, която наричат в умовете си с нафталиновия термин „комунизъм“. Най-смешното е, че много от тези иначе уж позитивни хора нямат и 30 години, и е забележително странно да ги видиш с разпенени уста да скандират „червени боклуци“, пред вид, че когато социализмът у нас вече беше на смъртния си одър, те или са били пеленачета, или дори не са били планирани все още от родителите си. Още по-големият парадокс е, че много от тях имат реално крайно леви искания без да го осъзнават, но тук няма да се занимавам с това. Този текст е за останалите протестиращи, които реално искат да променят системата и са на улицата не от фанатична обвързаност с патологичното отрицание на нещо имагинерно, а от искрения порив за промяна към нещо по-добро и умеят да мислят реалистично и градивно.

Ето как работи схемата в капиталистическата икономика. Елементарно е. Политическите партии получават пари от бизнеса, за да развиват политическата си дейност. За да си позволят кадровия състав и ефирното време, които са им необходими, за да имат чуваемост и авторитет, достатъчни за доминация в информационното, респективно в политическото пространство, са нужни доста средства. Получават ги от фирми. В замяна на това те правят после услуги на спонсорите си. Във времето лека полека едрият бизнес неизбежно започва да обсебва политическите процеси, да се намества трайно в кадровия състав на партиите, да засилва влиянието си.

Големите играчи – т.нар. олигарси, играят с големите партии. В този заблуден егоистичен свят никой не съзира интерес в това да храни недоходоносите идеали на шепа хипари. Има смисъл да се дават пари на хора, на чиито его, алчност и жажда за власт може да се разчита след това. Няма безплатен обяд.

Няма и безплатни избори. Айде, направете си утре партия, съберете приятелчетата от квартала и се намесете в „демократичния” процес, да ви видя как по-точно ще го направите и с какви средства. Тя не е проста работа тая работа, нито е евтина. Но логиката е елементарна – да гониш олигархията от политиката с избори е като да гасиш пожар с бензин. Та политиката е на издръжка на олигархията, не знаехте ли?

Ако сте сериозни протестиращи, ама наистина сериозни, а не сте просто партиен клакьор (каквито има немалко на тези протести между другото) или някой, излязъл просто за разходка на биричка, „щото всички са там”, та, ако сте наистина сериозни за изземането на властта от олигархията, единственият реален начин да се случи това и да се предотврати задълбочаването на олигархичната тенденция в плутокрация, е повсеместна революция и национализация. Не знаехте ли? Ама така правят комунистите, ще кажете… Разбира се. Аз лично никого не бих призовал към подобно нещо, защото всеки конфликт води до страдание, всяка война е зла – това е най-голямата глупост, която човечеството е измисляло. Но това е единственото реално средство да изгоните олигархията. Всичко останало в рамките на този модел ще води отново и отново до олигархична, в перспектива – плутократична схема.

Ето ви го омагьосания кръг. Утре вие с високите ви идеали ще направите партия, и мигом ще се изправите пред въпроса за финансирането й. Някое лице в добри финансови позиции ще забележи харизмата ви, ще види, че имате потенциал да влезете в парламента (тоест – да сте близо до ресурсите на няколко милиона души) и ще ви покани на среща. Първоначално дори няма да знаете кой точно стои зад гърба му и ще приемете парите, защото ще ходите на избори и нямате избор – трябват пари! Той пък на свой ред ще ви увери, че вие и само вие решавате как да ръководите партията си. Ще спечелите изборите и съвсем скоро ще започне да ви става ясно кой точно ви е дал парите, и ще съзрете мощни финансови структури зад гърба му, които не биха се спрели пред нищо, за да осъществят целите си.

Ако сте толкова корав, че не успеят да ви купят с пари, те боравят и с други средства. Могат да застрашат живота ви или спокойствието на семейството ви, могат и да ви компрометират пред обществото или да ви помогнат да загубите парите си много бързо, ако имате такива, а могат и да ви свалят от власт, както се е случвало у нас неведнъж, а опити за това наблюдаваме и в момента. Те имат механизми за въздействие.

Да не говорим за международите въздействия. Там е истинската олигархия, тя дори не е в страната. Тук са дребните риби – Пеевски, Прокопиев, Цветан Василев, Борисов, Плевнелиев, Станишев и Доган – слаба ракия. Истинските играчи не са с български паспорти. Двата най-мощни олигархични лагера все още са САЩ и Русия. А виждате САЩ примерно как водят политика – с бомби и самолети. Колко струват вашите идеали пред най-мощната военна машина в света? Или си с тях, или си враг на демокрацията и те бомбардират. Забравихте ли вече Сърбия? Не виждате ли какво става в Сирия и Палестина? Това са нашите партньори – Съединените Щати и техният девиз – или ни даваш каквото искаме, или те обявяваме за терорист и идваме с бомбите.

И е пълна заблуда, че президентът на САЩ имал думата. Има корпорации в тази държава, които са сменили десетки президенти. По коя логика по-точно президентът има думата? Да не би да държи парите той? Той е там 4 години на заплата, а има военнопромишлени и фармацевтични гиганти на по сто и повече години. Последният свободомислещ с особено мнение си го отстреляха бързо-бързо, че и брат му убиха. За семейство Кенеди говоря. Разказват ни приказки за лека нощ по телевизора и ние им вярваме. Но давайте, ще свалим олигархията с протест и избори.. и знаете ли кога? Като цъфнат налъмите. Най-много да се сменят олигархичните кръгове.

Корпорациите управляват държавите, не политиците и още по-малко народът. Народът може да вика по улиците колкото и каквото си иска, но народът вече няма собствеността, няма парите, няма властта и дори суверенитетът му е на изчезване с междудържавните обединения, в които бива въвлечен. Но нее, няма никаква световна конспирация, властта е на народа, казал Мечо Пух на Прасчо и тръгнали заедно към хоризонта, окъпани в алените лъчи на красивия юлски залез със сърца, стоплени от светлината на великите им демократични идеали…

Тъй че, ако наистина ще сваляте олигархията, с избори и цици на площада няма да стане, да знаете. Губите си времето. Чакам да видя революционните комитети и проекта за преврат, народен съд, отчуждаване собствеността на монополите и прогонване на компаниите, които изнасят парите на републиката. Тия работи ги говори онзи, дето му викате, че е луд, а всъщност скандирате неговите искания. Свалят олигархията с протест и избори, защото някой казал, че така се прави демокрация. Демокрация може и така да се прави, но корпорокрацията се събаря само с революция и национализация. Обаче тогава партньорите ни ще дойдат в мир да ни бомбардират в името на демокрацията. Ще кажат, че сме терористи. Но този филм сме го гледали… Че и нови епизоди има из Близкия Изток.

Започва ли да ви светва международната картинка? Надявам се. Затова някои хора предпочитаме да се фокусираме въху личностното си израстване и духовното си самоосъзнаване, вместо да си губим времето с политика. Ако ме питате за съвет, вместо да си хабите енергията по площадите да зовете за безсмислени избори, по-добре кажете някоя искрена молитва, покайте се за грешките си, помедитирайте, помислете как да донесете повече стойност на света и да помогнете на някого (добре е да започнете от себе си, разбира се), вместо да чакате политиците демократично да съборят олигархията, която представляват, за да живеете вие по-добре. Те не могат. Нито пък вие, защото не сте готови на жертвите, които се искат, за да се случи това нещо реално. Нито пък искате последствията от нещо подобно, което би ни върнало там, откъдето всичко започна. Накрая ще осъзнаете, че всички сме всъщност комунисти със социални искания… Другата заблуда на протеста – че на площада били ситите. Сити, ама друг път. Ситият не ходи да вика по улиците, на него не му пука за политиката.

Колкото до минимизиране на негативите от олигархията, на каквато демокрацията в условията на капитализъм е обречена, може би ако всички станем по-добри хора и живеем с повече вяра и алтруизъм в сърцата си, с повече уважение един към друг и братска любов, тази вибрация ще стигне и до едрите „земевладелци” ще ги нарека и те ще се отегчат от егоистичния си интерес, и ще започнат малко по малко да го пренебрегват в името на цялото, в полза на народите. Но такива процеси не стават от днес за утре – другата заблуда на тези протести – че едни избори ще решат проблема. Нищо няма да решат, само мътят водата.

Ако все пак ме питате за радикално решение в рамките на демократичния капиталистически модел, казвал съм го и другаде – препоръча го лечителят Георги Изворски. Да се направи двукамарен парламент като горната камара е съставена от т.нар. мъдреци – малка, елитна група от хора с богат житейски и професионален опит от сферата на културата, науката, духовното. Те ще изпълняват ролята на висша комисия по етика и ще имат право да налагат вето над решенията на долната камара на „занаятчиите” да ги наречем или още – експертите – икономисти, юристи и т.н. Ще се възползват от това право винаги, когато решенията на долната камара противоречат на духовния закон, на общочовешкия морал или на интереса на народа и ще бъдат морален коректив не само за експертите от долната камара, но и за целия ни народ. Само духовна (р)еволюция може да ни извади от екзистенциалната криза, в която се намираме.

Дотогава, нека не се заблуждаваме – българският народ е тарикатски народ. Тук данъците си ги плащат в пълен размер само държавните служители, защото нямат друг избор или просто нямат друг доход. Дори президентът ни предпочита да си държи финансите в офшорки… че няма пенсионерките да му ги ядат, я…

Не искайте прекалено много от родината си, а се запитайте какво сте й дали, освен дежурната си разходка до урните, с която ни повече, ни по-малко заявявате официално, че искате още от същото.

Ако направим шествие „Любовта ще спаси света”, „Прегръщам ви безплатно” и „Обичай ближния си в името на народа”, аз ще съм пръв на фронта. Но позитивните шествия не събират множество. Хората искат мъст, виновни, електрически столове, тълпата иска да се лее кръв. Негативните улични напрежения обаче само задълбочават и без друго немалкото ни социални, икономически и духовни проблеми. А олигархията и мафията – това са паразитите, без които демократическото капиталистичеко тяло на нацията ни засега просто няма как да мине, защото, може и да не ви се вярва, но всъщност го пазят от по-опасни вируси. Кучетата си лаят, керванът си върви…

Автор: Димитър Божанов
Източник: Поглед.инфо

saprotiva.org/revolucia-ne-savsem/

ПП: Заблуда е, че бързи предсрочни избори ще променят статуквото или порочния ни модел на "прехода"... Заблуда е, че задължителното гласуване е панацея. Защото ако 50 %  гласуват с празна бюлетина, в НС пак ще влязят партиите на статуквото, партиите на олигарсите...
Ако смятате, че моделът на "прехода" е сбъркан, ако сте свободолюбиви българи, защо не искате да излезем от ЕС?... Да не мислите, че на Европа й пука за нас?... Бяхме сателит на СССР, сега сме сателит на ЕС. Няма ли най-после да станем свободна, независима държава?...
Аз съм за пряка демокрация /може да видите втория клип, ако не сте го гледали/... Не искам мутри и байганьвци да ме представляват в НС...

Марин Тачков
25 юли 2013 г.








Гласувай:
30


Вълнообразно


1. valeska - Поздрав!
25.07.2013 18:59
За съжаление не сме готови да се разделим с миналото и да подредим смислено хаотичното си настояще. Как тогава ще градим бъдещето? Лично аз избирам позитивните шествия, които не събират множество.
цитирай
2. mt46 - Благодаря ти за отзива!...
25.07.2013 20:50
17:48 - Браво Марине за

от: aip55 За постинг: Ще може ли да скъсаме с порочния модел на "прехода"?

мислите ти! Имаме единомислие. Заблудените ни младежи са некомпетентни в следствие изкривяването на действителноста на живот по времето на соца...
/съкратих част от коментара ти/
В новата интернетна ера имаме повече инфо /за разлика от началото и първите години на "прехода"/... Но това не е достатъчно. Мислещите, незомбираните, неподдаващите се на манипулации си остават малцинство...
цитирай
3. anin - Аз не мога да разбера нещо -
25.07.2013 21:12
Защо всички се хванаха за тоя пусти бял автобус?
Много ясно, че и аз да съм, ще предпочета да се кача на сигурно, отколкото да ме замерят с камъни...
цитирай
4. mt46 - Защо ли?...
25.07.2013 21:52
anin написа:
Защо всички се хванаха за тоя пусти бял автобус?
Много ясно, че и аз да съм, ще предпочета да се кача на сигурно, отколкото да ме замерят с камъни...

Може би защото някои търсят под вола теле...
цитирай
5. mt46 - Проблемът е друг...
25.07.2013 22:03
valeska написа:
За съжаление не сме готови да се разделим с миналото и да подредим смислено хаотичното си настояще. Как тогава ще градим бъдещето? Лично аз избирам позитивните шествия, които не събират множество.

У нас "изградиха" бъдещето /си/ шепа хора /мошеници с комунистическо минало/ - за сметка на българския народ, на държавата ни...
цитирай
6. merlin68 - Невероятно яка статия:) Не съм чел ...
25.07.2013 22:05
Невероятно яка статия:) Не съм чел така добре синтезирано и точно описание на световната демокрацията.
Да, на кого му стиска да застане заедно с "оня лудия" и да направи това което трябва да се направи за да има наистина промяна:) Всъщност от тези които имат интернет на никого май не му стиска:) Само, че ми се струва, че и ония дето не са виждали компютър не са малко, та кои знае до къде можем да я докараме така както сме я подкарали.
Автора на статията все пак не е прав в едно - не е вярно, че ситите не протестират, то всъщност си е вярно но само в нормалните държави, при нас не е така. Ето онази сутрин по БТВ показаха трима протестиращи и тримата пострадали от сблъсъците с полицията - и внимание и тримата директори!!! Протестира бившият шеф на БДЖ и настоящ шеф на незнам какво си. Вторият протестиращ, шеф на маркетингова компания, третият не помня на какво:) Та както е видно от БТВ, това си е протест на директорите, за какво точно протестират, дали пък за промяна:)))))
цитирай
7. kbalenciaga - Параграф 22
25.07.2013 22:07

Така е направено всичко, и то от хиляди години, че колко по се изкачва човек в йерархията в дадено общество, толкова по циничен и по алчен става.
"Апетита идва с яденето"

В последно време все повече се озадачавам колко гениален е бил Хр. Смирненски, за да напише "Приказка за стълбата".
Днес, в тези бурни времена много ясно се вижда как някои се изкушават и се изкачват високо по стълбата...


цитирай
8. анонимен - Марине, поздравявам автора и тебе ...
25.07.2013 22:21
Марине, поздравявам автора и тебе за изключителния постинг! Това си говорим няколко разумни хора в сайта отдавна, но май е време да направим блогово движение "Прегръщам ви безплатно". Аз съм фен на прегръдката, защото тя лекува злоба и болести, като никое друго лекарство.
цитирай
9. mt46 - Благодаря ти за отзива!...
25.07.2013 23:46
kushel написа:
Марине, поздравявам автора и тебе за изключителния постинг! Това си говорим няколко разумни хора в сайта отдавна, но май е време да направим блогово движение "Прегръщам ви безплатно". Аз съм фен на прегръдката, защото тя лекува злоба и болести, като никое друго лекарство.

Малцина ме четат... Не мога да събера 1000-2000-5000 прочита, както някои... :)
цитирай
10. stela50 - Поздрави за представената статия ...
25.07.2013 23:50
Някои наистина протестират за промяна, други - просто се изкачват по стълбата
високо, готови на сделка и с дявола... има много объркани и поддаващи се
на лесни манипулации хора. Много трудно би се променило статуквото в момента -
всички го знаят, но за някои е надежда, за други - начин да запазят позициите си...
И все пак така повече не може да продължава ...
цитирай
11. mt46 - Изкачват се и се смятат за богоизбрани...
25.07.2013 23:51
kbalenciaga написа:

Така е направено всичко, и то от хиляди години, че колко по се изкачва човек в йерархията в дадено общество, толкова по циничен и по алчен става.
"Апетита идва с яденето"

В последно време все повече се озадачавам колко гениален е бил Хр. Смирненски, за да напише "Приказка за стълбата".
Днес, в тези бурни времена много ясно се вижда как някои се изкушават и се изкачват високо по стълбата...



цитирай
12. mt46 - Да, силна статия... Който не чете, губи... :)
25.07.2013 23:58
merlin68 написа:
Невероятно яка статия:) Не съм чел така добре синтезирано и точно описание на световната демокрацията.
Да, на кого му стиска да застане заедно с "оня лудия" и да направи това което трябва да се направи за да има наистина промяна:) Всъщност от тези които имат интернет на никого май не му стиска:) Само, че ми се струва, че и ония дето не са виждали компютър не са малко, та кои знае до къде можем да я докараме така както сме я подкарали.
Автора на статията все пак не е прав в едно - не е вярно, че ситите не протестират, то всъщност си е вярно но само в нормалните държави, при нас не е така. Ето онази сутрин по БТВ показаха трима протестиращи и тримата пострадали от сблъсъците с полицията - и внимание и тримата директори!!! Протестира бившият шеф на БДЖ и настоящ шеф на незнам какво си. Вторият протестиращ, шеф на маркетингова компания, третият не помня на какво:) Та както е видно от БТВ, това си е протест на директорите, за какво точно протестират, дали пък за промяна:)))))

Сред протестиращите има всякакви... Сигурно има и сити, и пресити, борещи се за "кокала"... :)
цитирай
13. mt46 - ?
26.07.2013 00:22
За какъв чеп ми качвате постингите на "първа", а после ги смъквате /пример - предишният ми постинг/?...
цитирай
14. dinkov - Динков
26.07.2013 02:55
mt46 - явно много добре знаеш, че които владее собствеността и я експлоатира той става богат.
Преди, през соца собствеността бе социалистическа, общонародна съсобственост на всички български граждани (поне по форма, в действителност бе на партията). Целта на преврата от 10.11.1989 г. бе тази огромна собственост да премине в ръцете на висшата номенклатура на БКП (БСП и производни). Тази цел бе постигната със законни средства. Връщане назад няма как да стане. Бившите комунисти (висша номенклатура), станаха капиталисти, а посредством обсебената, открадната със закон огромна собственост имат огромни доходи (дребните играчи с по едно-две магазинчета, кафененце или бакалийка никой не ги брой). Те са на власт през всичките 23-4 г. Те станаха олигархия. И ти мислиш, че те ще прекарат закони за пряка демокрация... ? Те ще организират държавата както бе описана във втория клип... ? Прощавай мисля, че не е малко, ами много наивно. Доста хора на средна възраст го разбраха всичко това, погнусиха се и си гледат семейството. Младите не го разбират, но инстинктивно се ориентират и затова са на улицата. Те разбират, че ако не направят нещо нямат бъдеще в България. Стискам им палци да успеят, поне частично.
А за Петър Клисаров. Аз самия съм на малко повече от петдесет години. Спомням си "Сигнал" пееше на времето... И това ще стане някога но не сега..., иначе съм ЗА. Хареса ми.
Ицко
цитирай
15. smirena - Искам да ви кажа, че за първи път от ...
26.07.2013 07:37
Искам да ви кажа,че за първи път от много време насам прочитам нещо толкова дълго от началото до края.Обикновено на петия-шестия ред губя интерес и чета началото на нещо друго.Този път прочетох всичко и дори имаше над какво да помисля.Благодаря Ви.
цитирай
16. vishnichka - Самата истина!
26.07.2013 08:21
Публикацията е превъзходна! Аз наистина не разбирам участието на младежи, нямащи спомени за времената отпреди прехода..какво друго, ако не означава, че са под влияние на пропаганден страх, докато разумните хора са съвсем наясно, че онези времена няма как да се върнат...
цитирай
17. idealist - Добър текст, да
26.07.2013 09:11
Колкото до клипчето под него с този П. Клисаров - ще коментирам само една от тезите в него. "Да могат да се отзовават избрани депутати от суверена. Разбира се, по определена процедура..." А каква ще бъде тази чудодейна процедура, как ще работи ефективно? Нито дума по въпроса, нали?
Не искам повече да ме облъчват с илюзии и месиански идеи, които никъде не са сработили...
цитирай
18. valsodar - Засега виждам само един начин леко ...
26.07.2013 11:41
Засега виждам само един начин леко да се стъжни живота на олигархията - падане на 4% праг за влизане в парламента. Колкото повече - толкова по-трудно. И за да има правителство, за да работи то, ще трябва конкретна програма, която да се изпълнява, като при нарушаването й, то ще се разпада на съставните си части. Модела го има в други страни, не е най-добрият но каквато ни демокрацията, каквото ни е населението ни, такова ще е и управлението ни.
Колкото по-скоро хората се освободят от догмите, клишетата и телевизорното си мислене, толкова по-скоро те ще могат да окажат реален натиск над системата, която дори и малко, все пак може да се промени в положителна посока.
По-добре е да подкрепиш една малка партия с големи идеали, отколкото голяма партия без идеали.
цитирай
19. mt46 - Преди години прагът бе 2 %... Не помня кога бе увеличен...
26.07.2013 12:51
valsodar написа:
Засега виждам само един начин леко да се стъжни живота на олигархията - падане на 4% праг за влизане в парламента. Колкото повече - толкова по-трудно. И за да има правителство, за да работи то, ще трябва конкретна програма, която да се изпълнява, като при нарушаването й, то ще се разпада на съставните си части. Модела го има в други страни, не е най-добрият но каквато ни демокрацията, каквото ни е населението ни, такова ще е и управлението ни.
Колкото по-скоро хората се освободят от догмите, клишетата и телевизорното си мислене, толкова по-скоро те ще могат да окажат реален натиск над системата, която дори и малко, все пак може да се промени в положителна посока.
По-добре е да подкрепиш една малка партия с големи идеали, отколкото голяма партия без идеали.

Но и това няма да ни спаси от олигархията... Нима партиите на Кунева, на Марешки, на "Скат", както и новосформираните напоследък /партията на И. Раева, Реформаторския блок.../ не са подкрепени от олигарси?... А и дори да влезе в НС някоя "малка партия с големи идеали", ако тя няма мнозинство в НС, нищо не може да промени...
Според мен е по-добре да се намали броят на депутатите на 120, да се намалят държавните субсидии за партиите /от 12 лв. на глас на 1 лев на глас, както е в Германия/, за да се ограничи партизанщината...
цитирай
20. mt46 - Все пак има някои рационални идеи...
26.07.2013 12:55
idealist написа:
Колкото до клипчето под него с този П. Клисаров - ще коментирам само една от тезите в него. "Да могат да се отзовават избрани депутати от суверена. Разбира се, по определена процедура..." А каква ще бъде тази чудодейна процедура, как ще работи ефективно? Нито дума по въпроса, нали?
Не искам повече да ме облъчват с илюзии и месиански идеи, които никъде не са сработили...

Вместо отзоваване, аз предлагам да отпадне имунитетът...
цитирай
21. mt46 - Това е един от нашенските абсурди...
26.07.2013 13:08
vishnichka написа:
Публикацията е превъзходна! Аз наистина не разбирам участието на младежи, нямащи спомени за времената отпреди прехода..какво друго, ако не означава, че са под влияние на пропаганден страх, докато разумните хора са съвсем наясно, че онези времена няма как да се върнат...

Преповтарят се клишета от началото на "прехода" - както от стари муцуни /активно участвали в този "преход"/, така и от млади... Внучката на Милко Балев също подкрепяла протеста... :)
цитирай
22. mt46 - Старая се да предлагам интересни, смислени текстове...
26.07.2013 13:22
smirena написа:
Искам да ви кажа,че за първи път от много време насам прочитам нещо толкова дълго от началото до края.Обикновено на петия-шестия ред губя интерес и чета началото на нещо друго.Този път прочетох всичко и дори имаше над какво да помисля.Благодаря Ви.

И аз Ви благодаря за отзива!...
цитирай
23. mt46 - Да, знам...
26.07.2013 13:37
dinkov написа:
mt46 - явно много добре знаеш, че които владее собствеността и я експлоатира той става богат.
Преди, през соца собствеността бе социалистическа, общонародна съсобственост на всички български граждани (поне по форма, в действителност бе на партията). Целта на преврата от 10.11.1989 г. бе тази огромна собственост да премине в ръцете на висшата номенклатура на БКП (БСП и производни). Тази цел бе постигната със законни средства. Връщане назад няма как да стане. Бившите комунисти (висша номенклатура), станаха капиталисти, а посредством обсебената, открадната със закон огромна собственост имат огромни доходи (дребните играчи с по едно-две магазинчета, кафененце или бакалийка никой не ги брой). Те са на власт през всичките 23-4 г. Те станаха олигархия. И ти мислиш, че те ще прекарат закони за пряка демокрация... ? Те ще организират държавата както бе описана във втория клип... ? Прощавай мисля, че не е малко, ами много наивно. Доста хора на средна възраст го разбраха всичко това, погнусиха се и си гледат семейството. Младите не го разбират, но инстинктивно се ориентират и затова са на улицата. Те разбират, че ако не направят нещо нямат бъдеще в България. Стискам им палци да успеят, поне частично.
А за Петър Клисаров. Аз самия съм на малко повече от петдесет години. Спомням си "Сигнал" пееше на времето... И това ще стане някога но не сега..., иначе съм ЗА. Хареса ми.
Ицко

Но нали протестиращите искат Промяна? А Промяната започва с промяна в мисленето, с обсъждането на идеи... Партиите на статуквото, ако са разумни, трябва да направят отстъпки...
цитирай
24. mt46 - Да, не бива така да продължава...
26.07.2013 13:53
stela50 написа:
Някои наистина протестират за промяна, други - просто се изкачват по стълбата
високо, готови на сделка и с дявола... има много объркани и поддаващи се
на лесни манипулации хора. Много трудно би се променило статуквото в момента -
всички го знаят, но за някои е надежда, за други - начин да запазят позициите си...
И все пак така повече не може да продължава ...

Редно е Съдът да вкара в затвора поне няколко бивши министри и мафиоти... Нали протестиращите искат морал, справедливост?...
цитирай
25. batogo - !!!:)))
26.07.2013 15:38
И аз, Поете, съм за пряка демокрация, а нея я има само в страните от ЕС, затова се присъединихме към тях. Ако си за пряка демокрация, няма логика да искаш излизане на България от ЕС, защото това значи автоматично путинизиране на страната и още по-безумно потъване в безвремието до превръщането ни изцяло в руско-турска васална губерния с цигански привкус:)))))))))))) Не вярвам да искаш такава перспектива за България като поет...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19163903
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031