Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2016 21:35 - Как се превръщаме в дегенерати...
Автор: mt46 Категория: Технологии   
Прочетен: 6059 Коментари: 17 Гласове:
24

Последна промяна: 24.08.2016 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Как ни превръщат в дегенерати
image
Как ни превръщат в безлики дегенерати и изроди, в живи мъртъвци на  духовно ненавистната система, в разрушители на самите себе си.

/.../
Тази технология е просто пореден етап в развитието на робовладелческия строй. В древността оковите на робите са били от желязо и физическо насилие, сега начинът на производство на окови е значително по-сложен, може да се каже, че сега оковите на робите са произведени по технология «стелт».

А сега малко за тази технология. Подробно да се опише в рамките на една статия не е възможно, защото не е възможно да се опише с две думи това, което се е създавало от злодейски гениални умове в продължение на много десетилетия, ако не и столетия. Ние само ще се постараем да разкрием най-очевидните моменти. Главното оръжие в техният арсенал, е оръжието, убиващо душата. Основният смисъл на това оръжие е прост, той се основава на подмяната на ценности. Когато видите основата на тази технология по израждане, вие ще бъдете предупредени. А както се казва, предупреден, значи въоръжен.

И така, накратко ще разкрием тези крайъгълни камъни на деградацията:

1. Възпитанието на децата се изгражда по схема, стимулираща инфантилното поведение сред децата, казано по друг начин, изкуствено се забавя процеса, водещ до настъпване на социална зрелост

/.../

2. Възпитанието на момичета и момчета под „общ знаменател“

Това се прави, не толкова за да се възпитава у жените мъжественост, а за да се отнеме тази мъжественост от мъжете;

3. Възпитаване на егоцентризъм

Егоистът е единак, не може да не цитирам в този случай Маяковски: «…единицата е нищо, тя е нула, един, даже и много важен, няма да повдигне и обикновено пет инчово дърво, още повече пък къща на пет ката…». Или «разделяй и владей», както са казвали древните римляни;

4. Формирането на образ за «успял» човек

Замислете се и ще разберете, че този «успял» човек е точно образ на идеалния роб в тази система. Вратовръзка, костюм, замайваща кариера, отлична къща, скъп автомобил, почивка в чужбина, ирландско уиски. Супер, нали? Провървя му на човека, а на практика той е идеален роб, защото той зависи, сякаш е наркоман, от своите вещи. Затова той ще прави всичко възможно да съхрани стабилността на системата, той ще търпи всякакви унижения по своя път на кариерно израстване. Той ще зарови всички свои детски мечти толкова дълбоко в себе си, че ще забрави сам себе си и ще се превърне в човекоподобно същество, в изрод.

Към тази категория може да се отнесат и други образи на «успели» хора. Тук е и якото «копеле» с чаша бира в бара, и «кучката», сменяща мъжете като носни кърпи, и феминизираната бизнес дама, и гангстерът. Изборът е голям, избирай си, каквото ти харесва. Тук няма да срещнеш само образа на защитника, образа на война, образа на майката, образа на поета, учения и т.н. Те са изкривени субститути на естествените за човека образци на поведение;

5. Секс и насилие, вместо доблест и любов

Не е тайна, че половите инстинкти са едни от най-силните. Съответствено, чрез темата за «секса» може по определен начин да се въздейства на човек. Още повече, половите инстинкти, както и всички други инстинкти, са част от нашата тъмна, животинска същност, те са безсъзнателни постъпки от низш порядък. Чрез медиите, рекламните технологии, пропагандата в научната и художествена литература, компютърните игри, тези инстинкти се стимулират.

Фридрих Ницше е казал: «Човекът е въже, закрепено между звяр и свръхчовек, — въже над пропаст”. От психологическа гледна точка, «свръхчовекът» е свързан с висшата форма на съзнателното, област, явяваща се източник на творчески, научни, поетични вдъхновения, източник на геройски постъпки. А областта на низшето безсъзнателно е свързана именно със звяра, с инстинктите, с насилието и страха. И «свръхчовекът», и звярът са неразделни части от нас самите, само че при едни «свръхчовекът» доминира над «звяра», а при други е обратното. Нашите господари се страхуват да не се развие висшата форма на безсъзнателното в техните роби, защото тази част от нашата личност е божествено дълбока, неконтролируема и непредсказуема.

Те справедливо за себе си са решили, че чудовището на животинското насилие, свързано с инстинктите за размножаване, със секса, е значително по-безопасно за системата, отколкото източника на божественото вдъхновение. Имено поради тази причина аферистът психолог З. Фройд се заема да насажда своята теория. Фройд се интересува не от наука, а от «окултизъм», той се интересува от проявите на неистова божествена сила. По-точно, от това са се интересували неговите спонсори.
За тях е бил много пресен примера за това, как от висшия безсъзнателен германски народ се отскубва сякаш отдавна забравения образ на «белия звяр» и без малко не прекроява целия свят. За тях са по-безопасни «сексът и насилието»;

6. Консумацията в нейното негативно значение – именно това е оръжието от техния арсенал, което «убива» наведнъж няколко «заека». По какво се различава потребителството от потреблението

Потреблението се обуславя от естествената необходимост на личността в притежанието на този или онзи предмет. Това лесно може да се покаже с пример. Например вашето яке се скъсва /износва/, вие отивате и купувате ново – това е потребление, а ако вие отивате и купувате яке, защото то е модно /марково/ или просто за да се похвалите пред другите – това е потребителство. С други думи казано, потребителството е неумерено, не- обосновано от естествения начин на живот потребление. Защо за съществуващата система това е толкова важно? Първо, защото потребителството е двигателят на техния икономически модел, тъй като постоянно подгрява търсенето, което от своя страна стимулира производителите към ръст, а електоратът се стимулира към оформянето на нови кредити, без които съществуването на парично-финансовата система е невъзможно. Второ, потребителството е великолепен антидепресант, снижаващ социалното напрежение в обществото, и най-важното, определящ за населението спектъра от позволени цели. Трето, към този, както и към всеки «антидепресант» се развива зависимост, която прави хората слаби и лесно управляеми. И четвърто, то, макар и в малка степен, но блокира висшето безсъзнателно у хората.

7. Табу на благородството

Благородството е опасно за тяхната система, защото то формира у хората непредсказуемо и неконтролирано поведение. Те се страхуват от неясни мотиви, на тях им е по-комфортно, когато хората са движени от жаждата за пари, похот, пороци.

8. Разрушаване на семейните ценности

Този пункт отчасти се засича със «секса и насилието», но има своя собствена специфика. Разрушаването на семейните ценности способства както за унищожаването на националните култури, така и за атомизацията на обществото, стимулирането на егоизма и скотското поведение.

Изброените методи не представляват пълния списък от оръжия на техния арсенал, но целта на всички тези методи е проста – да убият Душата, Вашата Душа. И най-интересното е, че от цялата тази напаст има едно универсално лекарство – да се помни и да се слуша вътрешният глас. Не продавайте своите идеали за зелени хартийки, не постъпвайте никога против своя вътрешен глас, даже, ако това ви се струва рационално. Интелектът е важен инструмент, но много неща не могат да бъдат обяснени само със суха логика. Човек притежава не само разум, но и емоции, чувства, интуиция.

В нормалния човек трябва да са развити всичките четири аспекта. И само вашата душа е способна да обедини тези противоречиви и несъвместими части на вашата личност. Не я продавайте, даже ако ви заплашва смърт или нищета, животът с продадена душа е болезнен и безсмислен. Защото именно вашата душа знае за вашето истинно предназначение.

Важното е да не се превръщате в безлики дегенерати и изроди, в живи мъртъвци на  духовно ненавистната система, в рушители на себе си.


Автор: Андрей Романов©
motivatori.net/index.php

   Не рушете душите
Разни птици в главите ни мътят...
Управляват ни луди, компютри
...
Безнадежден, бездушен е пътят
между нас, между вчера и утре...

Любовта старомодна не струва...
Ще се раждат деца по програми...
Не мисли! Консумирай! Пътувай
към космически, нови измами!...

А животът гърми... Прогресира
обичта... към имота на другия.
И страстта да си с дяволска сила,
да живееш успешно в Заблудия...


Бесове, нищета, болни нрави
разрушават Човека, Природата...
Оставете основите здрави!
Не рушете душите, за Бога!...

Марин Тачков
18-24 август 2016 г.
 





Гласувай:
24


Вълнообразно


1. merlin68 - Поздрав! Чудесни стихове! ...
24.08.2016 22:38
Поздрав!
Чудесни стихове!
Въпреки, че не съм религиозен, трудно е да не направя паралел с Библията. В нея наистина са словата на Бог, или на някой човешки гений предвидил преди хилядолетия спиралата на историята водеща към Апокалипсиса.
цитирай
2. dimat - Поздрав и от мен..
24.08.2016 23:02
и особено за великолепните стихове!
Със здраве и късмет!
цитирай
3. milady - не мога да не те поздравя отново,марине !
24.08.2016 23:14
в такива измамни времена живеем
трябва да говорим , да споделяме,
да се окуражаваме....
макар и ..виртуално...
това е много важно...
чудесни стихове си написал със Сърцето си ,поете !!
Спокойна нощ!
цитирай
4. faktifakti - много ценен материал и истински стих
24.08.2016 23:44
поздрави поете
цитирай
5. apostapostoloff - Статията на Романов е
25.08.2016 06:09
крайно интересна. Стиховете не струват.
цитирай
6. emi1ts - "Не рушете душите"
25.08.2016 07:52
Поздрави за стиховете и много стойностната публикация!Хубав ден!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
25.08.2016 12:13
Точен анализ, особено по точка 4
Като се замисли човек, всичко това има смисъл, ако си безсмъртен
Но при тази преходност, даже е комично За тези, които се осигуряват за хиляди години напред!

Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Поздрави за стиховете , Марине!
25.08.2016 21:14
Чудесни са, на място и в целта са!
Който не ги харесва, има правото да напише по- хубави!
И да ги представи на нас
Тогава , ние като критици да се произнесем, кои струват и кои- не!

Хубава вечер, Марине!
цитирай
9. mt46 - Благодаря ти за отзива!...
25.08.2016 21:21
merlin68 написа:
Поздрав!
Чудесни стихове!
Въпреки, че не съм религиозен, трудно е да не направя паралел с Библията. В нея наистина са словата на Бог, или на някой човешки гений предвидил преди хилядолетия спиралата на историята водеща към Апокалипсиса.

Понякога изрази като "За Бога!", "Боже!"... се използват и от хора, които не са религиозни...
цитирай
10. mt46 - Благодаря ти! Поздрави!...
25.08.2016 21:21
dimat написа:
и особено за великолепните стихове!
Със здраве и късмет!

цитирай
11. mt46 - Благодаря ти за добрия отзив!...
25.08.2016 21:30
milady написа:
в такива измамни времена живеем
трябва да говорим , да споделяме,
да се окуражаваме....
макар и ..виртуално...
това е много важно...
чудесни стихове си написал със Сърцето си ,поете !!
Спокойна нощ!

Трябва да имаме поне кураж да казваме истините... Лека вечер!...
цитирай
12. mt46 - Благодаря ти!...
25.08.2016 21:31
faktifakti написа:
поздрави поете

цитирай
13. mt46 - Благодаря, Еми! Поздрави и лека вечер!...
25.08.2016 21:33
emi1ts написа:
Поздрави за стиховете и много стойностната публикация!Хубав ден!

цитирай
14. mt46 - Благодаря, Лео!...
25.08.2016 21:39
leonleonovpom2 написа:
Точен анализ, особено по точка 4
Като се замисли човек, всичко това има смисъл, ако си безсмъртен
Но при тази преходност, даже е комично За тези, които се осигуряват за хиляди години напред!

Хубав ден!

Когото хората се стремят към материални успехи /и то на всяка цена/, моралното, духовното остават на заден план...
цитирай
15. donchevav - Чудесна статия - всяка дума в нея е ...
25.08.2016 23:05
Чудесна статия - всяка дума в нея е истина за нашето време и нрави. Да, системата ни превръща в духовни дегенерати, в живи мъртъвци. И дори да го съзнаваме, не можем да се противопоставим на матрицата. Страшно е! Усетих тази болка и страх и в прекрасните ти стихове - благодаря ти. Поздрави, Марине!
цитирай
16. mt46 - Благодаря ти!... Критикари винаги ще има...
25.08.2016 23:35
leonleonovpom2 написа:
Чудесни са, на място и в целта са!
Който не ги харесва, има правото да напише по- хубави!
И да ги представи на нас
Тогава , ние като критици да се произнесем, кои струват и кои- не!

Хубава вечер, Марине!

цитирай
17. mt46 - И аз ти благодаря, Вени, за отзива!... Поздрави!...
25.08.2016 23:41
donchevav написа:
Чудесна статия - всяка дума в нея е истина за нашето време и нрави. Да, системата ни превръща в духовни дегенерати, в живи мъртъвци. И дори да го съзнаваме, не можем да се противопоставим на матрицата. Страшно е! Усетих тази болка и страх и в прекрасните ти стихове - благодаря ти. Поздрави, Марине!

Засега не можем да се противопоставим на матрицата, но можем поне да сме по-малко зависими от нея...
Лека нощ и благоприятни дни!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115057
Постинги: 3677
Коментари: 44988
Гласове: 148705
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031