Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2016 20:43 - Технология на изборната шашмалогия
Автор: mt46 Категория: Технологии   
Прочетен: 3938 Коментари: 11 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
image Моля, споделете Публикувано 2016-10-10 04:04:00 Сигурно знаете, че направиха гласуването задължително.

 

С тази промяна в изборните правила политиците се надяват да закарат повече хора до урните. Това изглежда като добро решение - ако гласуват повече, тогава купените гласове ще имат по-малка тежест, или поне така ни обясняват. Същото е и с аргументите им, че така младите ще излязат, да решават сами бъдещето си и другите подобни клишета, които се набиват в главите ни от властта.

 

 

Разбира се, политиците са наясно, че много от гражданите на страната не могат да ги понасят. Това е основната причина хората да не гласуват, те просто не виждат защо. Ако имат интерес, урните са отворени за всички, няма кой да ги спре. Хората не гласуват, защото не искат да гласуват за тези, не защото не им се гласува.

 

 

И политиците измислиха принудата, уж за да ни накарат да избираме. Но избор няма. Те го знаят, затова направиха следващия ход - добавиха квадратчета в бюлетината, където пише: Не подкрепям никой. И ето, казват те, щом някой не ви харесва - ами даваме ви и тази възможност, да накажете системата, да изразите отрицанието си. Дотук изглежда честно, нали? Политиците кимат убедително, тръбят колко са принципни и как разбират, че хората са разочаровани и имат право да изразят своето разочарование с наказателен вот.

 

 

Ако все пак не гласуваме, политиците ни заплашват, че ще ни изтрият от списъците, че ако не гласуваме два пъти на избори, ни заличават. Това е третата стъпка, която предприе властта. С тази промяна в кодекса се завърши схемата за голямата измама, която ни готвят.

 

 

Да повторим - първо ни задължиха да излезем, после ни позволиха да гласуваме с НЕ, а накрая малко ни посплашиха с наказание. Комбинацията от тези три промени обаче не е достатъчна, за да им свърши работа. Трябва и още нещо, за да си оплетат кошницата докрай. И то се появи, в приложение №2 към кодекса, методиката за броене на гласовете.

 

 

В тази четвърта стъпка властта вече свали маските. Понеже не се тревожи, че хората четат разни неща като Методики, Приложения и Алинеи, тя там директно показа истинската цел. Според това решение, целият отрицателен вот, хората, гласували с Не подкрепям никого, се - забележете - изваждат от броя на действителните бюлетини. Броят се само другите, за кандидатите. И ако един от тях е събрал 51%, става президент, точка. Може 90% от народа да гласува с НЕ, тогава с пет процента и половина ще изберат президент. Нека пак кажем - ако гласуват три милиона души, президентът може да го изберат със сто хиляди гласа. С тези гласове и в парламента не може да се влезе, но сега ще може да стане президент.

 

 

Всичко това е безумно, а и незаконно. Но Плевнелиев не сезира Конституционния съд, нито пък така наречената опозиция. Правото на глас е за всички, не може да те трият от списъците. Подадените действителни бюлетини са еднакви, не може да броиш които си искаш, а другите в кошчето. Ако 90% казват Не, значи е Не, не е избран нито един от идиотите, които ни пробутват. Но това няма значение за властта, няма и кой да ѝ потърси сметка, а на тези избори с горните четири стъпки някой си подсигурява удобно и президентството.

 

 

Вече е късно, драги читатели, за действие. Нито Плевнелиев, нито Мая Манолова, нито някой друг ще гъкне, защото всички са в кюпа, всичко е уговорено. Ние имаме следните възможности:

 

 

Да не гласуваме. Нищо не могат да ни направят, няма да ни махнат от списъците на избирателите, а след тези избори ще намерим начин да сезираме КС и тази измама ще бъде приключена. Защото ако излязат над 51% от всички избиратели, още на първи тур може да си направят президент със 100 000 гласа, както се вижда. По закон гласуват ли повече от половината граждани, който събере 51% печели, това е. Те затова хем ни карат да гласуваме задължително, хем не ни броят гласовете, ако са Не. Добре са го замислили.

 

 

Да гласуваме, ако отидем до урните, за някой извън системата. Няма страшно, на изборите в САЩ редовно се появява на трето-четвърто място Мики Маус, американците така ги наказват там. Тук си имаме микимаусчета готови, кеф ти Пищов, кеф ти Шишарка. Ако гласувате за Митьо Пищова, или Жорж Ганчев, на практика вие пак казате Не на политиците, но този път гласовете ви се броят. Не могат да ги изхвърлят.

 

Така че това квадратче с Не-то го забравете. То всъщност е Да за властта. Изберете си когото искате, но гласувайте за човек. Или идете за гъби. Няма да ни правят на тъпаци тия.

Емил Кошлуков за Демокрация днес
demokraciadnes.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5-1094.html

*   *   *
Чудесни и изящни
са изборните шашми...

Марин Тачков




Гласувай:
28


Вълнообразно


1. emi1ts - Да,
12.10.2016 21:18
точно така е - безумно и незаконно!Направо не е за вярване!
Днес в мой постинг споделих напълно ,според мен, хипотетичното си желание да има такава възможност - да не се гласува за никоя партия а те вече са измислили
как да се възползват и от това!Благодаря за информацията Марине!
цитирай
2. mt46 - Здравей, Еми!...
12.10.2016 22:01
emi1ts написа:
точно така е - безумно и незаконно!Направо не е за вярване!
Днес в мой постинг споделих напълно ,според мен, хипотетичното си желание да има такава възможност - да не се гласува за никоя партия а те вече са измислили
как да се възползват и от това!Благодаря за информацията Марине!

Прочетох при теб и разбрах, че не си наясно за тази възможност...
Преди време мислех, че гласуването против всички е някакво решение, но се оказва, че и то е безсмислено, дори може да е в полза на някои от кандидатите...
цитирай
3. anin - И последно -
12.10.2016 22:02
Задължителни ли са?
цитирай
4. mt46 - Да...
12.10.2016 22:26
anin написа:
Задължителни ли са?

Но няма санкции /наказания/, освен да те заличат от избирателните списъци /да те лишат от правото на глас/ при 2 последователни негласувания на един и същ вид избори /президентски, парламентарни или местни/... Предполагам, че след време този изборен закон ще бъде променен...
цитирай
5. mariniki - точно така...
12.10.2016 22:48
Така че това квадратче с Не-то го забравете. То всъщност е Да за властта.
цитирай
6. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/10/12/izborna-shashma-cacheva-purvi-tur/
13.10.2016 12:19

Изборната шашма, с която подготвят победа за Цачева на първи тур

от Memoria de futuro в Актуално · 12/10/2016 · 13:29

cacheva-cvetanov

Благодарение на приетата от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт опция в бюлетината за президентския вот, наречена „Гласувам срещу всички“, е напълно възможно Цецка Цачева да спечели още на първи тур. Схемата е проста. Първо, чрез задължителното гласуване изкуствено ще се вдигне избирателната активност на първи тур над 50%, което е необходимо, за да бъдат зачетени изборите. Второ, бюлетините с отбелязано квадратче „Гласувам срещу всички“ няма да се броят при определянето на изборния резултат: ще се броят само бюлетините, които са за конкретен кандидат.

Така например, ако Цецка Цачева спечели 30% на първи тур, а бюлетините „гласувам срещу всички“ са 20% , тя ще стане президент още на първи тур. Защо? От 100% гласували ще се извадят 20% „гласувам срещу всички“, и резултатът на победителя ще се отчита само сред гласувалите за конкретен кандидат, които са 80%. Така резултатът на Цачева вече не е 30% – целта е тя да надмине 50% и да спечели от първи тур – независимо, че за другите кандидати и „срещу всички кандидати“ общо са гласували 70% от всички избиратели, упражнили правото си на вот.

Тоест, на практика колкото повече бюлетини „против всички“ подавате, толкова по-малко гласове ще са необходими на Цецка Цачева да стане президент на 1 тур. Гласуването „против всички“ ще се превърне в гласуване „за“ статуквото.



826324Журналистът Петьо Цеков от в-к „Сега“ обяснява подробно в своята статия подготвената изборна манипулация под заглавието „Малка изборна шашма може да направи Цачева бързо президент“. Публикуваме текста без съкращения.



Два пъти за една седмица премиерът Борисов ви разправя уверено как Цецка Цачева ще бие на първи тур. Или ще бие, или той ще си хвърли оставка. Може да ви се струва леко смахнато, но Борисов има сериозни доводи да вярва в победата от раз на Цачева. Как ще стане номерът? Ами накратко – ще използват вашия глас, за да вдигнат изборния процент на Цачева. Ще ви откраднат гласа.

2 условия са необходими, за да имаме президент на 6 ноември и тези условия са описани в чл. 93, ал.3 на конституцията. Първото е –
на изборите да участват над 50 на сто

от имащите право на глас. Това е трудно изпълнимо условие – в последните 15-20 години все по-малко избиратели се навиват да се вдигнат от къщи и да отидат до училището, където са урните. На първия тур на президентските избори през октомври 2011 г. гласуваха 48,52% (3,23 млн.) от всички 6 910 491 имащи право на глас. През 2006 г. активността на първи тур също бе под 50%, тогава гласуваха 2.8 млн. Ако не бяха взети „мерки“, на тазгодишните избори със сигурност щяха да се явят под 50%.

Решението на този казус бе просто – въведено бе задължително гласуване. Тъй като задължителното гласуване е противоконституционно или поне е спорно, бе въведена опцията „Гласувам против всички“. Т.е., по конституцията гласуването е право, по кодекс е задължение, а на практика – трябва да гласуваш, но може и да гласуваш „против всички“. Важно уточнение – бюлетината с „Гласувам против всички“ е действителна, т.е. тя има тежестта на истинска бюлетина – като за кандидат. Гласуването с нея вдига избирателната активност и така по-лесно може да се изпълни условие номер 1 за избор на президент. Почти никой не се съмнява, постановката – „ще бъдеш наказан, защото гласуването е задължително“, ще изкара на изборите достатъчно хора, за да може активността да мине 50 %. Тя, активността, сега е на границата, камо ли след въвеждането на задължително гласуване. Абсолютно смело може да предположим, че на изборите ще има поне 3.5 млн. действителни гласа. И, да, ще има доста хора, които поне за да си отмъстят, ще гласуват „против всички“.

Сега обърнете внимание на второто конституционно условие, за да имаме президент на 6 ноември. Президент става този, който получи над половината от действителните гласове. Кратък и ясен конституционен текст. А действителен глас е този, който подавате за някоя от възможните кандидат-президентски двойки. Нововъведената опция „Гласувам против всички“ също е действителен глас и така…. на водещия кандидат ще му трябват, грубо казано, 1.750 млн. гласа, за да стане президент.

Да, ама не…. Ще му трябват много по-малко

В бр. 39 от 26 май т.г. на „Държавен вестник“ е публикувана методиката за определяне на резултатите от гласуването при изборите за президент и вицепрезидент на републиката. В тази методика се казва: „Избрана е кандидатската двойка, получила повече от половината действителни гласове с изключение на тези по чл. 333, ал. 1, т. 7 (от Изборния кодекс), ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели“. Т.е. от действителните 3,5 млн гласа се вадят някакви гласове и тогава се изчислява резултатът. Конституцията говори за всички гласове, методиката не е съгласна – и вади гласове. Кои гласове се вадят? Вадят бюлетините за „Не подкрепям никого“ (Следите ли схемата – при първото условие гласовете „против всички“ се прибавят, във второто условие – те се вадят)

Да приемем, че 20% от подадените бюлетини на 6 ноември са „против всички“. Тогава на президента му трябват 50 на сто не от 3,5 млн, а от 2,8 млн., т.е. трябват му 1,4 млн. гласа на изборите. Колкото повече бюлетини „против всички“ подавате, толкова по-малко гласа ще са необходими на Цецка Цачева да стане президент на 1 тур. Още една справка – на първия тур през 2011 двойката Плевнелиев-Попова спечели 1.35 млн. гласа и те не бяха достатъчни, защото представляваха само 40% от всички подадени гласа. Сега почти толкова гласове

вероятно ще донесат 50 на сто и победа на първи тур.

Всичко това е, разбира се, гербаджийската сметка за изборите – как да направим така, че на Цачева да й е добре. Тази шашма бе скалъпена с помощта на ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок (последните) държаха и приеха графата „Против всички“ в този й вид. Нещо повече – от месец май до сега нито една партия, вкл. БСП и всякакви псевдоопозиционери не обясниха и не протестираха срещу шашмата.

Да напомним отново, конституционната разпоредба, с която кодекси, закони, методики, ЦИК, правителство, парламент и всички ние определено трябва да се съобразяваме, изисква избран да е този кандидат, който получи 50 на сто от действителните гласове, т.е. включително „против всички“. ГЕРБ, приятелите на ГЕРБ и методиката им казват друго – вие искате да кажете, че не ни харесвате, но всъщност ни помагате. Преди не гласувахте и така помагахте на големите партии. Сега ще гласувате „против всички“ и…. пак ще им помогнете.

И последно важно уточнение – бюлетината „против всички“, бялата бюлетина е изключително полезен ход, който се използваше и се използва в един куп демократични страни. В. „Сега“ винаги е бил „за“ гласуването с бяла бюлетина, защото това е израз на свободата да накажеш самозабравилото се политическо статукво. Бял вот имаше на различни видове избори в Испания, Франция, Гърция, Русия и Украйна. Ние го побългарихме – вместо да бъде поне знаково, гласуването „против всички“ ще се превърне в гласуване „за“ статуквото. Затова по-добре гласувайте за най-слабия кандидат, но не „против всички“.

Източник: вестник „Сега“
цитирай
7. mt46 - Мда...
13.10.2016 20:12
mariniki написа:
Така че това квадратче с Не-то го забравете. То всъщност е Да за властта.

цитирай
8. indiram - Здравей, МТ46!
13.10.2016 23:31
Ако намериш две (2) гъби - една от двете е отровна! - Какво да се направи?! ...

Като малка чух тази приказка/поговорка...

Това с третото, дето няма да се брои може да откаже много хора.... въпреки задължителното у закона, АМА - без санкции, щото ....има предостатъчно санкции в разни видове данъци...

Поздрави!
цитирай
9. mt46 - Благодаря! Да, има достатъчно санкции... Поздрав!...
14.10.2016 20:36
indiram написа:
Ако намериш две (2) гъби - една от двете е отровна! - Какво да се направи?! ...

Като малка чух тази приказка/поговорка...

Това с третото, дето няма да се брои може да откаже много хора.... въпреки задължителното у закона, АМА - без санкции, щото ....има предостатъчно санкции в разни видове данъци...

Поздрави!

цитирай
10. dimat - Съвсем логично,даже малко закъсняло!
15.10.2016 16:10
Предвид зрелостта на Стадото,напълно оправдано!!!

Докато Стадото си въобразява,че в рамките на Системата(партийно-олигархична),може да промени нещо,сценаристите на клоунадата,наречена "многопартийни демократични избори",ще продължава,до пълното изваждане на Стадото от всякакъв,макар и бутафорен "изборен процес".

Накрая нещата ще се сведат до "избори" ,провеждани само от личния състав на Мафията и нещата съвсем ще си паснат на мястото.

Стадото всъщност вече е съвсем готово за "подвига",да си пасе спокойно из буреняка и да остави на спокойствие "висшата каста",да се самовъзпроизвежда,колкото си иска.

Време е,наистина,това да стане.СТАДОТО ВЕЧЕ Е ПРЕСТАНАЛО ДА МИСЛИ И МУ Е ВСЕ ЕДНО,КОЙ ЩЕ ГО ДОИ,СТРИЖЕ И ВОДИ С ПЕСЕН ДО КЛАНИЦАТА!!!

Преди няколко години,пишещият тези редове стар и глупав наивник,четейки по форумите,че има много възмутени от всички партии,реши да сподели ЕДНО ВИЖДАНЕ И С ЕДИН ПРИЗИВ,за премахване на партийната система и преминаване към пряко управление и контрол,КАТО ПРИЗИВЪТ БЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ТАЗИ ИДЕЯ,ДА ИЗЛЕЗЕМ С ВИЖДАНИЯ ЗА ПРАКТИЧЕСКАТА И РЕАЛИЗАЦИЯ И ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ЕДНО ЦЯЛОСТНО ВИЖДАНЕ,ДА ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО НА УЛИЦИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!

А сега да ви кажа,колко блогъри се включиха в този призив?!

НИТО ЕДИН!!!

Това е реалността!!!

Оказа се,че Стадото много си харесва Системата и целият този "вопъл" срещу нея е мъгла и вятър!!!

Ами,време е Стадото да бъде издухано от Историята чрез тези мъгла и вятър!!!
цитирай
11. mt46 - Има движение за пряка демокрация и у нас, но не е популярно... Благодаря ти за мнението!...
15.10.2016 22:33
dimat написа:
Предвид зрелостта на Стадото,напълно оправдано!!!

Докато Стадото си въобразява,че в рамките на Системата(партийно-олигархична),може да промени нещо,сценаристите на клоунадата,наречена "многопартийни демократични избори",ще продължава,до пълното изваждане на Стадото от всякакъв,макар и бутафорен "изборен процес".

Накрая нещата ще се сведат до "избори" ,провеждани само от личния състав на Мафията и нещата съвсем ще си паснат на мястото.

Стадото всъщност вече е съвсем готово за "подвига",да си пасе спокойно из буреняка и да остави на спокойствие "висшата каста",да се самовъзпроизвежда,колкото си иска.

Време е,наистина,това да стане.СТАДОТО ВЕЧЕ Е ПРЕСТАНАЛО ДА МИСЛИ И МУ Е ВСЕ ЕДНО,КОЙ ЩЕ ГО ДОИ,СТРИЖЕ И ВОДИ С ПЕСЕН ДО КЛАНИЦАТА!!!

Преди няколко години,пишещият тези редове стар и глупав наивник,четейки по форумите,че има много възмутени от всички партии,реши да сподели ЕДНО ВИЖДАНЕ И С ЕДИН ПРИЗИВ,за премахване на партийната система и преминаване към пряко управление и контрол,КАТО ПРИЗИВЪТ БЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ТАЗИ ИДЕЯ,ДА ИЗЛЕЗЕМ С ВИЖДАНИЯ ЗА ПРАКТИЧЕСКАТА И РЕАЛИЗАЦИЯ И ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ЕДНО ЦЯЛОСТНО ВИЖДАНЕ,ДА ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО НА УЛИЦИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!

А сега да ви кажа,колко блогъри се включиха в този призив?!

НИТО ЕДИН!!!

Това е реалността!!!

Оказа се,че Стадото много си харесва Системата и целият този "вопъл" срещу нея е мъгла и вятър!!!

Ами,време е Стадото да бъде издухано от Историята чрез тези мъгла и вятър!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158532
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148914
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031