Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 22:26 - Защо феминистките мълчат?...
Автор: mt46 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2393 Коментари: 10 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Защо феминистките мълчат за Кьолн

 

 

image

От Големят Лебовски

Подозрението, че за критично висок брой от съвременните западни феминистки сексуалният тормоз над жени има значение само ако се извършва от „привилегировани бели мъже“, се препотвърди след масовите новогодишни атаки на имигранти мюсюлмани в Кьолн, Хамбург, Щутгарт, Хелзинки, Калмар и други европейски градове.

Повечето от воините за социална справедливост в публичното пространство не искат и да чуят за бруталните посегателства, само защото профилът на насилниците не пасва на техния наратив, в който лоши могат да бъдат единствено конструкторите на патриархалния капиталистически западен свят.

За модерните феминистки мюсюлманите са жертви на бледолика репресия и някак си не е ОК да бъдат обвинявани в каквото и да е било. Лицемерието, интелектуалното безчестие и двойният стандарт на професионалните медийни, Facebook, Twitter и Tumblr-жертви светна като новогодишен фойерверк в контекста на постоянно разрастващия се скандал след позора в Кьолн.

Повечето вокални коментаторки на феминистки теми, които използват всякакви платформи, за да пласират своите послания за „токсичната мъжественост“ този път останаха оглушително мълчаливи.

Доскоро те агресивно и усърдно разпространяваха хаштагове против навика на някои джентълмени да стоят леко разкрачени в метрото, протестираха срещу липсата на женски екшън героини в киното, възмущаваха се от всеки, който нямаше ласкави думи за Брус, пардон, Кейтлийн Дженър и общо взето губеха времето на всички с оплаквания за несъществуващ сексизъм в комфортния, егалитарен първи свят.

Но когато се появи възможност за автентична тревога и адресиране на важни проблеми след масовите варварски опипвания, обиди, унижения и изнасилвания на безпомощни жени на публични места в сърцето на Европа – те решиха да замълчат и да изчакат следващата реклама с модел в спортна форма, за да я заклеймят като патриархален заговор за репресия над онеправдания нежен пол.

Тези от тях, които все пак решиха да се изявят с анализ на ситуацията, недодялано опитаха да масажират разговора във всякакви абсурдни посоки, освен в правилната.

А именно – съществува огромен проблем с културно и религиозно мотивираните сексуални възгледи на притеснително голям брой млади мюсюлмански мъже, приветствани в Европа  – и особено Германия – от либералните политически и медийни елити, без каквито и да е било въпроси за тяхното отношение към свободни жени, които не са принуждавани да излизат от къщи само с придружител и опаковани в задушаващи черни торби и маски.

В момента отзвукът от безмерно наглите посегателствата в Къолн и други градове на Стария континент доминира световните заглавия и е история номер едно. Не и за модерните западни феминистки.

Ето по какъв интелектуално безчестен, обидно несъстоятелен начин авторката Джесика Ейбрахамс се опитва да обясни и оправдае патологично-мазохистичния феномен с мълчанието на феминистките в статия, чиято мисия е да обори това внушение: „Феминистките са загрижени за защитата на малцинствата и маргинализираните групи. Ако за някои от тях е било трудно да говорят и осъдят събитията в Кьолн защото са били загрижени, че думите им ще окуражат агресията срещу бежанците, аз не мога да ги виня. Вината не е във феминистките, а в хората, които ги карат да се тревожат за такива неща.“

Уау! Просто уау. Брилянтно капсулиране на патологията на регресивното ляво – всичко се свежда до политиките на идентичността.

Отношението към твоето поведение не зависи от индивидуалността ти, характера ти, идеите ти и действията ти, а от групата, към която тези колективисти ще те причислят.

Ако си бял хетеросексуален мъж и заемаш повече място в метрото, като се разкрачиш – #сексизъм, #убийвсичкибелимъже, #патриархия, #мъжкапривилегия, #шовинистичнисвине, #репресия. Но ако си мюсюлманин бежанец с кафяв цвят на кожата и посегнеш на атрактивно облечено немско момиче на площада в Кьолн, защото смяташ, че след като е без придружител и бурка, значи си търси секс и е длъжна да ти го даде – „какво толкова е станало, нека не преувеличаваме, нека не истеризираме, това ли ви е най-големият проблем сега, расисти такива“.

Страхът на такива хора от това някой да ги помисли за нетолерантни или расисти е по-голям от желанието им за цивилизационно оцеляване, свобода и културно съхранение. Една от водещите съвременни феминистки в англоезичния свят – авторката Лори Пени, написа в социалните мрежи, че не я интересува Кьолн – заради расистите, които ще използват случая и ще се отнасят лошо с мюсюлмани.

Всъщност това е мекият расизъм на ниските очаквания. Феминистките и други регресивни левичари прилагат по-нисък стандарт към поведението на определени групи от хора, които те виждат като „маргинализирани, виктимизирани, дехуманизирани“. Затова в техния мултикултурен, политкоректен балон видео игрите с разголени жени са по-вредни от реални групови изнасилвания на секс банди из цяла Европа.

Затова трябва да се премълчава сексуално посегателство, ако извършителите му са от малцинство, което е потенциална жертва на расизма на белите мъже. Лошите бели мъже.

В извратения свят на съвременните феминистки премълчаването на подобни престъпления е оправдано, а символът на репресия в ислямския свят – задължителното покриване на жените – става прогресивен феминистки сигнал за еманципация от сексистките социални конструкции в западния свят. За тях истинските и смислени феминистки, като Аян Хърси Али, които рискуват живота си, за да помогнат на милионите насилвани жени и деца в ислямския свят, всъщност са лоши и ксенофоби.

Колко абсурдна антиутопия се опитват да създадат модерните воини за социална справедливост. Падението на съвременния западен хаштаг феминизъм продължава. До следващия повод за масово мълчание.

Източник: webcafe.bg

www.memoriabg.com/2016/01/13/zashto-feministkite-malchat-za-kioln/

ПП: Проблемите по света и у нас са много и трудно разрешими. Ето още нещо, ако ви се чете -
e-vestnik.bg/24281/darzhavata-na-babaitite/



Тагове:   мълчат,   Защо,   феминистките,


Гласувай:
26


Вълнообразно


1. kvg55 - Мълчат, защото на феминистките, ...
13.01.2016 22:57
Мълчат, защото на феминистките, които се борят за равноправие, много им се иска да
бъдат изнасилвани от млади и здрави мургави мъже. Просто заради преживяването, не за друго.
цитирай
2. minevv - da
14.01.2016 09:19
абсолютно вярно!
цитирай
3. indiram - Здравей, МТ46!
14.01.2016 19:05
Защо феминистките мълчат?... (заглавието на статията ти - въпрос)
- (Интересно, защо?!)... Защото станаха (повечето от тях, освободени, разкрепостени, експериментиращи...) порнозвезди!
А, къде са мъжете (някакво Маскюлин-движение - има ли, няма ли) - да защитят честта на Жената, а не на Лесбо-Гейското племе? Ни мъже, ни жени останаха... Пфу, Тюх, да (му) се не види!
...
Поздрави!
цитирай
4. dartanjan - Тези роби на грехът мразят Божият ...
14.01.2016 19:23
Тези роби на грехът мразят Божият порядък и светлите честни и градивни личности, които искат да живеят според него и Божият закон, пред които се чувстват малки и незрели, но горделиви и суетни. Няма как да обичат Божият порядък след като Бог не удобрява сексуалните девиации и категорично ни го е съобщил.

17 Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее".
18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.
19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство...
цитирай
5. mt46 - Не знам...
14.01.2016 22:53
kvg55 написа:
Мълчат, защото на феминистките, които се борят за равноправие, много им се иска да
бъдат изнасилвани от млади и здрави мургави мъже. Просто заради преживяването, не за друго.


* * *
Мисля често
за злочестите
еврокретени...
Чест ли ви е,
че сме често
евронагласени?...

Марин Тачков
януари 2016 г.
цитирай
6. mt46 - Мда...
14.01.2016 22:54
minevv написа:
абсолютно вярно!

* * *
Нима ви радват, хора,
новите неща?
И новите нещастия...

Марин Тачков
цитирай
7. mt46 - Здравей! Светът стана доста обратен... Жалко!...
14.01.2016 22:56
indiram написа:
Защо феминистките мълчат?... (заглавието на статията ти - въпрос)
- (Интересно, защо?!)... Защото станаха (повечето от тях, освободени, разкрепостени, експериментиращи...) порнозвезди!
А, къде са мъжете (някакво Маскюлин-движение - има ли, няма ли) - да защитят честта на Жената, а не на Лесбо-Гейското племе? Ни мъже, ни жени останаха... Пфу, Тюх, да (му) се не види!
...
Поздрави!

цитирай
8. mt46 - Преди време страхът от Бога и вярата са възпирали доста хора от грехове, от злодеяния...
14.01.2016 23:00
dartanjan написа:
Тези роби на грехът мразят Божият порядък и светлите честни и градивни личности, които искат да живеят според него и Божият закон, пред които се чувстват малки и незрели, но горделиви и суетни. Няма как да обичат Божият порядък след като Бог не удобрява сексуалните девиации и категорично ни го е съобщил.

17 Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее".
18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.
19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство...

цитирай
9. dimat - Представете си,
15.01.2016 21:06
Че след цялата тази вакханалия разразила се из "бяла Европа",след цялата педерастска,лесбийска,педофилска,феминистска,ислямистска разрушителна вълна,стигнала до помитане на всичко,естествено и нормално,се намери някой като Хитлер,който по силата на законното си политическо волеизявление,подбере този бълвоч и го натика в лагери,СЛОЖЕТЕ СИ РЪКА НА СЪРЦЕТО И ПОМИСЛЕТЕ,НЯМА ЛИ ДА ГО ПОСЛЕДВАТЕ,ИЛИ В НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ,ОДОБРИТЕ?!

Хайде сега,представете си Германия след ПСВ,окастрена териториално,смачкана духовно,ограбена материално,докарана до просешка тояга,минала през финансовите катастрофи на изгарящата инфлация и Голямата депресия,ГЕРМАНИЯ,ИЗКУПЕНА ИЗЦЯЛО ОТ ВИЛНЕЕЩИТЕ В НЕЯ ФИНАНСОВИ ГЛАВОРЕЗИ,ДО ЕДИН ЕВРЕИ,СМЪКВАЩИ ПО 10 КОЖИ ОТ ВСЕКИ ГЕРМАНЕЦ...и изведнъж се появява личност,която ви обещава да сложи ред в целия този хаос,но с условието,цялата еврейска собственост да бъде конфискувана,а самите главорези-финансови убийци да бъдат въдворени в лагери,КЪДЕТО ДА СЕ НАУЧАТ КАК СЕ РАБОТИ,А НЕ СЕ КРАДЕ И БЕЗЧИНСТВА,как мислите,имали ли са основание германците да го последват,или ще се надигнат да "спасяват своите евреи"?

Нещо да ви се мярка,като повторение на Историята?

На мен,да.
цитирай
10. mt46 - Мислил съм за това, дори съм го предполагал преди месеци /при гръцката криза/...
16.01.2016 13:14
dimat написа:
Че след цялата тази вакханалия разразила се из "бяла Европа",след цялата педерастска,лесбийска,педофилска,феминистска,ислямистска разрушителна вълна,стигнала до помитане на всичко,естествено и нормално,се намери някой като Хитлер,който по силата на законното си политическо волеизявление,подбере този бълвоч и го натика в лагери,СЛОЖЕТЕ СИ РЪКА НА СЪРЦЕТО И ПОМИСЛЕТЕ,НЯМА ЛИ ДА ГО ПОСЛЕДВАТЕ,ИЛИ В НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ,ОДОБРИТЕ?!

Хайде сега,представете си Германия след ПСВ,окастрена териториално,смачкана духовно,ограбена материално,докарана до просешка тояга,минала през финансовите катастрофи на изгарящата инфлация и Голямата депресия,ГЕРМАНИЯ,ИЗКУПЕНА ИЗЦЯЛО ОТ ВИЛНЕЕЩИТЕ В НЕЯ ФИНАНСОВИ ГЛАВОРЕЗИ,ДО ЕДИН ЕВРЕИ,СМЪКВАЩИ ПО 10 КОЖИ ОТ ВСЕКИ ГЕРМАНЕЦ...и изведнъж се появява личност,която ви обещава да сложи ред в целия този хаос,но с условието,цялата еврейска собственост да бъде конфискувана,а самите главорези-финансови убийци да бъдат въдворени в лагери,КЪДЕТО ДА СЕ НАУЧАТ КАК СЕ РАБОТИ,А НЕ СЕ КРАДЕ И БЕЗЧИНСТВА,как мислите,имали ли са основание германците да го последват,или ще се надигнат да "спасяват своите евреи"?

Нещо да ви се мярка,като повторение на Историята?

На мен,да.

Възможно е това да е сценарий на световните кукловоди...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158052
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031