Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2013 13:36 - Другото лице на Великобритания
Автор: mt46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 13181 Коментари: 32 Гласове:
49

Последна промяна: 04.10.2013 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

“Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж. Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания”. Такова беше становището на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Дали ни изненада? Стига, ние сме българи, нищо не може да ни изненада! И друг път сме виждали как хората, които уж трябва да бранят интересите и достойнството ни, го продават, пардон, подаряват го! Но странно защо, колкото и да сме имунизирани срещу светската и националната обида, колкото и да сме я сърбали тая попара, тя все така продължава да горчи. Горчи, защото Испания ни е отбелязала с червено в две графи – интерни и екстерни. Горчи, защото Франция е убедена, че у нас има маймуни. Горчи, защото в Англия за българин се говори или лошо, или нищо! Горчи, защото така и не се появи тоя политик, директор, посланик или президент, дето да защити омачканото ни достойнство... а пък Левски отдавна е мъртъв!

Филмът на Би Би Си не бил разбран правилно. Аха, абе то и Димитър Стоянов навремето не беше разбран правилно от оная унгарска евродепутатка, ама той беше принуден да й се извини! На нас обаче кой ли ще се извини? Едва ли ще са онези журналисти, които са решили да направят лесен материал върху лесен гръб, защото за по-сложен се иска и малко кадърност. Едва ли ще са и английските туристи, които са главните герои в този филм. Не ми се вярва да е и г-н Румен Драганов, защото той явно не вижда проблем.

Всъщност, отново според г-н Драганов филмът за Слънчев бряг, не просто няма да се отрази зле на туризма, а дори напротив – вече се отчита 8% ръст на чуждестранните посетители у нас. Да ти представят място, където пиячката е почти без пари, закони няма, полиция – също и всичко ти е позволено, и то да не се окаже топ дестинация за тийн почивката ти... Егати колко странно наистина!

Но може би, г-н Драганов, вие сте прав. Може би проблемът наистина е в нас, че сме неблагодарни към журналистите на Би Би Си, които всъщност ни правели безплатна реклама. Може би проблемът е и в хотелиерите, че са станали хотелиери и се опитват да изкарат някой лев. Може да е и в собствениците на барове или пък в доставчиците на алкохол. А може и да е в цифровизацията...

Истината обаче, г-н Драганов, драги приятели, е че този евтин филм не ни прави услуга, защото и без него курортите ни се превръщат в английска, руска и германска версия на Филиповци, където някакви хора сипят лайна, а ние им ги чистим. Истината е, че този филм не е реклама на България, а откровена подигравка. И някой трябваше да реагира. Адекватно.

Мислим, че е време ние да реагираме и да ви покажем как изглеждат улиците на великата Великобритания целогодишно.

Защото, приятели, не кочината каля прасетата, а прасетата кочината. И където са свинете, там е и мръсотията, и помията... не обратното!


image

 

image

image

 

image

image

image

image

 

image

image

 

Мили приятели, нека всеки от вас, който живее в Англия или пък е там просто за малко и случайно е попаднал на подобна гледка, каквато виждаме на снимките по-горе, да направи снимка или видео.

Уви, няма кой да защити достойнството ни, затова сме принудени да го браним сами. Нека отсрамим и онези българи, над чието работно място виси надписът „Съединението прави силата!“ И за разлика от тях, да свършим нещо полезно за народа си, като се обединим в тази кауза!

Бъдете абсолютно сигурни, че ние ще направим и невъзможното тези ваши кадри да достигнат до колкото се може повече хора... извън границите на страната ни!

Снимките и клиповете може да ни пращате на страницата, която създадохме в името на каузата www.facebook.com/do.not.mess.with.BG

www.beu.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B3-news9997.html

ПП: Много го "кефят" лицемерието, високомерието, непукизма, егоцентризма... на англичаните и на подобните им!...




Гласувай:
51




Следващ постинг
Предишен постинг

1. breeze - Време за възраждане!
04.10.2013 14:33
Браво!
цитирай
2. apostapostoloff - Англичаните, и това е
04.10.2013 15:04
малко известен факт, са народ от алкохолици. Отвратителни алкохолици. Всъщност, това става пределно ясно и от горните снимки.
цитирай
3. dalida - Били ли сте някога в Сл.бряг?
04.10.2013 15:13
От 20 години германци, шведи, руснаци, норвежци и какви ли не Европейци се напиват до смърт и правят скандали по алеи и хотели, а нашата полиция мълчи като пукал. Европейците ни се подиграват в лицето, защото ние като всяка бедна държава се оповаваме на туризма. От 80-те години насам руските пияндета не са спряли да върлуват, чупят и вандалстват по нашите курорти.
Гурманските туристи и другите северни народи идват в България сякаш само заради евтината храна, квартири, мадами и пиене. Те пият до припадък, а после обвиняват нас, че не им слугуваме и не ги толерираме.
Това на снимките е наистина трагично, но в действителност свинете са Те - европейците; а не ние.
цитирай
4. alchemist - Потърси сериозно из нета.
04.10.2013 17:10
Има доста любопитни материали вкл. и на български.
Все ми е тая, за английските туристи. Нека се тровят с алкохол.
цитирай
5. travell - !
04.10.2013 18:23
Аз отдавна съм казал, че това е "Кралство на мъглите"

http://travell.blog.bg/izkustvo/2013/02/14/kralstvo-na-myglite.1053218
цитирай
6. brym4ence87 - Живял съм в средна Англия,
04.10.2013 19:04
изпростяват в петък, но има много предимства. :-)
цитирай
7. mrazekoff - Аз мисля, че
04.10.2013 19:25
туристите не са виновни.
Тук при нас могат да идват всякакви олигофрени, идиоти, диваци и какви ли не, но в случая са виновни нашите закони, нашите органи, които трябва да се грижат за реда в курортите на България.
Само преди няколко дни бях в най-известния им морски курорт (по думите на много хора), но не чух свирене на гуми, форсиране на мотори, чалгадискотеки, викове и оргии, а беше петък срещу събота и събота срещу неделя.
Ние нямаме държава - всичко, което го смятаме за такава е само формалност и бюрокрация, далавери и престъпна корупция.
В противен случай тези още на втория час от оргията си щяха да бъдат експулсирани от България.
цитирай
8. mt46 - Да, има разлика между тук и там - в законите и в тяхното спазване...
04.10.2013 20:01
mrazekoff написа:
туристите не са виновни.
Тук при нас могат да идват всякакви олигофрени, идиоти, диваци и какви ли не, но в случая са виновни нашите закони, нашите органи, които трябва да се грижат за реда в курортите на България.
Само преди няколко дни бях в най-известния им морски курорт (по думите на много хора), но не чух свирене на гуми, форсиране на мотори, чалгадискотеки, викове и оргии, а беше петък срещу събота и събота срещу неделя.
Ние нямаме държава - всичко, което го смятаме за такава е само формалност и бюрокрация, далавери и престъпна корупция.
В противен случай тези още на втория час от оргията си щяха да бъдат експулсирани от България.

Но не съм съгласен, че туристите нямат никаква вина, отговорност... Културните, възпитаните хора пазят чисто не само у дома си, а и навън... Културните хора уважават гостоприемството...
цитирай
9. travell - Да а а
04.10.2013 20:04
Ама от къде ще печелят наште черноморски курорти, построили тия бетонни и каменни палати? Ясно е, че нормални туристи ние по черноморието не можем да привлечем, затова нашите алчни хотелиери не искат да изпуснат и тези "издънки" от запада.
цитирай
10. mt46 - Естествено е да има предимства...
04.10.2013 20:16
brym4ence87 написа:
изпростяват в петък, но има много предимства. :-)

Англичаните не са били под робство, а са поробвали други народи и векове наред са смукали чужди богатства... :)
цитирай
11. lion1234 - Представените по-горе кадри...
04.10.2013 20:33
са всекидневие в Лондон. Пияни и дрогирани уринират и повръщат, където сварят. Хубаво е да се представят и двете страни на монетата, и плюсовете, и минусите. На един от кадрите е показан полицай. Добре би било и нашите органи на реда да вземат пример от британските си колеги, които за броени минути се озовават на мястото на инцидента, за да преодтвратят евентуални масови безредици. Още повече, че сме на едно от първите места по брой полицаи на глава от населението!
цитирай
12. mt46 - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2336088
04.10.2013 21:18
"... Но да се върнем към британската журналистка, която така ни орезили пред света. От британската гледна точка и България, и САЩ са държави, където Дракула е лекар. Какво е това стълпотворение на частни нощни линейки в Слънчев бряг, които дебнат някой пиян английски пубер да се тръшне вцепенен, за да го оберат напълно законно? Филмът показа един младеж, който се гипсирал, закарали го до изтрезвителя, държали го там 4 часа и го одрусали с 1300 евро. В каква държава живеем? В замъка на Влад Цепеш?

Живеем в недореформирана държава. Като се реформираме докрай, последният да изгаси лампата. Прави са ромите от филма да се ядосват – от къде на къде полицията така зорко ще ги пази да не задигнат някое английско портмоне. Те не могат да свият нищо повече от това, което е в портмонето. А линейката може да източи и кредитните карти на мама и тате.

Момата англичанка не може да схване този абсурд, тъй като в Обединеното кралство здравеопазването е всеобщо и безплатно точно както беше и у нас само преди 15 г. Дори великата приватизаторка Тачър се отказа да го приватизира.

“Аз вярвах, че националното здравеопазване е услуга, от която можем истински да се гордеем – пише тя в мемоарите си. – особено когато става дума за тежките заболявания, и то при относително скромни разходи в сравнение със системите, основани на здравни застраховки.”

Запомнете израза на Тачър – “относително скромни разходи”. Обратното е
“абсолютно нескромни разходи”, за нас става дума.

Гледайки линейките лешояди, английската журналистка едва ли може да схване, че тъкмо тачъризмът сътвори в България това, което се уплаши да въведе в Англия. И голямата ирония е, че приватизацията на българското здравеопазване не намали държавните разходи, тъкмо напротив. То не съкрати държавния медицински апарат, напротив, разду го неимоверно! ..." /В. Найденов/
цитирай
13. mt46 - Хубаво си го написал...
04.10.2013 21:45
travell написа:
Аз отдавна съм казал, че това е "Кралство на мъглите"

http://travell.blog.bg/izkustvo/2013/02/14/kralstvo-na-myglite.1053218

цитирай
14. mt46 - Интернетът е необятен... Не може всичко да се прочете...
04.10.2013 21:47
alchemist написа:
Има доста любопитни материали вкл. и на български.
Все ми е тая, за английските туристи. Нека се тровят с алкохол.

цитирай
15. mt46 - Не си падам по "Слънчев бряг" /ходил съм там преди 25 г./, много е фрашкано... Предпочитам Созопол...
04.10.2013 21:55
dalida написа:
От 20 години германци, шведи, руснаци, норвежци и какви ли не Европейци се напиват до смърт и правят скандали по алеи и хотели, а нашата полиция мълчи като пукал. Европейците ни се подиграват в лицето, защото ние като всяка бедна държава се оповаваме на туризма. От 80-те години насам руските пияндета не са спряли да върлуват, чупят и вандалстват по нашите курорти.
Гурманските туристи и другите северни народи идват в България сякаш само заради евтината храна, квартири, мадами и пиене. Те пият до припадък, а после обвиняват нас, че не им слугуваме и не ги толерираме.
Това на снимките е наистина трагично, но в действителност свинете са Те - европейците; а не ние.

Правят и друг номер. Оплакват се, че услугите не са на ниво, за да не плащат...
цитирай
16. mt46 - Щом казваш...
04.10.2013 21:57
apostapostoloff написа:
малко известен факт, са народ от алкохолици. Отвратителни алкохолици. Всъщност, това става пределно ясно и от горните снимки.

цитирай
17. mt46 - Не бива да се оставяме...
04.10.2013 22:00
breeze написа:
Браво!

цитирай
18. mt46 - Да, трябва да виждаме и плюсовете, и минусите...
04.10.2013 22:06
lion1234 написа:
са всекидневие в Лондон. Пияни и дрогирани уринират и повръщат, където сварят. Хубаво е да се представят и двете страни на монетата, и плюсовете, и минусите. На един от кадрите е показан полицай. Добре би било и нашите органи на реда да вземат пример от британските си колеги, които за броени минути се озовават на мястото на инцидента, за да преодтвратят евентуални масови безредици. Още повече, че сме на едно от първите места по брой полицаи на глава от населението!

Съгласен съм, че полицаите ни трябва да си вършат работата, да не си затварят очите...
цитирай
19. mt46 - -
04.10.2013 22:10
21:39 - klaretinka
цитирай
20. mt46 - Затова е бизнес - да се печели...
04.10.2013 23:20
travell написа:
Ама от къде ще печелят наште черноморски курорти, построили тия бетонни и каменни палати? Ясно е, че нормални туристи ние по черноморието не можем да привлечем, затова нашите алчни хотелиери не искат да изпуснат и тези "издънки" от запада.

Не съм против почтения, нормалния бизнес... А тези "издънки" явно се държат по подобен начин не само тук, а и в родината си /както е видно от снимките/...
цитирай
21. planinitenabulgaria - Англичаните -
05.10.2013 00:16
те са плод на непредумишлено островно кръвосмешение или на безумно пиянство. Най-големите боклуци. Но и допринесли най-много неприятности на България и виновни за днешното положение на българите в Западните покрайнини.
цитирай
22. bojo12345 - Кучето си лае , керванът си върви...
05.10.2013 00:54
и когато не знае как да лае , само вкарва вълкът в кошарата.
Корупцията сред полицаи и магистрати е най-високата у нас!
Докато не спадне до нивото на корупцията в Германия или Англия
така ще е.
Нашите гледат да си оправят личните интереси - майната му на
обществените!!!
цитирай
23. apostapostoloff - dalida!
05.10.2013 03:55
Избийте си най- сетне глупостите от главата! Каква бедна държава сме ние?!

Ние сме най- заможните европейци, защото всеки един от нас притежава СОБСТВЕНОСТ за стотици хиляди!

А тези измекяри от Англия, Германия, Русия и пр. са БЕДНИ КАТО ЦЪРКОВНИ МИШКИ. Те нямат НИЩО. Спестили са с 300 зора малко парици и са дошли да почиват така, както те го разбират. ПРОУЧЕТЕ НЕШАТА ДОБРЕ, ПРЕДИ ДА СЕДНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ ПРЕД МИЛИОНИ ХОРА!

Освен че са материално много, много по- зле от българите, "почиващите" у нас са и ДУХОВНО БЕДНИ. Те нямат НИЩО и в главите си.

Никой никъде не ни се подиграва. Знам го много добре, защото съм обиколил целия свят. Напротив, цял свят ни завижда и затова всички по света вече искат БЪЛГАРИЗАЦИЯ!
цитирай
24. mitkaloto - Много съм се чудил защо ингилизите ...
05.10.2013 08:43
Много съм се чудил защо ингилизите са рижави.След като гледах филма на ББС разбрах.Това е от алкохола.Поздрави!
цитирай
25. batogo - !!!:)))
05.10.2013 09:38
Докато у нас властват помиярите и са лице на нацията, такава ще ни е и съдбата - помиярска...
цитирай
26. mt46 - Помияри има навсякъде по света...
05.10.2013 10:21
batogo написа:
Докато у нас властват помиярите и са лице на нацията, такава ще ни е и съдбата - помиярска...

Лошото е, когато у нас не се възприемат положителните примери от Запада, а се копира /клонира/ западняшката помия... А у нас в момента власт имат БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ, ДСБ и др. /парламентарна, президентска, местна, съдебна, медийна.../:)
цитирай
27. mt46 - Може и алкохолът да е причина...
05.10.2013 11:46
mitkaloto написа:
Много съм се чудил защо ингилизите са рижави.След като гледах филма на ББС разбрах.Това е от алкохола.Поздрави!

цитирай
28. mt46 - Да, така е...
05.10.2013 11:50
bojo12345 написа:
и когато не знае как да лае , само вкарва вълкът в кошарата.
Корупцията сред полицаи и магистрати е най-високата у нас!
Докато не спадне до нивото на корупцията в Германия или Англия
така ще е.
Нашите гледат да си оправят личните интереси - майната му на
обществените!!!

Но когато лаят срещу нас, ние да си мълчим ли?...
цитирай
29. mt46 - Не знам дали са най-големите боклуци... Не обичам генералните изводи и обобщения...
05.10.2013 11:53
planinitenabulgaria написа:
те са плод на непредумишлено островно кръвосмешение или на безумно пиянство. Най-големите боклуци. Но и допринесли най-много неприятности на България и виновни за днешното положение на българите в Западните покрайнини.

цитирай
30. mt46 - Не е вярно, че сме най-заможни...
05.10.2013 12:00
apostapostoloff написа:
Избийте си най- сетне глупостите от главата! Каква бедна държава сме ние?!

Ние сме най- заможните европейци, защото всеки един от нас притежава СОБСТВЕНОСТ за стотици хиляди!

А тези измекяри от Англия, Германия, Русия и пр. са БЕДНИ КАТО ЦЪРКОВНИ МИШКИ. Те нямат НИЩО. Спестили са с 300 зора малко парици и са дошли да почиват така, както те го разбират. ПРОУЧЕТЕ НЕШАТА ДОБРЕ, ПРЕДИ ДА СЕДНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ ПРЕД МИЛИОНИ ХОРА!

Освен че са материално много, много по- зле от българите, "почиващите" у нас са и ДУХОВНО БЕДНИ. Те нямат НИЩО и в главите си.

Никой никъде не ни се подиграва. Знам го много добре, защото съм обиколил целия свят. Напротив, цял свят ни завижда и затова всички по света вече искат БЪЛГАРИЗАЦИЯ!

С десетина месечни заплати един европеец може да си купи апартамент в София или десет-двайсет къщи в селата ни...
цитирай
31. mt46 - -
05.10.2013 13:43
13:30 - silipili
цитирай
32. stela50 - Имаме основание да се защитим, да се покаже истината ...
06.10.2013 00:50
особено,когато се злоупотребява с търпението и толерантността.
Снимките са потресаващи, има и още изпратени от живущи в Англия,
възмутително е поведението им, а отгоре на всичко недоволни.
Поздрави за постинга !
цитирай
33. mt46 - Благодаря!... Да, нахални са...
12.10.2013 00:00
stela50 написа:
особено,когато се злоупотребява с търпението и толерантността.
Снимките са потресаващи, има и още изпратени от живущи в Англия,
възмутително е поведението им, а отгоре на всичко недоволни.
Поздрави за постинга !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156627
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031