Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 00:08 - Пътят на миграцията е покрит с "добри намерения"
Автор: mt46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2855 Коментари: 10 Гласове:
18

Последна промяна: 05.09.2015 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Пътят на миграцията е пропит с „добрите намерения” на Запада септември 03, 2015  

След близо деветгодишно присъствие, САЩ изтегля войските си от Ирак в края на 2011 г. „С високо вдигната глава, горда от успеха си“, според Обама. Днес виждаме измеренията на успеха. Ирак се разпада на три региона – шиитски, сунитски и кюрдски, променяйки обстановката в целия Близък Изток.  А войната не свършва вече 11 години. В нея участват всички -  ракикализираните общности в страната, съседите на Ирак  и международната общност в ролята на „добрата” леля. Джихадистите в Сирия и Ирак налагат нови правила, жертвите са хиляди, бежанците-милиони.

Терористичната организация „Ислямска държава” контролира обширни територии в Сирия, преследва свои цели, различни от сирийската опозиция. Воюва  за признание на обявения от нея „халифат“. Сирийската опозиция е фрагментирана, не може да локализира  основния си враг в баталната епопея.  Воюва срещу  армията на Асад и ИДИЛ, опитвайки да запази в жизнеспособност собствения си интерес.

image

Така потекоха реки от човеци към Европа, в отчаяна битка да хванат последния влак за по-спокойното си бъдеще. Онемяла пред размера на новото Велико преселение, Старата госпожа се преструва на великодушна и толерантна, гостоприемна и милосърдна. Не смее да признае вината за собствения си принос за изливащото се към нея отчаяние.

Обречена мисия.

Пътят на бежанците към Европа е трасиран от алчността и дългогодишното пренебрежително отношение към този Трети свят, който сега се разбунтува и поиска да бъде Първи. Или да живее на една улица с първите.

 

 В началото бе „Набуко”

През февруари 2002 г. е създаден международен консорциум от енергийни компании, наречен Nabucco, с цел проучване на възможности за изграждане на газопровод към Европа. ЕК щедро финансира проучвателните дейности. Проектът предвижда главният доставчик на газ да бъде Ирак, следван от Азербайджан, Туркменистан и Египет. Газопроводът обещава  златни приходи за участниците в проекта, но…

image

Иран не дава съгласие газопроводът да минава през негова територия, поставя условия, които не са приети.  Другата възможност е трасето да минава през Ирак и Сирия. Но междувременно сирийският президент Башар Асад  отказва да се включи в проекта.

Режимът на  Саддам Хюсеин в Ирак също дава неустойчиви знаци за подкрепа. Страната е като минно поле от вътрешни конфликти и изострени до кръв отношения с Иран. Няма сигурност, че синьото гориво ще тече безпроблемно. Така се ражда легендата  за иракски оръжия за масово поразяване, като повод страната да бъде изчистена от всички пречки за златоносната газова тръба. САЩ и Великобритания, подкрепяни от Австралия, Дания, Полша и Испания започват серия от удари по страната, без резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Оръжия и лаборатории не са открити, но пожарът на агресията провокира ислямския фундаментализъм.

 

Греховете на Сирия

Социалистическата партия БААС управлява Сирия от 1971 г., посредством баща и син Асад.  Башар Асад става президент през 2000 г. и управлението му не може да бъде пример за правова държава. Но за разлика от съседни ислямски държави, в Сирия има около 2 милиона християни, със същите права като шиити и сунити, а днес са основна мишена на ИДИЛ.

Сирия никога не е била спокойна държава, заредена е и със стари исторически вражди. Една част от Палестина в миналото е в границите на Сирия и Асад твърдо подкрепя палестинците в конфликта им с Израел. В началото на 16.век Сирия  е завладяна от Османския халифат и остава  зависима до Първата световна война, когато империята се разпада. След това попада под контрола на Франция и едва през 1945 г. получава пълна независимост.

В сложната междусъседска и вътрешна обстановка правителството на Сирия отказва коридор за газопровода „Набуко”. В отговор редица марионетни правителства консолидират усилията си за дестабилизация на страната, целяща свалянето на Асад от власт.

Турция се включва се в заговора, като позволи организирането на тайни терористични тренировъчни лагери на територията си. В тях са привлечени наемници от цял свят, а според западни медии, обучението и въоръжаването им е по директивите  на  ЦРУ и Мосад.

Историческите колизии, както и дългото управление на Асад, едва ли щяха да имат значение, ако не беше бойкотиран проектът „Набуко”. Всички планове за тлъсти печалби се стичат като пясък между пръстите не фирмите от консорциума. Газопроводът на века рискува  да остане на чертеж, ако Сирия, подобно на Ирак, не бъде „освободена” от своя диктатор.

Чака се удобен момент за преврат, като едновременно с това американската пропаганда подгрява световната общественост за налични оръжия за масово унищожение, разположени и в Сирия. Дори да има такива, по-големият проблем е откритото в сирийски териториални води най-голямо находище на газ в света, с което вините на Сирия към Запада нарастват:

1. Трасето на проекта „Набуко”.

2. 14 газови находища в сирийски териториални води, от което може да се изтегля четири пъти повече газ от Кувейт.

3. Подкрепа за палестинската съпротива в окупираните от Израел територии.

4. Преди избухването на гражданската война, Израел поставя ултиматум на Башар-ал-Асад да преосмисли подкрепата си за Палестина. Апелът остава без очаквания отзвук.

И огънят пламва.

image

 

Гражданската война в Сирия

Гражданската война в Сирия  започва през март 2011 година. Под влияние на т.нар.  „Арабска пролет” из страната започват мирни протести, но след успешна провокация прерастват във въоръжени сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност.  В конфликта се наместват и терористични ислямистки групи, въоръжени и обучени извън територията на Сирия.

Въпреки многото свидетелства, че първите убийства и стрелба по наблюдатели на ООН и журналисти са извършени от инфилтрирани криминални лица  редиците на протестиращите, Западът обвинява армията на Асад.

По подобен сценарий са провокирани и гражданските сблъсъци в Югославия. За намесата на Запада в конфликта в Босна послужи артилерийски обстрел на опашка за хляб в Сараево на 27 май 1992 г. „Съвършено случайно“ босненската телевизия се оказва на мястото на събитието и зловещите кадри  скандализираха света. Последва ембарго, въпреки доказателствата на сръбските разследващи, че обстрелът на мирните чакащи на опашката е провокация на босненското правителство. Разследването показа истинността на твърденията, но Западът вече беше въвлечен във войната.

На 29 юли се сформира опозиционната Свободна сирийска армия (ССА), в чийто състав влизат и криминални престъпници и външни наемници. Първоначално щабът на армията се намира в Турция,  а по-късно е преместен в Северна Сирия.

Ролята на ислямистите в гражданската война постепенно нараства. По-голямата част от саудитските и катарските оръжия, предназначени за опозицията, отиват в ръцете на сирийски фундаменталисти, а също и за подразделенията на ислямисти от  Либия, Алжир, Мароко, Тунис, Египет, Ирак, Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Йордания, Афганистан, Пакистан, Турция, Чечня, Косово, Босна и Албания, които също се включват в гражданската война в Сирия.

Официално във войната първа се включи Великобритания с Ј30 милиoна паунда, логистична подкрепа и бронирана техника. След това и САЩ  със  $130 милиона долара. Неофициално гражданските размирици се поддържат с финансова подкрепа от различни канали през Саудитска Арабия.

Това не означава, че  ИДИЛ е проект на САЩ , макар че имат сериозен принос в тази насока, както призна американският вицепрезидент Джо Байдън. Но  Америка със сигурност използва ИДИЛ като оръжие в рамките на по-голямата стратегия – сваляне режима на Асад  и установяване на контрол върху горивния ресурс в Близкия изток.  Друга подробност е, че преди инвазията на САЩ и Великобритания, „Ал-Кайда” в Ирак не разполагаше със свои подразделения.

Историята на Европа дължи много на „Великото преселение на народите”. Благодарение на варварските нашествия, робовладелската Западна Римска империя се разпада. На територията й се появяват държави, с нови обществени отношения. Може да се каже, че Великото преселение на народи изиграва ролята на социална революция.

А до какво ще доведе новото преселение,  зависи от апетита за власт и контрол над енергийните източници  в размирния Арабски свят. Бъдещето на световния мир е в ръцете на Западна Европа, САЩ и островната държава.

 

Между редовете.сом

mejdu-redovete.com/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8/

ПП: 

"Пътят към ада е покрит с добри намерения" е крилата фраза, чието авторство се приписва обичайно на английския писател Самуел Джонсън.

Уолтър Скот в романа си "Ламермурската невеста" го приписва вариативно на един английски богослов от 17 век - Джордж Херберт."

Драги ли са ви новите... туристи?...





Гласувай:
18


Вълнообразно


1. gosho568 - Явно, че ще дойде време и ние да се ...
05.09.2015 00:25
Явно, че ще дойде време и ние да се преселваме като тях... Поздрави!
цитирай
2. valeska - Поздрав!
05.09.2015 09:33
Ние няма да се преселваме... нашата територия е благодатна територия, която в близко бъдеще ще бъде населена от хора с тъмен цвят на кожата.
цитирай
3. mt46 - Благодаря!...
05.09.2015 13:35
gosho568 написа:
Явно, че ще дойде време и ние да се преселваме като тях... Поздрави!

Че малко ли българи се изнесоха в чужбина?...
Поздрави!...
цитирай
4. mt46 - Благодаря!...
05.09.2015 13:38
valeska написа:
Ние няма да се преселваме... нашата територия е благодатна територия, която в близко бъдеще ще бъде населена от хора с тъмен цвят на кожата.

Такова е бъдещето на Европа, заради идиотската продажническа политика на европейските лидери...
Поздрави!...
цитирай
5. staler - това е т. н. контролиран хаос и кои го ...
05.09.2015 16:07
това е т.н. контролиран хаос и кои го организира и контролира е повече от елементарно да се определи.когато чуя за краини,фанатизирани ислямисти които старателно избягват за свои цели верните съюзници на юзраел в региона-иордания,катар,сауд.арабия,оае... както и държавата израел ,разбира се,аз повече въпроси немам.
цитирай
6. mt46 - Да, хаосът се предизвиква и умело се контролира от кукловодите...
05.09.2015 17:34
staler написа:
това е т.н. контролиран хаос и кои го организира и контролира е повече от елементарно да се определи.когато чуя за краини,фанатизирани ислямисти които старателно избягват за свои цели верните съюзници на юзраел в региона-иордания,катар,сауд.арабия,оае... както и държавата израел ,разбира се,аз повече въпроси немам.

Коментар от ФБ: "Да ви осведомя какво става в Германия, защото телевизията лъже най-безсрамно за ситуацията тук.

Малко статистика първо. От началото на конфликта в Близкия Изток тук са запалени и изгорени 370 къщи на емигранти. Не казаха колко са пострадалите и как са сега, но ние този урок си го знаем.

57 % от германците заявяват, че не искат ислямски емигранти. Телевизията по цял ден безсрамно предава само за хора, които ги канят тук и ги подкрепят. ПЕГИДА расте главоломно на членска маса, може да стане парламентарна сила в скоро време.

По форумите искат Меркелката да бъде съдена за национално предателство /хохферат/. Не знам дали това ще стане, по-скоро не, а и дотогава евроидиотите ще успеят да вкарат няколко милиона от така нужните им араби. Може тази идиотка дори да спечели изборите, петте милиона шалвари и бурки са зад нея.

Във въздуха се чувства напрежение, нацистите подвикват гадории зад нас вече. Чувства се всеобща неприязън навсякъде, където се говори чужд език.

Европейците от Македония, Косово, Албания, както и някои българи и румънци сме били нежелани. Ислямските нашественици са.

Толкова от мен." /Наталия Андреева/
цитирай
7. mt46 - Да, кои имат интерес...
05.09.2015 21:11
brancaleon написа:
Шарж ле фам .... или в случая търсете париците или на кого е изгодно.

Та значи САЩ и съюзниците им можаха да подпалят пожарите в Близкия Изток, а не могат да ги потушат. Или не искат...
цитирай
8. kvg55 - Превъзходна ретроспекция на съ...
05.09.2015 21:36
Превъзходна ретроспекция на събитията в
Близкия изток през последните петнадесетина години.
Засега САЩ постигат целите си за дестабилизиране на Европа.
цитирай
9. mt46 - Да...
05.09.2015 22:01
kvg55 написа:
Превъзходна ретроспекция на събитията в
Близкия изток през последните петнадесетина години.
Засега САЩ постигат целите си за дестабилизиране на Европа.

Ето как реагира унгарският десен премиер -
http://stara-bulgaria/?p=22698&oid=2631469
Виктор Орбан продължи с назидателния тон към големите лидери на Европа в изказване от Брюксел. Той не отмина и темата с призива на германския канцлер Ангела Меркел да се приемат солидарно чужденци от държави с военни конфликти и частични войни.

Тези хора чуват Меркел и се товарят на лодки, искат пари, домове и практикуват мързел!

„Реално Меркел не ни пита дали искаме да подслоняваме тези хора, тя не се интересува какви пари даваме за тях, това са средства на унгарците, които честно и съвестно са работили за това да имат добро здравеопазване, пътища, придобивки и стабилност за децата и възрастните хора. Изведнъж се получава, така че майката кани гости в дома си, без да пита останалите членове на семейството дали искат това.

Накъде вървим, към създаване на лагери във всеки унгарски град, във всеки полски град или по целия континент.

Ние няма да позволим това, ще спираме тази хора, те не са добре дошли, тези които са успели да влязат ще бъдат затворени в центрове, откъде да знаем кои са и какво искат. Не мога да причиня това на унгарския народ, съседите страни също са уплашени, те също ме питат докога ще идват хора от целия свят, които искат да получават нови жилища, пари и да седят по парковете на европейските градове. ЕС е солидарност, но и християнски дом, не може да позволим безконтролно навлизане на тези хора, на тези върволици от идващи към нас. От 15 септември армията ще ги спира и блокира“.
цитирай
10. dimat - Това ,което правят ИД и "бежанците",не е най-страшното!
05.09.2015 23:36
Това,че болшинството "европейски" политици и правителства са се заели да рушат собствените си страни и народи,също.Те просто никога не са били "европейци",защото всички са издънки на еврейското племе.Включително и у нас!

УЖАСЯВАЩО Е ПЪЛНОТО ОТСЪСТВИЕ НА "ЕВРОПЕЙСКИТЕ" НАРОДИ.СЯКАШ ТОВА НЕ ГИ ЗАСЯГА!
Същите тези народи не се усетиха,как първо ги събраха в една кошара,а след това умело,чрез цялата медийна плява и циганско нашествие ги насъскаха и противопоставиха,по осите Запад-Изток,Север-Юг,Западно християнство-срещу Православие.

Когато всичкото това "тесто" умело бе замесено,пуснаха основното оръжие - ислямистките "бежанци".

И сполучиха!

Сега западните страни и народи са далеч по-негативно настроени срещу източните,северните,срещу южните,всички вкупом,срещу Русия...

...и приемат ли приемат хилядите "нещастни" бежанци,умело подклаждани от десетките соросоидни американски идеологически централи.

Ако в съвсем близко бъдеще тези народи не прогледнат и не се заемат със своите предателски правителства и "бежанците"....

На "Европа" лошо и се пише.

Европа ще се превърне в тотално дестабилизиран континент.

Това ще бъде използвано като повод,в САЩ да бъде въведена открита диктатура от фашистки тип(примерът с Европа и необходимостта от "спасяване на отечеството").

А световните ционисти доволно ще потриват ръце,нулирали всякакви дългове и подкарали Световното стадо,към мечтания от тях глобализъм.

Даже може и да не прибегнат към подготвяната в потайна доба бомба ТТИП.

Стадото само ще се набута в кланицата!

..И редуциране на "гойската плява".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19169212
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031