Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 23:27 - Страхотен ръст на туризма в Европа!...
Автор: mt46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1441 Коментари: 3 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Ами ако изведнъж нахлуят 100 милиона бежанци? 16.09.2015 10:10; Валери Найденов; 44864; 34; image

АКО ЕВРОПА можеше да гледа малко по-далеч от носа си, щеше да помоли България да пусне руските самолети за Сирия. И щеше да подкрепи лошия и кървав диктатор Асад, защото без него ще стане 10 пъти по-лошо – и в Сирия, и тук при нас.

Сега Европа прави все по-неадекватни планове, заради някакви си 300-400 хиляди бежанци. Но прогнозите са до края на годината да станат 800 хиляди, а догодина – милион и двеста. Ами ако в един момент нахлуят 10 милиона, 50 милиона, 100 милиона? А?

Тогава ще стане като цунамито в Индийския океан през 2004 година. Първо дошла една малка вълна, която изхвърлила на красивите плажове риби, раци, морски звезди. И народът хукнал масово да ги събира. После ги ударила истинската 15-метрова вълна, от която няма спасение.

Ще кажете – абсурдно е да дойдат 10 млн. а наведнъж, а

100 милиона са

чиста фантастика Но я помислете пак.

Общото население на Либия, Сирия и Ирак е около 60 милиона. От тях поне 30 милиона са готови веднага да хукнат на север, стига да могат. Или ако се уплашат още малко. Повечето от тези хора са изнежени, не са сурови бедуини. Либийците при Кадафи си мързелуваха бейгиби, Сирия бе развита светска държава, а в Ирак поне имаше ток и сигурен поминък. Сега това го няма. И демокрация няма. Представете си да нямате електричество, течаща вода и заплата. Селището минава ту в едни, ту в други кървави ръце. Едните режат главите на християните, други – на шиитите, трети – на сунитите. Жените, естествено, служат за удоволствие. Както и децата. Ще бягате ли? Да, естествено.

Да вземем само Сирия, която преди 5 години бе заможна и светска държава. През 2011 г. тя имаше 22 милиона население. Днес 12 милиона от тях са напуснали домовете си. Над 7 милиона от бежанците са се скрили в рамките на самата Сирия, главно в територията под контрола на Асад. Няма никаква демокрация, но поне си жив. Други 4,5 милиона са в чужбина – 2 милиона в Терция, 1 милион в Ливан и така нататък. Повечето са в палаткови лагери на мизерни подаяния. Всички до един незабавно биха тръгнали за Германия, Англия, Швеция, стига да им се отвори възможност. Сега изчакват, защото ги е страх от пътя и нямат пари за трафикантите. Но щом вълната от 2015 година прокара пъртината, няма да има спиране.

Затова спокойно

можем да

очакваме 30

милиона само от

тези 3 бивши

държави

И едва ли корабни блокади и огради ще ги спрат – има доста граници. Стотици вече нахлуват във Финландия през Карелия, след като прекосяват цялата Руска федерация. А и как можеш да хлопнеш вратата пред човек, който бяга от сигурна смърт?

Но тези 30 милиона потенциални бежанци далеч не са всичко. Явно животът се влошава и в Алжир (40 милиона), Судан (също 40 милиона), Еритрея (6 милиона и 400 хиляди), Нигерия (182 милиона) и така нататък, и така нататък. Там пък мощно нахлува главорезкият ислямизъм, дар от Саудитска Арабия. Отделни лястовици от тези народи вече пристигат и на българската граница. Общо в Африка живеят над 1 милиард, от които поне половината имат много сериозни проблеми със сигурността и поминъка. Така че тръгне ли цунамито за Европа, от черна Африка могат да се включат поне 50 или 100 милиона. Те и сега прииждат, но само църцорят като малко изворче в язовирната стена, преди тя изведнъж да се срине.

Струва ви се

абсурдно?

Я вижте историята на ЮАР. През 1904 г. там са живели около 5 милиона души, днес са над 50 милиона и отиват към 60 милиона. И причината изобщо не е в раждаемостта, нито в намалената детска смъртност. Спомням си, че през 60-те години през северната граница нахлуваха по 50 хиляди чернокожи имигранти на година. Властите вдигнаха огради, но всуе. По едно време разположиха картечници и направо стреляха в прииждащите тълпи. Те обаче падаха и пак прииждаха. Преди век сътношението между бели и черни в ЮАР е било около 1:2, днес е 1:10 и още расте.

Ливан е друга държава, в която през годините нахлуха доста бежанци. През 1926 г. там мюсюлманите са били 16 %, днес са 60 %. Християните пък са били 84 %, днес са 40 %. Много от тях се преселиха в Европа и САЩ. Няколко пъти ходих там да пиша репортажи през 70-те години заради гражданските войни и израелските, сирийските и палестинските нахлувания. По едно време милициите спираха автомобилите, преглеждаха паспортите и разстрелваха само заради едното име. На място. Как да не бягаш в Европа?

Така Европа да се готви за нещо много по-огромно. Миналата година се утъпкваха пътищата, сега се прокарват магистралите, догодина тръгва големият трафик. Освен

ако елитът на

Европа най-сетне

не направи нещо

разумно,

вместо да събира раци по плажа, преди да удари цунамито. Онзиден тя измисли някакъв глупав план да размести около 120 хиляди бежанци в по-малко ударените държави. Засега се споразумяха за 40 000. Добре, разселете ги, но как ще ги удържите? Нали всички се стремят към Германия като котки към валериан? Ще ги затворите в концлагери и ще пуснете ток по оградата? Или ще сложите картечници? Щом дори българите бягат от България, какво остава за сирийците?

Да се разместват и наместват бежанците по непривлекателните държави е като, да сложиш водопроводна тръба, по коато цунамито да мине тихо и кротко. Има само един разумен план, но европейският елит изобщо не се сеща за него. А той е очевиден – трябва веднага да се възстанови държавността в Либия, Сирия и Ирак.

Тези държави трябва колкото се може по-бързо да получат централно управление, ред и поминък. Как ще стане това – не знам. Но този, който може да го направи, трябва да бъде подкрепен веднага. В Сирия има само един такъв лидер – Асад.

В момента САЩ и Европа правят точно обратното – насърчават и създават хаоса и се опитват да го насочват в полза на демократичните ценности, така да се каже. Това напомня техниците на “Чернобил”, които се опитали да спрат единия от реакторите по новаторски начин, който не е описан в инструкциите. И тъкмо да успеят - бум!

Лош или добър, Асад е единственият, който може да възстанови светската държава в Сирия.

В момента в контролираната от него територия са над 50 на сто от населението. И то очевидно го подкрепя на принципа “ела зло, че без тебе по-зло”. Освен това Асад е единственият, който може да живее в мир с кюрдите – около 2 милиона. Той вече им даде пълна автономия.

Да кажем, че властта на Асад изведнъж се срине и армията му сложи оръжие. Какво ще стане тогава? Веднага ще нахлуят главорезите от “Ислямска държава” (ИД) и Ал Нусра. Всички християни и шиити ще минат под ножа, а и на сунитите няма да им се прости, защото са сътрудничили със сатаната.

Турция, естествено, ще продължи да наказва кюрдите – я с бомбардировки, я със сухопътни операции. А вълната от бежанци изведнъж ще стане на цунами. Само оттам могат да дойдат 10 милиона души като подплашени от горски пожар животни. След което хаосът ще продължи поне още 10 години, тъй като разчистването на джихадистите изисква много сериозна армия. А нито САЩ, нито Европа имат готовност за подобна операция.

Затова разумният план е да се спрат оръжията за ИД и “Ал Нусра”. “Добрите бунтовници” в Сирия не съществуват, не си правете илюзии. Около 2/3 от воюващите с Асад изобщо не са сирийци.

Ако иска да спре цунамито, Европа трябва да настоява пред САЩ, Турция и Саудитска Арабия изцяло да преосмислят политиката си в този район. “Контролираният хаос” вече взе да поглъща и Стария континент.

Дойде време за добрия стар реализъм. Приберете играчките.

www.24chasa.bg/Article.asp

Мнението на Георги Марков: "Шапки долу за Виктор Орбан"...
www.novini.bg/news/305668-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%88%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%83-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BD.html

Калина Андролова: "Европа ще бъде подпалена"...


Колко разум ви трябва, за да осъзнаете кои духат вятъра?... /М. Тачков/




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. mt46 - http://svetoven.pogled.info/news/67638/Otkade-nakade-nie-shte-badem-solidarni-s-greshkite-na-SASHT-Frantsiya-i-Angliya
20.09.2015 22:30
/Поглед.инфо/ България не може да бъде отговорна за грешките на други държави в отношенията им с Близкия изток, това не е солидарност.

Това коментира Васил Василев, председател на „Фондация Братя Василеви“. Според него, солидарността, за която настояват САЩ, Франция и Великобритания, всъщност не е солидарност с бежанците, а солидарност с грешките на тези държави.

„Каква солидарност! Откъде накъде ние ще бъдем солидарни с действията на САЩ, на Франция и на Англия, по отношение на конфликтите в Ирак, в Сирия и в Либия. Наши войски ли са направили това, което става в Ирак? Ние имаме ли участие в разпадането на Либия и за положението, в което се намира Сирия? Виновни за това са едно към едно САЩ, Франция, Великобритания и този, който е предизвикал един проблем, откъде накъде ще прехвърля вината „от болната глава на здравата“ и ще кара ние да страдаме, заради техните необмислени грешки в Близкия изток. Откъде накъде? Това не е солидарност!“, категоричен бе Васил Василев.

Той коментира, че политиката на страната ни относно бежанците противоречи на интересите й. Според него властта у нас би трябвало да си даде сметка, че угодната за ЕС и големите западни държави политика, настройва хората срещу властта. Солидарността на държавата ни трябва да бъде преди всичко с българския народ, подчерта Василев.

Източник: Фокус

Прочети цялата статия тук: Откъде накъде ние ще бъдем солидарни с грешките на САЩ, Франция и Англия!? - Поглед Инфо
цитирай
2. kvg55 - А-а-а, не може да се пише така - в ...
22.09.2015 00:26
А-а-а, не може да се пише така -
в разрез с евроатлантическите ценности.
Уважавайте поне малко държавната глава.
цитирай
3. mt46 - Ами ако тези ценности са фалшиви?...
22.09.2015 13:42
kvg55 написа:
А-а-а, не може да се пише така -
в разрез с евроатлантическите ценности.
Уважавайте поне малко държавната глава.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19235960
Постинги: 3707
Коментари: 45232
Гласове: 149356
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930