Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 20:21 - Тоя съвсем се изхвърли
Автор: mt46 Категория: Видео   
Прочетен: 4159 Коментари: 8 Гласове:
37

Последна промяна: 17.02.2014 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Хюсеин

Чурюк тахтая басма* - от Кеворк КЕВОРКЯН

17 Февруари 2014 09:41

0

 

 
   
image  

Снимка: архив ПРЕСА

Докато хората в Пловдив се вълнуваха, в парламента (14 февруари т.г.) Хюсеин Хафъзов направо заплашваше с нова турска съпротива - като тази преди 1989 г. Само дето не спомена дали пак ще взривяват тунела до Буново или хотела в Сливен

 

Да театралничиш, че някой насъсквал в Пловдив тълпата срещу мюфтийството, а пък да се правиш, че не си чул изхвърлянията на собствения си Хюсеин в парламентарната зала, е дори повече от нахалство.
А този Хюсеин се държи направо като невменяем.

И някой щеше да повярва на театралното възмущение на Лютви Местан, ако той беше излязъл с декларация не само за вълненията в Пловдив, а и заради комичната до идиотизъм заплаха на Хюсеин. Той обаче я подмина и по този начин се солидаризира с нея.

Не им върви на тия хора да поставят ултиматуми и да се държат толкова арогантно. БСП няма какво да я смятаме, нея все едно я няма - там ще си мишкуват, каквото и да стане, стига то да не засяга властта на Станишев и неговата М. Тя пък се очертава нещо като новата Людмила Живкова, ехей… Между другото, най-голямото нахалство е, когато тъкмо Станишевци говорят, че България се била смъкнала на стотното място по медийна свобода. Докато сами не осветят въпроса на Галер в Европарламента за новото изкушение на Моника, да не ни занимават с ментите си.

Какво го кара обаче Хюсеин да се перчи в парламента с глупостите си - да сме следели всяка негова стъпка, защото бил готов да заплати за свободата си, докато се бори, по примера на Нури Адала и Ахмед Доган, срещу новите потисници, и пр., и пр.

Иска да се хареса на Доган?

И това е тъпо, понеже Доган никога не е парадирал с миналото си - а това беше грешка, разбира се, понеже ратаите на Костов, а после дори и на Куневица извъртяха това минало, както им е удобно. Обаче тъкмо Доган е лежал в килия за смъртници, а не брюкселската дантела, нито пък ония, дето се бяха търкаляли по катедрите по политикономия на социализма, докато се сънуваха като кандидат-комунисти.

Ако Хюсеиновци продължават да се държат като гламави, те просто ще шаржират истината за съпротивата на турското население преди 10 ноември 1989 година, колкото и каквато и да е била тя. Започвам да мисля, че сметката на Доган може би за първи път не е съвсем прецизна; и Гросмайсторите също понякога грешат - ако, разбира се, Хюсеин се прави на аслан/лъв с негово знание.

А Местан започва все повече да досажда. При него вече се натрапва една насиленост в общуването. Иска да изглежда като източен мъдрец, виртуозно усвоил българския език, но сякаш това е станало в някой наш днешен провинциален университет - понеже речта му е суетно и излишно засукана; в същото време той става все по-арогантен. Кой знае как се държи пред ратаите си в стаята на парламентарната група на ДПС. Във всеки случай той се износва доста по-бързо от очакваното в публичното си поведение. А Доган и сега да се появи някъде, ще изглежда като джакпотът от тотото.
Докато хората в Пловдив се вълнуваха, Хюсеин направо ви заплашваше с нова турска съпротива - като тази преди 1989 г., само дето не спомена, дали пак ще взривяват тунела до Буново или хотела в Сливен.

Това не може да се търпи в един парламент, дори той да е като българския. Мишо Миков трябваше да му удари една плесница и завинаги щеше да остане в българската история, но не се сети.
Това, че

БСП се изсулиха
като мокра връв
и се направиха, че не чуват патетичния Хюсеин, още веднъж доказа какво представляват. Ако Станишев иска да минава за голям политик, точно в този момент трябваше да вземе думата - никога обаче не би го направил, той панически избягва всичко, в което има дори минимален риск за прическата му.

Има и друго. У нас никога агитация на майчин език не е била позволявана от изборните закони, това е добре известно - но няма ли най-после някой да има смелостта да обясни откровено и категорично защо е тази забрана. И това трябва да го артикулират именно шефовете на БСП, а не да се крият зад парламентарните фикуси. Защо наистина?

А пък е и ясно, че това е най-често нарушаваната забрана. Винаги съм се чудел какво му разбира тълпата на Доган, например, когато говори на български в Кирково - той така сложно се изразява и там, че дори един средноовалян репортер няма да го проумее. Но той е специален феномен - хората му го обожествяват, на тях им е нужно само да го видят, за да са наясно, че е време да се затътрят към изборните секции. Обаче в малките селища и в ширпотребата на изборните баталии е съвсем друго - там се говори само на турски. Защо от БСП овчедушно се примиряват с това, нали са за спазването на законите - и ако не могат да наложат забраната, не е ли по-добре да я отменят.

Хюсеин можеше да направи и друго: вместо да говори каква свобода щял да постигне, да произнесе речта си на турски. И какво щеше да стане тогава? Нищо, разбира се, онова място, което се нарича парламент, е предназначено за слаби мъже. Може да се преструвате, че не сте доловили заплахите на Хюсеин. Но няма да сте в състояние да отречете, че ДПС все повече излъчва арогантна сигурност. Те печелят, както и да се завърти рулетката. Например: Хюсеин дава повод на „Атака“ да се активизира, това настървява електората й - Хюсеинчо е като виагра за националистите - и така третият партньор в коалицията ще има добра ерекция преди изборите.
Но дори ако „Атака“ остане извън парламента, тогава пак ДПС ще решава всичко - понеже

Костов е на разположение.
И той изпълзя отнякъде, за да направи поредната услуга на ДПС и БСП, и разклати ножа, който отдавна е забил в гърба на Реформаторския блок. Винаги е бил пленник на някакви кошмари. Сегашният му кошмар е Бойко да не се съеши с остатъците от дясно, които от прекалена вежливост наричаме „реформатори“ - това изповърнато нещо, в което има от всичко по малко. На безкрайните пируети на Костов около Бойко може да завиди дори и великата балерина Алисия Алонсо, край нямат неговите превращения в това отношение - па-дьо-дьо, с кубинки обаче.

А пък Бойко и досега не може да повярва, че не е сънувал, а наистина е видял Костов в болничната си стая. Събужда се, когато беше опериран преди време, и го гледа насреща си - с букетчето, сокчета, портокалчета, цуни-гуни.

Обаче в събота Костов пак говори срещу Бойко - евентуалното обединение на „реформаторите“ с ГЕРБ му е заседнало в гърлото като рибена кост. Навремето той се дереше, че Доган е „проклятието на България“, а днес се превръща в най-солидния му съюзник.

В събота Костов се държа така, сякаш има нотариален акт върху Историята, сякаш само той има право да говори за събитията, примерно, от 1997 година. Хората тогава били направили истинска революция - нека се съгласим, колкото и пресилено да звучи това. Да, де, обаче в нашите, българските работи, по-важното е да си дадем сметка кой и как присвои плодовете й, кой и как ги приватизира. Да оставим другите залъгалки за наивниците.

Аза бак, сюнгле давран.
Предполагам, че Хюсеин може и да не ги разбира тия фрази - да върви тогава да пита майка си, преди да плаши гаргите в парламента. А ако електоратът на БСП е равнодушен към заплахите на Хюсеин, значи вече напълно се е побъркал. Честито.

В петък видяхме две събития, едното драматично, с вътрешна енергия, която може да ни отведе неизвестно докъде, а другото - оперетно-комично. На мен по-опасно и по-неприемливо ми се стори арогантното репчене на Хюсеинчо - Апостола на турския бунт, както той се провижда.

Митингът в Пловдив може би беше изпреварващ отговор на онова, което се върти в главите на Хюсеиновци. Той не бе предизвикан единствено от алчността на мюфтийството - и пак добре, че тълпата не мярна неговия адвокат, който тия дни съобщи, че собствеността на Чифте баня в Пловдив била удостоверена от един 95-годишен свидетел, той обаче бил в Турция, и пр... ето такива идиотщини. Но да знаете, че в нашата бъркотия този свидетел като нищо може да се окаже по-достоверен от милионите българи, които все още имат някаква памет за уроците на Историята.

Тъй или иначе обаче клетият слабак Хюсеин може да предизвика големи разправии. Да не се чудите после.

--------------------------
* Други публикации на автора можете да намерите в сайта www.kevorkkevorkian.com., както и в сайта vsyakanedelya.blitz.bg, който представя звездни моменти от легендарната програма „Всяка неделя“.

Кеворк КЕВОРКЯН

ПП: Има нещо гнило в българската "демокрация". Слаба държава - слаб парламент...





Гласувай:
37


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabylgarite - .....
17.02.2014 20:34
Мине не мине време и се самозабравят. Не знаят какво искат тия. Искал свобода....

Отдавна трябваше да са разформировани и разследвани,но от добро не разбират.
цитирай
2. hoho22hoho22 - измислени проблеми
17.02.2014 20:51
в измислена държава. Жалко но факт!
цитирай
3. mt46 - До 1. Свободата не значи слободия... http://nlandjowski.blogspot.com/2009_05_01_archive.html
17.02.2014 21:04
По-долу е изявление от 2006 г. на премиера на Австралия Джон Хауард към фундаменталните мюсюлмани, живущи в страната му. Мой приятел го беше качил във Facebook, но не стана ясно откъде е оригиналът:
„На мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат, в сряда беше казано да се махат от Австралия, след като правителството насочи вниманието си към радикалите в опит да предотврати потенциални терористични атаки. Освен това Хауард разгневи някои австралийски мюсюлмани, като каза, че подкрепя идеята шпионските агенции да следят джамиите в страната. Цитат:
„ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци.
Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища.
Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“
цитирай
4. mt46 - До 2. Ето някои по-съществени проблеми - http://otvorenopismo.url.bg/
17.02.2014 21:26


ОТВОРЕНО ПИСМО до всички партии в България

"Съединението прави силата"
Най-категорично заявявам, че писмото НЕ е свързано по никакъв начин с която и да е политическа партия и не искам да бъде използвано за нечии партийни цели.

14.02.2014, България
ОТВОРЕНО ПИСМО до всички партии в България

(Отворено писмо до Народното събрание на Република България и медиите)

Моля за вашата искреност и внимание, защото в трудни времена те са нужни на всеки – както в личните взаимоотношения, така и в обществото като една цялост. Без да си подадем ръце и да си помогнем, без да сме честни пред себе си, без да се борим и да отстояваме своите интереси като Държава, няма как да просъществуваме. Ванга е предрекла, че ще бъдем велика сила (преди сме били) и ще има мир на Земята – не искате ли това да стане реалност и децата ви да живеят в успяла, развита и подкрепяща ги страна?

В момента наблюдаваме един много добър театър и ви моля да излезете на подиума и да представите вашите планове за бъдещето на България. Вие, които кандидатствате и сте „нови“ партии, така и вие, които имате милиони последователи. Излезте и споделете какво мислите да правите, как ще я карате. Нека седнем на един разговор и да си поговорим какво ще правим, какви ще са нашите цели.

Казано е че когато Мъдростта и Истината светят, в живота ни се случват чудеса. Е, в момента имаме нужда от много чудеса и най-вече от Честност. А аз не виждам такава! Гледаме един цирк как видиш ли един младеж успява да надлъже цялата Държава, да управлява медии и да ги използва за свои марионетки, които въпреки съвестта си да лъжат роднините, близките и приятелите си; как той „съсипвал“ този или онзи министър или противник с политически имунитет и как цялата Държава е безсилна срещу този апогей на човешката недосегаема божественост... Айде стига глупости – кого лъжете... За нула време бяха хванати Наглите, Мазните, Миризливите, Двуличните и още хиляда други престъпници; бяха променени стотици закони, за да може да се разпродаде цяла България на безценица и да бъдат изгонени в чужбина да се скитат милиони българи; одобрено беше и продаването на гласове и извозването с автобуси на „гласоподаватели“ за кебапчета и 20 лева (при условие, че субсидията на глас е по-голяма от това, което се дава, за да бъде той купен) – толкова ли си мислите, че хората са наивни и ви се връзват на приказките... да не са паднали вчера от Марс!

Споделете в предизборните си кампании не само как ще се съгласявате безропотно с чуждите интереси и искания, защото те били, видиш ли, много важни, а:
- Какво ще направите с престъпниците (министри, депутати и държавни служители), които вече е доказано безброй пъти как са крали и продавали България; как са си строели вили с държавни пари; как са прибирали пари от държавни поръчки за асфалтиране/строежи/..., които изобщо не са се състояли; Какво ще направите с тези хора – досега никой нищо не прави, а само се „вадят компромати“, от които няма никакъв реален резултат! Трябват действия в политиката и реални резултати, а не само сладки приказки като на мегдана за да минава времето;
- Какво ще направите за малките села в България, които все повече се обезлюдяват и в които дори няма личен лекар постоянен, нито дори транспорт и в които дори кметовете и кметиците си скубят косите как да изкарат поредната година, без да умрат от глад? Колко още българска земя ще бъде раздадена (откъсвана от България) под една или друга форма?
- Какво ще направите с „прозрачните“ договори източващи България и нейните природни ресурси? Тук визирам "Дънди прешъс металс", "Асарел Медет", "Елаците Мед", "Аурубис България", така и всичките останали „прозрачни“ и „ама разбира се, минали през обществен дебат“ договори.
- Какво ще направите с бездомните, бедните и трудолюбиви българи, останали на улицата заради безнаказано високите (и безнаказано променяни) лихви по кредитите, вкл. възможността да вземеш 1000 лева „бърз“ кредит и да трябва да върнеш 5000 поради явно фалшифициране на документите (оставено празно място в договора и дописано след това само върху копието за фирмата, без да се дава второ копие на взимащия кредита) – това надали се прави без великодушната подкрепа на някои „управляващи“ представители – какво ще направите и с тези представители?
- Какво става с Образованието, Медицината, Фармацевтиката, Био-храната и ГМО семената, Здравето ни, Животът ни, Благородството ни?
- ...

Не искам да ставам отегчителен, защото тези належащи болезнени обществени ежедневни проблеми са приказвани и приказвани милиони пъти вече и ще омръзна като ги изброявам. Време е да излезете напред пред редицата и ясно да заявите позицията си, а не да слушаме дрязги и „вадене на кирливи ризки непрани“, и подобни крайно неполитически оправдания. Кога ще заявите професионализма си в политическия живот и ще покажете качествата, заради които сте избрали...

Вашият отговор е изключително важен за нас, българите, така и за нашите предци, които са рискували всичко (живота си), за да изградят Независима, Силна и Сплотена България.

Тук не говорим просто за поредното излизане пред хората и дълги отегчителни излияния за минало, конкуренти и подобие, а за действия! Защото в момента е заложена на карта съдбата на България, а не на нещо си там маловажно, на което може и да не обърнем внимание – свидетелство за важността са и неспирните целогодишни протести и ясно заявената Гражданска воля, които викат от всяко кътче – улиците, интернет, небето и сънищата ни – Гласът народен вече се чува всеки ден – той не чака, той не моли - той заявява и иска!

Писмото е разпратено до Народното събрание на Република България, така и до следните медии: в-к "24 часа", в-к "Труд", БНТ, БТВ, Нова Телевизия, Скат, ТВ7, www.bg-mamma.com, www.gospodari.com, www.dnes.bg, www.drugatabulgaria.org, www.e-vestnik.bg, www.faktor.bg, www.livenews.bg, www.manager.bg, www.moitepari.bg, www.nenovinite.com, www.noligarh.com, www.noresharski.com, www.novini.bg, www.svobodata.com, www.vesti.bg, и още много други...

[infocenter@parliament.bg, bzumbulev@24chasa.bg, trud@trud.bg, mynews@bnt.bg, news@btv.bg, novinite@ntv.bg, webmaster@skat.bg, news@tv7.bg, info@neg.bg, gospodari@gospodari.com, info@dnes.bg, info@drugatabulgaria.org, editor@e-vestnik.bg, faktor@faktor.bg, office@livemedia.bg, press@manager.bg, info@moitepari.bg, nenovinite@gmail.com, press@noligarh.com, mail@noresharski.com, novini@novini.bg, webmaster@svobodata.com, info@netinfocompany.bg]

Всеки човек е свободен да разпространява и изпраща до когото сметне за нужно това писмо с изричното условие да не променя нищо в него.

С уважение и разбиране,
ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
http://www.otvorenopismo.url.bg/
цитирай
5. hoho22hoho22 - Писмото е ОК
17.02.2014 22:43
Само че тези до които е насочено май от думи не разбират!
А народът ни е оскотял до такава степан, че се лови вече на всякакви примамки
забравих да кажа: Ще разпространя и аз писмото все пак, но не тук в блога, защото ще се размие и потъне в забвение
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздрав!
18.02.2014 06:54
"Пуснеш ли котката под масата, тя се качва и на масата". Ако се вслушвахме повече в народната мъдрост, нямаше да позволим такава наглост...
цитирай
7. mt46 - Така е... Властта е опасна дрога...
18.02.2014 13:37
batogo написа:
"Пуснеш ли котката под масата, тя се качва и на масата". Ако се вслушвахме повече в народната мъдрост, нямаше да позволим такава наглост...

Преходът бе опорочен, с доста гнилости...
"Чурюк тахтая басма" - "На гнила дъска не стъпвай."
"Храни куче, да те лае" - това е ДеПеП/с/е...
цитирай
8. gotzageraskov - Поправка
22.02.2014 21:41
От хора, били в затвора заедно с Доган, съм чувал, че той единствен е имал правото да се разхожда свободно из килиите, докато всички останали са били ограничени всеки във своята килия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155718
Постинги: 3686
Коментари: 45088
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031