Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 23:30 - Кери: „Щастлив съм, че излязох жив от България“
Автор: mt46 Категория: Забавление   
Прочетен: 8900 Коментари: 22 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Кери пред CNN: „Щастлив съм, че излязох жив от България.“

16 петък яну 2015

   

image

Предлагаме на вашето внимание интервюто, което държавният секретар на САЩ, Джон Кери, даде за CNN след завръщането си от България.

- Г-н държавен секретар, бихте ли споделили за нашите зрители, как мина посещението ви в България. Разбрахме, че това е била една от най-опасните ви визити зад граница?

- Позволете ми да ви поправя, това беше не една от най-опасните, а най-опасната ми визита зад граница и не мисля скоро да я повтарям. Надявам се Конгресът да оцени моите заслуги и да ме почете с медал за храброст. Всички ние знаем, че нашата политика е преди да отидем на посещение в някоя държава, първо да я бомбардираме. Когато президентът Обама, ме натовари с тази мисия, аз го попитах дали не е по-добре да хвърлим няколко бомби, преди да стъпя на българска земя, все пак това е изискване на протокола, но той ми отговори, че ние сме сторили това още през далечните 1941 -1944г. и то в огромни мащаби. Аз все пак изразих опасенията си, че България не е Япония и над нея не е хвърляна атомна бомба, така че не можем да бъдем сигурни в топлото посрещане. Дори самите българи имат поговорка „Бий, за да те уважават“, което е точно като нашето изискване на протокола „Бомбардирай, за да те уважават“, така че да отидеш в страна с подобни разбирания, без да си си постлал пътя с бомбардировки си е направо луда работа. Но както и да е - всичко приключи и както казах, щастлив съм, че се прибрах жив у дома.

- Бихте ли обяснили по-подробно, какви точно опасности ви дебнеха в България?

- Първо, там има много безработни бивши военни, както и специалисти от разбития им военно-промишлен комплекс и всички те са възпитаници на бившият Съветски съюз. Не знам дали ви е известно, но там се правеха най-добрите калашници в света, представете си за какви хора става дума – родени убийци. И всички те са ни много ядосани, че им забранихме да продават оръжията си и се наместихме на тяхно място. Освен това от ЦРУ ме предупредиха, че волно или неволно, но самият техен премиер е създал условия за терористичен акт срещу нашата делегация, като съобщил, че ще се срещне с Джим Кери. И мнозина българи се втурнали да си купуват маски, като от филма, за да изразят радоста си от неговото посещение и да му махат от тротоари и балкони. С оглед на това, трябваше изрично да забраним, излизането на български граждани по тротоарите и прозорците на маршрута на конвоя, защото между тях като нищо можеше да има маскиран с маската снайперист, който да ме застреля и да хвърли целия свят в хаос.

А знаете ли, че и тази заповед доведе до допълнително покачване на нивото на терористична заплаха, защото българите си държат храната на балконите и там си сушат прането. А те са много злобни, когато не могат да достигнат до домашно приготвените си храни и напитки. Имаше доклад от предишни посещения, където се споменаваше, че наши снайперисти, заварени на тавана на български кооперации, са били пребивани, защото са вземани за крадци. Ами случаят с пребитите френски командоси в село Коиловци? Така че въобще не бе шега работа това посещение. И да не забравя, още един щрих от множеството заплахи за моят живот там - в България има една особена порода хора, наречени „червени бабички“, те са върли фенки на починалият бивш комунистически диктатор Тодор Живков и могат да урочасат с погледа си всеки политик, който ги погледне в очите, щото те не виждат в него своя идол, още повече ако този политик е американец като мен.

- Наистина е живо чудо, че сте се прибрал жив. Кажете ни накратко, какви са впечатленията ви от срещите с официалните български власти?

- Много са смешни и постоянно те гледат в ръцете. С тях няма да имаме проблеми, те обичат парите повече от всичко, повече от себе си дори. Техният президент ме увери, че ако започнем война с Русия, той е готов да управлява безпилотен самолет, натоварен с атомни бомби, да ги пусне над Москва и да запише името си в историята на демокрацията. А премиерът им е готов, ако се наложи, да предизвика на спаринг Владимир Путин, така както се е правело в древни времена и изходът от войната да се реши именно в този двубой. Но аз лично смятам, че той е въздух под налягане и не бих заложил нашите геополитически и бизнес интереси на качествата на подобна личност.

- А от самите български граждани имате ли някакви впечатления?

- Какви впечатления, те се бяха изпокрили по дупките си и не смееха да си отворят прозорците. Само един полицай се опита нещо да ми каже, но както ме инструктираха от ЦРУ, аз му дадох 50 долара и той ми целуна ръка. От нашите доклади знам, че сред българските граждани от една страна се подклажда безпросветност, бедност и аморалност,  а от друга - алчност и готовност за корупционни практики. Те много уважават нашата валута и също като техните управници са готови да се жертват за нея. Много от тях, умират да ходят на мироопазващи и демократизиращи мисии на НАТО и няма да има проблем срещу съответното заплащане да ги изпратим да воюват и срещу Русия. Както винаги „Парите побеждават всички.“

- А имате ли някакви опасения, относно лоялността на България и нейните граждани в една бъдеща военна операция за демократизирането на Русия?

- Имам опасения, но те не са породени точно от българските граждани, както казах в България важи максимата „Парите побеждават всички“. Притеснява ме по-скоро тяхната история, защото през последните две световни войни, страната, към която избират да се присъединят, губи войната катострофално, а знаем, че историята се повтаря като фарс. Затова може би е по-добре първо да ги въоръжим с някаква наша остаряла техника и да ги подбудим финансово да се втурнат на своя глава срещу Русия, та когато ги унищожат, да не се притесняваме от този проблем. А междувременно, колкото и щети да нанесат на Русия все е кяр...

neverojatno.wordpress.com/2015/01/16/keri/


ПП: Кеф ли ви е - Кери
да ви се възкатери?...
М. Тачков





Гласувай:
29


Вълнообразно


1. freeoldmen - Малко прекаляват понякога от този сайт,
16.01.2015 23:46
но в случая са наредили истина до истина...:-)
цитирай
2. getmans1 - Тачков, Тачков ... добре ли си Тачков?
16.01.2015 23:56
ПП: Кеф ли ви е - Кери
да ви се възкатери?...
М. Тачков

Алоо-оу, прогресивния ителигентин, уважавай поне малко публиката си БЕ, то и ние на село кълвем по малко от Бъзикито!

ПоЗДРАВ и от мен:

Урагана Кери
мина през Бегето.
Изтрещя, БСП-то!
цитирай
3. ok3223 - Бравос ...
17.01.2015 05:24
Отървахми бомбата ...
ако бяхме го пречукали.
Еби му мамата,
напразно бихме изпукали.
Оно майтапо си е майтап, ама на голо не е здравословно. Добре ча го упазиха ЦъРъУ и ДАНС-о да знаеш.
Не сме спали у назека. Да не му се случи нещо, и го ухапе я комар, я гладна муха, и го разсърди, и тогава лошу брате. Нема да иска да се снима с вождо наш Боку тиквата. И виж, ОН дигнал кръвното, и стая ощи по - лоошу. Можеше Господ да си го прибере предсрочно, и да потопи българската нация и ГРОБ във вечен траур.
ОНО, КАЗАНО НА УШЕ МЕЖДУ НАЗЕКА, НАПРАЗНО Е БИЛО С ТОЗИ ПУШЕК И ШУМ, И ТОВА С ПРОЗОРЦИТЕ И БАЛКОНИТЕ СОФИЯНСКИ. Мара Бунева отдавна е на онзи, по - добрия свят, а софиянските педалчета, за половината от които АЗИС е БОГ, а другата половина, по свястната, излиза на улицата да се проветри само като им се гарантира твърд надник от СОРОС, или от някое от стотиците амераканофилски НПО.
Кой бе брате, коой би посмял да погледне накриво даже, тооз спасител наш, дошел и зад океану да ни спасява от руската газ. Та она не е била полезна, а мноогу вредна. Сега сме ок. Натресохме я на турците и нека се опраяят както знаят с нея. Да я търгуват и пазаруват, да трупат пари.. и хаир да не видат.
Ние че натиснем шистите и изтискаме от тях газовете, дето отидоха при турците, по най-модерните амерички методи, и шапка на тояга. У нас тамока, под Добруджа газове за милиарди, както ни каза на сите нас ВОЛУ банкянски. а он няма да ни лъже.
Ако таам няма ... у ЧЕРНОТО МОРЕ, ПОД ВОДАТА, ГАЗ КОЛКОТО ЩЕШ...
цитирай
4. zaw12929 - Тачков, дойде ми в по вече. . . затова ...
17.01.2015 07:23
Тачков, дойде ми в по вече... затова тези "шегажии" ги изхвърлих... от пощата си

българите не сме циници и предпочитам Вашите стихове...
цитирай
5. fascindoo - Ау-у-у,
17.01.2015 07:29
Величието Кери
без малко да се насери?
Но-о-о..., тук в Бегето
Боко държеше ЯКО гърнето!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Духовито!
17.01.2015 08:33
И по-важното, точно в целта! Няма грешка!
Подобен материал се беше появил-интервю с Путин
Мнозина се вързаха Заради истините
Но един дипломат от класа няма да си позволи подобна волност
Приятен ден!
Поздрави!
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Има и още една поговорка, която Кери ...
17.01.2015 13:45
Има и още една поговорка, която Кери не я е чувал, а аз я научих на сватбата си. Тогава една лелка се приближи към мен и ми каза "булче, съгласявай се на всичко, което ти казват в къщи твоите, но си прави каквото си искаш". По-късно разбрах, че голяма част от българския народ е на такава вълна и за това сме на този хал-много вождове, малко индианец.Та Кери да не си мисли, че като държавниците му кимат одобрително, то всичко това ще се случи:)))
цитирай
8. emi1ts - Когато
17.01.2015 14:41
информацията в родните официални медии е оскъдна ,ми беше интересно и забавно да прочета!:)
Поздрави!Хубав ден!
цитирай
9. mt46 - Така е... Затова се изкуших да го споделя... :)
17.01.2015 16:59
freeoldmen написа:
но в случая са наредили истина до истина...:-)

Е, имаше някои правописни и пунктуационни грешки, но ги поправих...
цитирай
10. mt46 - А ти какво искаш - ода или любовно стихо да му напиша?... :)
17.01.2015 17:07
2. getmans1 - Тачков, Тачков ... добре ли си Тачков?
16.01 23:56
ПП: Кеф ли ви е - Кери
да ви се възкатери?...
М. Тачков

Алоо-оу, прогресивния ителигентин, уважавай поне малко публиката си БЕ, то и ние на село кълвем по малко от Бъзикито!

ПоЗДРАВ и от мен:

Урагана Кери
мина през Бегето.
Изтрещя, БСП-то!

Ето ти нещо от вашия любим демократизатор и глобализатор:

"Президентът на САЩ Барак Обама каза, че Европа трябва да направи повече за по-доброто интегриране на мюсюлманските общности, а не „просто да отговори с чука”, предаде AFP. „Нашето най-голямо предимство е, че нашето мюсюлманско население се чувстват американци”, каза Обама на съвместна пресконференция с британския премиер Дейвид Камерън. „Има райони в Европа, където нещата не стоят така. А това може би е най-голямата заплаха пред Европа. Важно е за Европа не просто да отговори с чука - силите за сигурност и военни подходи към тези проблеми”, допълва той."

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/260678-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html
цитирай
11. mt46 - Добре си го написал!...
17.01.2015 17:11
ok3223 написа:
Отървахми бомбата ...
ако бяхме го пречукали.
Еби му мамата,
напразно бихме изпукали.
Оно майтапо си е майтап, ама на голо не е здравословно. Добре ча го упазиха ЦъРъУ и ДАНС-о да знаеш.
Не сме спали у назека. Да не му се случи нещо, и го ухапе я комар, я гладна муха, и го разсърди, и тогава лошу брате. Нема да иска да се снима с вождо наш Боку тиквата. И виж, ОН дигнал кръвното, и стая ощи по - лоошу. Можеше Господ да си го прибере предсрочно, и да потопи българската нация и ГРОБ във вечен траур.
ОНО, КАЗАНО НА УШЕ МЕЖДУ НАЗЕКА, НАПРАЗНО Е БИЛО С ТОЗИ ПУШЕК И ШУМ, И ТОВА С ПРОЗОРЦИТЕ И БАЛКОНИТЕ СОФИЯНСКИ. Мара Бунева отдавна е на онзи, по - добрия свят, а софиянските педалчета, за половината от които АЗИС е БОГ, а другата половина, по свястната, излиза на улицата да се проветри само като им се гарантира твърд надник от СОРОС, или от някое от стотиците амераканофилски НПО.
Кой бе брате, коой би посмял да погледне накриво даже, тооз спасител наш, дошел и зад океану да ни спасява от руската газ. Та она не е била полезна, а мноогу вредна. Сега сме ок. Натресохме я на турците и нека се опраяят както знаят с нея. Да я търгуват и пазаруват, да трупат пари.. и хаир да не видат.
Ние че натиснем шистите и изтискаме от тях газовете, дето отидоха при турците, по най-модерните амерички методи, и шапка на тояга. У нас тамока, под Добруджа газове за милиарди, както ни каза на сите нас ВОЛУ банкянски. а он няма да ни лъже.
Ако таам няма ... у ЧЕРНОТО МОРЕ, ПОД ВОДАТА, ГАЗ КОЛКОТО ЩЕШ...

Нашите Оправници си правят големи майтапи с нас...
цитирай
12. mt46 - :)
17.01.2015 17:29
fascindoo написа:
Величието Кери
без малко да се насери?
Но-о-о..., тук в Бегето
Боко държеше ЯКО гърнето!


Завера май скроиха тия -
да ни бранят от Русия...
цитирай
13. mt46 - Да... Смятам, че хуморът е дозиран, за разлика от този на Шарлитата...
17.01.2015 17:33
leonleonovpom2 написа:
И по-важното, точно в целта! Няма грешка!
Подобен материал се беше появил-интервю с Путин
Мнозина се вързаха Заради истините
Но един дипломат от класа няма да си позволи подобна волност
Приятен ден!
Поздрави!

Дипломатът няма да си позволи такива думи, но навярно би си позволил подобни мисли...
Поздрави! Приятна вечер!...
цитирай
14. mt46 - Ще видим дали и доколко ще може да отстояваме своите интереси...
17.01.2015 17:36
kasnaprolet9999 написа:
Има и още една поговорка, която Кери не я е чувал, а аз я научих на сватбата си. Тогава една лелка се приближи към мен и ми каза "булче, съгласявай се на всичко, което ти казват в къщи твоите, но си прави каквото си искаш". По-късно разбрах, че голяма част от българския народ е на такава вълна и за това сме на този хал-много вождове, малко индианец.Та Кери да не си мисли, че като държавниците му кимат одобрително, то всичко това ще се случи:)))

цитирай
15. mt46 - Благодаря ти!... Приятна вечер!... :)
17.01.2015 17:52
emi1ts написа:
информацията в родните официални медии е оскъдна ,ми беше интересно и забавно да прочета!:)
Поздрави!Хубав ден!

Е, имало е среща на Кери с ББ на четири очи, но какво точно са си говорили, не знаем. Ето официалната информация:
http://www.eurochicago.com/2015/01/keri-i-borisov-sled-sreshtata/comment-page-1/
Никоя страна не трябва да бъде зависима от друга страна за енергийните доставки. Това каза държавният секретар на САЩ Джон Кери в изявление след срещата си с премиера Бойко Борисов. САЩ са готови да помогнат на България, която взе трудни решения, за да защити бъдещето си, да се привлекат инвестиции, да създадем един план за енергийното бъдеще на България, посочи Кери.

Ще изпратим енергиен експерт в България, който да работи с Министерството на енергетиката, за да помогне за разработването на такъв план, информира той.

Джон Кери и Бойко Борисов са обсъдили въпроси, свързани с увеличаване на енергийната сигурност както в България, така и в цяла Европа. Много е важно да се постигне диверсифициране на източниците и увеличаване на свързаността със съседите, каза Кери.

Има мораториум върху проучванията за шистов газ до момента, в който се изнамери технология, която сто процента да гарантира чистотата на околната среда, подчерта премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос по време на изявленията след срещата му с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Находищата, за които се говори, са в най-плодородната ни част на страната, отбеляза Борисов. Премиерът подчерта, че по тази тема позицията ни е много ясна и нашите партньори я знаят.

Държавният секретар Джон Кери отговори на журналистически въпрос относно възможността за безвизов режим със САЩ, че това би било много положително събитие и за двете страни. Той отбеляза, че програмата за безвизово пътуване е много специфична, има много строги критерии и че, за да се включи една страна в такава програма, процентът на отказаните визи трябва да е под 3 процента. Кери посочи, че за 2014 г. процентът на отказани визи за България е бил 15.2 на сто.

Сред обсъдените теми на днешната среща са били отбраната и сигурността, енергийната диверсификация, върховенството на закона и културните връзки между двете страни. Създадени са четири работни групи, за да се задълбочи и затвърди двустранното партньорство.

САЩ напълно подкрепя плановете на България за реформиране на съдебната система, посочи още държавният секретар на САЩ.

Пресконференцията на Джон Кери и Бойко Борисов можете да чуете в сайта на Дарик радио тук.

Източник: БТА
цитирай
16. mt46 - Е, все пак хуморът е нещо здравословно...
17.01.2015 17:55
zaw12929 написа:
Тачков, дойде ми в по вече... затова тези "шегажии" ги изхвърлих... от пощата си

българите не сме циници и предпочитам Вашите стихове...

цитирай
17. ssstto - Моля, спри да копи-пействаш от този сайт
17.01.2015 19:10
Тези са наистина графомани, като почнат и не знаят как да спрат. Мислят си, че могат да пишат всичко и като го опаковат в целофан с надпис Майтап ще е забавно. Който не го осъзнава, съжалявам, но спирам да го следвам.
цитирай
18. getmans1 - Сериозните отговори са много по...
17.01.2015 20:03
Сериозните отговори са много показателни,затова аз си предпочитам сам да си пиша глупостите, щото преписвайки чуждите се злепоставям още по-зле, а и не искам да ставам за смях.
цитирай
19. mt46 - Ето нещо сериозно за непонасящите хумора /или този тип хумор и сатира/ -
17.01.2015 21:08
http://news.bgnes.com/view/1210438
Енчев: Васалите бяха похвалени за тяхната васална политика

Най-важното послание, което чухме за нас българите при посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери, е, че бяхме похвалени заради това, че направихме Турция разпределител на руския газ, вместо ние да бъдем този център на руския газ за ЕС.

Това заяви пред бТВ независимият депутат Велизар Енчев. Мисля, че вече ЕС си дава сметка, че допусна фатална геополитическа и финансово-икономическа грешка, подарявайки на държава, не член на ЕС, а държава, която не би трябвало да има шанс да влезе в ЕС, тъй като е чужда на нашите цивилизационни норми – Турция, че Турция стана решаващ фактор в енергийната политика на ЕС, добави Енчев.

Джон Кери ни похвали за това, че провалихме, не само това правителство, а и предишните правителства, най-вече това на Орешарски, а и предишните, провалихме един геополитически проект, от който България щеше да има изключителна полза, дори само от транзитните такси. Така че това посещение за мен е едно посещение на снизхождение, посещение-инспекция, посещение по време на което васалите бяха похвалени за тяхната васална политика, която не е в техен интерес, подчерта още Енчев. Очаквайте подробности. /БГНЕС
цитирай
20. mt46 - http://bnr.bg/post/100509904/kalina-androlova-shte-ni-pomagat-da-prosperirame-kakto-prez-90-te
17.01.2015 21:23
Калина Андролова: Ще ни помагат да просперираме. Както през 90-те.
публикувано на 17.01.15 в 13:49 / 1621 преглеждания

"САЩ се ангажират България да стане силна и суверенна държава, цитират българските медии думите на Джон Кери. Покрай посещението на Джон Кери в България отново започнаха да се говорят пълни глупости от телевизионните екрани – политици, журналисти и общественици се надпреварват да обясняват колко важна и знакова е тази високопоставена визита за България. Как ще се създаде работна група, как американски експерти ще ни помагат да си оправим икономиката, енергетиката, зависимостите от Русия, застрашената ни сигурност и пр. Политическите лакеи решават, че господарите ще се погрижат за нас, тъй като сме били самооотвержени и послушни през изминалия политически сезон. (И сме прекъснали проекта „Южен поток” навреме). Не, драги лакеи! Никой няма да се погрижи за България. Или по-правилно е да се каже, ще се погрижи както през 90-те. Къде се е чуло и видяло робовладелците да воюват в защита на робите?! Ще ни помахат с ръка, както Буш-младши през 2008-а помаха на Саакашвили: „Мислено сме с вас”. Както Обама ще помаха с ръка на украинците, след като страната бъде вкарана в ужасяващ колапс. Както ще помахат и на Европа, когато се разпадне на бунтуващи се недоволни групи, затискана от тероризъм, икономически загуби и ислямо-християнски стълкновения."
цитирай
21. asthfghl - :)
17.01.2015 21:57
Въпреки изобилстващите клишета, все пак е добро :)
цитирай
22. gosho568 - Хахахах - точно така, нека се радва...
20.01.2015 19:34
Поздрави! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157721
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031