Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2021 10:23 - Англичанин е измислил колелото, но българин го е направил квадратно.
Автор: zax Категория: Забавление   
Прочетен: 941 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 21.07.2021 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не се и радвай българино, какво от това че автомобила ти има Евро по пашапорт - НЕ ПЕЕ!!!

Вчера реших на добра воля да прекарам едната кола на ГТП. В България всеки на всеки е "мой човек", и отидох при едни мои хора които от десетилетия ми "оправят" колите. Гледаха, мериха, шариха .... цирка беше пълен. Накрая ме окичиха със заветния стикер който е гордоста на републиканците в българия. Казвам републиканците, защото едно време в заглавието на родната ни държавица бе включен и народа   /НРБ/ но за него днес кой го е*е. Да де, то се знае кой. И дои и ...
Прегледа мина, аз доволен че се вмъкнах в графика вече се включих в трафика. Беше късно когато погледнах бялото картонче от ГТП-то. Позеленях - 3-та група!!! 
Миналата година тази кола я купих точно защото беше Евро 5, а тия ме подкастриха. 

Днес с нов акъл реших да погледна в нета как наистина стоят нещата. Случайно попаднах на сайта на СБА. Докато четях статия с приложени таблици по въпроса, месинджъра на сайта услужливо ме подканяше да си поговорим. Що пък не! И подхванах само за да видя дали има някой дежурен или ще е само бота. /копирам целия разговор/

...

Съюз на българските автомобилисти - СБА
Powered by Messenger 9:13 Ч.

- Здравейте. Вчера минах ГТП и ми сложиха новия стикер, но трета група. Колата е дизел Евро5 2012-та година. Какъв е редът да бъде коригирана тази грешка.  

- Здравейте, Zax! Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Правим всичко възможно да отговаряме на всяко запитване в най-кратки срокове! Ако се нуждаете от спешно съдействие или пътна помощ, моля да се свържете с нас на кратък номер 146 от мобилен.  
Поздрави, СБА  

- Защо трябва да е грешка? Ако автомобила вече има проблем с катализаторите или някой друг компонент за преработване на изгорелите газове не работи, както трябва, няма как да даде стойности, като на нов автомобил. Проверете всички системи дали са изправни. Повечето от тези неща са консумативи и се подменят.  

- Иначе процедурата е да преминете, наново измерване на газовете, което ще ви струва различно в зависимост от ценоразписа на пункта.

- В посочелата от вас таблица не пише измерването в единици а година на производство. Няма никаква логика.

- Коя институция е арбитър в подобни случаи? 

- Тъй като въведените екогрупи от ИААА не съвпадат с европейските стандарти, то можем само да предположим, в коя екогрупа ще попадне даден автомобил, спрямо Евро стандарта, който покрива. Причината – подходът към всеки автомобил ще бъде индивидуален, според стойностите, отчетени по време на проверката. Приложената таблица е съставена въз основа на чл. 37а от Наредба №Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на ППС и може да служи само като ориентир, но единствено проверка в ГТП пункт ще установи екогрупата на автомобила.

- А-ха. Англичанин е измислил колелото, но българин го е направил квадратно. 


...

Смешно ли ви е?! Всички ще я ядат тая хурка докато някой не се сети да съди ИААА защото в таблицата не са посочени граничните стойности за вредни емисии по групи да се виждат от всеки, а само годината на производство.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elenkokoschkov - ДОБО УТРО!!
21.07.2021 20:28
ТАКА СЕ ЛОВЯТ ШАРАНИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zax
Категория: Забавление
Прочетен: 2169482
Постинги: 1540
Коментари: 4204
Гласове: 7486
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол