Постинг
16.12.2017 14:37 -
Спанак с ориз и булгур
Здравейте приятели!
Днес предлагаме една съвсем постна и много вкусна рецепта за приготвяне на спанак.
По същата рецепта баба ми готвеше и лапад.
Желателно е да се сервира с кисело мляко с намачкан чесън. но и без кисело мляко ще е много вкусно.
А и е използвано краве масло - можете да го замените с олио.
Необходими продукти:
Голяма купа спанак
половин ч.ч. ориз
половин ч.ч. булгур
морков
лук
краве масло (олио)
За соса : кисело мляко, чесън и сол.
Можете да разгледате как се приготвя на видеото по-долу.
За повече рецепти и идеи можете да се абонирате към канала ни в Ютюб и ще получавате известия за всяко ново видео.
Да ви е вкусно!
Днес предлагаме една съвсем постна и много вкусна рецепта за приготвяне на спанак.
По същата рецепта баба ми готвеше и лапад.
Желателно е да се сервира с кисело мляко с намачкан чесън. но и без кисело мляко ще е много вкусно.
А и е използвано краве масло - можете да го замените с олио.
Необходими продукти:
Голяма купа спанак
половин ч.ч. ориз
половин ч.ч. булгур
морков
лук
краве масло (олио)
За соса : кисело мляко, чесън и сол.
Можете да разгледате как се приготвя на видеото по-долу.
За повече рецепти и идеи можете да се абонирате към канала ни в Ютюб и ще получавате известия за всяко ново видео.
Да ви е вкусно!
става ли?
цитирайС каквото поискаш :)
цитирайЗащо ли да я променям!?
Защото май трябва да знаем че всички сурови ядки (и за булгура иде дума) не се усвояват от организма правилно... Те са полезни когато се доведат до състояние на покълване или ферментация... Как става ли... ми четете, или питайте старите... (май radostinalassa беше писала за това)
Та само това ми е забележката...
И благодаря че мога да споделя, както и ти тази рецепта....
П.П. Защо благодаря ли...Защото на Топ постинга сме ограничени да коментираме "Цитираната ни безполезна Статистика"... Явно автора си се помпа да си се слуша сам...:-()()()
цитирайЗащото май трябва да знаем че всички сурови ядки (и за булгура иде дума) не се усвояват от организма правилно... Те са полезни когато се доведат до състояние на покълване или ферментация... Как става ли... ми четете, или питайте старите... (май radostinalassa беше писала за това)
Та само това ми е забележката...
И благодаря че мога да споделя, както и ти тази рецепта....
П.П. Защо благодаря ли...Защото на Топ постинга сме ограничени да коментираме "Цитираната ни безполезна Статистика"... Явно автора си се помпа да си се слуша сам...:-()()()
Ще бъда нахален с твое позволение, да споделя нежелано от Топ блогъра...
за "Доматът е плод, а не зеленчук" Та...
Всички би трябвало да знаем че плода е полезен за милото ни тяло там и където и когато е расъл. На мене ми е интересно в България каква е класацията на плодо-зеленчуците, които може да хапнем в естествения им вид, там, където и когато...
От написаните, бих заложил на ябълките...
Аааа. сетих се много хора не знаят какви натравяния може "Естествено да получите" ако хапнете Грейпфрута в неправилно съчетание на други храни... ужас...
А освен това, дали децата консуматори знаят че повечето от зеленилки и гранулки идват от Америките.... даже и Цар Домат... Той е култивиран в Европа... а бил един такъв мънечък... като голяма горска ягода:-)...като тези за онази салата...дето са скъпи..
И тутуна даже дето е "проклятието на индианците", те не са го пушили така като нас бееее, че рак да хващаме Вменено от надписаните ни и за радост на Докторите болести... добре че няма емотикони :-)))
цитирайза "Доматът е плод, а не зеленчук" Та...
Всички би трябвало да знаем че плода е полезен за милото ни тяло там и където и когато е расъл. На мене ми е интересно в България каква е класацията на плодо-зеленчуците, които може да хапнем в естествения им вид, там, където и когато...
От написаните, бих заложил на ябълките...
Аааа. сетих се много хора не знаят какви натравяния може "Естествено да получите" ако хапнете Грейпфрута в неправилно съчетание на други храни... ужас...
А освен това, дали децата консуматори знаят че повечето от зеленилки и гранулки идват от Америките.... даже и Цар Домат... Той е култивиран в Европа... а бил един такъв мънечък... като голяма горска ягода:-)...като тези за онази салата...дето са скъпи..
И тутуна даже дето е "проклятието на индианците", те не са го пушили така като нас бееее, че рак да хващаме Вменено от надписаните ни и за радост на Докторите болести... добре че няма емотикони :-)))
не знам защо смяташ булгура за ядка.
Навремето понеже баба ми правеше аз знам добре как се прави.
Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.
И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.
Идеята е, че не е сурово :)
цитирайНавремето понеже баба ми правеше аз знам добре как се прави.
Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.
И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.
Идеята е, че не е сурово :)
exiliaiscooking написа:
...
Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.
И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.
Идеята е, че не е сурово :)
...
Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.
И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.
Идеята е, че не е сурово :)
Имах предвид но само ядки но и зърнени култури...
Затова и Хляба е изкуство да се приготвя правилно даже когато е от смляно брашно...
Виж това... варене, пържене печене... си е цяло изкуство да го приложиш към един продукт...
Но продължавам да твърдя че най полезни са и ядките и зърнените култури когато ги Узреем за да ги ядем естествено...даже ако забравим че Прометей е измисли Огъня :-)
Че винаги трябва да се готви само с пречистено краве масло / гхи /, сланина / в случая не е подходяща / и може с кокосово масло. Даже не дават със зехтин, да не говорим за олио.
Спанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.
цитирайСпанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.
нямам нищо против хората да ядат и камъни ако искат, освен сурови храни. Аз пък си оставам подръжничка на традиционните методи, които съм научила от майка си и баба си и не виждам ищо лошо в това.
цитирайблагодаря за специализирана информацията и ценните съвети.
Хубав ден!
цитирайХубав ден!
Но когато ни налегнат болести, най - умно е храната да ни е лекарството.
Може да ядете всичко, но след това трябва да поправите грешката си.
цитирайМоже да ядете всичко, но след това трябва да поправите грешката си.
radostinalassa написа:
Че винаги трябва да се готви само с пречистено краве масло / гхи /, сланина / в случая не е подходяща / и може с кокосово масло. Даже не дават със зехтин, да не говорим за олио.
Спанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.
Спанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.
За пърженето с тези мазнини... знам че може да обясни повече отмене... Но примерно някои домакини се правят на оригинални като искат да изпържат нещо в скъпия зетин, който са купили за мъжа си....
Обясни им Моля...
Само с полиненаситени животински мазнини като горните. Ако използвате растителни / без кокосово масло / се образуват канцерогенни вещества.
Но момичето е младо и може да яде всичко. Аз си мислех кой знае защо , че постът е на някой стар чревоугодник . За да бъда извинена ще грасувам за нея. И моята дъщеря не се вслушва много в съветите ми.
цитирайНо момичето е младо и може да яде всичко. Аз си мислех кой знае защо , че постът е на някой стар чревоугодник . За да бъда извинена ще грасувам за нея. И моята дъщеря не се вслушва много в съветите ми.
За пърженето с тези мазнини... знам че може да обясни повече отмене... Но примерно някои домакини се правят на оригинални като искат да изпържат нещо в скъпия зетин, който са купили за мъжа си....
Обясни им Моля...
цитирайОбясни им Моля...
познатата вълча салата- тънко нарязани и омешани луканка, кайзер пастърма, филе Елена и суджук. Без тази гарнитура ще си ходиш гладен.
цитирайСлед малко ще го сготвя за вечеря.
Благодаря за хубавата идея.
Ще включа тази рецепта в менюто и за по-нататък.
цитирайБлагодаря за хубавата идея.
Ще включа тази рецепта в менюто и за по-нататък.
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол